SlickNick Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Θεωρείς δηλαδή "ηλίθια κρατική παρέμβαση" την προστασία μη καπνιστών από κάτι που αποδεδειγμένα προκαλεί ένα σωρό προβλήματα υγείας; Ένας πολίτης δεν έχει μόνο δικαιώματα, έχει και υποχρεώσεις. Δεν είναι δικαίωμά σου να κάνεις κάτι που βλάπτει άλλους. Δεν προστατεύει τους μη-καπνιστές. Επιβάλλει σε καταστήματα να ακολουθούν έναν συγκεκριμένο κανόνα. Αν εγώ θέλω να φτιάξω ένα μαγαζί μόνο για καπνιστές, ή θεωρώ ότι οι καπνιστές είναι η καλύτερη πελατεία και δεν με ενδιαφέρουν οι υπόλοιποι γιατί να μην μπορώ; Και εάν υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση για μαγαζιά που δεν επιτρέπεται το τσιγάρο θα φτιαχτούν, και οι μη καπνιστές θα πηγαίνουν εκεί. Ας είναι επιλογή του κάθε καταστήματος. Όπως έχουν ανοίξει τόσα μαγαζιά για εξειδικευμένο κοινό όπως οι ομοφυλόφιλοι, οι vegans, οι swingers, Μουσουλμάνοι που θέλουν κρέατα Χαλάλ και άπειρα ακόμη παραδείγματα.
Moderators Kercyn Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δεν προστατεύει τους μη-καπνιστές. Επιβάλλει σε καταστήματα να ακολουθούν έναν συγκεκριμένο κανόνα. Αν εγώ θέλω να φτιάξω ένα μαγαζί μόνο για καπνιστές, ή θεωρώ ότι οι καπνιστές είναι η καλύτερη πελατεία και δεν με ενδιαφέρουν οι υπόλοιποι γιατί να μην μπορώ; Και εάν υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση για μαγαζιά που δεν επιτρέπεται το τσιγάρο θα φτιαχτούν, και οι μη καπνιστές θα πηγαίνουν εκεί. Ας είναι επιλογή του κάθε καταστήματος. Όπως έχουν ανοίξει τόσα μαγαζιά για εξειδικευμένο κοινό όπως οι ομοφυλόφιλοι, οι vegans, οι swingers, Μουσουλμάνοι που θέλουν κρέατα Χαλάλ και άπειρα ακόμη παραδείγματα. Ο νόμος είναι για τους εργαζόμενους, όχι για τους πελάτες. 1
pournaras Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Ο νόμος είναι για τους εργαζόμενους, όχι για τους πελάτες. Δηλαδη ενα καφενειο με μοναδικο εργαζομενο τον ιδιοκτητη του, θα το δεχοσουν;
Moderators Kercyn Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δηλαδη ενα καφενειο με μοναδικο εργαζομενο τον ιδιοκτητη του, θα το δεχοσουν; Ναι, με την προϋπόθεση να υπάρχει η κατάλληλη ένδειξη.
pournaras Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Ναι, με την προϋπόθεση να υπάρχει η κατάλληλη ένδειξη. Ο νομος ομως δεν το δεχεται (αλλο αν δεν εφαρμοζεται).
Moderators Kercyn Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Ο νομος ομως δεν το δεχεται (αλλο αν δεν εφαρμοζεται). Μα ναι, δεν είπα κάτι αντίθετο. Εμένα μ' ενοχλεί κι όταν κάθομαι έξω άμα καπνίζουν γιατί δεν έχω καμία όρεξη να τρώω τον καπνό στη μούρη (ακόμη και έξω), αλλά εκεί δυστυχώς δε μπορείς να τους πεις τίποτα. Συνήθως άμα κάποιος είναι καπνιστής δε μπορεί να καταλάβει ότι ο καπνός του ενοχλεί.
Anorymous Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δεν προστατεύει τους μη-καπνιστές. Επιβάλλει σε καταστήματα να ακολουθούν έναν συγκεκριμένο κανόνα. Αν εγώ θέλω να φτιάξω ένα μαγαζί μόνο για καπνιστές, ή θεωρώ ότι οι καπνιστές είναι η καλύτερη πελατεία και δεν με ενδιαφέρουν οι υπόλοιποι γιατί να μην μπορώ; και αν ολοι οι καταστηματαρχες φτιαξουν μαγαζια μονο για καπνιστες εμεις τι θα κανουμε θα παμε σε αλλη χωρα ή να αρχισουμε το καπνισμα ?
SlickNick Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 και αν ολοι οι καταστηματαρχες φτιαξουν μαγαζια μονο για καπνιστες εμεις τι θα κανουμε θα παμε σε αλλη χωρα ή να αρχισουμε το καπνισμα ? Αν υπάρχει η ανάγκη, θα δημιουργηθούν οι χώροι. Για παράδειγμα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν κάνει η δεν θέλουν να φάνε ζάχαρη για διάφορους λόγους. Δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει αλλά τα τελευταία χρόνια αυξάνονται τα μαγαζιά που φτιάχνουν γλυκά με στέβια η με άλλες γλυκαντικές. Ακόμη και στα περίπτερα βρίσκεις πλέον σοκολάτα και παγωτό με στέβια. Μήπως θα έπρεπε να έχει νομοθετήσει το κράτος για το "δικαίωμα" στα γλυκά;
Getta Robo Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Αν υπάρχει η ανάγκη, θα δημιουργηθούν οι χώροι. Δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει αλλά τα τελευταία χρόνια αυξάνονται τα μαγαζιά που φτιάχνουν γλυκά με στέβια η με άλλες γλυκαντικές. Ακόμη και στα περίπτερα βρίσκεις πλέον σοκολάτα και παγωτό με στέβια. Μήπως θα έπρεπε να έχει νομοθετήσει το κράτος για το "δικαίωμα" στα γλυκά; Εχουμε ξεφυγει απο το θεμα, αλλα αυτο που γινεται με την ενδειξη με την στεβια στην Ελλαδα, ειναι αλητεια. Στο εξωτερικο ο κανονισμος λεει πως οτι εχει ενδειξη με σημα την στεβια, εχει αποκλειστικα και μονο την στεβια ως γλυκαντικη ουσια. Στην Ελλαδα τα περισσοτερα προιοντα με ενδειξη την στεβια, περιλαμβανουν κυριως ζαχαρη με καποιο ποσοστο στεβιας! 1
Anorymous Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Αν υπάρχει η ανάγκη, θα δημιουργηθούν οι χώροι. Για παράδειγμα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν κάνει η δεν θέλουν να φάνε ζάχαρη για διάφορους λόγους. Δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει αλλά τα τελευταία χρόνια αυξάνονται τα μαγαζιά που φτιάχνουν γλυκά με στέβια η με άλλες γλυκαντικές. Ακόμη και στα περίπτερα βρίσκεις πλέον σοκολάτα και παγωτό με στέβια. Μήπως θα έπρεπε να έχει νομοθετήσει το κράτος για το "δικαίωμα" στα γλυκά; μονο που αυτα ειναι και σε ολα τα αλλα σουπερμαρκετ , δεν εχει λογικη το κανω οτι γουσταρω γιατι ειμαι ιδιωτης δηλαδη αν αυριο ολοι οι παροχοι ιντερνετ βαλουν μινιμουμ παγιο 100 ευρω η ολα τα ταξι μινιμουμ κομιστρο 50 ευρω και παει λεγοντας το βλεπεις λογικο ?
Moderators Kercyn Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 μονο που αυτα ειναι και σε ολα τα αλλα σουπερμαρκετ , δεν εχει λογικη το κανω οτι γουσταρω γιατι ειμαι ιδιωτης δηλαδη αν αυριο ολοι οι παροχοι ιντερνετ βαλουν μινιμουμ παγιο 100 ευρω η ολα τα ταξι μινιμουμ κομιστρο 50 ευρω και παει λεγοντας το βλεπεις λογικο ? https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AD%CE%BB
De@th L0rd Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Στο κάπνισμα δε θα έπρεπε καν να το συζητάμε. Ειδικά στα εστιατόρια . Μη μου συγκρίνετέ το βρωμοτσιγαρο με τη ζάχαρη... Όταν τρώει ο άλλος γλυκά, δεν παχαίνω εγώ ούτε παθαίνω διαβήτη με τηλεπάθεια. Με το τσιγάρο όμως βρωμιζεις τους πάντες γύρω σου. Μου φαίνεται αδιανόητο να συζητάμε ακόμη και το 2017 για τα δικαιώματα του τσιγάρου. Μποτσουάνα με λευκούς κατοίκους... 3
SlickNick Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 μονο που αυτα ειναι και σε ολα τα αλλα σουπερμαρκετ , δεν εχει λογικη το κανω οτι γουσταρω γιατι ειμαι ιδιωτης δηλαδη αν αυριο ολοι οι παροχοι ιντερνετ βαλουν μινιμουμ παγιο 100 ευρω η ολα τα ταξι μινιμουμ κομιστρο 50 ευρω και παει λεγοντας το βλεπεις λογικο ? Αυτός είναι ο λόγος που θέλεις μία ελέυθερη αγορά, ώστε να υπάρχουν κανόνες που απαγορεύουν να γίνει ανελεύθερη, όπως πόσταρε και ο/η Kercyn παραπάνω. Αν γινόταν πχ αυτό που λες με τα ταξί θα υπήρχαν άπειρες εναλλακτικές για τους καταναλωτές με πολύ φτηνότερες τιμές. Μόνο σε μία ανελεύθερη αγορά με ανεξέλεγκτες κρατικές παρεμβάσεις μπορείς να έχεις τέτοια μονοπώλια. Να σου θυμήσω πόσα χρόνια μας τα είχαν κάνει τσουρέκια οι ταρίφες με άθλιες υπηρεσίες, κακή συμπεριφορά, και πειραγμένα ταξίμετρα; Εγώ την τελευταία φορά που χρειάστηκα ταξί, χρησιμοποίησα taxibeat, και έλαβα τέλεια εξυπηρέτηση. Μήπως πρέπει το κράτος να παρέμβει και να διώξει την taxibeat και την uber για τα δικαιώματα των ταξιτζήδων;
bilya Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2017 Αυτός είναι ο λόγος που θέλεις μία ελέυθερη αγορά, ώστε να υπάρχουν κανόνες που απαγορεύουν να γίνει ανελεύθερη, όπως πόσταρε και ο/η Kercyn παραπάνω. Αν γινόταν πχ αυτό που λες με τα ταξί θα υπήρχαν άπειρες εναλλακτικές για τους καταναλωτές με πολύ φτηνότερες τιμές. Μόνο σε μία ανελεύθερη αγορά με ανεξέλεγκτες κρατικές παρεμβάσεις μπορείς να έχεις τέτοια μονοπώλια. Να σου θυμήσω πόσα χρόνια μας τα είχαν κάνει τσουρέκια οι ταρίφες με άθλιες υπηρεσίες, κακή συμπεριφορά, και πειραγμένα ταξίμετρα; Εγώ την τελευταία φορά που χρειάστηκα ταξί, χρησιμοποίησα taxibeat, και έλαβα τέλεια εξυπηρέτηση. Μήπως πρέπει το κράτος να παρέμβει και να διώξει την taxibeat και την uber για τα δικαιώματα των ταξιτζήδων; μην ζήσεις ποτε σου στο uk γιατί εδω το κομμουνιστικό κράτος σε υποχρεώνει να χεις ανιχνευτές καπνού στο σπίτι σου κ πρέπει να καπνίζεις εξω απο αυτό. Για να μην αναφέρω τις υποχρεώσεις των ιδιωτικών επιχειρήσεων για πρόσβαση σε ατομα με κινητικά προβλήματα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα