Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν εχει λογικη το κανω οτι γουσταρω γιατι ειμαι ιδιωτης

Δηλαδή είσαι κατά τις ελευθερίας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας? με λίγα λόγια σου αρέσουν σοβιετικού τύπου καθεστώτα?

δηλαδη αν αυριο ολοι οι παροχοι ιντερνετ βαλουν μινιμουμ παγιο 100 ευρω η ολα τα ταξι μινιμουμ κομιστρο 50 ευρω και παει λεγοντας το βλεπεις λογικο ?

τότε όλοι οι πάροχοι ίντερνετ θα χάσουν πάρα πολύ πελατεία σε σημείο που να βγάζουν πολύ λιγότερα λεφτά από πριν, το ίδιο και με τα ταξι, οπότε κανένας δεν θα το κάνει αυτό, αυτά είναι κάλο να ρυθμίζονται από την ίδια την αγορά και όχι από το κράτος.

• Like 1
  • Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

μην ζήσεις ποτε σου στο uk γιατί εδω το κομμουνιστικό κράτος σε υποχρεώνει να χεις ανιχνευτές καπνού στο σπίτι σου κ πρέπει να καπνίζεις εξω απο αυτό. Για να μην αναφέρω τις υποχρεώσεις των ιδιωτικών επιχειρήσεων για πρόσβαση σε ατομα με κινητικά προβλήματα.

Smoke detector έχεις γιατί το απαιτούν πρωτίστως οι ασφαλιστικές και οι ιδιοκτήτες, τα σπίτια είναι ξύλινα. Δεν είναι υποχρεωτικό να καπνίζεις έξω εκτός αν υπάρχει συγκεκριμένος όρος στο lease σου (προφανώς δεν είσαι ιδιοκτήτρια, θα το ήξερες). Άλλο πράγμα πρόσβαση απο ΑΜΕΑ, άλλο αναγκάζομαι να προσφέρω υπηρεσίες σε άτομα και κόστη επιλογής του κράτους.
Δημοσ.

Smoke detector έχεις γιατί το απαιτούν πρωτίστως οι ασφαλιστικές και οι ιδιοκτήτες, τα σπίτια είναι ξύλινα. Δεν είναι υποχρεωτικό να καπνίζεις έξω εκτός αν υπάρχει συγκεκριμένος όρος στο lease σου (προφανώς δεν είσαι ιδιοκτήτριαης, θα το ήξερες). Άλλο πράγμα πρόσβαση απο ΑΜΕΑ, άλλο αναγκάζομαι να προσφέρω υπηρεσίες σε άτομα και κόστη επιλογής του κράτους.

smoke detector εχω γιατί το απαιτεί το κράτος μεσω των κατάλληλων οδηγιών (CDM regulation κ τα λοιπα).  Ειδικά μετά την φωτιά στο grenfel tower θα γίνουν ακόμα πιο αυστηροί.

υγ το οτι πολλά σπίτια έχουν ξύλινα frames δεν λέει κατι. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

smoke detector εχω γιατί το απαιτεί το κράτος μεσω των κατάλληλων οδηγιών (CDM regulation κ τα λοιπα). Ειδικά μετά την φωτιά στο grenfel tower θα γίνουν ακόμα πιο αυστηροί. υγ το οτι πολλά σπίτια έχουν ξύλινα frames δεν λέει κατι.

Δεν έχουν απλά ξύλινο σκελετό, η μεγάλη πλειοψηφία των detached και semi detached ξύλο και γύψοσανίδα είναι. Τα fire safety standards εισήχθησαν κατ' απαίτηση ασφαλιστικών και ασφαλισμένων ως business practice πολύ πριν γίνουν υποχρεωτικά απο το κράτος. Όλα όσα αναφέρεις είναι περισσότερο property rights enforcement απο οτι ίσως εννοείς.
Δημοσ.

Δεν έχουν απλά ξύλινο σκελετό , η μεγάλη πλειοψηφία των detached και semi detached ξύλο και γύψοσανίδα είναι (και????). Τα fire safety standards εισήχθησαν κατ' απαίτηση ασφαλιστικών και ασφαλισμένων ως business practice πολύ πριν γίνουν υποχρεωτικά απο το κράτος. Όλα όσα αναφέρεις είναι περισσότερο property rights enforcement απο οτι ίσως εννοείς.

Ε??? είτε εσύ ξέρεις κάτι παραπάνω είτε ο μανατζερ μου με μισεί κ μου τα πρήζει καθε φορα με τα health and safety regulations (δεν φαντάζεσαι τι χαρτούρα συμπληρώνουμε μονο και μόνο για τα παραπάνω).

Τα υλικά κατασκευής δεν παίζουν ρόλο για τον αν θα ξεκινήσει μια φωτιά εκτός κ αν δεν έχεις δει ποτέ στην Ελλάδα διαμέρισμα να πιάνει φωτιά. 

Δημοσ.

Ε βέβαια! Τι εννοείτε κύριε ότι είστε σουβλατζίδικο;;; Εγώ θέλω σούσι! Μα είναι δυνατόν να μην μπορείτε να καλύψετε την εξειδικευμένη μου ανάγκη; Τι εννοείτε να πάω σε μαγαζί που πουλάει σούσι;;; Αυτό είναι κοινωνικός ρατσισμός! Θα βάλω το κράτος να σας υποχρεώσει να μου φτιάξετε σούσι!

Οτι να ναι το παράδειγμά σου. Δεν ζήτησε ο άνθρωπος να πάει σε ένα μαγαζί που πουλάει το χ προϊόν και αυτός να θέλει το y. Ζήτησε να έχει το μαγαζί δίπλα από τα 10-20 σκαλοπάτια που πρέπει να ανέβεις, ειδικά διαμορφωμένο δάπεδο με κλίση για να μπορεί να ανέβει και το άτομο που βρίσκεται σε καροτσάκι.

Και ναι θα πρέπει να υπάρχει όριο και μέτρο επιβολής, δεν θα το απαιτήσω για το μικρομάγαζο του μπαρμπαμήτσου που έχει πενιχρό εισόδημα και χρωστάει παντού αλλά θα το απαιτήσω για το μεγάλο εμπορικό κέντρο.

Vste, το κράτος ας δώσει ότι παροχή θέλει.

Τον ιδιώτη γιατί πρέπει να τον υποχρέωσει να δώσει κάτι που είτε δεν μπορεί, είτε δεν θέλει; 

Άλλο δεν μπορεί άλλο δεν θέλει. Να υπάρξει κάποια διάκριση με βάση εισοδηματικά και άλλα κριτήρια στο θέμα του ποιοι μπορούν και ποιοι οχι, όπως είπα άλλο πράγμα ο μπαρμπαμήτσος και άλλο το εμπορικό κέντρο. Αν δεν θέλει τότε να μην πάρει άδεια και να μην ανοίξει, είναι σαν να μου λες π.χ να μην θέλει να τηρήσει υγειονομικούς όρους και κανονισμούς ένα μαγαζί εστίασης ή να μην υπάρχουν συστήματα πυρόσβεσης και πυρασφάλειας σε μια επιχείρηση.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το ξύλο καίγεται (τελείως), το σπίτι όλο είναι write-off και ασφαλιστική πρέπει να τα σκάσει σε market value (πολλά). Αυτή τη σχέση έχει. Γιαυτό σε αναγκάζει να έχεις extensive fire prevention, για να μη χρειαστεί να σε πληρώσει. Εσύ το κάνεις γιατί θες την κάλυψη πέρα απο το σπίτι σου.

Δημοσ.

Το ξύλο καίγεται (τελείως), το σπίτι όλο είναι write-off και ασφαλιστική πρέπει να τα σκάσει σε market value (πολλά). Αυτή τη σχέση έχει. Γιαυτό σε αναγκάζει να έχεις extensive fire prevention, για να μη χρειαστεί να σε πληρώσει. Εσύ το κάνεις γιατί θες την κάλυψη πέρα απο το σπίτι σου.

μην λες χαζομάρες πρωτον τα ξύλα που χρησιμοποιούνται είναι πιστοποιημένα (δες λινκ παραπάνω) κ αντέχουν σε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες απο τι μπορείς να φανταστείς. Με την λογική σου δεν θα βάζαμε ανιχνευτές σε μεταλλικά κτίρια γιατι ο χάλυβας δεν "καίγεται τελείως"(ελα όμως που αστοχεί κ αχρηστεύεται). Μην επιμένεις σε ενα θέμα που δεν κατέχεις αλλα νομίζεις πως ξέρεις. Τους ελέγχους ασφάλειας στα project που παραδίνω τα ελέγχουν 3 διαφορετικά άτομα κ πάντα με την προϋπόθεση οτι δεν συμμετείχαν ούτε στιγμή κατα την διάρκεια της σχεδιαστικής διαδικασίας. Αν ολα αυτά γίνονται για τις ασφαλιστικές κ όχι γιατί ειναι κτιριακοι κανονισμοί=ασφάλεια=ανθρώπινες ζωές (aka χρήμα) δηλώνω παραίτηση χθές.
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν έχει ειπωθεί από κάποιον άλλον...

Το θέμα είναι λιγότερο περίεργο από τον τίτλο. Η αντίδραση των σχολείων έχει να κάνει με τις κτιριακές υποδομές κυρίως.

Τα περισσότερα σχολεία έχουν άδεια λειτουργίας χωρίς να χρειάζεται να υποστηρίζουν ΑμΕΑ (ράμπες, ασανσέρ, ειδικές τουαλέτες κτλ).

Όπως ακριβώς και τα δημόσια σχολεία. Τώρα θα είναι υποχρεωμένα να παρέχουν αυτόν τον εξοπλισμό. Σε πολλές περιπτώσεις

όμως δεν μπορεί να εγκατασταθεί λόγο περιορισμών των κτηρίων. Γι' αυτό γίνεται η φασαρία.

• Super Moderators
Δημοσ.

Τα δημόσια θα είναι υποχρεωμένα να τον παρέχουν κι αυτά πλέον?

Επισκέπτης
Δημοσ.

μην λες χαζομάρες πρωτον τα ξύλα που χρησιμοποιούνται είναι πιστοποιημένα (δες λινκ παραπάνω) κ αντέχουν σε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες απο τι μπορείς να φανταστείς. Με την λογική σου δεν θα βάζαμε ανιχνευτές σε μεταλλικά κτίρια γιατι ο χάλυβας δεν "καίγεται τελείως"(ελα όμως που αστοχεί κ αχρηστεύεται). Μην επιμένεις σε ενα θέμα που δεν κατέχεις αλλα νομίζεις πως ξέρεις. Τους ελέγχους ασφάλειας στα project που παραδίνω τα ελέγχουν 3 διαφορετικά άτομα κ πάντα με την προϋπόθεση οτι δεν συμμετείχαν ούτε στιγμή κατα την διάρκεια της σχεδιαστικής διαδικασίας. Αν ολα αυτά γίνονται για τις ασφαλιστικές κ όχι γιατί ειναι κτιριακοι κανονισμοί=ασφάλεια=ανθρώπινες ζωές (aka χρήμα) δηλώνω παραίτηση χθές.

Αν θες να καταλάβεις τι σημαίνει χαζομάρα διάβασε το post σου. Bumper to bumper αρλούμπες.
Δημοσ.

Δεν έχει να κάνει με το αν πρέπει κάποιος να λουστει την αρρώστια ή την αναπηρία του, αναγκασμένος προφανώς απο την ασπλαχνη, σαδιστικη δεξιά. Είναι πολύ πιο απλό: πώς μπορώ να κάνω κατι με πόρους β σε χρόνο γ. Αυτή είναι και η διαφορά μεταξύ κοινωνικής πολιτικής και κομματικού παρασιτισμου. Έχουν και άλλες χώρες ΑΜΕΑ, αποφασίζουν την ανάγκη κοινωνικής κάλυψης τους, εντοπίζουν τον τρόπο, υπολογίζουν το χρόνο, προυπολογιζουν κόστος, εκτελούν. Εδώ τα πάντα προσεγγιζονται πολιτικά με όρους δεκαετίας του '70.

Καταλαβαίνω τι λες και συμφωνώ, όπως νομίζω φαίνεται από την πρώτη κιόλας πρόταση της παράθεσης που έκανες. Ελπίζω να καταλαβαίνεις κι εσύ το πνεύμα μου.

Και τέλος, δεν έχω ούτε πρόθεση ούτε διάθεση να πολιτικοποιθεί η συζήτηση.

Ε βέβαια! Τι εννοείτε κύριε ότι είστε σουβλατζίδικο;;; Εγώ θέλω σούσι! Μα είναι δυνατόν να μην μπορείτε να καλύψετε την εξειδικευμένη μου ανάγκη; Τι εννοείτε να πάω σε μαγαζί που πουλάει σούσι;;; Αυτό είναι κοινωνικός ρατσισμός! Θα βάλω το κράτος να σας υποχρεώσει να μου φτιάξετε σούσι!

Ήθελα να ήξερα αν θα έλεγες τις ίδιες strawman βλακείες αν ήσουν 2.15 και τα κρεβάτια όλων των ξενοδοχείων ήταν 2 μέτρα με πάνω κάτω κεφαλάρι.

Vste, το κράτος ας δώσει ότι παροχή θέλει.

Τον ιδιώτη γιατί πρέπει να τον υποχρέωσει να δώσει κάτι που είτε δεν μπορεί, είτε δεν θέλει;

Γιατί ο ρόλος του κράτους είναι να φροντίζει τους πολίτες του και η αγορά παίζει με τους κανόνες που θέτει το κράτος, όχι το αντίθετο.

Ξέρω βέβαια ότι στο μυαλό μερικών η ύπαρξη του Συντάγματος δε μετράει και πολύ μπροστά στην ονείρωξη της ελεύθερης αγοράς αλλά και πάλι.

Vste, δεν έχεις "δικαιώματα" στο πως θα διαθέσει τις υπηρεσίες του ένας ιδιώτης επειδή δεν κάνεις κουμάντο στην τσέπη του.

Έλα ρε. Κι εγώ που νόμιζα ότι κάνεις κουμάντο στην τσέπη του. Μάλλον παρανοήσα και πληρώνουμε φόρους εθελοντικά.

Πραγματικα σου ευχομαι να μην σου τυχει κατι και αποκτησεις καποια αναπηρια. Να δεις απο πρωτο χερι την κατασταση.

Και να ακουσεις εναν χαμογελαστο υγιη ανθρωπο διπλα να λεει "εγω ειμαι καλα, γιατι να πληρωνω για τον αχρηστο;"

Βέβαια, πυροσβεστική πληρώνουν και πριν πάρουν φωτιά, όπως πληρώνουν και αστυνομία πριν πέσουν θύματα παρανομίας.

Απλά όταν τον παίζει κανείς διαβάζοντας ερωτική λογοτεχνία ελεύθερης αγοράς δε μπορούμε να απαιτούμε πολλά από άποψη λογικής.

Αυτό που δε μπορείς να κάνεις όμως, είναι να υποχρεώνεις τον ιδιώτη να κάνει την κοινωνική πολιτική αντί για εσένα και μάλιστα χωρίς να μπορεί να χρεώσει τις επιπλέον παροχές.

Καταλαβαίνεις όμως πως ούτε και έτσι που το λες εσύ είναι ακριβώς τα πράγματα.

Κοινωνική πολιτική είναι και οι ράμπες πρόσβασης, τις οποίες δε θα πληρώσει το κράτος.

Κοινωνική πολιτική θα ήταν και το να απαιτήσουμε μενού στα εστιατόρια σε Μπράιγ, που πάλι δε θα πλήρωνε το κράτος, κλπ.

Από τη στιγμή που κάποια λειτουργήματα που παραδοσιακά ήταν κρατική υπόθεση ανοίγουν στον ιδιωτικό τομέα, νομίζω πως είναι υποχρέωση του ιδιώτη να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του λειτουργήματος όπως αυτές ορίζονται από το κράτος και όχι το αντίθετο.

Παρόλα αυτά κατανοώ όπως είπα και στην πρώτη παράθεση παραπάνω ότι δε γίνεται τη νύχτα να κάνεις φως γράφοντας σε ένα χαρτι ο ήλιος να ανατείλει άμεσα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...