Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολύ απλά κατα την γνώμη μου άρχισε να κάνεις "παπαριές" στην εργασία σου και λογικά αργά η γρήγορα

θα σε στείλει στον δρόμο σου. Ετσι και αποζημείωση θα πάρεις , και το υπόλοιπο της αδείας σου θα πάρεις σε χρήμα(αυτό

το δικαιούσαι ακόμα και αν παραιτηθείς) αλλά και στο ταμείο ανεργίας θα μπορέσεις να μπείς.

Ψηνομαι τρελα να το βαλω υπογραφη....

• Like 1
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν φύγεις δε δικαιούσαι ταμείο, ούτε αποζημίωση.

αν σε διώξει, θα πάρεις ταμείο και αποζημίωση.

όπως τα λες καταλαβαίνω ότι η εργασία σου είναι χαλιά. πολύ πιθανόν να μην παίρνεις και τα δώρα που δικαιούσαι.

οπότε αν του πεις ότι θέλεις να φύγεις αλλά με απόλυση για να πάρεις το ταμείο, πολύ πιθανόν να σου πει οκ ΑΛΛΑ την αποζημίωση θα την πάρεις μόνο στα χαρτιά.

δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις αποζημίωση υπό αυτές τις συνθήκες.

όσο για το ότι όταν δουλεύεις δε βρίσκεις εύκολα άλλη δουλειά, δε φταίει μόνο ότι πολλές θέσεις απαιτούν ανεργία.

απλά εφόσον δουλεύει κάποιος έχει μια κάποια σιγουριά οπότε δε ψάχνει και τόσο πολύ.

όταν όμως είναι άνεργος και μπαίνει το αγγούρι τότε ψάχνει όλη μέρα.

Δημοσ.

Θα διεκδικήσεις τις άδειες που δικαιούσαι αν απολυθείς ενώ ταυτόχρονα ζητάς χάρη να σου κάνουν εικονική απόλυση;

Τις άδειες υποχρεούται να τις πληρώσει ακόμα και αν παραιτηθώ, θα ζητησω εικονικη απολυση δεν θα παρω προφανώς αποζημίωση αλλα τις άδειες είτε έτσι είτε αλλιώς ήταν υποχρεωμένος να τις δώσει.

• Like 1
Δημοσ.

Τις άδειες υποχρεούται να τις πληρώσει ακόμα και αν παραιτηθώ, θα ζητησω εικονικη απολυση δεν θα παρω προφανώς αποζημίωση αλλα τις άδειες είτε έτσι είτε αλλιώς ήταν υποχρεωμένος να τις δώσει.

Αν δεν κανω λαθος, η παραιτηση συνηθως προυποθετει 1 μηνα γραπτη προειδοποιηση. Το ιδιο και η απολυση.

Σε αυτο το μηνα λοιπον παιρνεις τις αδειες σου και δεν εχεις να διεκδικησεις τιποτα σε χρηματικο. Εκτος αν δεν στις δωσει.

Κι επειδη συνηθως η απολυση δεν ειναι τοσο βελουδινη διαδικασια για τον εργοδοτη οσο η παραιτηση , δεν νομιζω οτι θα ηταν ιδιαιτερα εξυπνο να ξεκινησεις τις διαπραγματευσεις για να τους ζητησεις "διευκολυνση", θετοντας παραλληλα και διεκδικησεις...

Δημοσ.

Πολύ απλά κατα την γνώμη μου άρχισε να κάνεις "παπαριές" στην εργασία σου και λογικά αργά η γρήγορα

θα σε στείλει στον δρόμο σου. Ετσι και αποζημείωση θα πάρεις , και το υπόλοιπο της αδείας σου θα πάρεις σε χρήμα(αυτό

το δικαιούσαι ακόμα και αν παραιτηθείς) αλλά και στο ταμείο ανεργίας θα μπορέσεις να μπείς.

Εκτός και αν είναι απο εκείνα τα ΛΙΓΟΣΤΑ αφεντικά που θα δείξει κατανόηση στο πρόβλημά σου.

Πάντως off topic με όλα αυτά, αυτό που έχω εισπράξει εγώ τόσα χρόνια που δουλεύω(πάνω απο 15), είναι ότι

αν το αφεντικό σου κάποτε παλιά ήταν και αυτός υπάλληλος θα δείξει κατανόηση.

Αν έγινε αφεντικό με τα λεφτά του μπαμπά όπως θα έλεγε κάποιος, ξέχνα την κατανόηση......

Eαν φανει οτι κανει επιτηδες κακη δουλεια για να τον απολυσουν με αποζημιωση μπορουν να τον διωξουν χωρις αποζημιωση.

καλο θα ηταν εαν δε γνωριζετε ακριβως τι ισχυει να μη δινετε συμβουλες γιατι παιρνετε κοσμο στο λαιμο σας.

• Like 4
Δημοσ.

Εκτός και αν είναι απο εκείνα τα ΛΙΓΟΣΤΑ αφεντικά που θα δείξει κατανόηση στο πρόβλημά σου.

Πάντως off topic με όλα αυτά, αυτό που έχω εισπράξει εγώ τόσα χρόνια που δουλεύω(πάνω απο 15), είναι ότι

αν το αφεντικό σου κάποτε παλιά ήταν και αυτός υπάλληλος θα δείξει κατανόηση.

Αν έγινε αφεντικό με τα λεφτά του μπαμπά όπως θα έλεγε κάποιος, ξέχνα την κατανόηση......

Το μονο που ισως να ισχυει απο οτι εγραψες παραπανω, ειναι η περιπτωση να δουλευεις 15 χρονια οπως ισχυριζεσαι. Που αν ισχυει ειναι θλιβερο, αν αναλογιστει κανεις οτι μετα απο τοσα χρονια οχι μονο αγνοεις τα βασικα της νομοθεσιας γυρω απο την εργασια, αλλα θεωρεις οτι τα γνωριζεις κιολας σε σημειο να δινεις (επικινδυνες) συμβουλες σε τριτους.

Δημοσ.

Να κανω εγω μια ερωτηση σχετικη. Είσαι σε μια εργασία, ψάχνεις για κάτι καλύτερο, βρίσκεις κατι στο οποιος ας πουμε ο άλλος σου λέει σε ενα μηνα σε θελω. Γνωστοποιείς στο αφεντικό την πρόθεση να φυγεις περναει ο μήνας και ο άλλος δεν σε παίρνει τελικα γιατι ξερω γω βρηκε κατι καλύτερο.

Για να αποφυγεις τετοια που@@α μπορεις με τον μελλοντικο εργοδοτη σου να προσάψεις καποιο προσύμφωνο?

Δημοσ.

Να κανω εγω μια ερωτηση σχετικη. Είσαι σε μια εργασία, ψάχνεις για κάτι καλύτερο, βρίσκεις κατι στο οποιος ας πουμε ο άλλος σου λέει σε ενα μηνα σε θελω. Γνωστοποιείς στο αφεντικό την πρόθεση να φυγεις περναει ο μήνας και ο άλλος δεν σε παίρνει τελικα γιατι ξερω γω βρηκε κατι καλύτερο.

Για να αποφυγεις τετοια που@@α μπορεις με τον μελλοντικο εργοδοτη σου να προσάψεις καποιο προσύμφωνο?

Οταν ο εργοδοτης σου λεει "προσλαμβανεσαι", στο λεει γραπτως με συγκεκριμενη προταση (συμβολαιο-συμβαση) που καλειστε να υπογραψετε απο κοινου οταν συμφωνησετε στους ορους. Συνηθιζεται να υπαρχει προφορικη συμφωνια πρωτα, αλλα η δεσμευτικη ειναι η γραπτη που γινεται αμεσα μετα την προφορικη.

Αρα, πρωτα θα εχεις την προσληψη στα χερια σου, με μισθους, ημερομηνια πρωτης μερας εργασιας, ορους εργασιας κλπ και μετα ανακοινωνεις την παραιτηση στη προηγουμενη δουλεια σου.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αλλά in real life αυτά γίνονται μόνο σε λίγες περιπτώσεις, όπου ο μελλοντικός εργοδότης θεωρεί ότι στο πρόσωπου του άλλου έχει βρει τον πλέον αναντικατάστατο, που σε ένα μήνα δε θα μπορέσει να βρει άλλον.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αλλά in real life αυτά γίνονται μόνο σε λίγες περιπτώσεις, όπου ο μελλοντικός εργοδότης θεωρεί ότι στο πρόσωπου του άλλου έχει βρει τον πλέον αναντικατάστατο, που σε ένα μήνα δε θα μπορέσει να βρει άλλον.

Οχι. Αυτα γινονται βαση νομου. Αν το case μας ειναι τι κανουμε για περιπτωσεις μαυρων προσληψεων/μαυρης εργασιας και λοιπων εκνομων πραξεων, δεν μπορω να δωσω απαντηση ουτε και εχει νοημα να το κανω, καθως σε καθεστως ζουγκλας και παρανομιων ο καθενας κανει οτι του καπνισει κι οτι νομιζει. Θεωρω λοιπον οτι το ερωτημα του συμφορουμιτη αφορα τις σωστες και νομιμες διαδικασιες.

Καθε σοβαρη εταιρεια και σοβαρος εργοδοτης τα ακολουθει. Κι αν δεν το κανει, τοτε μπορει απλα να το ζητησει ο νεοπροσληφθεις. Εγω προσωπικα, δεν θα πηγαινα σε καμια εταιρεια να δουλεψω χωρις προηγουμενως να ειναι υπογεγραμμενοι οι οροι της συμβασης κι απο τις 2 πλευρες. Διαφορετικα μπορει να σου πει απο το τηλ, 1000 ευρω μισθο και μετα "να το ξεχασει" και να γινει 400...Oποτε in real life ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η γραπτη συμφωνια μεταξυ των 2 πλευρων στους ορους απασχολησης.

Δημοσ.

Μπορείς να του το ζητήσεις και να το κανονίσετε χωρίς να πάρεις αποζημίωση. Πιο παλιά γινόταν σίγουρα, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι.

Πλέον πρέπει να περάσουν από τράπεζα, θα πρέπει ο εργοδότης να ρισκάρει να του τα βάλει και ο ts να τα βγάλει και να του τα φέρει
  • Like 1
Δημοσ.

Πλέον πρέπει να περάσουν από τράπεζα, θα πρέπει ο εργοδότης να ρισκάρει να του τα βάλει και ο ts να τα βγάλει και να του τα φέρει

Το σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια, γι'αυτό δεν το είπα και με σιγουριά! Παλιότερα που το είχα κάνει ήταν πιο απλό.

Δημοσ.

Τώρα αν γίνει κάτι τέτοιο θα πρεπει να γίνει έτσι το θέμα είναι ότι ρισκάρει ο άλλος το χιλιάρικο+ ? Γιατί αν ο εργαζόμενος τα κρατήσει δε θα μπορεί κανείς να του πει κάτι

Και σε τεταμένες σχέσεις κάτι τέτοιο το βρίσκω αρκετά επίφοβο

• Like 1
Δημοσ.

Οχι. Αυτα γινονται βαση νομου. Αν το case μας ειναι τι κανουμε για περιπτωσεις μαυρων προσληψεων/μαυρης εργασιας και λοιπων εκνομων πραξεων, δεν μπορω να δωσω απαντηση ουτε και εχει νοημα να το κανω, καθως σε καθεστως ζουγκλας και παρανομιων ο καθενας κανει οτι του καπνισει κι οτι νομιζει. Θεωρω λοιπον οτι το ερωτημα του συμφορουμιτη αφορα τις σωστες και νομιμες διαδικασιες.

Καθε σοβαρη εταιρεια και σοβαρος εργοδοτης τα ακολουθει. Κι αν δεν το κανει, τοτε μπορει απλα να το ζητησει ο νεοπροσληφθεις. Εγω προσωπικα, δεν θα πηγαινα σε καμια εταιρεια να δουλεψω χωρις προηγουμενως να ειναι υπογεγραμμενοι οι οροι της συμβασης κι απο τις 2 πλευρες. Διαφορετικα μπορει να σου πει απο το τηλ, 1000 ευρω μισθο και μετα "να το ξεχασει" και να γινει 400...Oποτε in real life ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η γραπτη συμφωνια μεταξυ των 2 πλευρων στους ορους απασχολησης.

Μισο δηαλδή η διαδικασία θεωρητικά δουλεύεις σε μια δουλειά ψάχνοντας κάτι καλύτερο, στέλντονας βριογραφικα.

Σε καλούν, τους αρέσεις σου αρέσουν. Υπογράφεις σύμβαση εργασίες, ποτε αρχιζεις μισθο κτλ. Ενημερώνεις τον άλλο εργοδοτη και μπορείς να φύγεις ένα μήνα μετά την ενημέρωση, σωστά;

Για να φύγεις πριν τον ένα μήνα από την ημέρα που ειδοποίησες νομιζω πρέπει να πληρώσεις χρηματικο πρόστιμο;

Επίσης, αν ο τωρινός εργοδότης δεν σε αφήνει να φύγεις ενώ έχεις υπογράψει σύμβαση για το μέλλον με άλλη εταιρεία εκει τι παιζει ή είναι υποχρεωμένος?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...