Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά δεν έχω πρόβλημα με την επίσχεση το ερώτημα είναι τι θα φάει αυτός που θα την κάνει αν δεν έχει καβατζα. Τεσπα ας κάνει ο κάθε ένας ότι νομίζει.

http://www.oaed.gr/epischese-ergasias

• 4 μήνες μετά...
  • Απαντ. 290
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επανερχομαι μετα απο τεσσερης μηνες σχεδον καινουργια δουλεια.

Ειχα ενα περιθωριο να μαθω να χειριζομαι τις μηχανες και να μπορω να διορθωνω απλα σταματηματα μεσα σε 6μηνες. Ο μισθος μου ηταν 25€ την ημερα.

Ο μηχανικος που μου μαθαινε την δουλεια, παραιτηθηκε(τον χρωστουσανε πολλα λεφτα,συν οτι δεν του δινανε ρεπό,αδειες) και γω μετα απο το 3μηνο επρεπε να παρω βαρδια γιατι δεν φταναν οι μηχανικοι, με οσα ξερω. Μου κανει το μισθο 30€ την μερα συν 25% αν δουλευω βραδυ (23:00-07:00, που εδω που τα λεμε και 50€ να μου εδινε δεν θελω να την κανω). 

Εχω ενα μηνα που δουλευω μονος μου στο εργοστάσιο, είτε κανω το 15:00-23:00 ειτε το βραδινο 23:00-07:00, οτι χρειαζομουν και δεν το ηξερα επαιρνα τηλεφωνο το αφεντικο κουτσα στραβα το λυναμε. Τωρα μετα απο ενα μηνα, επειδη καταλαβε οτι αυτο που με δειχνει δεν χρειαζεται να μου το ξαναδειξει, το κανω μονος μου, αρχισαν οι απαιτησεις και τις προαλλες για ενα προβλημα που δεν ηξερα, τον πήρα τηλεφωνο και μου την ειπε, Ε καλα και γιατι δεν φτιαχνεις.

Εκει που ειπα να κανω ενα καλο να μην ζορισω τους παλιους μηχανικους, βρηκα και τον μπελα μου. Μπορουσα να πω οτι εγω δεν ειμαι έτοιμος. Εμαθα οτι εκατσε και ειπε σε παλιο μηχανικο οτι ενα εξαμηνο ειναι αρκετο μετα πρεπει να παιρνουν βαρδια,να ναι μονοι τους. Ο μηχανικος τον ειπε, αυτο που εσυ θεωρείς απλο, για καποιον νεο στο εργοστάσιο ειναι βουνο. 

Με χει λιγο νευριασει αυτη η αντιμετωπιση, συν της αλλης δεν με πληρωνει στην ωρα μου, βγαινει ο μηνας και ειναι λαχειο ποτε θα πληρωθω, μια τα βαζει 5 ή 10 ή 15 του μήνα, πηγα στο λογιστηριο και τους ειπα, δεν ξερω ποιος κανονιζει τις πληρωμες ετσι που το πατε εγω θα μπω ενα μηνα μεσα και θα αναγκαστω να φυγω απο την δουλεια, μεχρι 4 του μηνα θα πρεπει να με πληρωνεται, αν οχι δεν θα ερχομαι στην δουλεια.

Εμαθα απο παλιους εργατες μηχανικους οτι τους χρωσταει ξεχωριστα ειτε 5000€ ειτε 10000 εναν μηχανικο και ολοι μου λενε προσεχε να παιρνει τα λεφτα σου καθε μηνα.

Σε αυτη την περίπτωση τι κανω; αν πχ μου αργησει το μηνιατικο παλι; εγω εχω σκοπο να παρω τηλεφωνο και να πω δεν εχω λεφτα ουτε για βενζινη, δεν θα ερθω σημερα, ουτε σκοπευω να πεινασω, ουτε να χρωσταω πχ το ενοικιο για να βαλω βενζινη να παω καπου που δεν με πληρωνουν. 

Παλια που ημουν ανεργος, μονο με το επιδομα τα πληρωνα ολα στην ωρα τους και τωρα εξαιτιας την κακοδιαχείριση αυτων που κανουν τις πληρωμες αναγκαζομαι να τα τραβαω μια εβδομαδα μετα. Συν οτι απο την μια μερα στην αλλη βρεθηκα με ευθυνες και απαιτησεις χωρις να τηρηθουν απο μερια τους οι αναλογοι χρονοι και τα περιθωρια. 

Ειμαι στο τσακ να πω καλυτερα σπιτι αφραγκος, παρα αυτο και να ξενυχταω, αφηνοντας την γυναικα μονη στο σπιτι βραδιατικα, αυτο οσα λεφτα και να μου δωσουν δεν ξεπληρωνεται

Edit:τωρα που ειναι υποχρεωμένος να βάλει το δωρο του Πασχα, εχει την τακτικη να μην βαζει τον μισθο τον παει για τον αλλον μηνα, γι αυτο μπορω να κανω κατι; εδω οι εργατες μου το είπανε, οτι ακολουθει αυτη την τακτικη.

Επεξ/σία από Liverpool89
Δημοσ.

Αυτά για τα χρωστούμενα έπρεπε να τα γνωρίζεις από τους παλαιούς από την πρώτη εβδομάδα και ανάλογα να πράξεις. 

Γνωστός μου του έγινε πρόσληψη σε κάποιο μέσο του Χατζηνικολαου.Απο την πρώτη μέρα έμαθε ότι χρωστάει στους εργαζόμενους μισθούς πολλών μηνών. Την έκανε μ ελαφρά χωρίς να ενημερώσει κανέναν. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Putman είπε

Αυτά για τα χρωστούμενα έπρεπε να τα γνωρίζεις από τους παλαιούς από την πρώτη εβδομάδα και ανάλογα να πράξεις. 

Γνωστός μου του έγινε πρόσληψη σε κάποιο μέσο του Χατζηνικολαου.Απο την πρώτη μέρα έμαθε ότι χρωστάει στους εργαζόμενους μισθούς πολλών μηνών. Την έκανε μ ελαφρά χωρίς να ενημερώσει κανέναν. 

Ε στην αρχη σε βλεπουν σαν καινουργιο δεν ξερουν τι ρολο βαρας δεν σου ανοιγονται.

Πηγα και έμπλεξα μου φαινεται. Αν αυτον τον μηνα μου δωσει μονο το δωρο και το μισθο τον κανει γαργαρα, θα του πω ωμα, τελος και θα κατσει να κανει βαρδια το αφεντικο.

Θα του πω με σενα δεν μιλησα στην συνέντευξη;, εσυ δεν με τρεχεις, δεν λες κανε αυτο το αλλο; αλλα για τις πληρωμες τα κανονιζει αλλος και δεν ξερεις τι γινεται, επειδη δεν θα βαζω λεφτά απο την τσεπη μου για να ερθω στην δουλειά, προτειμω να καθομαι σπιτι και να κοιμαμαι

• Like 2
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας,  θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση που αφορά επιταγές και δεν έχω ιδέα.

Σε μια φίλη χρωστούσαν απο την προηγούμενη της εταιρία περίπου 2700€, είχε πάει στον επόπτη και είχαν προχωρήσει κάποιες διαδικασίες.

Σήμερα την είχε καλέσει ο πρώην εργοδότης της και της μετέφερε το ποσό των 200€ στην τράπεζα και για το υπόλοιπο ποσό της έδωσε μια επιταγή με το ποσό των 2500€ με ημερομηνία 31/1/2021.

Υπάρχει περίπτωση να μην αποπληρωθεί το ποσό αυτό με κάποιον τρόπο;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, theo93 είπε

Καλησπέρα σας,  θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση που αφορά επιταγές και δεν έχω ιδέα.

Σε μια φίλη χρωστούσαν απο την προηγούμενη της εταιρία περίπου 2700€, είχε πάει στον επόπτη και είχαν προχωρήσει κάποιες διαδικασίες.

Σήμερα την είχε καλέσει ο πρώην εργοδότης της και της μετέφερε το ποσό των 200€ στην τράπεζα και για το υπόλοιπο ποσό της έδωσε μια επιταγή με το ποσό των 2500€ με ημερομηνία 31/1/2021.

Υπάρχει περίπτωση να μην αποπληρωθεί το ποσό αυτό με κάποιον τρόπο;

Ναι όταν πάει να την εξαργυρώσει, θα πρέπει το ποσό αυτό να υπάρχει στον λογαριασμό διαφορετικά είναι οι γνωστές "ακάλυπτες" επιταγές.. Δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να δεχθεί κάτι τέτοιο.. (Δεν έχω ιδέα τι άλλες επιλογές έχει). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...