Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταλαβα τι λες μην τρελαινεσαι καταλαβα οτι ισως να περιεχει κινδυνο και άλλαξα γνωμη. Βεβαια κινδυνευουν ολα τα παιδια απο ασυνειδητους οδηγους και σαν πεζα και σαν ποδηλάτες και σαν ανθρωποι σε μεγαλυτερο βαθμο απο την δικη μου ανευθυνοτητα να βαλω καρεκλακι και να κινηηθω σε πεζοδρομους αλλα το δεχομαι και αυτο. Η εστιαση στο καρεκλακι παντως και οχι στο περασμα με κοκκινο με οδηγει σε εμμονικη συμπεριφορα και οχι σε προσπάθεια διασφαλισης του ποδηλατη. Ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.

l337 εχω διαβασει ολα τα αρθρα του kok που αφορουν τα ποδηλατα και δεν διαβασα πουθενα αυτο που εχεις γραψει, μπορεις να μου πεις σε ποιο αρθρο ακριβως αναφερεσαι??? ισως να μην το προσεξα

Μην προσπαθουμε να αποτρεψουμε μια κατασταση οταν δεν γνωριζουμε κατω απο ποιες συνθηκες ο μπαμπας θα μεταφερει το παιδι του με το ποδηλατο....

Εγω π.χ πηγαινα στην παραλια με μεταφορικο μεσο και μετα ειχα αρκετα ομορφα χιλιομετρα στο πεζοδρομιο για βολτα και με χαμηλη ταχυτητα, μιας και ηθελα να απολαυσω και εγω αλλα και το παιδι μου την βολτα, μαζι παντα σαντουιτς και χυμο για αραγμα. Στιγμες που θα θυμαμαι για παντα.

Φιλε μου κανε το αλλα με προσοχη...

Οι οδηγοί ποδηλάτων και μοτοποδηλάτων απαγορεύεται να μεταφέρουν επιβάτες στα οχήματά τους. Κατ' εξαίρεση, επιτρέπεται η μεταφορά ενός μόνο επιβάτη σε ποδήλατο που έχει δύο ζεύγη ποδοστροφάλων και διαθέτει, από κατασκευή, μόνιμο πρόσθετο κάθισμα, ως και σε μοτοποδήλατο, που διαθέτει, από κατασκευή, προσαρμοσμένο σταθερό πρόσθετο κάθισμα.

Άρθρο 33 Μεταφορά επιβατών με οχήματα

Παράγραφος 2. Ειδικότερα απαγορεύεται:

γ) Η μεταφορά ανηλίκων έως πέντε (5) ετών με μοτοσικλέτα ή μοτοποδήλατο, εφόσον δε συγκρατούνται με εγκεκριμένο σύστημα συγκράτησης κατάλληλο για την ηλικία, το ύψος και το βάρος τους.

(σ.σ. Δεν αφορά Ποδήλατα)

Αρα δεν απαγορευεται....

Τα επωνυμα καθισματακια διαθετουν ολα τα απαραιτητα πιστοποιητικα και κανονες προστασιας,

οπως πιστοποιηση TUV, GS, EN 14344.

Δημοσ.

l337 εχω διαβασει ολα τα αρθρα του kok που αφορουν τα ποδηλατα και δεν διαβασα πουθενα αυτο που εχεις γραψει, μπορεις να μου πεις σε ποιο αρθρο ακριβως αναφερεσαι??? ισως να μην το προσεξα

Άρθρο 40, παράγραφος 4. (σελ. 83)

ή από εδώ (παράγραφος 4. )

Δημοσ.

Άρθρο 40, παράγραφος 4. (σελ. 83)

ή από εδώ (παράγραφος 4. )

Αν διαβασεις ολη την 4 παραγραφο το αναφερει οτι επιτρεπεται κατ' εξαιρεση το προσαρμοσμενο σταθερο προσθετο καθισμα...στο λεω 100% οτι ισχυει... :-) 

Άρθρο 40, Μερος πρωτο,παράγραφος 4. (σελ. 83), 

4. Οι οδηγοί ποδηλάτων και μοτοποδηλάτων απαγορεύεται να μεταφέρουν επιβάτες στα οχήματά τους. Κατ' εξαίρεση, επιτρέπεται η μεταφορά ενός μόνο επιβάτη σε ποδήλατο που έχει δύο ζεύγη ποδοστροφάλων και διαθέτει, από κατασκευή, μόνιμο πρόσθετο κάθισμα, ως και σε μοτοποδήλατο, που διαθέτει, από κατασκευή, προσαρμοσμένο σταθερό πρόσθετο κάθισμα. Οι οδηγοί μοτοσικλετών και τρίτροχων οχημάτων, επιτρέπεται να μεταφέρουν επιβάτη μόνο μέσα στα ειδικό καλάθι, αν υπάρχει για το σκοπό αυτόν και σε πρόσθετο κάθισμα, το οποίο είναι σταθερά προσαρμοσμένο, από κατασκευή, πίσω ή δίπλα από τη θέση του οδηγού. 

Δημοσ.

Αν διαβασεις ολη την 4 παραγραφο το αναφερει οτι επιτρεπεται κατ' εξαιρεση το προσαρμοσμενο σταθερο προσθετο καθισμα...στο λεω 100% οτι ισχυει... :-) 

Άρθρο 40, Μερος πρωτο,παράγραφος 4. (σελ. 83), 

4. Οι οδηγοί ποδηλάτων και μοτοποδηλάτων απαγορεύεται να μεταφέρουν επιβάτες στα οχήματά τους. Κατ' εξαίρεση, επιτρέπεται η μεταφορά ενός μόνο επιβάτη σε ποδήλατο που έχει δύο ζεύγη ποδοστροφάλων και διαθέτει, από κατασκευή, μόνιμο πρόσθετο κάθισμα, ως και σε μοτοποδήλατο, που διαθέτει, από κατασκευή, προσαρμοσμένο σταθερό πρόσθετο κάθισμα. Οι οδηγοί μοτοσικλετών και τρίτροχων οχημάτων, επιτρέπεται να μεταφέρουν επιβάτη μόνο μέσα στα ειδικό καλάθι, αν υπάρχει για το σκοπό αυτόν και σε πρόσθετο κάθισμα, το οποίο είναι σταθερά προσαρμοσμένο, από κατασκευή, πίσω ή δίπλα από τη θέση του οδηγού. 

Αυτό αναφέρεται στο μοτοποδήλατο και όχι στο ποδήλατο. Διάβασε το λίγο πιο προσεκτικά :)

Δημοσ.

Αυτό αναφέρεται στο μοτοποδήλατο και όχι στο ποδήλατο. Διάβασε το λίγο πιο προσεκτικά :)

Προσεξε, λεει οπως και σε μοτοποδηλατο (ως και σε μοτοποδήλατο) δηλ. προσθετη στην κατηγορια μαζι με το ποδηλατο και το μοτοποδηλατο και τα εχει στην ιδια κατηγορια. Στο λεω σιγουρα οτι ισχυει, ρωτα και ενα τροχαιο...

Δημοσ.

Προσεξε, λεει οπως και σε μοτοποδηλατο (ως και σε μοτοποδήλατο) δηλ. προσθετη στην κατηγορια μαζι με το ποδηλατο και το μοτοποδηλατο και τα εχει στην ιδια κατηγορια. Στο λεω σιγουρα οτι ισχυει, ρωτα και ενα τροχαιο...

Tι να σου πω.. μπορεί να έχεις και δίκιο, δεν επιμένω :)

Πάντως το βρίσκω επικίνδυνο, και προσωπικά δεν θα το έκανα.  Και χωρίς παρεξήγηση φυσικά. Είναι απλά η αποψη μου.

• Like 2
Δημοσ.

Διαθεση να υπαρχει και ασφαλεις βολτουλες μπορεις να κανεις με τα μικρα σου. 

Π.χ εισαι στο Μαρουσι και γυρω, εχεις το Αλσος Συγγρου, νοτια προστια, εχεις ολη την παραλια να πας εσωτερικα χωρις αυτοκινητα για χιλιομετρα, δυτικα εχεις το Αλσος Φιλαδελφειας πιο πανω Παρνηθα και Τατόι κ.α

• Like 2
Δημοσ.

Διαθεση να υπαρχει και ασφαλεις βολτουλες μπορεις να κανεις με τα μικρα σου. 

Π.χ εισαι στο Μαρουσι και γυρω, εχεις το Αλσος Συγγρου, νοτια προστια, εχεις ολη την παραλια να πας εσωτερικα χωρις αυτοκινητα για χιλιομετρα, δυτικα εχεις το Αλσος Φιλαδελφειας πιο πανω Παρνηθα και Τατόι κ.α

Eτσι όπως το περιγράφεις, πάω πάσο.

Έγω αρχικά κατάλαβα να πάρεις το ποδήλατο (και το παιδάκι μαζί, πίσω) και να βγείτε στο δρόμο με τους ούγκανους :P (που θα κάνουν κοφτές προσπεράσεις, που θα "κολλάνε" από πίσω και.. και..)

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...