Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εαν θέλει κανείς να αποξηράνει φρούτα, πχ δαμάσκηνα, σύκα με τι τρόπο μπορεί να το κάνει;

Υπαρχουνε παρα πολλοι τροποι. Εξαρταται ποσα χρηματα και χρονο εισαι διαθετιμενος να επενδυσεις. Επειδη θελουμε εμεις να φτιαχνουμε τα δικα μας, διχως ζαχαρη, αλατι περιεργα προσθετα κτλ, σκοπευουμε να παρουμε ενα σοβαρο αφυδρατηρα (dehydrator).

Εχεις προς το παρων το καλυτερο αποτελεσμα σε γευση, μυρωδια αλλα και βιταμινες, σε σχεση με μαλλον ολες τις υπολοιπες μεθοδους.

https://www.youtube.com/watch?v=9p_gSIMQrD0

Η χειροτερη μεθοδος ειναι μαλλον η παραδοσιακη στον Ηλιο. Χανεις σε ολα τα παραπανω, αλλα στη τελικη ειναι πρακτικα ανεξοδο.

Υποψην, ενας σοβαρος αφυδρατηρας κοστιζει σχεδον 100€, και ενας αξιολογος παει απο τριπλασια χρηματα τουλαχιστον.

Αποφασιζεις βαση των αναγκων σας αν τον χρειαζεστε και επενδυεις καταλληλα. Θα ανοιξω θεμα μολις με το καλο παρουμε εμεις τον δικο μας.

Δημοσ.

Τα αποξηραμενα φρουτα, χωρις συντηρητικα, για ποσο καιρο διατηρουνται χωρις να χαλασουν;

Μέχρι τις εκλογές θα σε βγάλουν, γιαυτό τα θέλω και εγώ, μη βαρεσουμε κανόνι.
Δημοσ.

Μέχρι τις εκλογές θα σε βγάλουν, γιαυτό τα θέλω και εγώ, μη βαρεσουμε κανόνι.

Καλα, αμα ειναι για κανονι, να παω να στοκαρω κομποστες για φρουτα, καλυτερα!

Δημοσ.

Καλα, αμα ειναι για κανονι, να παω να στοκαρω κομποστες για φρουτα, καλυτερα!

Έχω πάρει ενα σακί ρύζι, γαλετα και κονσέρβες καλαμαράκια, πάμε για ρήξη (αρκεί να μην έχει χαλάσει τίποτα)
Δημοσ.

Έχω πάρει ενα σακί ρύζι, γαλετα και κονσέρβες καλαμαράκια, πάμε για ρήξη (αρκεί να μην έχει χαλάσει τίποτα)

Γαλετα, τι ακριβως εννοεις;

Για δωσε ενα εμπορικο προιον να καταλαβω.

Δημοσ.

Είναι αυτό το σκληρό, αγευστο, τετράγωνο μπισκότο που είχαμε στο στρατό. Μάρκα δεν θυμάμαι πρέπει να παω στην αποθήκη, να ανοίξω κιβώτια. Συμβουλη: απο γεύση είναι σαν να τρως αλεύρι, είναι για μεγάλη ανάγκη.

Δημοσ.

Είναι αυτό το σκληρό, αγευστο, τετράγωνο μπισκότο που είχαμε στο στρατό. Μάρκα δεν θυμάμαι πρέπει να παω στην αποθήκη, να ανοίξω κιβώτια. Συμβουλη: απο γεύση είναι σαν να τρως αλεύρι, είναι για μεγάλη ανάγκη.

Φερνουν στα σουπερ μαρκετ;

Εχει μακρα ημερομηνια ληξης αυτο;

Δημοσ.

Έχω λίγο καιρό που παίζω με το άθλημα. 

Το καλύτερο είναι να αγοράσεις Dehydrator.  Εγώ πήρα ένα intro dehydrator  από το ebay Link.png Site: AndrewJames

όπως αναφέρει και ο Getta Robo ένας καλός κάνει αρκετά λεφτά (με κορυφαίους τους Excalibur).

Μέχρι τώρα έχω κάνει ντομάτες, παντζάρι, μπανάνες και μπορώ να πως ότι ενθουσιάστηκα. Ανάλογα την εποχή μπορείς να αγοράζει λαχανικά ή φρούτα και τα φτιάχνεις. Οι επόμενες δοκιμές έχουν γλυκοπατάτες  :-D

Το πόσο διαρκούν το έχω και εγώ απορία. π.χ. τις ντομάτες που έκανα τις έβαλα σε βάζο με λάδι και μηλόξυδο και είναι κομπλέ εδώ και ένα μήνα. 

Όποιος ξέρει κάτι σχετικά με την διάρκεια ας ενημερώσει!!

• Like 1
Δημοσ.

Φερνουν στα σουπερ μαρκετ;

Εχει μακρα ημερομηνια ληξης αυτο;

Απο ημερομηνία λήξης μην ανησυχείς, δεν υπάρχει τίποτα που να τρώγεται και να λήγει αργότερα. Τώρα για super market στο Βασιλόπουλο που κοίταξα πρόσφατα δεν έχει. Δε θυμάμαι που βρήκα εγώ παλιότερα αλλά δεν νομίζω να έψαξα πολύ, κάπου θα βρεις, και είναι πολύ φθηνά.
Δημοσ.
Όποιος ξέρει κάτι σχετικά με την διάρκεια ας ενημερώσει!!

Υποτιθεται πως με την μεγιστη αφιδατωση, αντεχουν χρονια. Ως και πεντε συμφωνα με διαφορους που εχω δει βιντεακια. Αν το ψεκασεις με αντιβακτηριακα/αντιμηκυτιακα εκχυλισματα, πολυ πιθανο να αντεξουν ακομα περισσοτερο. Δοκιμασε εσυ να φτιαξεις εκχυλισμα απο ριγανη/δεντρολιβανο για τα αλμυρα φρουτα/λαχανικα σου, και με λεμονι/στεβια για τα γλυκα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...