Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το φαινόμενο αυτό το έχω συναντήσει πολλές φορές σε καράβια.

έχω 1 χρόνο πλεον να ταξιδέψω με καράβι, παλαιότερα ταξίδευα συχνότερα. δε ξέρω αν άλλξε κάτι

είναι που λες καλοκαίρι, έχει ζέστη και χρειαζόμαστε λίγη δροσιά. καλά μέχρι εδώ.

αλλά γιατί ρε Αντίχριστοι πάτε και βάζετε τον κλιματισμό στο τέρμα και το κάνετε ψυγείο;

και άντε πες εγώ είμαι περίεργος και δε ζεσταίνομαι εύκολα. με όσους έτυχε να ταξιδεύω παρέα συμφωνούσαν.

μάλιστα λέγανε κοροϊδευτικά ότι είναι κόλπο, να παγώσεις για να σε αναγκάσουν να πάρεις καμπίνα

αναγκάζεσαι να βγεις έξω για να ζεσταθείς.

κυριολεκτικά, το χειμώνα έχει υψηλότερη θερμοκρασία.

είμαι εγώ σπαστικός ή αυτοί ανισόρροποι;

• Like 3
Δημοσ.

Σωστή παρατήρηση. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί στα πλοία έχει υπερβολικό κρύο.

Καλοκαίρι με καύσωνα και αναγκάζεσαι να φορέσεις ζακέτα εκεί μέσα!

Ισως να φταίει το ότι έχει κεντρικό σύστημα ψύξης αλλά και πάλι δεν μπορούν να το ρυθμίσουν κάπως;

Δημοσ.

Παιδιά η κεντρική ψύξη μεγαλων χώρων καραβιών δεν ειναι καθολου ευκολη δουλεια. Δεν ειναι εχω ενα δωμάτιο, εχω ενα aircondition με θερμοστάτη και ανοιγοκλείνει η μονάδα. Είναι on-off σε ολοκληρες περιοχές. Επισης οι συνθήκες (κόσμος, φωτισμος, ζέστη, εξωτερική θερμοκρασία, κλπ) αλλάζουν πολύ συχνά μεσα σε ώρες ή ημέρες, πόσο μαλλον ανα εβδομάδες. Επισης ειναι προυπολογισμένα με συγκεκριμενες ροες αέρα με κλειστές πόρτες σε συγκεκριμένες περιοχες. 

Να το πω πιο απλά. Για το μισό κλειστο καταστρωμα (με σαλόνια, πόρτες, μπαρ, διαδρόμους) οι ρυθμίσεις μπορεί να ειναι 

Off

κρύο

αέρας ανανεωση

ζεστό

Αρα λοιπον στην πίσω πλευρα του σαλονιου που δεν εχει πόρτα, να ειναι ψόφος και στη μπροστινή πλευρα του σαλονιού, που εχει ανοιχτές πόρτες και διαδρόμους να ειναι ψιλοζεστά. Τυχαιο παραδειγμα. 

Αρα είτε πρεπει το πλήρωμα να κάνει καθε τρεις και λιγο περιπολίες να αναβοσβήνει τον κλιματισμο και να κλέινει πόρτες

ή να το εχει στο κρύο.

Αν στην εξίσωση βάλουμε οτι οι άνθρωποι εχουν διαφορετικό σημείο δρόσου και έμφυτη γκρίνια αντε βγάλε άκρη. Π.χ. ενας ευαισθητος που κάθετε στη μέση θα λεει οτι εχει ψόφο, ενω ενας λάτρης του κρύου (όπως εγω) αν κάθεται στη μπροστινή πλευρα θα γκρινιάζει οτι εχει ζέστη. Πιάσε το αυγό και κάνε του περμανάντ. 

Συμπέρασμα ... ζακετάκι ή μπλούζα ΑΝ χρειαστεί. 

• Like 2
Δημοσ.

Ο λόγος πέρα από τους μεγάλους χώρους που πρέπει να καλύψουν και άρα θα υπάρχουν σημεία πιο παγωμένα,

είναι και η μυρωδιά...

Τόσος κόσμος, τόσος συνωστισμός κάποιες φορές, αν υπήρχε ζέστη οι φυσιολογικές μυρωδιές του πλήθους(μην πω για τυχόν απλυσιά) ενισχύονται με τη ζέστη.

Το κρύο δεν τις κάνει τόσο έντονες.

• Like 3
Δημοσ.

Τα πλοία, τουλάχιστον της "γραμμής", παίζει να είναι οι μοναδικοί κλιματιζόμενοι χώροι που πρέπει ν' ανοίξεις την πόρτα για να λειτουργήσει "σωστά" ο κλιματισμός :-)

Δημοσ.

Σωστή παρατήρηση. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί στα πλοία έχει υπερβολικό κρύο.

Καλοκαίρι με καύσωνα και αναγκάζεσαι να φορέσεις ζακέτα εκεί μέσα!

Ισως να φταίει το ότι έχει κεντρικό σύστημα ψύξης αλλά και πάλι δεν μπορούν να το ρυθμίσουν κάπως;

Μάλλον γιατί υπάρχουν τύποι σαν κι εμένα που γουστάρουν a/c στο φουλ, όπως και σε κάποια σινεμά

Σχεδόν ποτέ δεν είχα παράπονο από τον υπερβολικό κλιματισμό στα καράβια. Άντε λίγο με ενοχλούσε αν ήθελα να κοιμηθώ γιατί γενικά στον ύπνο ενοχλεί το πολύ κρύο κλιματιστικό, αλλά την υπόλοιπη ώρα λέω πάλι καλά που υπάρχει

Το κρύο στη τελική το αντιμετωπίζεις με ντύσιμο το να σκας σε κλειστό χώρο με τόσο κόσμο όχι

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...