Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

2014 κάνοντας ανακαίνιση στο εξοχικό του αφεντικου μου έρχεται Ρώσος (που έχει αγοράσει το παραδιπλανο σπίτι) και με ρωτάει πόσο θέλω για να τον πάω από Χαλκιδική στο αεροδρόμιο την άλλη μέρα το πρωί (εγώ επειδή ήμουν πτώμα και ήθελα να κοιμηθώ εκεί και την άλλη μέρα το πρωί να γυρίσω Θεσσαλονίκη) του είπα ότι θα τον πάρω μαζί μου και δεν θέλω λεφτά αλλά θα πρέπει να ξεκινήσουμε νωρίς για να πάω κανονικά στην δουλειά μου... Τέλος πάντων πολλά έγραψα το πρωί ήταν έτοιμος στην ώρα του τον πήγα στο αεροδρόμιο και εκεί μόλις φτάσαμε ανοίγει πορτοφόλι βγάζει 500ρι και μου το δίνει λέγοντας χίλια ευχαριστώ δεν ήθελα λεφτά η αλήθεια είναι και αρνήθηκα αρχικά αλλά επέμενε και το πήρα...

Έχω πάρει πάρα πολλά μπουρμπουαρ στην δουλειά γιαυτό και πάντα δίνω και εγώ αλλού περισσότερα αλλού λιγότερα αναλόγως την περίπτωση

• Like 1
  • Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν η εξυπηρέτηση είναι κάτω από αδιάφορη, τότε δεν δίνω τίποτα. Καταταλλα αν έχω λεφτά αφήνω γενναίο τιπς αν όχι αφήνω το 50λεπτο της ντροπής.

Δημοσ.

Αν η εξυπηρέτηση είναι κάτω από αδιάφορη, τότε δεν δίνω τίποτα. Καταταλλα αν έχω λεφτά αφήνω γενναίο τιπς αν όχι αφήνω το 50λεπτο της ντροπής.

Οταν λες της ντροπης τι εννοεις?

Το λες χαιδευτικα,η το θεωρεις υποτιμητικο να αφησεις 50 λεπτα ?

Και εσεις που γραφετε οτι δεν αφηνετε τιποτα απο αποψη,ντροπη σας απλα.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν δίνω τίποτα και δεν με ενδιαφέρει το πως λειτουργεί ο κάθε κλάδος.

Το κομμάτι μου ως πελάτης είναι να είμαι σωστός πελάτης (π.χ. ευγενικός, συνεπής κ.λπ.) και να πληρώσω το προϊόν ή την υπηρεσία. Τέλος.

Ο εργοδότης πρέπει να δίνει ικανοποιητικό μισθό στους υπαλλήλους του και αν δεν τους αρέσει ας πάνε να βρουν κάτι άλλο να κάνουν ή ας μην έπιαναν δουλειά. Τέλος.

Είχα δουλέψει κααάποτε ως ντελιβεράς και ως σερβιτόρος (να προλάβω όποιον πεταχτεί να πει "εεε δεν ξέρεις και δεν καταλαβαίνεις φίλος μπλα μπλα") και χαιρόμουν με τα φιλοδωρήματα αλλά δεν είχα και αρνητικά συναισθήματα προς πελάτες που δεν έδιναν.

Όπως είπε κάποιος, υπάρχουν πολύ πιο δύσκολα επαγγέλματα από τον σερβιτόρο και εξίσου κακοπληρωμένα. Στον σερβιτόρο να δώσουμε - στον μάγειρα της κουζίνας του μαγαζιού γιατί όχι;

Ή είναι της άποψης πως αν ο υπάλληλος δεν πληρώνεται και πρέπει να πάρει φιλοδώρημα για να βγαίνει, δίνοντας το αυτό που κάνεις είναι να επιδοτείς την επιχείρηση του μαλάκα που δεν πληρώνει τους υπαλλήλους ένα λογικό μισθό.

Αυτό.

• Like 2
Δημοσ.

Οταν λες της ντροπης τι εννοεις?

Το λες χαιδευτικα,η το θεωρεις υποτιμητικο να αφησεις 50 λεπτα ?

Παλιά είχα δώσει 50c σε Πακιστανό που μου σκούπισε το τζαμί σε φανάρι στη Μεσογειων και ξίνισε, με έβρισε στη γλώσσα του. Έμεινα άναυδος αρχικά γιατί δεν μπορούσα να φανταστώ οτι το θεωρούσε λίγο.
Δημοσ.

(off topic)

Έχω ακούσει για επιχείρηση στην Ελλάδα σε τουριστικό μέρος (μύκονος?) με τεράστιο τζίρο ο εργοδότης να μην δίνει μισθό στους εργαζόμενους (ἠ να δίνει ελάχιστο για τα τυπικά) και αυτοί να δουλεύουν για τα φιλοδωρήματα. Βέβαια ο μισθός εν τέλη γίνεται τετραψήφιος κάθε μήνα της σεζόν (ακούστηκε κάτι και για 2κ τον μήνα). Δεν ξέρω αν όντως συμβαίνει αλλά μου φάνηκε πολύ περίεργο όταν το άκουσα. Υπάρχει περίπτωση να ισχύει τέτοια κατάσταση;

Δημοσ.

(off topic)

Έχω ακούσει για επιχείρηση στην Ελλάδα σε τουριστικό μέρος (μύκονος?) με τεράστιο τζίρο ο εργοδότης να μην δίνει μισθό στους εργαζόμενους (ἠ να δίνει ελάχιστο για τα τυπικά) και αυτοί να δουλεύουν για τα φιλοδωρήματα. Βέβαια ο μισθός εν τέλη γίνεται τετραψήφιος κάθε μήνα της σεζόν (ακούστηκε κάτι και για 2κ τον μήνα). Δεν ξέρω αν όντως συμβαίνει αλλά μου φάνηκε πολύ περίεργο όταν το άκουσα. Υπάρχει περίπτωση να ισχύει τέτοια κατάσταση;

δεν έχω ακούσει κάτι αλλά το θεωρείς απίθανο;

και είμαι σίγουρος ότι αν βάζαν αγγελία και εξηγούσαν τον τρόπο πληρωμής θα κάνανε ουρές κάποιοι.

Δημοσ.

Μισή ντροπή δική μας η άλλη μισή του γυφτου επαγγελματία που δεν πληρώνει επαρκώς. Δε το κατάλαβα δηλαδή, τι το σπέσιαλ κάνουν δηλαδή στην εστίαση κ το ντελιβερι; πρωταθλητισμό; λύνουν διαφορικές εξισώσεις; Σκάβουν; Δουλεύουν σε ανθυγιεινό περιβάλλον; δουλεύουν σε ύψος κάτω από τον καυτό ήλιο χώρος κάποια σκιά για ώρες; Άντε συνέλθετε που θα μας κρίνετε κιόλας...

• Like 6
Δημοσ.

Σε καφετέριες δεν αφήνω εύκολα φιλοδώρημα. Ενδεχομένως το 50λεπτο "της ντροπης" που ειπε και ο παραπάνω. Αντίθετα ειμαι γενναιόδωρος με τους ντιλιβεράδες, διότι ξέρω και ποσα τους δινουν μισθολογικά και πόσο επικίνδυνη εργασία ειναι.

• Like 1
Δημοσ.

Καλά στη καφετέρια στην τελική αν ο σερβιτόρος σου φέρει έναν καφέ και δεν ασχοληθεί μαζί σου (ούτε για νερό) δε νομίζω ότι συντρέχει λόγος να αφήσεις tip

Στα εστιατόρια & στα deilvery αφήνω πάντα, εκτός αν με εκνευρίσουν για τον οιοδήποτε λόγο...

• Like 2
Δημοσ.

Πάντα και παντού αφήνω. Λίγα, πολλά, δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση αν και η αλήθεια είναι ότι στο φαγητό σίγουρα αφήνω περισσότερα. Ακόμα και τώρα που τα οικονομικά μου είναι σε all time low και αντικειμενικά άσχημα πάντα θα αφήσω το φιλοδώρημα της "ντροπής". Εξαιρέσεις πάντα θα υπάρχουν βέβαια. 

Ο μόνος λόγος που είμαι υπέρ του φιλοδωρήματος είναι φυσικά λόγο της προσωποποιημένης εξυπηρέτησης που απολαμβάνω. Σε όλα τα επαγγέλματα που προσφέρουν προσωποποιημένου τύπου υπηρεσίες για τα καπρίτσια μου ή την καύλα μου θα αφήσω το tip μου, δεν περιορίζεται μόνο σε επαγγέλματα εστίασης. 

• Like 2
Δημοσ.

Συγνώμη λίγο, κανείς δεν έχει να πει κάτι για την νομιμότητα του φιλοδωρήματος;;;

Βλέπω άτομα που σε άλλες συζητήσεις κράζουν τη χώρα τους και γράφουν συνέχεια για ελληνάρες που δεν πληρώνουν φόρους (ξέρεις εσύ ποιος είσαι), αλλά εδώ τώρα τι γίνεται - είμαστε ελληνάρες και ντροπή μας αν δεν δίνουμε φιλοδώρημα δηλ. μαύρο χρήμα; Υποκρισία;

Το φιλοδώρημα πώς φορολογείται;;;

Δημοσ.

Σε μαγαζί που δούλευε φίλος, ένας πελάτης είχε άλλη τακτική για μπουρμπουαρ. Καθόταν στο μπαρ, έδινε ένα 10-20€ στον barman με την προοπτική να τον "προσέχει" όλο το βράδυ...

Δημοσ.

Ειναι τουλαχιστον τραγικο και ενδειξη γυφτιας να μην αφηνεις φιλοδωρημα ειδικα σε χωρους  εστιασης και διασκεδασης  .Αυτο  εχει επικρατησει για μια σειρα λογων  σε ολοκληρο τον δυτικο κοσμο και οχι μονο .

Η ιδιαιτεροτητα  εγκειται  κυριως στο γεγονος πως οταν εσυ διασκεδαζεις ο αλλος δουλευει και εχεις προσωπικη εξυπηρετηση .Σε πολλες χωρες ειναι και θεσμοθετημενο .

Οσοι δεν αφηνουν ποτε" απο αποψη " δυο  τινα συμβαινουν: H'   εχουν καβουρια στις τσεπες  η' δεν εχουν  οικονομικη δυνατοτητα πραγματικη .

Την πρωτη περιπτωση την αφηνω ασχολιαστη  .

Για την δευτερη εχουμε το εξης παραδοξο  της "εξοδου" διχως  να εχουν την  οικονομικη δυνατοτητα ,αυτοι ομως δεν λογιζονται σαν σοβαροι καταναλωτες  αλλα στην καλυτερη ως περιστασιακοι με την εννοια πως τα λεφτα που αφηνουν στην "αγορα" ειναι λιγα και  το κανουν σπανιως .Αρα δεν απασχολουν και τους παραπανω επαγγελματικους τομεις  δεν υπολογιζονται καν στις ερευνες ,επομενως ειναι αδιαφορο αν αφηνουν φιλοδωρημα η' οχι .

• Like 3
Δημοσ.

Ειναι τουλαχιστον τραγικο και ενδειξη γυφτιας να μην αφηνεις φιλοδωρημα ειδικα σε χωρους  εστιασης και διασκεδασης  .Αυτο  εχει επικρατησει για μια σειρα λογων  σε ολοκληρο τον δυτικο κοσμο και οχι μονο .

Η ιδιαιτεροτητα  εγκειται  κυριως στο γεγονος πως οταν εσυ διασκεδαζεις ο αλλος δουλευει και εχεις προσωπικη εξυπηρετηση .Σε πολλες χωρες ειναι και θεσμοθετημενο .

Ο μάγειρας δεν σε εξυπηρετεί; Ενώ εσύ διασκεδάζεις (σαν δεν ντρέπεσαι); Του αφήνεις φιλοδώρημα; Τι - όχι;! Γιατί - επειδή είναι στην κουζίνα και δεν φαίνεται και δίνει τα πιάτα στο χέρι του σερβιτόρου που είναι ο μόνος που εσύ βλέπεις;

Το φιλοδώρημα είναι μαύρο χρήμα αφορολόγητο - μας παρακινείς να δίνουμε μαύρα;

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...