Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επιτελους και ενας σοβαρος ανθρωπος

Όχι ντάξει, δεν νομίζω ότι αυτή η επιλογή δείχνει απαραίτητα αν κάποιος είναι σοβαρός ή όχι :P Και σοβαροί και ασόβαροι υπάρχουν πολλοί και στις 2 πλευρές. Το θέμα είναι οι επιλογές μας να γίνονται συνειδητά και όχι επειδή πιέζουν οι γονείς ή το ταίρι.

• Like 5
  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

ΧΡΗΜΑ

Σε παρόμοια επίπεδα με προ-κρίσης αλλά με τις άπειρες ανατιμήσεις σε ακόμα και βασικά είδη...ο μισθός κάνει φτερά πριν καλά καλά το καταλάβω [δλδ τέλος του μήνα ζήτημα να είμαι με 80€ max]. Σκέφτομαι περισσότερο πριν αγοράσω κάτι για την πάρτη μου [μπορεί να μαζεύω για μήνες τα χρήματα], είναι αδύνατον να κάνω διακοπές πχ σε νησί για πάνω απο μια βδομάδα [οπότε ευτυχώς υπάρχει εξοχικό και σώζεται κάπως η κατάσταση], ταξίδι σε εξωτερικό είναι πάρα πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί, μπορεί να χαλάνε διάφορα προσωπικά μου αντικείμενα και να περνάνε πολλοί μήνες για να καταφέρω να τα αντικαταστήσω, ανοίγω τον λογαριασμό της ΔΕΗ έντρομη κάθε φορά [και αν έρθουν όλοι οι λογαριασμοί μαζί ίσως αναγκαστώ να κόψω από έξοδα που σχετίζονται με το φαγητό], δεν παίρνω καφέ απ'έξω κάθε μέρα [φτιάχνω στη δουλειά αντί ν'αγοράσω], δεν βγαίνω συχνές βόλτες και αράζω σπίτι [αλλά αυτό ειδικά δεν με χαλάει, άλλοι σίγουρα δεν θα άντεχαν].

Μ'αυτά και μ'αυτά, παρά την οικονομική κρίση συνεχίζω να νοικιάζω μόνη μου και δεν σκοπεύω να γυρίσω στο πατρικό. Καλύτερα να μην έχω να φάω 2 μέρες παρά να ζητήσω χρήματα απ'τους δικούς μου [ή να γυρίσω πατρικ].

ΣΧΕΣΕΙΣ

Όπως πριν την οικονομική κρίση έτσι και τώρα. Όταν είσαι με τον σύντροφό σου που σε καταλαβαίνει και έχετε παρόμοια γούστα όσον αφορά διασκέδαση, διακοπές, αγορές κλπ τότε δεν είναι απαραίτητο ότι η κρίση θα σας επηρεάσει πολύ.

Εμάς δηλαδή που και τους 2 μας δεν μας ενδιαφέρει να βγαίνουμε συχνά δεν νιώθω να επηρεάζει το χρήμα την σχέση μας.

Αν όμως μιλάμε για ζευγάρια που εποχή προ-κρίσης είχαν μάθει σε μεγάλα έξοδα και ακριβές βόλτες ε τότε σίγουρα μαζί με την οικονομική γενική κρίση θα περνάει και κάποια κρίση η ίδια τους η σχέση [θα υπάρχουν οικονομικές γκρίνιες, μιζέρια κλπ]. Προσωπικά, έχω μάθει μια ζωή να περνάω τέλεια με λίγα πράγματα και το focus μου είναι η αμοιβαία αγάπη, κα@λα και καλή συνεννόηση [πολύ πιο δυσεύρετα πράγματα απ'το να βρεις κάποιον/α με οικονομική άνεση].

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Δεν μ'ενδιαφέρει να κάνω οικογένεια. Είναι συνειδητή μου απόφαση εδώ και 25+ χρόνια ότι δεν είμαι προορισμένη να γίνω μανούλα [γατομάνα ναι], πάντα το ένιωθα αυτό και ήλπιζα να βρω έναν σύντροφο που να συμμερίζεται την ίδια στάση ζωής με μένα [και στάθηκα τυχερή σ'αυτό ευτυχώς].

Όσον αφορά τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν οικογένεια, καλή τύχη τους εύχομαι αν δεν έχουν ήδη τεράστιες οικονομίες στην άκρη πριν αποκτήσουν παιδί/ά. Ακούω για πολλά ζευγάρια βέβαια που κάνουν παιδί ΑΛΛΑ ουσιαστικά τους το ζουν οι παππούδες [και οικονομικά αλλά και τους το αφήνουν με τις ώωωωρες χωρίς να τους νοιάζει φυσικά αν και οι παππούδες έχουν δικαίωμα στην ξεκούραση]. Ή άλλα ζευγάρια που ενώ δεν έχουν τα λεφτά επιθυμούν ωστόσο να κάνουν θρησκευτικό γάμο με μεγαλειώδη τραπεζώματα μετά [και συχνά τον κάνουν......με την βοήθεια γονιών και πεθερικών καλέ].

Στην φαση που βρισκεσαι μπορει να μην σου αρεσει η οικογενεια και τα παιδια.Εαν ομως μεγαλωσεις θα αλλαξεις σταση η αλλιως ο αντρας σου θα σε αναγκασει να θελεις οικογενεια.Τα παιδια δεν σχετιζονται με την κριση,γιατι οποιος θελει να τα μεγαλωσει σωστα δουλευει 1 και 2 δουλειες ταυτοχρονα.

Δημοσ.

Στην φαση που βρισκεσαι μπορει να μην σου αρεσει η οικογενεια και τα παιδια.Εαν ομως μεγαλωσεις θα αλλαξεις σταση η αλλιως ο αντρας σου θα σε αναγκασει να θελεις οικογενεια.Τα παιδια δεν σχετιζονται με την κριση,γιατι οποιος θελει να τα μεγαλωσει σωστα δουλευει 1 και 2 δουλειες ταυτοχρονα.

:-D :-D :-D :-D  νά'σαι καλά, καιρό είχα να γελάσω. Πάμε πάλι: δεν είμαι κοριτσάκι, μεγάλωσα, είναι συνειδητή μου επιλογή, δεν θέλουν όοοοολοι οι άνθρωποι σ'αυτόν τον πλανήτη να γίνουν γονείς, κανένας δεν πρόκειται να με αναγκάσει να θέλω φαμίλια. Λέγεται σεβασμός των επιλογών του άλλου. Έτσι όπως κι εγώ δεν θα πάω να πιάσω όσους θέλουν να κάνουν παιδιά και να τους αλλάξω γνώμη [είναι δική τους επιλογή, I don't give a f*ck] έτσι ας σεβαστούν κι εκείνοι την επιλογή μου να ΜΗΝ θέλω να κάνω παιδιά [δεν τους πέφτει λόγος]. Πραγματικά, δεν μπορώ να στα εξηγήσω πιο απλά.

• Like 6
Δημοσ.

Μην έχετε αυταπάτες.

Μην πιστεύεται ότι η οικονομική κρίση επηρεάζει κανέναν στο αν θα κάνει οικογένεια.

Όποιος θέλει να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια κάνει και με τα λίγα.

Αυτοί ή αυτές που δεν κάνουν οικογένεια "λόγω κρίσης", ψάχνουν δικαιολογία για να μην τους χαρακτηρίσει ο κύκλος τους.

Δεν είχαν σκοπό να κάνουν ποτέ οικογένεια.

Δεν λέω ότι είναι κακό να μην θέλεις οικογένεια, απλά η ελληνική κοινωνία δεν τα δέχεται εύκολα αυτά...

• Like 1
Δημοσ.

Σώπα μωρέ τι μας λες;Δηλαδή ποιες είναι οι αποτυχημένες επιλογές στην δική μου περίπτωση όπου εγώ και η σύζυγος, έχοντας προ κρίσης και οικονομίες στην άκρη λόγο μετρημένης ζωής,μείναμε άνεργοι για δύο χρόνια(δουλεύαμε και δουλεύουμε και πάλι μαζί) με αποτέλεσμα να χάσουμε όλες μας τις οικονομίες τρώγοντας από τα έτοιμα με ότι αυτό συνεπάγεται(π.χ επιστροφή στο χωριό) και στο τσακ βρήκαμε δουλειά για να μην φτάσουμε στο σημείο, να αρχίσουμε να πουλάμε και assets.Αυτή η ονείρωξη του μαζί τα φάγαμε που έχει διαποτίσει την Ελληνική κοινωνία(και ποιος το είπε κιόλας ο Πάγκαλος)είναι ότι πιο urban legend έχει βγει στην χώρα ποτέ.Ναι λίγοι τα φάγανε αλλά σε περίπτωση που διαφεύγει σε κάποιους η Ελλάδα προ κρίσης ήταν μισθωτοί και συνταξιούχοι και όχι λαμόγια με μπίζνες και κομπίνες.

Ο Πάγκαλος και η φιλοσοφία διακυβέρνησης που αντιπροσωπευε (Κρατισμος, λαϊκισμός, νεποτισμος, αναξιοκρατία) ψηφίζονταν μανιωδώς απο την μεγάλη πλειοψηφία του εκλογικού σώματος επι 25 χρόνια.Η πορεία που είχε πάρει η χώρα εξ αιτίας των πρακτικών αυτων οδηγουσε (νομοτελειακα) στη χρεωκοπία. Νόμιζες οτι αυτό δεν σε αφορούσε? Ή μήπως είχες πεταχτεί για ψώνια και επέστρεψες τώρα?
Δημοσ.

:-D :-D :-D :-D  νά'σαι καλά, καιρό είχα να γελάσω. Πάμε πάλι: δεν είμαι κοριτσάκι, μεγάλωσα, είναι συνειδητή μου επιλογή, δεν θέλουν όοοοολοι οι άνθρωποι σ'αυτόν τον πλανήτη να γίνουν γονείς, κανένας δεν πρόκειται να με αναγκάσει να θέλω φαμίλια. Λέγεται σεβασμός των επιλογών του άλλου. Έτσι όπως κι εγώ δεν θα πάω να πιάσω όσους θέλουν να κάνουν παιδιά και να τους αλλάξω γνώμη [είναι δική τους επιλογή, I don't give a f*ck] έτσι ας σεβαστούν κι εκείνοι την επιλογή μου να ΜΗΝ θέλω να κάνω παιδιά [δεν τους πέφτει λόγος]. Πραγματικά, δεν μπορώ να στα εξηγήσω πιο απλά.

οκ,μπορει να ειναι συνειδητη η επιλογη σου αλλα με τον καιρο μπορει να αλλαξει μπορει και οχι.Αναλογα και τις πιεσεις που θα δεχτεις απο δικους σου ανθρωπους.Εγω μεχρι τα 32 δεν ηθελα να ακουω για οικογενεια,αλλα καποια στιγμη κουραζεσαι και δεν μπορει να γυρνας ολη τη μερα με καινουργιες κοπελες,γιατι δεν σε γεμιζουν πλεον.Οταν εκανα οικογενεια βρηκα παλι το νοημα της ζωης,χωρις ομως να χασω τη χαρα να γυρναω με γκομενακια.Η κριση δεν εχει καμια επιπτωση στην οικογενεια και στις σχεσεις.

Δημοσ.

Μην έχετε αυταπάτες.

Μην πιστεύεται ότι η οικονομική κρίση επηρεάζει κανέναν στο αν θα κάνει οικογένεια.

Όποιος θέλει να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια κάνει και με τα λίγα.

Αυτοί ή αυτές που δεν κάνουν οικογένεια "λόγω κρίσης", ψάχνουν δικαιολογία για να μην τους χαρακτηρίσει ο κύκλος τους.

Δεν είχαν σκοπό να κάνουν ποτέ οικογένεια.

Δεν λέω ότι είναι κακό να μην θέλεις οικογένεια, απλά η ελληνική κοινωνία δεν τα δέχεται εύκολα αυτά...

Η οικογενεια ειναι το πιο ευκολο πραγμα στο κοσμο να κανεις. Το να τη συντηρησεις ομως;

Αυτο που ειπε πριν το κοριτσακι, εχει να κανει με τα οικονομικα κυριως πιστευω. Αν επερνε στη σημερινη εποχη τα διπλασια η τριπλασια σε μισθο, ισως να ηθελε παιδια Τωρα.

Επισης τα παιδια καμια φορα ερχονται εκει που δεν το περιμενεις, αλλα τι να κανεις. Σιγουρα ειναι ευτυχια να εχεις, και βοηθεια βρισκεις.

Αλλα αν δεν εχεις καλη και σιγουρη δουλειά, ποιος θελει να ζει σαν τους γυφτους;

Εγω ειμαι κατα των πολλων παιδιων μεσα σε οικογενειες. Μερικες φορες ο θεος αν θέλετε, δεν μας τα φερνει πληρη υγιη. Και αυτο δημιουργει προβλημα και ψυχογικο μεσα στην οικογένεια.

Βεβαια αποψεις αλλαζουν με τα χρονια, τωρα ειμαστε νεοι 40 χρονων, πιο μετα ίσως να εχουμε τελειως διαφορετικές.

Δημοσ.

Η οικογενεια ειναι το πιο ευκολο πραγμα στο κοσμο να κανεις. Το να τη συντηρησεις ομως;

Αυτο που ειπε πριν το κοριτσακι, εχει να κανει με τα οικονομικα κυριως πιστευω. Αν επερνε στη σημερινη εποχη τα διπλασια η τριπλασια σε μισθο, ισως να ηθελε παιδια Τωρα.

Επισης τα παιδια καμια φορα ερχονται εκει που δεν το περιμενεις, αλλα τι να κανεις. Σιγουρα ειναι ευτυχια να εχεις, και βοηθεια βρισκεις.

Αλλα αν δεν εχεις καλη και σιγουρη δουλειά, ποιος θελει να ζει σαν τους γυφτους;

Εγω ειμαι κατα των πολλων παιδιων μεσα σε οικογενειες. Μερικες φορες ο θεος αν θέλετε, δεν μας τα φερνει πληρη υγιη. Και αυτο δημιουργει προβλημα και ψυχογικο μεσα στην οικογένεια.

Βεβαια αποψεις αλλαζουν με τα χρονια, τωρα ειμαστε νεοι 40 χρονων, πιο μετα ίσως να εχουμε τελειως διαφορετικές.

Αν θέλεις οικογένεια με 5 παιδιά, συμφωνώ ότι είναι δύσκολο να την συντηρήσεις.

Δεν θα βρεις ποτέ "καλή και σίγουρη" δουλειά. Δεν είναι αυτός λόγος να αρνηθείς στον εαυτό σου αυτό που λαχταράει (οικογένεια και παιδιά)

• Like 2
Δημοσ.

Αν θέλεις οικογένεια με 2 παιδιά, συμφωνώ ότι είναι δύσκολο να την συντηρήσεις.

Δεν θα βρεις ποτέ "καλή και σίγουρη" δουλειά. Δεν είναι αυτός λόγος να αρνηθείς στη κοινωνια λου ζεις αυτό που λαχταράει (οικογένεια και παιδιά)

Φιχντ :P

Δημοσ.

Χαχαχαχαχα νταξει ότι ναναι...
  • Like 5
Δημοσ.

"Οι γεννήσεις μειώνονται, το ισοζύγιο γεννήσεων -θανάτων είναι αρνητικό επί μια πενταετία και πάνω από 500.000 άτομα -στην πλειονότητά τους νέοι- έχουν εγκαταλείψει τη χώρα μέσα στην κρίση. Όπως εξηγεί η «Καθημερινή», περίπου 2 εκατομμύρια δηλώνουν φιλοξενούμενοι κυρίως από συγγενικά τους πρόσωπα ενώ πάνω από 50% των νέων - ένα από τα τρία υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη- εξακολουθούν να ζουν με τους γονείς τους ακόμη και την τρίτη δεκαετία της ζωής τους."

τα πεντακόσιες χιλιάδες άτομα (και πάλι αμφιβάλλω εάν είναι τόσοι πολλοί) με τιποτα δεν πρέπει να ειναι όλοι Έλληνες, λογω κρισης επέστρεψαν στις πατρίδες και πάρα πολλοί αλλοδαποί

Δημοσ.

Κλασσικά θέματα που τα έχουμε χιλιοσυζητήσει εδώ και χρόνια. Άκρη δεν θα βγει, προβλέπω να πλακώσει τρολλάρισμα και να λήξει άδοξα το thread.

ποιος με φωναξε? B)

όλα είναι πιο μίζερα χωρίς λεφτά, ακόμα και αυτά που υποτίθεται στηρίζονται σε άυλες έννοιες, αλλά εξίσου μάταια και με προδιαγεγραμένο τέλος είτε με λεφτά είτε όχι

εγώ πάντως ξαναένιωσα με την κόρη μου, ακόμα και αν δεν έχω λεφτά για μεταχειρισμένο καρότσι του idomenea77

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...