variemai Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Καλησπερα παιδια΄...Επειδή ο υπολογιστης που εχω 8 χρονια τωρα (turbo x γραφειου) εχει αρχισει τελευταια να σβηνει απο τη ζεστη κ το πραγμα δε συμμαζευεται , ειπα να αγορασω ενα νεο μηχανημα για μετριο gaming. i) Το ποσό που διαθέτουμε: 600€ , μπορει να παει μεχρι 700 αν υπαρχει χαοτικη διαφορα. ii) Tη χρήση του υπολογιστή (εάν πρόκειται για gaming pc, αναφέρετε τι είδους παιχνίδια παίζετε/θα παίξετε και δώστε από ένα παράδειγμα.) Παιζω αποκλειστικα moba-mmorpg και sports games... Πχ. LoL, World of Warcraft, FIFA 18 κ NBA 2K18 (οταν βγουν) iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Κανενα iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? (απαραίτητη η διευκρίνηση της οθόνης μας για κάθε είδος συστήματος και αναβάθμισης. Εάν δεν γνωρίζετε τον κωδικό μοντέλου, αναφέρετε τουλάχιστον μάρκα, ίντσες και ανάλυση.) Εχω μια LG Flatron W2243S και θα μεινω με αυτη προς το παρον γιατι θελω τα λεφτα να πανε στο κουτι. v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι. vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) Θα προτιμουσα e-shop ή απο αλλο καταστημα που μπορει να το συναρμολογησει, εκτος παλι αν υπαρχει χαοτικη διαφορα τιμης οπου θα μπορεσει να το φτιαξει καποιος φιλος... Ηρακλειο Κρητης μενω. vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Βλεπε πανω viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Οχι. ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού Δεν εχω ιδεα τι ειναι αυτα αρα μαλλον θα πω οχι. x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας Επισης δε ξερω, δεν εχω ασχοληθει με το αθλημα. xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού Μια απο τα ιδια! xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Εχω ενα σχετικα καινουριο τροφοδοτικο, Corsair VS650 , δε ξερω αμα κανει...
jeandoumpier Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα. Από digitalmaster που βρίσκεται στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στα Χανιά. Ζήτησε να σου συναρμολογήσουν-να κουμπώσουν μητρικές-cpu-ssd κτλ στο κουτί- και όταν παραλάβεις (νομίζω έχει δωρεάν μεταφορικά) φώναξε κάποιον φίλο να σου περάσει το τροφοδοτικό σου. Η σειρά vs της corsair δεν είναι και η καλύτερη της εταιρείας αλλά εντάξει, δεν θα κινδυνεύσει το σύστημά σου από αυτό. Και αφού το έχεις, κράτησέ το. Υ.Γ. Ελπίζω να μην ευθύνεται αυτό που δεν ανάβει ο υπολογιστής σου. Όσον αφορά στον hdd, στον έβαλα προαιρετικά σε περίπτωση που θέλεις για να αποθηκεύσεις παιχνίδια κτλ εκεί. Φυσικά ο ssd θα είναι πρωτεύων για λειτουργικό-προγράμματα. 1
variemai Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Μπα ο υπολογιστης ειναι στα τελευταια του, πριν 2-3 βδομαδες μου βαρουσε 3 μπιπ στην αρχη και επρεπε να αλλαξω ραμ για να παρει μπρος... Ευτυχως ειχα κατι 4αρες που καθοντουσαν. Τωρα μου σβηνει αμα βλεπω πολυ ωρα βιντο στο youtube σε full screen με chrome... Το πανω μερος του κουτιου δε μπορεις να το αγγιξεις απο τη ζεστη. Θα ηθελα καινουριο τροφοδοτικο μιας και το παλιο θα το δωσω σε φιλο που το χρειαζεται. Ryzen 1500 με 1600 εχουν μεγαλη διαφορα; Γιατι βλεπω οτι ειναι 40 ευρω μονο η διαφορα.
jeandoumpier Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Αφού δεν θα κρατήσεις το ήδη υπάρχον τροφοδοτικό, τότε μπορείς να πάρεις αυτό, semi-modular, 80+ bronze με 5 χρόνια εγγύηση : http://www.digital-master.gr/el-gr/Products/550%20Watt%7CCorsair%20CX550M-%20%20(%20CP-9020102-EU%20) Τα 550w είναι υπερ-αρκετά για το σύστημά σου, αλλά και για μελλοντικές αναβαθμίσεις. Τώρα, όσον αφορά στον επεξεργαστή-θα σε καλύψει μια χαρά και ο 1400 που σου πρότεινα αρχικά. Από 'κει και πέρα, αν διαθέτεις budget πολύ δυνατός πια είναι ο εξαπύρηνος r5 1600 -> http://www.digital-master.gr/el-gr/Products/AMD%20Ryzen%20(AM4)%7CAMD%20Ryzen%205%201600-%20(%20YD1600BBAEBOX%20) Overkill για τώρα, αλλά αν σκεφτούμε ότι κράτησες 8 χρόνια τον παλαιό σου υπολογιστή και ίσως θελήσεις να κρατήσεις και αυτόν αρκετό καιρό, ο 1600 είναι ιδανική επιλογή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα