Pantelismor Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα σας, Βρίσκομαι στη διαδικασία ανέγερσης πρώτου ορόφου. Στην παρούσα φάση είμαι στην αναζήτηση κουφωμάτων. Έχω δυο προβληματισμούς. ο πρώτος είναι PVC η Αλουμίνιο και ο δεύτερος είναι ποια εταιρεία. Είμαι ανάμεσα στη Rehau, Kommerling και Gealan. Θα ήθελα τη βοήθεια σας !!!! Ευχαριστώ…
Pokemon640 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Πρώτη φορά ακούω αυτά τα ονόματα, Εγώ ξέρω Europa (πρώην Ελληνικά αλουμίνια), Alumil, exalco. Διάλεξα Europa, και από τζάμι είχα επιλογές. Προτίμησα 3πλό bullet proof με ηχοαπορόφηση λόγω ότι η τιμή δεν είχε μεγάλη διαφορά από το 2πλό τζάμι(ήταν για το Studio μου). Το σίγουρο που θα κάνεις είναι να αλλάξεις και το ρολό για να έχεις καλύτερη απορρόφηση διαφορετικά θα ακούς εξωτερικούς θορύβους και για να αλλάξεις ρολά (σε 2ο χρόνο) είναι επιπλέον κουστούμι στο κοστολόγιο. Ιδανική περίπτωση τα ηλεκτρικά ρολά, που δεν έχεις τη τρύπα με τον ιμάντα (ώστε να μην έχεις "κένο" προς τα έξω), η εναλλακτικά τη μανιβέλα όπως τις τέντες (υπάρχουν επιλογές).
papoys1 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Τα PVC λειτουργούν καλίτερα σε κρύο ή ζέστη αλλά είχαν ένα πρόβλημα στρέβλωσης με τον καιρό και έτσι δεν είχαν καλές εφαρμογές μετά από κάποια χρόνια. Λένε ότι οι εταιρείες τώρα το έχουν φτιάξει αλλά δεν ξέρω κατά πόσο. Από την άλλη το αλουμίνιο έχει τέλειες εφαρμογές καλίτερη φινέτσα και μεγαλίτερες αντοχές στο χρόνο. Για τις μάρκες που λες και εγώ δεν τις γνωρίζω.Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε PVC οι οποίες μάρκες δεν είναι γνωστές στο κοινό όπως οι μάρκες του αλουμινίου.
efo355 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Εγώ στο σπίτι μου έχω αλουμίνιο ελβιαλ. Μπήκε πριν 3 χρόνια και ως τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Διπλό τζαμί με αέριο και κλείνει χωνευτά για καλύτερη μόνωση. Έχει και ένα ακόμα κόλπο για θερμομόνωση σαν αφρό.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Super Moderators Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Πρώτη φορά ακούω αυτά τα ονόματα, Ίσως γιατί είναι κατασκευαστές PVC κι όχι αλουμίνιου...
μπιπ μπιπ Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Ποια είναι η διαφορά των συρόμενων ,των ανοίγουμενων και των αναδιπλωμενων παντζουριων; Έχουν κάποια πρακτική διαφορά; Διαφορά στην τιμή ;
fredd0 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Στις 9/8/2017 στις 5:05 ΜΜ, papoys1 είπε Τα PVC λειτουργούν καλίτερα σε κρύο ή ζέστη αλλά είχαν ένα πρόβλημα στρέβλωσης με τον καιρό και έτσι δεν είχαν καλές εφαρμογές μετά από κάποια χρόνια. Λένε ότι οι εταιρείες τώρα το έχουν φτιάξει αλλά δεν ξέρω κατά πόσο. Από την άλλη το αλουμίνιο έχει τέλειες εφαρμογές καλίτερη φινέτσα και μεγαλίτερες αντοχές στο χρόνο. Για τις μάρκες που λες και εγώ δεν τις γνωρίζω.Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε PVC οι οποίες μάρκες δεν είναι γνωστές στο κοινό όπως οι μάρκες του αλουμινίου. χαζομαρες, τα σωστα pvc δεν ειχαν ποτε προβληματα στρεβλωσης. Τα οτι ναναι 'κατασκευαστικα' made in Greece pvc που βαζανε οι κατασκευαστες τις δεκαετιας του 90 στις πολυκατοικιες ηταν απλα κακα/φτηνα προιοντα. οι μαρκες που αναφερει ειναι σα λεμε mercedes και bmw. Και οι 3s φτιαχνουν πολυ καλα προφιλ. το ΜΟΝΟ μειονεκτημα του pvc ειναι οτι δε μπορει να 'σηκωσει' πολυ μεγαλους υαλοπινακες*. Αυτο αναγκασε εμενα να παω σε αλουμινιο. Αλλιως θα πηγαινα pvc καφωτο. το δευτερο μειονεκτημα του pvc Ελλαδα ειναι οτι σφαζουν στο χρωμα. Γερμανια το rehau ασπρο απο το rehau απομιμηση ξυλου εχει 2% διαφορα τιμης, Ελλαδα βαζουν οσο τους κατεβει. 10. 20.30%, οτι γουσταρουν. Αλλα αυτο ισχυει και στο αλουμινιο, το ultra durable και καλα ral μου κοστισε ουτε θελω να θυμαμαι ποσο. *πολυ μεγαλους μιλαμε για 10 τετραγωνικα τριπλα τζαμια, οχι για διφυλλη μπαλκονοπορτα. 2
kronos73 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Στις 9/8/2017 στις 5:05 ΜΜ, papoys1 είπε Τα PVC λειτουργούν καλίτερα σε κρύο ή ζέστη αλλά είχαν ένα πρόβλημα στρέβλωσης με τον καιρό και έτσι δεν είχαν καλές εφαρμογές μετά από κάποια χρόνια. Λένε ότι οι εταιρείες τώρα το έχουν φτιάξει αλλά δεν ξέρω κατά πόσο. Από την άλλη το αλουμίνιο έχει τέλειες εφαρμογές καλίτερη φινέτσα και μεγαλίτερες αντοχές στο χρόνο. Για τις μάρκες που λες και εγώ δεν τις γνωρίζω.Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε PVC οι οποίες μάρκες δεν είναι γνωστές στο κοινό όπως οι μάρκες του αλουμινίου. Γνώμη μου τα PVC είναι καλύτερα για μεσαίου μπάτζετ λύσεις. Αν έχεις πολλά φράγκα πας σε αλουμίνιο. Rehau, Kommerling είναι πολύ γνωστοί κατασκευαστές. Ειδικά τα Kommerling τα έχω δει σε σπίτια που είναι πολλά χρόνια και είναι σαν καινούργια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα