Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω ότι το πολλές και λίγες είναι υποκειμενικό στον κάθε άνθρωπο για μένα ας πούμε είναι πολλές για κάποιον μπορεί να μην είναι απλά αυτό που εννοούσα εξ αρχής ήταν να μου πείτε τις δικές σας τεχνικές αποστηθίσει σ π.χ. Αλλά άτομα γράφουν αυτά που λένε , αλλά άτομα τα διαβάζουν φωναχτά και άλλοι τα ηχογραφούν. Δεν είμαι μάρτυρας του Ιεχωβά ούτε θέλω να απάγγειλω ένα κείμενο θέλω να γραψω σε ένα μάθημα πολύ καλά και αυτά που γράφει το βιβλίο είναι πολύ βαρετά και ακαταλαβίστικα. Αυτο που θέλω να κάνω είναι να συγκρίνω τεχνικές και να δω πια μου ταιριάζει.

Μέχρι τον Φεβρουάριο αν απαιτείται αποστήθιση απλά για να δώσεις μάθημα θεωρητικά πρέπει να γράψεις άριστα. Το ακαταλαβιστικα δεν παίζει. Κάποιο νόημα θα βγάζει

Δημοσ.

Γεια σε όλους θέλω να αποστήθισω ένα βιβλίο περίπου 200 σελίδων και ψάχνω να βρω τρόπους μελέτης αρχικά λεω να ξεκινήσω με την μέθοδο που διάβασα ότι κάνουν οι μοναχοί στο Θιβέτ δηλαδή να διαβάζω περίπου είκοσι σειρές και να της επαναλαμβάνω συνέχεια μέχρι να της αποστηθισω καλά έπειτα να βάλω άλλες 20 σειρές και να λεω και τις 40 βέβαια αυτό είναι πολύ χρονοβόρο αλλά έχω περιθώριο μέχρι τον Φεβρουάριο όποτε λεω να το δοκιμάσω. Εσείς θα έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη μέθοδο η την δικιά σας μέθοδο έστω και για λιγότερη ύλη.

Έχω ακολουθήσει την μέθοδο που αναφέρεις με επιτυχία. Χρειάστηκα  1 μήνα για να αποστηθίσω βιβλίο 140 σελίδων.

Χώριζα κάθε κεφάλαιο σε κομμάτια, στόχος ήταν κάθε βδομάδα να μαθαίνω ένα κεφάλαιο.

Δημοσ.

Έχετε μπερδέψει λίγο την αποστήθιση με την μάθηση. Ας υπάρξει μια διευκρίνηση αν κατά την εξέταση θα χρειαστεί απλά να απαγγείλεις ότι λέει το βιβλίο ή αν θα εξεταστεί η κατανόηση σου στο περιεχόμενο του βιβλίου για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε περαιτέρω.

Δημοσ.

μου θυμησες εποχες πανελληνιων γαμω την διοικηση σπυρακια ειχα βγαλει...μονο με σειρα σειρα πιστευω γινεται επισης κοιταξε αν υπαρχουν αρκετες ομοιες λεξεις θα σε βοηθησει στην μνημη σου

Δημοσ.

Έχετε μπερδέψει λίγο την αποστήθιση με την μάθηση. Ας υπάρξει μια διευκρίνηση αν κατά την εξέταση θα χρειαστεί απλά να απαγγείλεις ότι λέει το βιβλίο ή αν θα εξεταστεί η κατανόηση σου στο περιεχόμενο του βιβλίου για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε περαιτέρω.

Ακριβώς αυτό. Είναι μάθημα που πρέπει να μάθεις ορισμούς και ορολογία ή είναι κάτι που αν το καταλάβεις και γράψεις είσαι οκ. Αν είναι το δεύτερο γιατί δε βρίσκεις κάποιο άλλο σύγγραμα;

Δημοσ.

μου θυμησες εποχες πανελληνιων γαμω την διοικηση σπυρακια ειχα βγαλει...μονο με σειρα σειρα πιστευω γινεται επισης κοιταξε αν υπαρχουν αρκετες ομοιες λεξεις θα σε βοηθησει στην μνημη σου

Ακόμα μισώ τον ηλίθιο που έβαλε αυτό το μάθημα στις πανελλήνιες.

Ξερή αποστηθίση ακαταλαβιστικων προτάσεων.

Ότι χειρότερο έχω κάνει στην ζωή μου.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω παντως κραταω σημειωσεις,δηλαδη αυτα που διαβαζω τα γραφω και σε χαρτι. Με εχει βοηθησει αυτο να θυμαμαι ακομη και κατα λεξη καποιες φορες τα κειμενα. Βεβαια δεν γραφω ολο το βιβλιο σε χαρτι,με συντομευσεις κτλ ,διαβαζοντας τις σημειωσεις μετα και το βιβλιο ξανα και ξανα σου μενουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...