zoranb Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Θέλω να ρωτήσω μερικά πράγματα για τα δέντρα καρυδιές. Υπάρχουνε είδη κ ποιότητες όσον αφορά τη γεύση κ την ποσοτική παραγωγή κ εάν ναι πως μπορεί κανείς να τις ξεχωρίσει;
NikosKallithea Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Είναι νομιζω θέμα εντοπιότητας και όχι θέμα δέντρου Δηλαδή δεν μπορείς να πάρεις μια καρυδιά απο την Κρήτη και να την φυτεψεις στην Ξάνθη
papoys1 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Για να τις ξεχωρίσεις πρέπει ή να είσαι πολύ ειδικός ή να περιμένεις να έρθει η ώρα να κάνουν καρύδια. Οπότε πρέπει να πέσεις σε ειδικό που το κόβω κομματάκι δύσκολο εδώ μέσα.
zoranb Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Είναι νομιζω θέμα εντοπιότητας και όχι θέμα δέντρου Δηλαδή δεν μπορείς να πάρεις μια καρυδιά απο την Κρήτη και να την φυτεψεις στην Ξάνθη Μου φαίνεται λίγο περίεργο αυτό που λες όμως, το έχεις ακούσει ή το υποθέτεις;
opcorsa Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 οτι και να γινει, πρεπει να εχεις ΠΟΛΥ ΧΩΡΟ για να φυτεψεις καρυδιες..
agamoi-thytai Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Εξαπλώνονται οι ρίζες ; Γιατί είχα σκεφτεί να φυτέψω μια σε ενα χωράφι που έχει δίπλα λεμονιές.
opcorsa Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 γενικα "απλωνει" σαν δεντρο.. γινεται ψηλο και μεγαλο και σκεπαζει τα παντα.. παροτι κι εγω λατρευω τα καρυδια, σε ενα χωραφι μου φυτεψα μυγδαλιες μετα απο συζητηση με τον γεωπονο για το μελλοντικο "προβλημα¨" χωρου..
opera Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 http://www.gardenguide.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%85%CE%B4%CE%B9%CE%AC-juglans-regia-juglandaceae/ 1
Getta Robo Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Υπαρχουν κυριολεκτικα εκατονταδες ποικιλίες/οικοτυποι/υβρίδια καρυδιας. Τωρα για το τι να βαλεις εσυ, δες τι δεντρα βαζουν στη περιοχη σου και αποφασισε. Υποψην, αφου μενεις χαμηλα και προς θαλασσα, θα πρεπει να εχεις διαρκως το νου σου για εχθρους και ασθενειες. Οι καρυδιες τα καταφερνουν καλα στο υψος της θαλασσας, αλλα προτιμουν υψομετρο. Δοκιμασε να βαλεις και πεκαν εσυ. σε ενα χωραφι μου φυτεψα μυγδαλιες μετα απο συζητηση με τον γεωπονο για το μελλοντικο "προβλημα¨" χωρου.. Τι εννοεις; Ξυλελλα; Χτυπαει και τις αμγυδαλιες δυστυχως. Υπομονη μεχρι να τελειοποιήσουν τον ιο. 1
opcorsa Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Υπαρχουν κυριολεκτικα εκατονταδες ποικιλίες/οικοτυποι/υβρίδια καρυδιας. Τωρα για το τι να βαλεις εσυ, δες τι δεντρα βαζουν στη περιοχη σου και αποφασισε. Υποψην, αφου μενεις χαμηλα και προς θαλασσα, θα πρεπει να εχεις διαρκως το νου σου για εχθρους και ασθενειες. Οι καρυδιες τα καταφερνουν καλα στο υψος της θαλασσας, αλλα προτιμουν υψομετρο. Δοκιμασε να βαλεις και πεκαν εσυ. Τι εννοεις; Ξυλελλα; Χτυπαει και τις αμγυδαλιες δυστυχως. Υπομονη μεχρι να τελειοποιήσουν τον ιο. sense. Your comment makes none.
Getta Robo Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 sense. Your comment makes none. Υπαρχει ενα βακτηριο με την ονομασια ξυλελλα (xylella fastidiosa) το οποιο καταστρεφει ολοκληρωτικα πολλα διαφορετικα ειδη φυτων/δεντρων. Στην αρχη πιστευαν πως εχουν προβλημα κυριως οι ελιες, οσο περναει ο καιρος ομως η λιστα αυξανεται δραματικα. Και επειδη δεν αντιμετοπιζεται με καποιο τροπο ακομα, προτειναν να γινει αλλαγη της καλλιεργειας σε αλλα ειδη. Μεταξυ αυτων καποτε προτειναν να ξηλωθουν πχ οι καρυδιες και να μπουν αμυγδαλιες. Αλλα τελικα η ξυλελλα καταστρεφει και τις αμυγδαλιες. Αυτο λιγο πολυ. 1
opcorsa Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Υπαρχει ενα βακτηριο με την ονομασια ξυλελλα (xylella fastidiosa) το οποιο καταστρεφει ολοκληρωτικα πολλα διαφορετικα ειδη φυτων/δεντρων. Στην αρχη πιστευαν πως εχουν προβλημα κυριως οι ελιες, οσο περναει ο καιρος ομως η λιστα αυξανεται δραματικα. Και επειδη δεν αντιμετοπιζεται με καποιο τροπο ακομα, προτειναν να γινει αλλαγη της καλλιεργειας σε αλλα ειδη. Μεταξυ αυτων καποτε προτειναν να ξηλωθουν πχ οι καρυδιες και να μπουν αμυγδαλιες. Αλλα τελικα η ξυλελλα καταστρεφει και τις αμυγδαλιες. Αυτο λιγο πολυ. οχι οχι.. εγω ενα μικρο χωραφακι εχω κοντα στο σπιτι μου που εχω βαλει μερικες ελιες (3-4) και ηθελα να βαλω και κανενα ξηρο καρπο... επειδη μου αρεσαν αμυγδαλα-καρυδια ειχα αυτο το διλλημα αλλα επειδη πιανει χωρο και καλυπτει επηφανια η καριδια εβαλα αμυγδαλια γιατι ειναι πιο μαζεμενη.. αν και με βλεπω να τρωγω αμυγδαλα απο εκει μετα απο 15-20 χρονια αν ζω :P 2
Getta Robo Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 οχι οχι.. εγω ενα μικρο χωραφακι εχω κοντα στο σπιτι μου που εχω βαλει μερικες ελιες (3-4) και ηθελα να βαλω και κανενα ξηρο καρπο... επειδη μου αρεσαν αμυγδαλα-καρυδια ειχα αυτο το διλλημα αλλα επειδη πιανει χωρο και καλυπτει επηφανια η καριδια εβαλα αμυγδαλια γιατι ειναι πιο μαζεμενη.. αν και με βλεπω να τρωγω αμυγδαλα απο εκει μετα απο 15-20 χρονια αν ζω :P Σωστος, καταλαβα. Ναι θελουνε χρονια αυτα δυστυχως. Προσεχε να του εχεις σωστη λιπανση και προστασια απο ασθενειες και εισαι ενταξει.
papoys1 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Θέλουν φροντίδα και να πετύχεις τη ράτσα για το μέρος που θα τη βάλεις. Έχω σε επαρχία μία πελώρια καρυδιά η οποία κάνει κάθε χρόνο 2 τσουβάλια καρύδια. Τρώγονται αν τα στεγνώσεις αλλά δεν μου αρέσουν γιατί ο εσωτερικός του φλοιός (όταν τα σπάσεις) είναι καφέ σκούρο χρώμα και όχι άσπρο που θα μου άρεσε. Ρώτησα αλλά κανείς δεν ήξερε να μου πει για ποιο λόγο και τι τους λείπει. 1
opcorsa Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Σωστος, καταλαβα. Ναι θελουνε χρονια αυτα δυστυχως. Προσεχε να του εχεις σωστη λιπανση και προστασια απο ασθενειες και εισαι ενταξει. τι λιπανση θεωρεις φιλε? απο ασθενειες δεν ψεκαζω τιποτα... που και που μονο λιγο λιπασμα 11-15-15 βαζω οταν βαζω και στις μικρες ελιες να δυναμωσουν λιγακι..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα