odysseys77 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Ρε παιδιά μισό να καταλάβω και γω γιατί οκ πραγματικά χρειάστηκα βοήθεια από εσάς γιατί άκρη δεν έβγαζα. Θα μπορούσα τώρα πχ να πάω να πω παιδιά, δεν θέλω πιστωτικό θέλω επιστροφή χρημάτων; Γιατί αυτοί μου είπαν μόνο αν κάνει επιστροφή η σονυ μπορώ να πάρω λεφτά σαν πλαίσιο δεν δίνουν. Όμως μέχρι και η σελίδα τους λέει ότι κάνουν επιστροφή στα ελαττωματικά. Και ερωτώ. Εγώ ακόμα περιμένω την πίστωση της σόνυ που κάποια στιγμή κάποια μέρα θα γίνει στο πλαίσιο για να πάρω άλλη κονσόλα. Δεν με ρωτήσανε αν θέλω ή όχι μου είπαν απλά ότι μόνο αυτό γίνεται. Μπορώ να πάρω τηλέφωνο πχ να ζητήσω τον διευθυντή και να του πω δεν θέλω την πίστωση σας ταλαιπωρήθηκα πολύ, ακόμα κονσόλα δεν έχω ενώ την έχω πληρωμένη , αφού ήταν ελαττωματική θέλω τα λεφτα μου πίσω; Ή είναι απόφασή τους αν θα κάνουν αντικατάσταση ή επιστροφή χρημάτων; http://www.efpolis.gr/component/efaq.html# Ο προμηθευτής, με επιμέλειά του, κατά τη διάρκεια ισχύος της εγγύησης υποχρεούται να προβεί σε επισκευή, διόρθωση ή αντικατάσταση του προϊόντος χωρίς επιπλέον επιβάρυνση του καταναλωτή (ά. 5 του ν. 2251/1994). Εάν ο προμηθευτής δεν τηρεί την υποχρέωσή του μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή και Εποπτείας της Αγοράς. Ειδικά πάντως έναντι του πωλητή έχετε και τα δικαιώματά σας από τη σύμβαση πώλησης (άρθρα 540 επ. Αστικού Κώδικα) και μπορείτε να αξιώσετε διόρθωση, αντικατάσταση, αποζημίωση, μείωση του τιμήματος ή να υπαναχωρήσετε από τη σύμβαση, δηλαδή να επιστρέψετε το προϊόν και να λάβετε πίσω τα χρήματά σας, εντός δύο ετών από την αγορά με προσφυγή στα αστικά δικαστήρια. http://www.efpolis.gr/component/efaq.html# Σε περίπτωση προμήθειας καινούριων προϊόντων με μακρά διάρκεια ζωής είναι υποχρεωτική η παροχή εγγύησης. Σε περίπτωση εμφάνισης ελαττώματος κατά τη διάρκεια της εγγύησης ο προμηθευτής υποχρεούται να επισκευάσει το προϊόν. Σε περίπτωση άρνησης ή σημαντικής καθυστέρησης επισκευής ο καταναλωτής δικαιούται να ζητήσει την αντικατάσταση με νέο ίσης αξίας και ποιότητας ή να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, δηλαδή να επιστρέψει το προϊόν και να ζητήσει τα χρήματά του πίσω (άρθρο 5 παρ. 5 Ν.2251/1994). Συνεπώς, σε περίπτωση άρνησης ή σημαντικής καθυστέρησης στην επισκευή μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία για μη τήρηση εγγύησης στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή και Εποπτείας της Αγοράς. Παράλληλα, έναντι του πωλητή έχετε και τα δικαιώματά σας από τη σύμβαση πώλησης (άρθρα 540 επ. Αστικού Κώδικα) και μπορείτε να αξιώσετε διόρθωση, αντικατάσταση, αποζημίωση, μείωση του τιμήματος ή να υπαναχωρήσετε από τη σύμβαση, εντός δύο ετών από την αγορά, προσφεύγοντας στα αστικά δικαστήρια. Πηγή: Γενική Γραμματεία Καταναλωτή Όπως πολύ καθαρά αναφέρει η γενική γραμματεία καταναλωτή και μάλιστα παραθέτει και τον αντίστοιχο νόμο, έχεις δικαίωμα να ζητήσεις τα χρήματα σου πίσω από το πλαίσιο γιατί πρόκειται για ελαττωματικό προϊόν. Αυτό και τίποτε άλλο. (άρθρο 5 παρ. 5 Ν.2251/1994) & (άρθρα 540 επ. Αστικού Κώδικα)Κάνε μια εκτύπωση και δώστα προς ενημέρωση του διευθυντή και του τμήματος πωλήσεων του αξιαγάπητου υποκαταστήματος Λάρισης.
Ελλεν Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Τα λεφτά μου θέλω ναι γιατί πραγματικά δεν παλεύεται η κατάσταση. Όμως σε κάποιο σημείο λέει ότι Σύμφωνα με το άρθρο 554 του Αστικού Κώδικα, ο αγοραστής έχει δικαίωμα να ασκήσει τα δικαιώματά του για πραγματικά ελαττώματα κατά του πωλητή εντός δύο (2) ετών για κινητά πράγματα κι εντός πέντε (5) ετών για ακίνητα.Αυτό δεν σημαίνει ότι έχω χάσει την προθεσμία;EDIT τώρα είδα τα 2 χρόνια Φίλε μου odysseys77 σε υπέρ ευχαριστώ που έβαλες τους νόμους. Τους εκτύπωσα και πήγα από εκεί και έτσι έγινε. Πήγα και ενώ συνέχιζαν την άρνηση στο σέρβις ξαναφώναξα τον διευθυντή και του είπα ότι δεν με ενημερώσατε ότι γίνεται επιστροφή χρημάτων και όταν το ζητούσα μου λέγατε πως δεν γίνεται, ορίστε η νομοθεσία ,ορίστε και η επιβεβαίωση από το σαιτ σας ότι γίνεται. Και μου λέει ναι γίνεται μόλις έρθει το πιστωτικό της σόνυ μπορείτε να έρθετε με μια φωτοτυπία του βιβλιαρίου σας και να σας πιστώσουμε εκεί τα χρήματα. Ευχαριστώ όλους παιδιά για όλη τη βοήθεια ειλικρινά. Δεν θα είχα καταφέρει τίποτα χωρίς τις απόψεις και τις γνώμες σας. Η βοήθειά σας είναι πολύτιμη! Παρακαλώ μόνο μείνετε μαζί μου μέχρι να βεβαιωθώ ότι έτσι θα γίνει. Γιατί ένας Θεός ξέρει πότε θα γίνει αυτή η πίστωση και αν τελικώς την κάνουν. παρακαλώ και τους moderators να μην κλείσουν ακόμη το θέμα μέχρι να λήξει όντως το πρόβλημα.Από τη Δευτέρα έχω βεβαιωθεί για την πίστωση μέχρι τέλος της βδομάδας βαριά θα πρέπει να μου τηλεφωνήσουν. Άντε να δουμε!
vairass Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Τα λεφτά μου θέλω ναι γιατί πραγματικά δεν παλεύεται η κατάσταση. Όμως σε κάποιο σημείο λέει ότι Σύμφωνα με το άρθρο 554 του Αστικού Κώδικα, ο αγοραστής έχει δικαίωμα να ασκήσει τα δικαιώματά του για πραγματικά ελαττώματα κατά του πωλητή εντός δύο (2) ετών για κινητά πράγματα κι εντός πέντε (5) ετών για ακίνητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχω χάσει την προθεσμία; EDIT τώρα είδα τα 2 χρόνια Φίλε μου odysseys77 σε υπέρ ευχαριστώ που έβαλες τους νόμους. Τους εκτύπωσα και πήγα από εκεί και έτσι έγινε. Πήγα και ενώ συνέχιζαν την άρνηση στο σέρβις ξαναφώναξα τον διευθυντή και του είπα ότι δεν με ενημερώσατε ότι γίνεται επιστροφή χρημάτων και όταν το ζητούσα μου λέγατε πως δεν γίνεται, ορίστε η νομοθεσία ,ορίστε και η επιβεβαίωση από το σαιτ σας ότι γίνεται. Και μου λέει ναι γίνεται μόλις έρθει το πιστωτικό της σόνυ μπορείτε να έρθετε με μια φωτοτυπία του βιβλιαρίου σας και να σας πιστώσουμε εκεί τα χρήματα. Ευχαριστώ όλους παιδιά για όλη τη βοήθεια ειλικρινά. Δεν θα είχα καταφέρει τίποτα χωρίς τις απόψεις και τις γνώμες σας. Η βοήθειά σας είναι πολύτιμη! Παρακαλώ μόνο μείνετε μαζί μου μέχρι να βεβαιωθώ ότι έτσι θα γίνει. Γιατί ένας Θεός ξέρει πότε θα γίνει αυτή η πίστωση και αν τελικώς την κάνουν. παρακαλώ και τους moderators να μην κλείσουν ακόμη το θέμα μέχρι να λήξει όντως το πρόβλημα. Από τη Δευτέρα έχω βεβαιωθεί για την πίστωση μέχρι τέλος της βδομάδας βαριά θα πρέπει να μου τηλεφωνήσουν. Άντε να δουμε! Βουρ για media market 1
apostol1s Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Ενημερωσε μας εαν σου δωσει το πλαισιο χρηματα για να αγορασεις σε αλλο μαγαζι η εαν σου εκαναν τελικα αντικατασταση.
Ελλεν Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Θα σας ενημερώσω με το που με πάρουν τηλ. προς το παρόν ο διευθυντής μου είπε ότι εάν πάω εκεί με την φωτοτυπία του βιβλιαρίου μου θα μου πιστώσουν τα χρήματά μου στο βιβλιάριο. Θα δούμε ελπίζω σύντομα! 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Αν πλήρωσες μετρητά τότε απαίτησε να τα πάρεις σε μετρητά
Ελλεν Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Μετρητά πλήρωσα αλλά δεν τα επιστρέφουν σε μετρητά μου είπε ο διευθυντής τους αλλά μόνο μέσα σε βιβλιάριο δικό μου και να τους πάω μια φωτοτυπία του βιβλιαρίου μου για να βάλουν τα χρήματα. Είναι το τελευταίο που με πειράζει τα χρήματα με ενδιαφέρει να πάρω πίσω και ας τα έχω και στην κάρτα
Moderators Spect~ Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Μαλακιες λέει ακόμα μια φορά. Η επιστροφή γίνεται με τον τρόπο που πληρώθηκαν 1
vairass Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Μαλακιες λέει ακόμα μια φορά. Η επιστροφή γίνεται με τον τρόπο που πληρώθηκαν Καμια σχεση... Πλήρωσα στο πλαίσιο με κάρτα και πήρα επιστροφή σε μετρητά. Βασικα κάνουν ότι θέλουν αν σε κόψουν φλώρο κλπ ότι θέλουν.
apostol1s Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Μηπως καθυστερουν να σου βαλουν τα χρηματα στην τραπεζα γιατι περιμενουν την αντικατασταση με καινουργια κονσολα?Καλυτερα να πας με καποιο δικο σου ατομο που γνωριζει την διαδικασια για να παρεις τα χρηματα σου.Μην αναφερεις καθολου τους νομους γιατι το πλαισιο τους γνωριζει καλυτερα απο ολους.
Ελλεν Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Ότι και να αποφασίσω να κάνω είπε ο διευθυντής πρέπει πρώτα να λάβουν το μειλ από τη σονυ που λέει σας πιστώνουμε το ποσό γιατί η κονσόλα ήταν ελαττωματική. Μετά με αυτό το ποσό είτε τα παίρνω τα λεφτά στον λογαριασμό μου είτε παίρνω ότι θέλω από εκεί. Αυτό είπε. Και γω εννοείται μετρητά τα θέλω αφού μετρητά πλήρωσα. Αυτός λέει αν έχεις πληρώσει με κάρτα στα επιστρέφουμε στην κάρτα αν έχεις πληρώσει με μετρητά φέρνεις φωτοτυπία από το βιβλιάριο και τα βάζουμε εκεί
AristidisZ Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Ότι και να αποφασίσω να κάνω είπε ο διευθυντής πρέπει πρώτα να λάβουν το μειλ από τη σονυ που λέει σας πιστώνουμε το ποσό γιατί η κονσόλα ήταν ελαττωματική. Μετά με αυτό το ποσό είτε τα παίρνω τα λεφτά στον λογαριασμό μου είτε παίρνω ότι θέλω από εκεί. Αυτό είπε. Και γω εννοείται μετρητά τα θέλω αφού μετρητά πλήρωσα. Αυτός λέει αν έχεις πληρώσει με κάρτα στα επιστρέφουμε στην κάρτα αν έχεις πληρώσει με μετρητά φέρνεις φωτοτυπία από το βιβλιάριο και τα βάζουμε εκεί Πες του του λακαμα ότι δεν έχεις λογαριασμό, να δούμε τι θα πει....
Ελλεν Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Παιδιά πήγα από εκεί μίλησα με τον διευθυντή (που ειλικρινά είναι ο μόνος άνθρωπος που σε εξυπηρετεί εκεί μέσα) προσπάθησε ο άνθρωπος, κοίταξε και τη νομοθεσία κλπ και το σαιτ τους και μου είπε ότι δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων γιατί αυτό είναι μόνο σε περίπτωση που δεν υπάρχει άλλη κονσόλα. Με παρακάλεσε να βρούμε μία μέση λύση και ότι να μου δώσει καινούρια κονσόλα ίδια με αυτή που είχα πάρει και αν τυχόν βγάλει πρόβλημα να τον πάρω τηλέφωνο στο κινητό του, να πάω από εκεί και να μου την αλλάξει ο ίδιος χωρίς να ασχοληθώ με το σέρβις.
Moderators Spect~ Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Moderators Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Παιδιά πήγα από εκεί μίλησα με τον διευθυντή (που ειλικρινά είναι ο μόνος άνθρωπος που σε εξυπηρετεί εκεί μέσα) προσπάθησε ο άνθρωπος, κοίταξε και τη νομοθεσία κλπ και το σαιτ τους και μου είπε ότι δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων γιατί αυτό είναι μόνο σε περίπτωση που δεν υπάρχει άλλη κονσόλα. Με παρακάλεσε να βρούμε μία μέση λύση και ότι να μου δώσει καινούρια κονσόλα ίδια με αυτή που είχα πάρει και αν τυχόν βγάλει πρόβλημα να τον πάρω τηλέφωνο στο κινητό του, να πάω από εκεί και να μου την αλλάξει ο ίδιος χωρίς να ασχοληθώ με το σέρβις. Ζήτα του να στο δώσει αυτο γραπτός, αν το κάνει τότε πάρε κονσόλα απο εκεί, αν δεν το κάνει τότε σημαίνει οτι απλά προσπαθεί να σε ξεφορτωθεί χωρίς να χάσει λεφτά και αν γίνει ξανά μαλακία εσυ θα τρέχεις και αυτός θα κάνει την πάπια
eliasjuve Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Κάποιος κοροϊδεύει και μάλλον είναι και οι δύο, sony και πλαίσιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα