Simos805 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Βρήκα στο internet και σε διάφορα βίντεο πως η ram που παραθέτω παρακάτω είναι συμβατή με τυο τελευταίο 27" μοντέλο iMac 2017 που βγήκε τον ιούνιο (θέλω να τις βάλω εγω διοτι μου έρχονται 100€ φθηνότερα σε σχέση με της apple). Πήρα τηλέφωνο στην υποστήρηξη της Apple για να το επιβεβαιώσω αλλά μυ είπαν πώς αυτοί ασζολούνταη μόνο με το κομάτι του software. Πήρα τηλέφωνο στην iSystem κου απάντησε μια κοπέλα και της είπα τα χαρακτηριστικά της RAM και μου είπε ότι κατά πώς φαίνεται είναι συμβατή αλλά θα πρέπει να το επιβεβαιώση πηγαίνοντας στο μαγαζί και μιλόντας με κάποιον τεχνιλό. Έτσι πήγα να ρωτήσω στην iSystem (από όπου και θα αγοράσω το iMac) όπου μου είπε ένας υπάλληλος πώς όχι δεν είναι συμβατή η RAM και ότι οι ίδιου πουλάνε έξτρα RAM αν θέλω να αγοράσω η οποία είναι συμβατή. Τότε τον ρώτησα ποιες RAM είναι αυτές (ώστε να τις πάρω από άλλο μαγαζί διότι αυτός τις πουλάει πνάκριβα) και μου λέει έχει 3 μάρκες τις δυο δεν τις θυμάμαι η μια είναι Samsung αλλά όταν τον ρώτησα να μυ πει τα ακριβή χαρακτηριστικά δεν ήξερε. Μπορεί κάποιον ρε παιδιά να μου πει αν είναι συμβατές αυτές οι RAM πορ παραθέτω πιο κάτω?? Ευχαριστώ!! http://www.corsair.com/en-gb/vengeance-series-8gb-2x4gb-ddr4-sodimm-2400mhz-cl16-memory-kit-cmsx8gx4m2a2400c16
gRim Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Στο site της crusial έχει οδηγό συμβατότητας για mac. Εκεί θα δεις και τα χαρακτηριστηκά που ψάχνεις. Νομίζω θες DDR4 στα 2400.
Simos805 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Στο site της crusial έχει οδηγό συμβατότητας για mac. Εκεί θα δεις και τα χαρακτηριστηκά που ψάχνεις. Νομίζω θες DDR4 στα 2400.DDR4 στα 2400 είναι κι αυτή στα 1.2volt. Γενικά όλα τα χαρακτηριστικά τεριάζουν αλλά με το που την είδα αυτός στην isystem αμέσως είπε πως δεν θα δουλέψει.Στο site της crusial έχει οδηγό συμβατότητας για mac. Εκεί θα δεις και τα χαρακτηριστηκά που ψάχνεις. Νομίζω θες DDR4 στα 2400.Έχω παραγγείλει το iMac με 8GB ram. Έχει μέσα 2x4GB. Είναι προτιμότερο να βάλω άλλβ μια 8GB ή άλλες 2 4GB? (Για να έχω σύνολο 16GB).
gRim Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) DDR4 στα 2400 είναι κι αυτή στα 1.2volt. Γενικά όλα τα χαρακτηριστικά τεριάζουν αλλά με το που την είδα αυτός στην isystem αμέσως είπε πως δεν θα δουλέψει. Έχω παραγγείλει το iMac με 8GB ram. Έχει μέσα 2x4GB. Είναι προτιμότερο να βάλω άλλβ μια 8GB ή άλλες 2 4GB? (Για να έχω σύνολο 16GB). Δεν σου είπε το λόγο όμως οπότε μπορεί να μην συμβατή γιατί δεν την πουλάνε αυτοί ή δεν είναι από τις μάρκες που βάζει η apple από το εργοστάσιο...Εγώ θα έψαχνα στο google να δω εάν την έχουν εγκαταστήσει άλλοι στο ίδιο σύστημα και θα έστελνα e-mail στην corsair και στην apple. Αλλιώς θα πήγαινα σε crucial που έχουν βάλει πολλοί σε mac χωρίς προβλήματα. Για το άλλο δεν ξέρω να σε βοηθήσω γιατί δεν ξέρω τι παίζει με dual channels κτλ.. Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2017 από gRim
Simos805 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δεν σου είπε το λόγο όμως οπότε μπορεί να μην συμβατή γιατί δεν την πουλάνε αυτοί ή δεν είναι από τις μάρκες που βάζει η apple από το εργοστάσιο...Εγώ θα έψαχνα στο google να δω εάν την έχουν εγκαταστήσει άλλοι στο ίδιο σύστημα και θα έστελνα e-mail και στην crucial και στην apple. Αλλιώς θα πήγαινα σε crucial που έχουν βάλει πολλοί σε mac χωρίς προβλήματα. Για το άλλο δεν ξέρω να σε βοηθήσω γιατί δεν ξέρω τι παίζει με dual channels κτλ.. Οκ σε ευχαριστώ.
Jiakometi Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δες και αυτές ..... Καλής ποιότητας και απόλυτα συμβατές. https://eshop.macsales.com/item/OWC/2400DDR4S08P/
margaritagr Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Ψαξτο μονος σου αυτους τους συμφερει να πουλησουν οποτε θα σου πουν και παπατζες. Κι εγω στο mac μου (παλιο βεβαια, του '10) απλα ειδα τα στοιχεια που δινει η apple στη σελιδα της κι αγορασα μία απο ουδετερο μαγαζι.
Simos805 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Δες και αυτές ..... Καλής ποιότητας και απόλυτα συμβατές. https://eshop.macsales.com/item/OWC/2400DDR4S08P/ Ξέρεις αν πειράζει να βάλω μαζι δυο διαφορετικής μάρκας (αυτες που θα εχει μεσα συν καποιες άλλες σαν αυτές που μου έστειλες). Επίσης ξέρεις αν είναι κακό να βάλεις μαζί πχ δυο των 4GB που θα έχει μέσα συν άλλη μια των 8GB?
Jiakometi Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2017 Αν μιλάμε για να αφήσεις μέσα τις μνήμες της Apple και να προσθέσεις δυο dim της OWC όχι δεν υπάρχει πρόβλημα είναι απόλυτα συμβατές . Το έχω κάνει σε αρκετά mac. Αρκεί βέβαια (αυτονόητο) να είναι οι σωστές για το μοντέλο σου μνήμες από την OWC. Στο δεύτερο ερώτημα ... Κακό δεν είναι να αφήσεις τις 2 x 4 που θα έχει μέσα και να προσθέσεις μία των 8, αφήνοντας μία θέση κενή, ώστε στο μέλλον να προσθέσης ακόμη μία των 8 φτάνοντας σε σύνολο τα 24GB. Όσο όμως έχεις τρία dim ( 2x 4. + 1 x 8) δεν θα είναι εκμεταλλεύσιμη η dual channel δυνατότητα, άρα οι μνήμες σου θα είναι οριακά πιο αργές. Παρ´ όλα αυτά κι εγώ θα πήγαινα κατ αρχάς στα 2x4 και 1x8 και μετά θα προσέθετα μια ακόμη των 8. Μην πας σε 4x4 για να έχει; dual channel από την αρχή. Δεν αξίζει. Το iMac και οι μνήμες είναι αρκετά γρήγορα ώστε δεν υποφέρει η εμπειρία χρήσης .....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα