Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα τσακάλια.. Θα ήθελα τα φώτα σας αν είναι δυνατόν!

Όπως διαβάσατε και από τον τίτλο έχω ερώτηση-θέμα με το Paypal και αυτό το σύστημα της φορολογίας στην Ελλάδα που κανένας δεν ξέρει τι γίνεται ακριβώς αλλά όλοι στο περίπου. Έτσι και εγώ, ήρθα εδώ να ξεδιπλώσω το προβληματισμό μου και αν γίνεται να πάρω κάποιου είδους βοήθεια. 

(Καταρχάς να πω ότι έκανα μια βόλτα στο διαδίκτυο και δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο για την περίπτωση μου οπότε απευθύνομαι αρχικά σε εσάς.)

Κλείνω τον πρόλογο και μπαίνω στο ψητό. Έπαιζα ένα MMO&RPG για χρόνια. Σ' αυτό το game καλός ή κακός έκανα κάποια items που με την πάραδο του χρόνου έπιασαν μια Α αξία. Αποφάσισα κάποια στιγμή να τα πουλήσω. Όχι για in-game currency αλλά για Δολλάρια ($). Οι συναλλαγές έγιναν μέσω του πιο ευρέως γνωστού site το οποίο είναι το Paypal. Όλες οι συναλλαγές πληρώθηκαν ως Friend & Family option. (Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο γι αυτό και το αναφέρω). Το ποσό το οποίο εισέπραξα ξεπέρασε τα 1000 ευρώ. Τώρα το θέμα μου είναι αν μπορώ εγώ αυτά τα χρήματα να τα μετακινήσω στο λογαριασμό τραπέζης μου χώρις να υπάρξει κάποιο θέμα φορολόγησης. Αν υπάρξει κάποιο θέμα φορολόγησης θα ήθελα να το ξέρω εκ των προτέρων παρακαλώ. Επίσης θα ήθελα να ξέρω εάν η φορολόγηση για αυτού του είδους τα χρήματα ξεκινάει μετά από κάποιο συγκεκριμένο ποσό. Πχ. άνω των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ / έτος.

Σημειώνω πως δεν υπάρχουν τιμολόγια και αποδείξεις προφανώς και ούτε είναι κάποιου είδους εργασίας αυτό το πράγμα. Έγινε τελείως περιστασιακά για τον λόγο ότι δεν ήθελα να χάσουν αξία τα αντικείμενα μου χωρίς να επωφεληθώ. 

Αυτό. Ευχαριστώ και αν κάποιος γνωρίζει περί του θέματος ας με ενημερώσει παρακαλώ. 

YΓ: Αν αυτό το ποστ είναι σε λάθος section με συγχωρείται και μπορείτε να το μετακινήσετε.

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ στη θέση σου δεν θα τα μετέφερα σε λογαριασμό τραπέζης. Βγάλε μια payoneer ή μια revolut και μετέφερε τα εκεί, χρησιμοποιώντας τα μέσω πιστωτικών. Ή άστα στο Paypal για να κάνεις αγορές για σένα ή για λογαριασμό τρίτων (σου δίνουν τα λεφτά cash και κάνεις την αγορά με αυτά που έχεις στο Paypal).

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα πρέπει να ρωτήσεις λογιστή. Η εφορία πλέον έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί κινήσεις λογαριασμών real time.

Δημοσ.

Θα πρέπει να ψάξω τι είναι το payoneer και το revolut.

Αγορές μέσω ίντερνετ έχω κάνει. Τα χρήματα είναι αρκετά ώστε να κάνω τόσες αγορές για τρίτα άτομα ή προσωπικές αγορές.

Τι να εξηγώ σε λογιστή ηλικίας του πατέρα μου και τι να καταλάβει..

Δημοσ.

Εγω παντος στην θέση σου θα ανοιγα εναν λογαριασμο στην κυπρο και θα εβαζα εκει τα χρηματα. Εκδιδεις και μια καρτα Visa και εισαι μια χαρα δεν τα πειραζει κανεις.

Δημοσ.

Αν δεν χρωσταει πουθενα βεβαια

Γτ αν χρωσταει θα ασχοληθουν αμεσα

Η ερώτηση του έχει να κανει με την φορολογία, όχι με οφειλές κσι σε αυτό απάντησα.
Δημοσ.

Η ερώτηση του έχει να κανει με την φορολογία, όχι με οφειλές κσι σε αυτό απάντησα.

Ναι κ το πηγα ενα βημα παραπατω ωστε να τον "προστατευσω"

Δεν νομιζω να πειραζει ;)

Δημοσ.

Nikoskalithea το εχεις κάνει και ξέρεις?

Οι τράπεζες δίνουν πλέον report για όλες τις συνναλαγες με χρηματα που έρχονται απο εξωτερικο .

Στην επομενη φορολογια θα πρέπει να τα δηλωσει και αυτο σημαινει 25% φορος.

Δημοσ.

Οι τράπεζες δίνουν πλέον report για όλες τις συνναλαγες με χρηματα που έρχονται απο εξωτερικο .

Στην επομενη φορολογια θα πρέπει να τα δηλωσει και αυτο σημαινει 25% φορος.

Και;Το ιδιο κανει και το paypal και η revolut και οι υπολοιπες online υπηρεσιες που κανουν προσφερουν τραπεζικε υπηρεσιες.Ξερετε εδω στην Ελλαδα δεν ειμαστε οι εξυπνοι και οι υπολοιποι χαζοι υπαρχουν διακρατικες συμφωνιες για την ανταλλαγη πληροφοριων που αφορουν τραπεζικα ιδρυματα και υπηρεσιες.Η εφορια στην Ελλαδα αν θα θελησει να σε βρει είτε στο paypal είτε σε Ελληνικη τραπεζα τα εχεις θα σε βρει.Στο θεμα μας τωρα δεν σε φορολογει κανεις (ακομη) για 1000ευρω απο paypal σε ελληνικη τραπεζα (οχι γιατι δεν μπορει αλλα γιατι δεν θελει να ασχοληθει ακομα με μικρα ποσα)

Δημοσ.

Payoneer ή revolut κ καθαρισες.

Σε κανένα απο τα δυο δεν θα σου κανουν έλεγχο τι και πως. Έλεγχος μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ με καρφωτη και αυτό μονο για ενα ποσο Α και πανω ασχολούνται. Οι ίδιες οι εταιρίες αν κανεις μεγάλες κινήσεις θα σε κλειδώσουν κ θα ζητήσουν αποδείξεις για το εισόδημα και τις κινησεις δεν θα περιμένουν την Ελληνική εφορία για αυτό.

Παρόλα αυτά τα 1000$ είναι λίγα κ δεν θα εχεις πρόβλημα ουτε στην τράπεζα σου να τα βγαλεις.

Δημοσ.

Πω,πω.. Ευχαριστώ πολύ ρε παιδιά για τις απαντήσεις σας. Εχθές δούλευα και δεν πρόλαβα να δω τα σχόλια. Οπότε μιας και μου δώσατε αρκετοί από εσάς απάντηση στο ότι δεν θα υπάρξει θέμα με φορολογία αν μεταφέρω τα χρήματα μου σε τράπεζα από το PayPal ας μπω λίγο παραπάνω στο ψήτο..

Επειδή είπα ότι το ποσό που εισέπραξα ήταν πάνω από 1000 ευρώ και όχι 1000.. Το ίδιο θα ίσχυε και αν είχα 4000 ευρώ;

Edit: 4000 έχω στον λογαριασμό μου + πριν έναν περίπου χρόνο είχα τραβήξει 1000 από PayPal.

Δημοσ.

Όπως ειπώθηκε, για μικροποσά ή και για μεγαλύτερα αν γίνουν 1-2 φορές δεν πρόκειται να ψάξει κάποιος. Έλεγχος μπορεί να γίνει αν παρουσιαστεί ασυνήθιστα μεγάλη μετακίνηση ποσού ή επαναλαμβανόμενες μεταφορές που δείχνουν κάποιο σταθερό μοτίβο.

Και φυσικά ούτε με paypal, ούτε με revolut ούτε με οτιδήποτε άλλο είναι κανείς πλέον εξασφαλισμένος, αφού υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες και αν διαταχθεί έλεγχος από εφορία, θα τους ζητηθεί και υποχρεώνονται να προσκομίσουν τα πλήρη στοιχεία συναλλαγών σου...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...