Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκοπός δικαστηρίων είναι η απονομή δικαιοσύνης...

Μέχρι και τον μεσαίωνα αυτός ακριβός ήταν ο σκοπός τους, από τότε όμως σταδιακά άρχισαν να έχουν και ως σκοπό τον σωφρωνισμό του ενόχου...

Νομίζω ότι εξάγουμε διαφορετικά συμπεράσματα εμείς οι δύο και για αυτό δε συμφωνούμε.

Κατ' εμέ, από τη στιγμή που οδηγά χωρίς δίπλωμα κατά συνείδηση, το ξέρει δηλαδή, άρα ξέρουμε όλοι ότι είναι πολύ πιθανό να μην ξέρει να οδηγά.

Εσύ ξεκινάς από το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι η μοναδική διαφορά ανάμεσα στις 2 χρονικές στιγμές, είναι η απόκτηση διπλώματος ως γεγονός. Φίλε μου, οδηγούσε ΧΩΡΙΣ να έχει την πιστοποίηση ότι είναι ικανός για οδήγηση. Εσύ θεωρείς ότι έτσι και αλλιώς ήξερε να οδηγά. Κάτι που είναι λάθος. Αυτό από μόνο του δεν τον κάνει "φονιά" ;

Όσο για το β που θίγεις :

Να δεχτώ μεταμέλεια και σωφρονισμό για τα ναρκωτικά αν τα κόψει, αλλά για το δίπλωμα; Συγνώμη παιδιά, αλλά πιέστηκα, έγινα καλό παιδί και έβγαλα ...δίπλωμα; Και εις ανώτερα, λέω εγώ.

Εγώ τουλάχιστον δεν τα ισοπεδώνω όλα συγκρίνοντας κάποιον που πιάνεται να οδηγεί χωρίς δίπλωμα με κάποιον που σκοτώνει κόσμο οδηγώντας...

Ευτυχώς πάντως που τα δικαστήρια είναι αυτά που κρίνουν τι είναι και τι δεν είναι συμμόρφωση με τον νόμο, και όχι εσύ.

• Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μέχρι και τον μεσαίωνα αυτός ακριβός ήταν ο σκοπός τους, από τότε όμως σταδιακά άρχισαν να έχουν και ως σκοπό τον σωφρωνισμό του ενόχου...

Βρες μου τον ορισμό κάπου που λέει σκοπός των δικαστηρίων είναι και ο σωφρονισμός του ενόχου και όχι ξεκάθαρα η απονομή δικαιοσύνης...

Δημοσ.

Αυτα τα μηδενικα account με εγγραφη την ιδια μερα, ανοιγουν παντα αστεια θεματα :)

Παντα ενα ασαφη ποστ που δεν ξεκαθαριζει τιποτα και μετα ο ts εξαφανιζεται...

• Like 1
Δημοσ.

Βρες μου τον ορισμό κάπου που λέει σκοπός των δικαστηρίων είναι και ο σωφρονισμός του ενόχου και όχι ξεκάθαρα η απονομή δικαιοσύνης...

Σου διαφεύγει μάλλον ότι τα δικαστήρια είναι αυτά που στέλνουν τους ενόχους στις φυλακές(σωφρονιστικά ιδρύματα).

Δημοσ.

Σου διαφεύγει μάλλον ότι τα δικαστήρια είναι αυτά που στέλνουν τους ενόχους στις φυλακές(σωφρονιστικά ιδρύματα).

Και; Δηλαδή όταν κάποιος τρώει ισόβια και πάει φυλακή είναι επειδή θέλουν να τον σωφρονίσουν ή για να απομείνουν δικαιοσύνη;

Δεν είναι καταναγκαστική εθελοντική εργασία η φυλακή...

Δημοσ.

Σκοπός δικαστηρίων είναι η απονομή δικαιοσύνης...

Το ότι δεν είναι σπάνιο

1)Το δικαιολογεί;

2)Ξαφνικά το κάνει νόμιμο;

Και πες οκ ο μπάφος σε άλλες χώρες είναι νόμιμος, το να οδηγείς χωρίς δίπλωμα δεν είναι ΠΟΥΘΕΝΑ νόμιμο.

Κοιτα, ειναι καπως περίπλοκο λογω σχεδιασμού. Πως θα κατηγορήσεις εναν ενήλικα για τις παπαριες που εκανε ως ανηλικο;

Δημοσ.

Κανενα αλανι-καγκουρας που σεβεται τον εαυτο του δεν θα παει στη Ναξο.

Φορτω με σκληρο ντραγκι και οδηγοντας χωρις διπλωμα.

Η ιστορια εχει κενα.

Πρεπει να εχεις απο 3 παιδια και πανω για να πας Ναξο.

• Like 2
Δημοσ.

Διαβάζω τις νομικές αναλύσεις των συνηγόρων του insomnia και θαυμάζω. Πόση γνώση σε ένα φόρουμ Θεέ μου!!!!!

Αν δεν κάνω λάθος είσαι ο αστυνομικός που ρωτούσες ποια είναι η διαδικασία μήνυσης;

Δημοσ.

Τα ισόβια στην πράξη δεν είναι ισόβια, συνήθως είναι μάξιμουμ 25 έτη.

Το γνωρίζω. Αλλά δεν τα λες και λίγα να φας 25 χρόνια για σωφρονισμό...

Δημοσ.

εχω πιστευω οτι απλα εφαρμοζουν τον νομο και αφου ο νομος λεει οτι πρεπει καποιος να μπει φυλακη  τοτε τον στελνει και απο εκει μετα στην φυλακη παιζουν τον ρολο του σωφρονισμού.

• Like 1
Δημοσ.

Το γνωρίζω. Αλλά δεν τα λες και λίγα να φας 25 χρόνια για σωφρονισμό...

Ανάλογα πόσο σοβαρό είναι το αδίκημα που διέπραξες.

εχω πιστευω οτι απλα εφαρμοζουν τον νομο και αφου ο νομος λεει οτι πρεπει καποιος να μπει φυλακη  τοτε τον στελνει και απο εκει μετα στην φυλακη παιζουν τον ρολο του σωφρονισμού.

Τώρα υποτίθεται πως έγραψες κάτι διαφορετικό από αυτό που έγραψα εγώ?

Δημοσ.

Ανάλογα πόσο σοβαρό είναι το αδίκημα που διέπραξες.

Τώρα υποτίθεται πως έγραψες κάτι διαφορετικό από αυτό που έγραψα εγώ?

εσυ λες οτι ο δικαστης θελει να τους σοφρονισει εχω λεω οτι δεν τοον νοιαζει απλα βγαζει την ποινη 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...