Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

"I’m advocating for quite the opposite: treat people as individuals, not as just another member of their group (tribalism)." έγραψε το παιδί αλλά όταν βλέπουμε τα πάντα μέσα από ιδεολογικά γυαλιά δεν καταλαβαίνουμε πως γινόμαστε σεξιστές και ρατσιστές ενώ πιστεύουμε ότι είμαστε οι "καλοί"....

• Like 3
Δημοσ.

Θέλεις να εξηγήσεις και σε μας που δεν αντιλαμβανόμαστε το μεγαλείο του συλλογισμού αυτού, πώς προκύπτει από την ποσόστωση των τμημάτων θετικής το γεγονός ότι οι άντρες είναι καλύτεροι στη θετική;

Είμαι σίγουρος από την πληρότητα που διακρίνει τις απόψεις σου στο φόρουμ πως έχεις μια πολύ καλή και τεκμηριωμένη απάντηση σ' αυτό την οποία δε μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή.

Δεν θα κάτσω να σου εξηγήσω κάτι για το οποίο οι επιστήμονες κάνουν έρευνες εδώ και δεκαετίες. Το μόνο που έχω να πω είναι πως μάλλον είσαι μαζόχας, γιατί παρ όλες τις "σφαλιάρες" που έχεις φάει σε προηγούμενα νήματα συνεχίζεις να προκαλείς με το (γραπτό) λόγο σου. Βαριέμαι όμως τώρα να μπώ σε αυτή τη διαδικασία.

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι τον αποπήρε κανείς για την παρατήρηση πως υπάρχουν περισσότερα αγόρια στη θετική, αλλά για τον ισχυρισμό πως αυτό συμβαίνει επειδή τα αγόρια είναι γενετικά πιο κατάλληλα για τη θετική. Το οποίο μι σκούζι αλλά citation needed για να το πω ευγενικά.

Ξεκινα απο τα απλα.Πηγαινε μια μερα σε ενα γυμναστηριο και θα καταλαβεις την διαφορα ανδρων-γυναικων σε δυναμη,ενταση,αντοχη,ενεργητικοτητα κτλ

• Like 2
Δημοσ.

Αναφέρθηκες σε Μουσουλμάνους. Αν έλεγε κάποιος ότι δεν του αρέσει που οι Χριστιανοί κάνουν συνέχεια τον σταυρό τους θεωρείς ότι και αυτός θα έπρεπε να απολυθεί;

Ναι.

Επίσης, σου έχω ξαναπεί το ίδιο πράγμα στο παρελθόν (χωρίς αποτέλεσμα) και θα στο ξαναπώ ακόμα μία (και μοναδική σ' αυτή τη συζήτηση) φορά: αν συνεχίσεις να ψειρίζεις πράγματα από τις απαντήσεις μου για να κάνεις ερωτήσεις για τα δικά μου προσωπικά πιστεύω, αγνοώντας τις ερωτήσεις που σου έχω απευθύνει ο ίδιος όχι στα πιστεύω σου αλλά πάνω στην ουσία όσων λες -- μη περιμένεις ξανά απάντηση από μένα.

Αν θες απαντήσεις θα δώσεις και συ. Τόσο απλά. Αν θες για μια ακόμα φορά να λες το μακρύ σου και το κοντό σου και να μην απαντάς στις κριτικές πάνω του, θα αντιμετωπιστείς ανάλογα.

Defacer, υποθέτω ότι είσαι λευκός straight αντρας. Θεωρείς ότι έσυ έχεις δικαίωμα να μιλάς για αυτό το θέμα εφόσον είσαι και εσύ privileged η όχι;

Πρώτον, παλιά σου τέχνη κόσκινο, βλέπε παραπάνω.

Δεύτερον, ναι. Όλοι έχουν δικαίωμα να μιλάνε για όλα τα θέματα, όχι μόνον εγώ, ούτε μόνο όσοι δεν είναι privileged. Τώρα, το τι απαντήσεις θα πάρουν έχει να κάνει με αυτά που λένε.

Από που προκύπτει ότι ήταν βλαπτικό; Επίσης μπορεί να συμφωνούν μαζί του πολλοί άνθρωποι στην google, συμπεριλαμβανομένων και γυναικών. Δεν θα το μάθουμε ποτέ τώρα επειδή το μύνημα που έδωσε η google είναι ότι όποιος διαφωνεί με την αποδεδειγμένα αναποτελεσματική προσέγγιση τους, αν πει το παραμικρό, απλά θα απολύεται. Περιμένω βέβαια την μέρα που καμία μαύρη γυναίκα εργαζόμενη στην google θα διαφωνήσει και δεν θα ξέρουν καθόλου πως να το αντιμετωπίσουν.  :-D

Αν δεν καταλαβαίνεις με ποιό τρόπο είναι βλαπτικό ένα τέτοιο μήνυμα, δεν είσαι άξιος να συμμετέχεις σοβαρά σ' αυτή τη συζήτηση.

Το πώς θα ήταν βλαπτικό να λέει κάποιος πως οι χριστιανοί κάνουν συνέχεια το σταυρό τους και ενοχλούν το καταλαβαίνεις πάντως ε;

Το επιχείρημα νηπιαγωγείου "υπάρχουν άνθρωποι που θα διαφωνήσουν μαζί σου, ακόμα και ανάμεσα σ' αυτούς που υποστηρίζεις" είναι ανάξιο σχολιασμού. Υπάρχουν άνθρωποι που θα διαφωνήσουν με οτιδήποτε.

Δημοσ.

Ρε παιδιά, δεν είναι στάνταρ το ότι οι γυναίκες έχουν έφεση στις θεωρητικες επιστήμες, και οι άνδρες στις θετικές. Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη γενικευση. Αυτό που είπαν πολλοί, ότι περισσότερα αγόρια επιλέγουν θετικές, ενώ τα περισσότερα κορίτσια θεωρητικες, έχει να κάνει κυρίως με τα στερεότυπα της ελληνικής κοινωνίας, και όχι με το ότι το κάθε φύλο έχει έφεση σε διαφορετικούς τομείς. Έχω φίλους που έχουν ακολουθήσει θεωρητική, και φίλες που έχουν ακολουθήσει θετική. Τώρα το γιατί η πλειοψηφία των γυναικών στην Ελλάδα επιλέγουν θεωρητική πχ, πιστεύω δεν έχει να κάνει καθαρά με το φύλο του. Ίσως έχει να κάνει με τα ενδιαφέροντα. Στα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο τα πρότυπα της κοινωνίας.

Δημοσ.

Να πούμε επίσης ότι όποιος νομίζει ότι υπάρχει institutionalized sexism στις μέρες μας είναι τουλάχιστον ηλίθιος. Προσλαμβάνουν γυναίκες στην αστυνομία και στον στρατό που δεν έχουν ίχνος σωματικών ικανοτήτων. Γυναίκες που είναι τελείως ανίσχυρες ακόμα και απέναντι σε άλλες γυναίκες!

IMG_0549.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=3EG5Nl37RsE

Δημοσ.

Ξεκινα απο τα απλα.Πηγαινε μια μερα σε ενα γυμναστηριο και θα καταλαβεις την διαφορα ανδρων-γυναικων σε δυναμη,ενταση,αντοχη,ενεργητικοτητα κτλ

Και προφανώς η ικανότητα να σηκώσεις πολλά κιλά στον πάγκο δείχνει και τη δυνατότητα σου κάνεις έναν έλεγχο ετεροσκεδαστικότητας με την μέθοδο Eagle.

Δημοσ.

"I’m advocating for quite the opposite: treat people as individuals, not as just another member of their group (tribalism)." έγραψε το παιδί αλλά όταν βλέπουμε τα πάντα μέσα από ιδεολογικά γυαλιά δεν καταλαβαίνουμε πως γινόμαστε σεξιστές και ρατσιστές ενώ πιστεύουμε ότι είμαστε οι "καλοί"....

Αδυνατείς να καταλάβεις ότι μπορεί κάποιος να λέει και σωστά πράγματα μαζί με μαλακίες, και πως η κριτική που τυχόν δέχεται απευθύνεται στις μαλακίες και όχι στα σωστά πράγματα;

Δεν θα κάτσω να σου εξηγήσω κάτι για το οποίο οι επιστήμονες κάνουν έρευνες εδώ και δεκαετίες. Το μόνο που έχω να πω είναι πως μάλλον είσαι μαζόχας, γιατί παρ όλες τις "σφαλιάρες" που έχεις φάει σε προηγούμενα νήματα συνεχίζεις να προκαλείς με το (γραπτό) λόγο σου. Βαριέμαι όμως τώρα να μπώ σε αυτή τη διαδικασία.

Φυσικά και δε θα μου εξηγήσεις γιατί δε μπορείς. Τώρα για τα υπόλοιπα περί σφαλιάρας.... θες να δώσω κανα λινκ;  :-D  :-D

Είσαι ανίκανος να καταλάβεις τη διαφορά ανάμεσα στο "ποιος σηκώνει περισσότερα κιλά" και στο "ποιος τα πάει καλύτερα στα μαθηματικά"; Λυπάμαι, δε μπορώ να κάνω κάτι.

Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί νιώθετε την ανάγκη να μιλήσετε για κιλά και αθλητικές επιδόσεις όταν υπάρχουν ακόμα πιο άμεσα αντιληπτά παραδείγματα. Π.χ.: οι άντρες είναι πιο ψηλοί, άρα οποιαδήποτε διαφορά στα ποσοστά σπουδαστών θετικής δικαιολογείται με την ίδιο μηχανισμό.

Ατσάλινη, τετράγωνη λογική.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...