Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σορρυ κι ολας αλλα αυτό είναι αυτονόητο. Θα άξιζε μόνο αν είχαμε έλλειψη σε νηπιαγωγούς αλλα κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Τελος κ να μην εχει ενα κωλοχαρτο δεν τρέχει μια. Καμια δουλειά δεν είναι ντροπή. Αποβάλλετε επιτέλους τα κοινωνικά κομπλεξ του 60 , μπας κ σωθεί η νεα γενιά.

Το γεγονος οτι μπορει να θελει να σπουδασει δεν σου περναει απο το μυαλο ε; Κι εκτος οτι οσοι σπουδαζουν το κανουν για ενα καλυτερο μελλον,υπαρχουν κι ατομα που τους αρεσει να μαθαινουν πραγματα και που εχουν συγκεκριμενους στοχους. Κι αυτο το κωλοχαρτο που λες,μονο κωλοχαρτο δεν ειναι. Γιατι σιγουρα ενας σπουδαγμενος θα εχει πιο σιγουρο και πολλες φορες καλυτερο μελλον απο καποιον που δεν σπουδασε. Καλως ή κακως ετσι ειναι! Και σπουδες δεν σημαινει μονο να πας να γινεις γιατρος εννοειται. Και το να μαθεις μια τεχνη πχ υδραυλικος κτλ κι αυτο μετραει. Το να μην ξερεις να κανεις τιποτα και να εισαι φτερο στον ανεμο σορρυ κιολας,αλλα μονο στο 60 μπορουσες να επιβιωσεις ετσι.

• Like 2
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Εάν έχεις χρηματα μια χαρά ειναι.οσο πληρώνεις προχωράς προς το πτυχίο

Μεγάλη αλήθεια.

Μην ξεχνάμε όμως και τα παιδιά που με μεγάλη θέληση και προσπάθεια,πέτυχαν τα όνειρά τους.

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα μπορούσε κάποιος , που γνωρίζει, να μου δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με αυτή τη σχολή;  Ενδιαφέρομαι κυρίως για το ήθος της σχολής και φυσικά αν τα δίδακτρα είναι προσιτά. 

Αυτό με το ήθος δεν το κατάλαβα, οποτε το προσπερνώ. 

Οσον αφορά τα ιεκ. Είναι ελάχιστα καλύτερο χαρτί απο Λύκειο και για την ακρίβεια ελάχιστα καλύτερο απο επαλ. Ελάχιστες ειδικότητες αξίζουν σε ιεκ/επαλ και μονο αυτες που πρώτον εχουν ακομα απορρόφηση στην αγορά και δευτερον δεν εχουν άμεσα ανώτερες σχολές να τις καπακώνουν.

Ενδεικτικά καλές ειναι μαγειρικης/ζαχαροπλαστικής/δασκαλος οδηγησης

Ενδεικτικά κακές ειναι αισθητικής, νοσηλευτική, βοηθός βρεφον/μου (το λενε παιδαγωγικά για λόγους μαρκετινγκ), προγραμματιστής και πάρα πολλές άλλες (για να μην πω η συντριπτική πλειοψηφία).

Ας πάρουμε τη νοσηλευτική. Είναι επαλ/ιεκ αλλά υπαρχει και απο τει αλλά και σε αει. Ανταγωνισμός τεράστιος και αριθμητικός και ποιοτικός. 

Ειδικά για τα "παιδαγωγικά". Πολύ κορεσμένος χώρος, ελαχιστοτατες εξαιρέσεις καλής επαγγελματικής εξέλιξης και αντίστοιχο ΑΕΙ που πλέον βγάζει ανεργους (πάει εκείνη η εποχή που τους διόριζαν, σχεδόν πριν τελειώσει η σχολή). 

Διδακτρα. Σε δημοσιο δωρεάν, σε ιδιωτικό κάπου 2200 το ετος συν τα εξτραδάκια. Ακριβό χαρτί για ιδιωτικό. 

Η προταση μου ειναι τα 2200 του πρώτου ετους να τα ακουμπήσει σε ιδιαίτερα (που χρειαζονται πολύ λιγοτερα) και να δώσει πάλι εξετάσεις. Πιο δυσκολο αλλά σιγουρα πιο αποτελεσματικό μακροχρόνια. 

Αν τώρα αποφάσιζα να κάνω κάποια ειδικότητα ιεκ θα την έκανα για δυο πιθανους λογους. Ειτε γιατί μου αρέσει πολύ ενα αντικείμενο και θελω να μάθω συστηματικά για αυτό (π.χ. φωτογραφία, μηχανικος αυτοκινήτων, φυσικοθεραπεία)

ή 

καθαρά για αλλαγή επαγγελματικής κατευθυνσης (υπο προυποθέσεις) που αυτόν τον καιρό θα διάλεγα κάτι αναμεσα σε ψυκτικός, θερμικών εγκαταστάσεων, βοηθός φαρμακείου ή βοηθός ακτινολογου

• Like 1
Δημοσ.

σορρυ κι ολας αλλα αυτό είναι αυτονόητο. Θα άξιζε μόνο αν είχαμε έλλειψη σε νηπιαγωγούς αλλα κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Τελος κ να μην εχει ενα κωλοχαρτο δεν τρέχει μια. Καμια δουλειά δεν είναι ντροπή. Αποβάλλετε επιτέλους τα κοινωνικά κομπλεξ του 60 , μπας κ σωθεί η νεα γενιά.

Το άχρηστο post της ημέρας.

• Like 2
Δημοσ.

Το μεγαλύτερο μανίκι είναι η πιστοποίηση στα ΙΕΚ. Όσοι έχουν αποφοιτήσει και πιστοποιηθεί δεν θέλουν να θυμούνται τι πέρασαν.

Το ποσοστό επιτυχίας στις εξετάσεις είναι πολύ μικρό άντε να φτάνει το 35%. Φυσικά δεν φταίνε οι σπουδαστές αφού αν είσαι καλός παπαγάλος πιστοποιείσαι. 

Ξαφνικά φέτος ανακοινώθηκαν εξετάσεις καλοκαιριάτικα τον Αύγουστο και κότσαραν και από καμιά πενηνταριά ερωτήσεις τελευταία στιγμή χωρίς να υπάρχουν αποδεκτές απαντήσεις. Ύλη δηλαδή που δεν έχει διδαχθεί.

Αλλά και να την έχει διδαχθεί δεν γνωρίζεις τι θέλει να πει ο ποιητής με τις ερωτήσεις. Στο μεταξύ δεν υπάρχουν οδηγοί σπουδών. πρώτα φτιάχνεις οδηγούς, μετά τις ερωτήσεις τα θέματα δηλαδή αλλά δίνεις και μια βιβλιογραφία για το υλικό των αποδεκτών απαντήσεων τουλάχιστον. Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν τέλος του Σεπτέμβρη.

Στο Μπαγκλαντές η κατάσταση πρέπει να είναι καλύτερη.

Πάντως όσοι προτιμήσουν τα ΙΕΚ ας προτιμήσουν τα δημόσια κατά την άποψη μου.

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα μπορούσε κάποιος , που γνωρίζει, να μου δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με αυτή τη σχολή;  Ενδιαφέρομαι κυρίως για το ήθος της σχολής και φυσικά αν τα δίδακτρα είναι προσιτά. 

Kαλημέρα.

Σε ότι αφορά τη σχολή. Ειναι γνωστό όνομα, χρόνια στην αγορά. Γνωρίζω οτι τους καλούς προσπαθούν να τους προωθήσουν στην αγορά. Γενικά έχει καλούς εκπαιδευτικούς και υπάρχει καλό υλικό. Για τα χρήματα δε ξέρω αυτη τη στιγμη που κυμαίνονται αλλά σιγουρα ειναι πολυ φθηνότερα απο παλιά. 

Γενικά ειναι σχολή που φημιζεται πως προσπαθεί να βρει δουλειά στους απόφοιτούς της. Νομιζω θα σας βρει πρακτική που ειναι πολύ σημαντικο για τα ΙΕΚ.

Δε παυει ομως να τυγχάνει ΙΕΚ με τα θετικά και τα αρνητικά του.

Θα πάρεις την ΒΕΚ αλλά δε ξέρεις πότε θα αποφασίσει το υπουργειο να προκυρηξει εξετάσεις ΠΕΚ, γεγονος που δε σου δινει επαγγελματικά δικαιώματα. 

Δε φταιει η σχολη σε αυτο φυσικά αλλά το κράτος.

Ως ειδικότητα μια χαρά ειναι. Υπάρχει ανάγκη για βρεφονηπιοκόμους, ειδικά άτομα που εργάζονται στο σπίτι. Για δημόσιο μη περιμένεις. Ιδωτικά θα εργαστεις.

Καλη επιτυχία σε οτι κάνεις.

• Like 2
Δημοσ.

Θα προσπαθήσω να μοιραστω μαζι σου την εμπειρια της αδερφης μου η οποία τέλειωσε πέρσυ στο ιεκ ακμη. Στην αρχη οι γονεις μου σκεφτονταν ολα αυτα που γραφετε εσεις. Δεν περασε στο πανεπιστημιο, να ξαναδωσει, το χαρτι του ιεκ δε βοηθαει καπου.... με τα πολλά πολλά και επειδη η αδερφη μου δεν ηθελε να ξαναδωσει πανελληνιες λογω ψυχολογικης πιεσης, ξεκινησε στα ιεκ ακμη. καναμε ερευνα. πηγαμε σε ολα τα ιεκ αλλά απ οσα ειδαμε, το ακμη ηταν το καλυτερο σε εγκαταστασεις συν του οτι η κυρια που μας ενημερωσε για την ειδικοτητα ηταν πολυ εξυπηρετικη και μας ελυσε καθε απορια. 2 χρονια λοιπον, ειδα την αδερφη μου να ναι πολυ χαρουμενη με την επιλογη της, να παρακολουθει σεμιναρια, να συμμετεχει σε εκδηλωσεις, να κανει πρακτικη, πραγματα που εγώ στο καποδιστριακό δεν τα εζησα. σας πληροφορω οτι η σχολη της βρηκε παιδικο σταθμό για πρακτικη (η οποια νομιζω οτι ειναι υποχρεωτικη απ το υπουργειο) και μετα την προσέλαβε κανονικά. Μαλιστα, ειναι τοσο ενθουσιασμενη που πλέον εργάζεται και βγαζει τα δικα της χρήματα, που συνεχισε τις σπουδές της στο μητροπολιτικό κολέγιο και κανει ειδική αγωγή. οποτε η επιλογη της, αξιζε τελικα το καθε ευρω. Η αδερφη μου πλεον δουλευει κανονικα, ενω εγω ειμαι ανεργος φυσικός.

• Like 1
Δημοσ.

Να μην ξεχνάμε και το πρόσθετο πεντάμηνο πρακτικής που πρέπει να εργασθείς δωρεάν για να πάρεις ΒΕΚ

• Like 1
Δημοσ.

Εισαι επιστημονας - ανεργος φυσικος - με πολλες διαθεσιμες επιλογες μεταξυ των οποιων τα ιδιαιτερα, μεταπτυχιακα/διδακτορικα, δουλεια στο εξωτερικό και αλλα.

Η αδερφη σου εργαζομενη των 500 ευρω που αν κλεισει ή αν τη διωξει ο σταθμος δεν εχει καμιά επιλογη διαθεσιμη παρά να παρακαλεσει καποιον αλλο παιδικο σταθμο (που γενικα είναι πολυ δυσκολο και αποθανο να την προτιμησουν απο κανονικές νηπιαγωγους, με μονο προσον της οτι θα παιρνει ακομα λιγοτερα).

• Like 3
Δημοσ.

Εισαι επιστημονας - ανεργος φυσικος - με πολλες διαθεσιμες επιλογες μεταξυ των οποιων τα ιδιαιτερα, μεταπτυχιακα/διδακτορικα, δουλεια στο εξωτερικό και αλλα.

Η αδερφη σου εργαζομενη των 500 ευρω που αν κλεισει ή αν τη διωξει ο σταθμος δεν εχει καμιά επιλογη διαθεσιμη παρά να παρακαλεσει καποιον αλλο παιδικο σταθμο (που γενικα είναι πολυ δυσκολο και αποθανο να την προτιμησουν απο κανονικές νηπιαγωγους, με μονο προσον της οτι θα παιρνει ακομα λιγοτερα).

Το καλύτερο post νομίζω, μην βλέπεται σε χρονικό ορίζοντα 5 ετών.

Σκεφτείτε τι θα κάνετε σε βάθος 50 ετών

• Like 1
Δημοσ.

Θα προσπαθήσω να μοιραστω μαζι σου την εμπειρια της αδερφης μου η οποία τέλειωσε πέρσυ στο ιεκ ακμη. Στην αρχη οι γονεις μου σκεφτονταν ολα αυτα που γραφετε εσεις. Δεν περασε στο πανεπιστημιο, να ξαναδωσει, το χαρτι του ιεκ δε βοηθαει καπου.... με τα πολλά πολλά και επειδη η αδερφη μου δεν ηθελε να ξαναδωσει πανελληνιες λογω ψυχολογικης πιεσης, ξεκινησε στα ιεκ ακμη. καναμε ερευνα. πηγαμε σε ολα τα ιεκ αλλά απ οσα ειδαμε, το ακμη ηταν το καλυτερο σε εγκαταστασεις συν του οτι η κυρια που μας ενημερωσε για την ειδικοτητα ηταν πολυ εξυπηρετικη και μας ελυσε καθε απορια. 2 χρονια λοιπον, ειδα την αδερφη μου να ναι πολυ χαρουμενη με την επιλογη της, να παρακολουθει σεμιναρια, να συμμετεχει σε εκδηλωσεις, να κανει πρακτικη, πραγματα που εγώ στο καποδιστριακό δεν τα εζησα. σας πληροφορω οτι η σχολη της βρηκε παιδικο σταθμό για πρακτικη (η οποια νομιζω οτι ειναι υποχρεωτικη απ το υπουργειο) και μετα την προσέλαβε κανονικά. Μαλιστα, ειναι τοσο ενθουσιασμενη που πλέον εργάζεται και βγαζει τα δικα της χρήματα, που συνεχισε τις σπουδές της στο μητροπολιτικό κολέγιο και κανει ειδική αγωγή. οποτε η επιλογη της, αξιζε τελικα το καθε ευρω. Η αδερφη μου πλεον δουλευει κανονικα, ενω εγω ειμαι ανεργος φυσικός.

Abdul Tzafar καλημέρα και καλωσήρθες στο insomnia, γιατί βλέπω οτι γραφτηκες σημερα, προφανώς μονο για να γράψεις την εμπειρία σου από τη συγκεριμένη σχολή και ειδικότητα. Συγχαρητήρια στην αδερφή σου που έκανε κάτι που ήθελε και που μετά αποφάσισε να πάει και στο μητροπολιτικό κολέγιο (που ανήκει και αυτό στην ακμή)

Μια και ξέρεις τα πραγματα απο κοντα, δώσε πληροφορίες στον ts για το πόσο κόστισε η φοίτηση ανα ετος και πόσο τα extra (σεμινάρια, πιστοποιήσεις, άλλα έξοδα, κλπ). Θα βοηθούσε την κουβέντα. 

Από την άλλη, εχω μια απορία. Γιατί η αδερφή σου δεν επελεξε απο την αρχή να γραφτεί στο κολέγιο (ή άλλο ιδιωτικό πανεπιστήμιο/κολέγιο) ή να σκεφτεί και να σπουδάσει σε άλλη χώρα; Ποιος ο πρακτικός και οικονομικός λόγος που επρεπε να χάσει 3 χρόνια απο τη ζωή της, συν τα επιπλέον χρήματα για το χαρτί του ιεκ; Είμαι απολυτα υπερ οποιαδήποτε μορφής συστηματικής εκπαιδευσης, αλλά κοιτώ πάντα το τελικό αποτέλεσμα συναρτήσει της διαδρομής και κόστους. Εδώ βεβαια έρχεται και η άλλη μου απορία. Υπάρχουν αντίστοιχα τμήματα αει ειδικής αγωγής, οποτε πάλι θα εχει να ανταγωνιστεί μπολικο κόσμο που ζορίζεται στην αγορά εργασίας. 

Για την πρακτική. Η εξάμηνη πρακτική ειναι υποχρεωτική και οι σχολές (ιδιωτικές ή δημόσιες) προσπαθούν να βρουν θέσεις. Θα σου μεταφέρω εμπειρία παιδιών δυο γνωστών μου, που ειναι σε ιδιωτικά ιεκ (το ενα ειναι ακμή) αλλά σε άλλες ειδικότητες. Ιδρώσανε και οι δυο μέχρι να βρουν πρακτική. Τα ιεκ τους καθυστερούσανε υπερβολικά με διάφορες δικαιολογίες και τελικά το ένα παιδι βρήκε μονο του πρακτική χτυπώντας πόρτες (επιχειρήσεων, οχι της σχολής). Εννοείται μετά δεν τους κράτησαν (ειναι πάρα πολύ σπάνιο πλέον) γιατί λίγοι ξεχωρίζουν και οι εργοδότες προτιμουν το πάμφθηνο εργατικό δυναμικό των επομενων πρακτικάριων. 

Οι παραπάνω σκέψεις δεν αφορουν μονο τη σχολή της αδερφής σου, αλλά ολες τις σχολές (ιδιωτικές ή δημόσιες). Σίγουρα τα ιεκ καλύπτουν κάποιες αναγκες της αγοράς (και κάποιες ψυχολογικές) αλλά προσωπική γνώμη ειναι οτι ειναι υπερ-υπερ εκτιμημένες λύσεις σε σχέση με το αποτέλεσμα.

• Like 4
Δημοσ.

Abdul Tzafar,οτι είπε και ο isay απο πάνω.

Αν μπορεις δώσε παραπάνω πληροφορίες.

Ξανατονίζω,οτι δεν θέλω να μάθω για εμένα,αλλά για την ανιψιά μου και να βοηθήσω με τις πληροφορίες που θα προσκομίσω απο την συζήτηση.

Ευχαριστώ δε και όλους που συμετέχουν.

Δημοσ.

Πρακτική δεν χρειάζεται αν υπάρχει αποδεδειγμένη προϋπηρεσα στο αντικείμενο. Προσοχή όσοι γράφονται αν διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου. Κόβεται η κάρτα του ΟΑΕΔ και ότι παροχές. Μέχρι τα πέρσι δεν το έψαχναν άλλα τώρα υπάρχουν προϋποθέσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...