rafinos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Γεια σας παιδιά! Για παράδειγμα (τώρα θα σας γράφω πραγματικά ότι μου έρχεται στο μυαλό ώστε να δημιουργήσω παράδειγμα) ότι έχω τρεις φόρμες. Η μία ζητάει από το χρήστη: 1. Όνομα 2. Επώνυμο 3. Ηλικία 4. Φύλο Η άλλη: 1. Χρώμα ματιών 2. Ύψος 3. Χρώμα μαλλιών Και η τελευταία: 1. Κάτοχος αυτοκινήτου (Ναι - Όχι) Πόσο λάθος είναι η κάθε φόρμα να αποθηκεύει σε διαφορετικό αρχείο JSOΝ τα δεδομένα που εισήγαγε ο χρήστης; Να τονίσω πως δεν μιλάμε για πολλούς χρήστες που θα βάλει ο καθένας τα δικά του στοιχεία και θα χρειάζεται αντιστοιχία όπως σε μια βάση δεδομένων (εκεί είναι δεδομένο πως όλα θα αποθηκεύονται σε ένα αρχείο με διαφορετικό id ή κάτι που τα κάνει μοναδικά), αλλά ένας και μόνο ένας.
XPHSTOS_ Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Αν όλα τα δεδομένα αφορούν το ίδιο άτομο, θα τα κρατούσα στο ίδιο αρχείο.Δεν ξέρω τι επεξεργασία και χρήση θα γίνει στις φόρμες αλλά νομίζω πως είναι καλύτερα σε ένα αρχείο.
NikosKallithea Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Ειναι τελείως λάθος τα διαφορετικά αρχεία, χρησιμοποιησε μια βάση δεδομένων sql
rafinos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Καταλαβαινω οτι θελετε να βοηθησετε και ευχαριστω, αλλα η sql που κολλαει; Το ερωτημα ειναι συγκεκριμενο.
jimex Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δεν υπάρχει σωστό και λάθος έτσι αυθαίρετα. Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει κάποιος είναι αν τα δεδομένα θα χρησιμοποιούνται πάντα όλα μαζί ή όχι. Αν όχι, τότε θα κάνεις κάθε φορά parse ένα τεράστιο αρχείο. Από την άλλη, έχοντας μόνο αυτά τα λίγα δεδομένα που παραθέτεις, είναι προφανές πως ότι και να κάνεις δεν έχει ιδιαίτερη σημασία και το όλα σε ένα είναι ευκολότερο. Από την άλλη, η sql κολλάει στο ότι προορίζεται ακριβώς για τέτοια χρήση. SQLite υπάρχει διαθέσιμη σχεδόν παντού. Δεν υπάρχει λόγος να ασχολείται κανείς με JSON για local storage εντός της εφαρμογής, δίχως να υπάρχει ανάγκη για interoperability. Ακόμη και ένα object με 10 fields που θα το κάνεις serialize αυτούσιο, είναι πιο βολικό.
rafinos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Μιλαμε για ενα admin page που φτιαχνω (cms δεν το αποκαλω γιατι απλα δεν ειναι) για να διαχειριζομαι μικρες σελιδες και αποθηκευω καποιες τιμες για ορισμενα settings. Δεν νομιζω οτι ειναι πρεπον να χρησιμοποιησω ολοκληρη βαση δεδομενων για κατι τοσο απλο.
Predatorkill Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Εχε στα υποψιν οτι κατα την αναβαθμιση της εφαρμογης ή αν ο χρησης τρεξει κανενα cache cleaner τα δεδομενα στο localstorage/sqlite μπορει να εξαφανιστουν. Αν δεν μιλαμε για app αλλα για web app τοτε ισχυει το ιδιο. Edit: τωρα ειδα οτι το θελεις για σενα μονο, αν μπορεις να εμπιστευτεις τον εαυτο σου οτι δεν θα κανεις cache clean και τα στοιχεια δεν πειραζει αν χαθουν μετα απο καποιο διαστημα τοτε παω πασο.
rafinos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Παιδια οπως καταλαβατε εγω δεν παιρνω απο λογια και θα κρατησω τα αρχεια json, απλα απο οτι καταλαβα ειναι καλυτερο το ενα αρχειο απλα θα πρεπει να αλλαξω τον τροπο διαχειρισης.
Predatorkill Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2017 Παιδια οπως καταλαβατε εγω δεν παιρνω απο λογια και θα κρατησω τα αρχεια json, απλα απο οτι καταλαβα ειναι καλυτερο το ενα αρχειο απλα θα πρεπει να αλλαξω τον τροπο διαχειρισης. Πας εναντια στους κανονες ενος admin page, τα δεδομενα κινδυνευουν να χαθουν ανα πασα στιγμη.
rafinos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Κινδυνευει να χαθει ενα flat file; Ποιος θα το σβησει; Μηπως μπερδευεσαι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα