fastnq2 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Καλημέρα,30 οκτωβριου βγαίνω απο το σπίτι που νοικιάζω τώρα,αρχές οκτωβρίου θα έρθει ο λογαριασμός της δεη που θα είναι έναντι για τους μηνες σεπτεμβρη-αυγουστο,και μετα στον επόμενο ενοικιαστή θα έρθει λογαριασμός τον δεκεμβρη και θα είναι εκκαθαριστικός για μήνες αυγουστο-σεπτεμβρη-οκτωβρη-νοέμβρη,και ουσιαστικά ο καινούριος ενοικιαστής θα πρέπει να πληρώσει μόνο για τον νοέμβρη.Αυτο που θέλω να ρωτήσω πριν πάω στην ΔΕΗ είναι,μπορω να φωνάξω την δεη καπου στα τέλη οκτώβρη να κάνει μέτρηση το ρολόι ώστε να πληρώσω ακριβώς όσα μου αναλογούν(ισως 4-5 μέρες λιγότερες αν τους φωνάξω πχ 25 οκτώβρη)?Και αν γίνεται αυτό έχει κάποιο επιπλέον κόστος?Ο λόγος που θέλω να το κάνω είναι οσο και αν ακούγεται περίεργο γιατί δεν θα θελα να ''ρίξω'' τον επόμενο ενοικιαστή(μιας και όταν μπήκα εγω στο σπίτι πλήρωσα μαμησιάτικα του προηγούμενου ενοικιαστή,ήτοι 2 μηνες αν θυμάμαι καλά,και είδα πως είναι) αλλα και γιατί δεν θέλω να έχω εκρεμμότητες με τον επόμενο ιδιοκτήτη.
Silverage Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο και να τους δώσεις την μέτρηση εσύ. Αλλά έτσι και αλλιώς όταν φύγεις θα κόψεις το ρεύμα και θα έρθουν να το μετρήσουν για να βγει ο τελικός λογαριασμός.
Tsino Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Αν ο λογαριασμός είναι στο όνομά σου πάς στις 27 Οκτ σε κατάστημα της ΔΕΗ και λες ότι θα φύγεις από αυτό το σπίτι στις 30 Οκτ και ζητάς να κάνουν διακοπή στις 30. Τους λές που να σου στείλουν τον εκκαθαριστικό λογαριασμό και είσαι έτοιμος. Θα στείλουν να μετρήσουν την ημερομηνία που θα γίνει η διακοπή. Τη μέτρηση μπορείς να τη δώσεις εσυ μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζονται στο λογαριασμό. Δεν είναι όποτε θέλεις.
fastnq2 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Ξεχασα να αναφέρω το πιο σημαντικό,η δεη είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη ακόμα,λογω του οτι ήταν γνωστός γνωστού και με ψιλοεμπιστεύτηκε.Φανταζομαι ομως οτι ο επόμενος ενοικιαστής μαλλον θα πάρει στο όνομα του την δεη,δεν ξέρω αν αλλάζει αυτό τα δεδομένα..
Silverage Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Εμάς είχε έρθει 100 παραπάνω μια φορά και πήραμε και τους είπαμε την ένδειξη του μετρητή και βγάλανε καινούριο. Άρα μάλλον μπορείς να τους πάρεις να τους πεις την ένδειξη.
fastnq2 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Εμάς είχε έρθει 100 παραπάνω μια φορά και πήραμε και τους είπαμε την ένδειξη του μετρητή και βγάλανε καινούριο. Άρα μάλλον μπορείς να τους πάρεις να τους πεις την ένδειξη. Απλα στις 25/10 πχ που θα παω εγω θα συμπληρωνεται τριμηνο(προφανως δεν θα εχω πληρωσει το εναντι που θα ερθει στις 15-16 οκτωβρη που ερχεται συνηθως ο λογαριασμος) και απλα θα τους πω την ενδειξη για να ερθει εναντι πιο κοντα στην πραγματικοτητα σωστα?Και μετα στον επομενο θα ερθει δεκεμβρη εκκαθαριστικος με το υπολοιπομενο ποσο?
Joshua21 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Ξεχασα να αναφέρω το πιο σημαντικό,η δεη είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη ακόμα,λογω του οτι ήταν γνωστός γνωστού και με ψιλοεμπιστεύτηκε.Φανταζομαι ομως οτι ο επόμενος ενοικιαστής μαλλον θα πάρει στο όνομα του την δεη,δεν ξέρω αν αλλάζει αυτό τα δεδομένα.. Πως ακριβώς σε "ψιλοεμπιστεύτηκε"? Με το να σε βάλει να πληρώσεις τα "μαμησιάτικα" του προηγούμενου από σένα? Το σωστό είναι ο κάθε ενοικιαστής μπαίνοντας να κάνει νέα σύμβαση στο δικό του όνομα με τη ΔΕΗ, και φεύγοντας να ζητάει διακοπή, είναι ο μόνος τρόπος να μην "ρίχνει" κανείς κανέναν. Το μόνο που μπορεί να γίνει τώρα είναι τη στιγμή που θα παραδώσεις το σπίτι να δείτε μαζί την ένδειξη, και να του πληρώσεις εκείνη τη στιγμή ότι σου αναλογεί. Και μετά ας κάνει ότι θέλει με τη δεη και τον νέο ενοικιαστή.
fastnq2 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Πως ακριβώς σε "ψιλοεμπιστεύτηκε"? Με το να σε βάλει να πληρώσεις τα "μαμησιάτικα" του προηγούμενου από σένα? Το σωστό είναι ο κάθε ενοικιαστής μπαίνοντας να κάνει νέα σύμβαση στο δικό του όνομα με τη ΔΕΗ, και φεύγοντας να ζητάει διακοπή, είναι ο μόνος τρόπος να μην "ρίχνει" κανείς κανέναν. Το μόνο που μπορεί να γίνει τώρα είναι τη στιγμή που θα παραδώσεις το σπίτι να δείτε μαζί την ένδειξη, και να του πληρώσεις εκείνη τη στιγμή ότι σου αναλογεί. Και μετά ας κάνει ότι θέλει με τη δεη και τον νέο ενοικιαστή. Οχι,με εμπιστευτηκε παιρνοντας πανω του και στο ονομα του οτιδηποτε χρεος μπορουσα εγω να κανω στην δεη και να τρεχει αυτος.Και απο προσωπικη εμπειρια γνωριζω ατομο που εδωσε 2000 ευρω χρεη του ενοικιαστη επειδη δεν αλλαξε το ονομα,το οποιο φυσικα και εγω πιστευω οτι ειναι το σωστο.Θα δοκιμασω να πω στον ιδιοκτητη αυτο για την ενδειξη που λες.
sphinxgr Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Για αυτό να διακόψει τη ΔΕΗ ο ιδιοκτήτης, να πάρει πίσω την εγγύηση και να πληρώσεις ακριβώς όσα σου αναλογούν. Case closed 2
fastnq2 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Για αυτό να διακόψει τη ΔΕΗ ο ιδιοκτήτης, να πάρει πίσω την εγγύηση και να πληρώσεις ακριβώς όσα σου αναλογούν. Case closed Η μετρηση ομως για να βγουν αυτα που μου αναλογουν ποτε γινεται?Αμεσως μετα την διακοπη?
sphinxgr Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Εμ πότε θα γίνει? Αφού όταν πάει ο άλλος να κάνει νέα σύνδεση, πρέπει να έρθει συνεργείο στο σπίτι και καταγράψει απο ποια μέτρηση ξεκινάει να γράφει ο μετρητής. Δεν γίνεται να βγει λογαριασμός διακοπής με το μετρητή στις 45.000kwh και παράλληλα λογαριασμός νέας σύνδεσης με τον μετρητή να ξεκινάει στις 44.000kwh
Joshua21 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Οχι,με εμπιστευτηκε παιρνοντας πανω του και στο ονομα του οτιδηποτε χρεος μπορουσα εγω να κανω στην δεη και να τρεχει αυτος.Και απο προσωπικη εμπειρια γνωριζω ατομο που εδωσε 2000 ευρω χρεη του ενοικιαστη επειδη δεν αλλαξε το ονομα,το οποιο φυσικα και εγω πιστευω οτι ειναι το σωστο.Θα δοκιμασω να πω στον ιδιοκτητη αυτο για την ενδειξη που λες. Δεν λαμβάνεις υπόψιν πως αν δεν σε "εμπιστευόταν" και ζητούσε να μπει η ΔΕΗ στο δικό σου όνομα, θα έπρεπε να πληρώσει αυτός τα "μαμησιάτικα" του προηγούμενου. Επίσης πιθανόν να χρειαζόταν και σχέδιο ηλεκτρολόγου. Εγώ αν ήμουν στη θέση σου δεν θα πλήρωνα τίποτα, ούτε τον έναντι του Οκτωβρίου, θα του έλεγα πως τα συμψηφίζω με τα "μαμησιάτικα" 2 μηνών που πλήρωσα στην αρχή. Αυτό πιστεύω εγώ προσωπικά πως είναι το σωστό, εσύ κάνε ότι θέλεις 1
fastnq2 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δεν λαμβάνεις υπόψιν πως αν δεν σε "εμπιστευόταν" και ζητούσε να μπει η ΔΕΗ στο δικό σου όνομα, θα έπρεπε να πληρώσει αυτός τα "μαμησιάτικα" του προηγούμενου. Επίσης πιθανόν να χρειαζόταν και σχέδιο ηλεκτρολόγου. Εγώ αν ήμουν στη θέση σου δεν θα πλήρωνα τίποτα, ούτε τον έναντι του Οκτωβρίου, θα του έλεγα πως τα συμψηφίζω με τα "μαμησιάτικα" 2 μηνών που πλήρωσα στην αρχή. Αυτό πιστεύω εγώ προσωπικά πως είναι το σωστό, εσύ κάνε ότι θέλεις Δεν ειχε χρεη στην δεη.Δεν θα πληρωνε τιποτα ο ιδιοκτητης θα την επρηζε να τα δωσει αυτη.Απλα εγω εκανα το κοροιδο κ εδωσα τα 30-35 ευρω του διμηνου που αντιστοιχουσαν στο διαστημα που εμενε μεσα αυτος και δεν πληρωσε γιατι δεν ηθελα να κανω τον γυφτο σε εναν τελειως αγνωστο ανθρωπο ενω δεν του εκοψε να πληρωσει δεη για τον καιρο που εμεινε στο σπιτι μετα τον τελευταιο λογαριασμο που πληρωσε.A/w θα μπορουσα να κανω οπως λες απλα θελω να ειμαι ενταξει στις υποχρεωσεις μιας και οσα χρονια ειμαι μεσα μου φερθηκε καλα ο ιδιοκτητης.Ευχαριστω για τις συμβουλες παντως
fastnq2 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Ενημερωνω αν καποιος εχει την ιδια απορια,για να γινει το παραπανω που ελεγα οντως ηθελε να γινει αλλαγη ονοματος και εκκαθαριση οπως ειπαν καποιοι πιο πανω και τους ευχαριστω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα