phanispal Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Όχι απλά λέω οτι είναι παραλογισμός να λέμε ότι ένας σκύλος θα σταματήσει να γαβγίζει γιατί ενοχλειται ο καθένας Θα πρέπει να μάθουμε όλοι να ειμαστε πιο ανεκτικοί και ειδικά με πράγματα που δεν είναι στον έλεγχο μας.Και εξηγούμαι. Όταν μετακόμισα Λαρισα λόγο δουλειάς έμενα στο κέντρο σαφώς πολυ περισσότερος θόρυβος απο διαφόρους τύπους που θεωρούσαν φυσιολογικό να μαρσάρουν στις 3 το πρωί Μπορούσα να κάνω κάτι για αυτο;Οχι εκτος και αν έκανα τον sniper από το μπαλκόνι του τρίτου οροφου. Απλά συνήθισα και αυτόν τον θόρυβο και μετά απο λίγο δεν με ενοχλούσε. Εδώ άλλοι συνήθισαν να ζουν διπλα σε αεροδρόμια που κατασκευάστηκαν διπλα η κοντά στα σπιτια τους. Ας ειμαστε όλοι περισσότερο ανεκτικοί και οχι τόσο μη μου απτου Επειδή προφανώς αγνοείς πόσο σοβαρές είναι οι επιπτώσεις της ηχορρύπανσης στον άνθρωπο, do your research κι εδώ θα είμαι να συζητήσουμε τις απορίες σου, εσύ και άλλοι ρυπαντές. 1
Eurwpoulo Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Ολοι ενοχλουνται απο το γαβγισμα μεσα απο τα φορουμ.Απο κοντα ειναι διαφορετικα.Επειδη εχω σκυλια,οποιος με βλεπει στη γειτονια οχι μονο παραπονα δεν κανει αλλα αλλαζει και δρομο. Μαλλον θα σε φοβουνται,πρεπει να εισαι πολυ σκληρος παρεα με τα σκυλια ( που 99% θα ειναι πιτμπουλοροτβαιλερ που ειναι της μοδας ) . Θελω να ξερεις οτι εισαι ακριβως ο τυπος ελληνα για τον οποιον ανοιγονται τοσα θεματα εδω μεσα για ενοχληση απο γειτονες. Αν με ενοχλουσες με οποιοδηποτε τροπο να εισαι σιγουρος οτι θα αλλαζες εσυ δρομο μαζι με τα σκυλια σου. 4
pontez2 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Προσφατα έκαναν αγωγή σε μια κυρία που ειχε σκυλί εντός μονοκατοικίας, επειδη αυτο γάβγιζε. Η κυρία ειχε ολα τα απαραίτητα χαρτιά, εμβολια κτλ. Δε ξέρω πως κατέληξε η φάση. Αυτο που ξέρω ειναι οτι το σκυλί εξακολουθεί να γαβγιζει, ισως λιγότερο. Ναι ειναι σπαστικό να ακους ενα σκυλί να γαβγιζει συνέχεια. Απ την άλλη ειναι επισης δικαίωμα του καθενός να έχει ζωο συντροφιάς ή φυλακα. Οκ εγω να κάνω το παράπονο στον ιδιοκτήτη. "Ξέρεις ο σκυλος σου γαβγιζει συνεχώς". Τι μπορει να κάνει ο ιδιοκτήτης? Να του βάλει φιμωτρο? Τα σπρέι δε πιάνουν και τα ειδικά περιλαιμεα κάνουν χειρότερη τη κατάσταση. Ειναι και θέμα χαρακτήρα του σκυλου και πως έχει μεγαλωσει. Υπάρχουν φωνακλάδες σκυλοι και άλλοι που δεν γαβγιζουν ποτέ. Λύση υπάρχει για σκυλο που γαβγιζει η απλά θα ριχνουν συνέχεια προστιμα στον ιδιοκτητη? Το θέμα του θορύβου ειναι πολύ σχετικο πάντως
Super Moderators billdanos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Ο σκύλος γαβγίζει. Όχι όμως όλη τη μέρα ή με το παραμικρό. Αν συμβαίνει αυτό σημαίνει πως ο σκύλος είναι "παρατημένος" σε κάποιο μπαλκόνι για ώρες και απο τη βαρεμάρα του αντιδρά σε οτιδήποτε ακούει. Προφανώς και δεν είναι κάποιος υποχρεωμένος να ακούει ένα γάβγισμα 24 ώρες το 24ωρο και δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία για τον ιδιοκτήτη του σκύλου. Επίσης προφανώς και δεν φταίει σε τίποτα ο σκύλος παρά μόνο το αφεντικό του. Όταν αποφασίζεις να εντάξεις έναν σκύλο στο σπίτι σου, θα πρέπει από την αρχή να τον αντιμετωπίσεις σαν ένα ακόμη μέλος της οικογένειας. Δεν είναι ούτε αντικείμενο, ούτε διακοσμητικό μπαλκονιού, ούτε έπιπλο βεράντας/ταράτσας, ούτε και σύστημα συναγερμού. Όλοι οι σκύλοι εκπαιδεύονται απλά πρέπει κάποιος να ασχοληθεί μαζί τους πραγματικά! Μάθετε να είστε υπεύθυνοι και να σέβεστε τους άλλους που βρίσκονται γύρω σας... 19
pontez2 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Ο σκύλος γαβγίζει. Όχι όμως όλη τη μέρα ή με το παραμικρό. Αν συμβαίνει αυτό σημαίνει πως ο σκύλος είναι "παρατημένος" σε κάποιο μπαλκόνι για ώρες και απο τη βαρεμάρα του αντιδρά σε οτιδήποτε ακούει. Η απλά "κακομαθημένος" όπως ένα 4χρονο που γκαριζει ολη την ωρα. Η διαφορά ειναι οτι το 4χρονο σιγα σιγά θα μάθει. Ο 4χρονος σκυλος ομως δεν εκπαιδευεται. Έχεις χάσει το στοιχημα απο νωρις. Και ειδκά αν το αφεντικο του ειναι καμια γιαγιά που δεν έχει άλλον άνθρωπο στο κοσμο, εκει υπάρχει προβλημα. (το έχω αντιμετωπισει σε πολυκατοικία που έμενα παλαιότερα. Ο σκυλος μονο παραμελημένος δεν ηταν. Απλά ηταν κακομαθημένος.) 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Ολοι ενοχλουνται απο το γαβγισμα μεσα απο τα φορουμ.Απο κοντα ειναι διαφορετικα.Επειδη εχω σκυλια,οποιος με βλεπει στη γειτονια οχι μονο παραπονα δεν κανει αλλα αλλαζει και δρομο. Όλοι ενοχλούνται από το στερεοφωνικό μου και το κομπρεσέρ μου που τραντάζει την πολυκατοικία στις 3 το βράδυ σαν να γίνεται σεισμός. Όταν όμως μου χτυπήσουν την πόρτα και μπουν μέσα τότε τους αρέσει, μάλιστα όταν βλέπουν τι μάρκα είναι το στερεοφωνικό και το κομπρεσέρ πέρνουν δρόμο και κλειδαμπαρώνονται στα σπίτια τους. Όχι απλά λέω οτι είναι παραλογισμός να λέμε ότι ένας σκύλος θα σταματήσει να γαβγίζει γιατί ενοχλειται ο καθένας Θα πρέπει να μάθουμε όλοι να ειμαστε πιο ανεκτικοί και ειδικά με πράγματα που δεν είναι στον έλεγχο μας.Και εξηγούμαι. Όταν μετακόμισα Λαρισα λόγο δουλειάς έμενα στο κέντρο σαφώς πολυ περισσότερος θόρυβος απο διαφόρους τύπους που θεωρούσαν φυσιολογικό να μαρσάρουν στις 3 το πρωί Μπορούσα να κάνω κάτι για αυτο;Οχι εκτος και αν έκανα τον sniper από το μπαλκόνι του τρίτου οροφου. Απλά συνήθισα και αυτόν τον θόρυβο και μετά απο λίγο δεν με ενοχλούσε. Εδώ άλλοι συνήθισαν να ζουν διπλα σε αεροδρόμια που κατασκευάστηκαν διπλα η κοντά στα σπιτια τους. Ας ειμαστε όλοι περισσότερο ανεκτικοί και οχι τόσο μη μου απτου Επίσης είναι παραλογισμός να λες οτι το στερεοφωνικό και το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου δεν πρέπει να κάνουν θόρυβο. Θα έρθω έξω από το σπίτι σου με το αμάξι και θα έχω το ηχείο στο τέρμα, έχω ακούσει οτι μένεις και σε καλό οικόπεδο, μέχρι και τα γαβγίσματα από τα σκυλιά σας δεν θα ακούγονται, το ηχείο θα μείνει ανοιχτό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, εγώ όταν κοιμάμαι στο αμάξι μου βάζω πάντα την μουσική στο τέρμα αλλιώς δεν με παίρνει ο ύπνος, οι κάτοικοι και οι γείτονες δεν μπορούσαν να το συνηθίσουν, τώρα όμως μάθανε. Δεν δουλεύεις μόνο εσύ, δουλεύω και εγώ που πρέπει να σηκωθώ να κλείσω το στερεο και να πάω στην τράπεζα για να πάρω το επίδομα. 3
Eurwpoulo Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Εγω παντως σημερα ξυπνησα στις 6 το πρωι απο σκυλο που γαυγιζε και αν ξαναγινει θα υπαρχει σοβαρο θεμα.
pontez2 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Εγω παντως σημερα ξυπνησα στις 6 το πρωι απο σκυλο που γαυγιζε και αν ξαναγινει θα υπαρχει σοβαρο θεμα. Πως έχεις σκοπο να κινηθεις? Καθαρά απο περιέργεια ρωτάω. Θα κάνεις παρατηρηση ξέρω γω μεμωνομένα η έχουν και άλλοι παράπονα?
apostol1s Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Εγω παντως σημερα ξυπνησα στις 6 το πρωι απο σκυλο που γαυγιζε και αν ξαναγινει θα υπαρχει σοβαρο θεμα. Δηλαδη τι θα κανεις?Το μονο που μπορεις ειναι να παρεις τηλ την αστυνομια η το υγειονομικο και να τους πεις οτι γαυγιζε ο σκυλος και σε ξυπνησε στις 6.Παρε τηλ και μετα ενημερωσε μας. Με ωτοασπιδες που κοστιζουν ελαχιστα μπορει καποιος να αντιμετωπισει ολους τους θορυβους απο σκυλια,αυτοκινητα κτλ
Super Moderators billdanos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Η απλά "κακομαθημένος" όπως ένα 4χρονο που γκαριζει ολη την ωρα. Η διαφορά ειναι οτι το 4χρονο σιγα σιγά θα μάθει. Ο 4χρονος σκυλος ομως δεν εκπαιδευεται. Έχεις χάσει το στοιχημα απο νωρις. Και ειδκά αν το αφεντικο του ειναι καμια γιαγιά που δεν έχει άλλον άνθρωπο στο κοσμο, εκει υπάρχει προβλημα. (το έχω αντιμετωπισει σε πολυκατοικία που έμενα παλαιότερα. Ο σκυλος μονο παραμελημένος δεν ηταν. Απλά ηταν κακομαθημένος.) Και πάλι ο ιδιοκτήτης είναι το πρόβλημα και όχι ο σκύλος. Και το 4χρονο κακομαθημένο, είναι 100% αποτέλεσμα ενεργειών των γονιών του. Μια χαρά εκπαιδεύεται ένας σκύλος άσχετα με την ηλικία του. Αν δεν θέλει όμως ο ιδιοκτήτης του, προφανώς και δεν θα μάθει μόνος του ο σκύλος τι πρέπει να κάνει και τι όχι... 3
Βασίλης_29 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δηλαδη τι θα κανεις?Το μονο που μπορεις ειναι να παρεις τηλ την αστυνομια η το υγειονομικο και να τους πεις οτι γαυγιζε ο σκυλος και σε ξυπνησε στις 6.Παρε τηλ και μετα ενημερωσε μας. Με ωτοασπιδες που κοστιζουν ελαχιστα μπορει καποιος να αντιμετωπισει ολους τους θορυβους απο σκυλια,αυτοκινητα κτλ Επίσης αντιμετωπίζεις και τον θόρυβο του διαρρήκτη που θα μπει στο σπίτι σου, καλύτερα να μην ξυπνήσεις. Το συνιστώ σε αρκετούς γνωστούς και φίλους πριν μπουκάρω στα σπίτια τους.
krami Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 υπαρχει και το συστημα της φορμουλα 1 με το headset που περιλαμβανει ωτοασπιδες και μικροφωνο για ανετες συνομιλιες. μονο με 150€ αποκτας την ελευθερια να μιλας με το συνανθρωπο σου και μαλιστα με στυλ. κριμα που ποινικοποιηθηκαν οι μασκες οξυγονου λογω επεισοδιων στις διαδηλωσεις και πλεον οι μη καπνιστες δεν μπορουν να παραβρισκονται σε κλειστους χωρους διχως να ενοχλουν τους καπνιστες. ζητω τα παραλογα, ζητω η ελλας. δεν υπαρχει σωτηρια, κιμ πατα το κουμπι
deltagama Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Βασιλης 29 έχεις ζήσει ποτέ σε χωριο;Από περιέργεια ρωτάω. Γιατί στην πόλη όντως υπάρχει κοινή ησυχία στο χωριό δεν υπαρχει τέτοιο πράγμα Και το τρακτέρ θα βάλει μπροστά ο αλλος το μεσημέρι για να πάει στο χωράφι, επίσης για τον ίδιο λόγο θα το ναλει μπροστα κσι την νύχτα όχι για να σπάσει τα νεύρα κανενός απλα για νσπαρι να κάνει αλλαγή στο ποτισμα π.χ η οποια μπορεί να γίνεται ανά τεσσερις ώρες ανά δύο ώρες ανάλογα το νερό που διαθέτει ο καθένας και αυτο την σαιζόν του ποτίσματος γίνεται 24 ωρες το εικοσιτετράωρο. Ειναι αστείο αυτό που λέει ο spect ότι θα μπορούσε να με ενοχλήσει ο θόρυβος που θα εκανε στην διάρκεια του sex.Αν έρθετε στο χωριο να μείνετε ειτε στην διάρκεια του θερισμός είτε στην διάρκεια του ποτίσματος ετσι όπως περιγράφετε τον εαυτό σας μάλλον θα φεύγατε ψυχοπαθείς από τους θορύβους Αν δεν εχεις ακούσει σιλό θεριζοαλωνιστικης μηχανης να αδειαζει το σιταρι που εχει μεσα στην αποθηκη στις τρεις την νυχτα που εχει μεσα τοτε δεν εχεις ακουσει θόρυβο στην ζωή σου.Και οχι δεν υπάρχει επιλογή να γίνει αλλη ώρα στα αλώνια είναι όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε καθώς οι μηχανές είναι λίγες και η συγκομιδή πρέπει να μαζευτει.Δεν θέλω να πω τιποτα άλλο εδώ που είμαι εγώ ο θόρυβος ενός σκύλου που γαβγίζει είναι αστεία υποθεση.
Βασίλης_29 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Βασιλης 29 έχεις ζήσει ποτέ σε χωριο;Από περιέργεια ρωτάω. Γιατί στην πόλη όντως υπάρχει κοινή ησυχία στο χωριό δεν υπαρχει τέτοιο πράγμα Και το τρακτέρ θα βάλει μπροστά ο αλλος το μεσημέρι για να πάει στο χωράφι, επίσης για τον ίδιο λόγο θα το ναλει μπροστα κσι την νύχτα όχι για να σπάσει τα νεύρα κανενός απλα για νσπαρι να κάνει αλλαγή στο ποτισμα π.χ η οποια μπορεί να γίνεται ανά τεσσερις ώρες ανά δύο ώρες ανάλογα το νερό που διαθέτει ο καθένας και αυτο την σαιζόν του ποτίσματος γίνεται 24 ωρες το εικοσιτετράωρο. Ειναι αστείο αυτό που λέει ο spect ότι θα μπορούσε να με ενοχλήσει ο θόρυβος που θα εκανε στην διάρκεια του sex.Αν έρθετε στο χωριο να μείνετε ειτε στην διάρκεια του θερισμός είτε στην διάρκεια του ποτίσματος ετσι όπως περιγράφετε τον εαυτό σας μάλλον θα φεύγατε ψυχοπαθείς από τους θορύβους Αν δεν εχεις ακούσει σιλό θεριζοαλωνιστικης μηχανης να αδειαζει το σιταρι που εχει μεσα στην αποθηκη στις τρεις την νυχτα που εχει μεσα τοτε δεν εχεις ακουσει θόρυβο στην ζωή σου.Και οχι δεν υπάρχει επιλογή να γίνει αλλη ώρα στα αλώνια είναι όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε καθώς οι μηχανές είναι λίγες και η συγκομιδή πρέπει να μαζευτει.Δεν θέλω να πω τιποτα άλλο εδώ που είμαι εγώ ο θόρυβος ενός σκύλου που γαβγίζει είναι αστεία υποθεση. Δεν έχω ζήσει και ούτε χρειάζεται να ζήσω. Προσπαθείς να δικαιολογήσεις κάποιον που έχει πεταμένο και παραμελημένο ένα σκυλί 24/24 σε έναν χώρο παρουσιάζοντας επιχειρήματα καφενείου. Μένω κέντρο Αθήνας που ακούω αμάξια το πρώτο 12ωρο της ημέρας και το δεύτερο 12ωρο ακούω κρότου λάμψης από τα ΜΑΤ, αυτοκίνητα που παρκάρουν ή φεύγουν και χτυπάνε τις πόρτες καθώς και αλήτες να φωνάζουν και να κραυγάζουν στους δρόμους τις βραδυνές ώρες χωρίς να σέβονται τον άλλον που κοιμάται. Επίσης μικρός ζούσα στα Β.Π. όπου θυμάμαι ελληνάρα ιδιοκτήτη σκύλου είχε αφήσει το σκυλί τον κήπο της μεζονέτας του και έφυγε για διακοπές, τελείωσε το φαγητό του σκύλου και έκανε σαν αφηνιασμένος και χτύπαγε το μεταλλικό μπολάκι που του είχανε βάλει για το φαγητό, τελικά πέρασε κάποιος γείτονας και πέταξε φαγητό. Αυτή η νοοτροπία του να παίρνω σκύλο και να τον έχω εκτός σπιτιού να φωνάζει να τον ακούνε και άλλα σκυλιά σε γειτονικά κτίρια ή οικοδομικά τετράγωνα και κάποιες φορές να ακούμε κρεσέντο από γαβγίσματα για ώρες πρέπει να σταματήσει. Το τι κάνουν στα χωριό και στα χωράφια με τα τσοπανόσκυλα τα αλλωνιστικά και το πότισμα δεν με απασχολεί, δικό σου θέμα, εγώ θέλω την ησυχία μου πλέον. 1
doubtful Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δηλαδη τι θα κανεις?Το μονο που μπορεις ειναι να παρεις τηλ την αστυνομια η το υγειονομικο και να τους πεις οτι γαυγιζε ο σκυλος και σε ξυπνησε στις 6.Παρε τηλ και μετα ενημερωσε μας. Με ωτοασπιδες που κοστιζουν ελαχιστα μπορει καποιος να αντιμετωπισει ολους τους θορυβους απο σκυλια,αυτοκινητα κτλ Η ωτοασπιδες δεν λυνουν το προβλημα απο τη ριζα. Και κανενας δεν θα επρεπε να παραδιδει τα ανθρωπινα δικαιωματα του για τον οποιονδηποτε σκυλο. Ας προσεχαν ολοι αυτοι που ειναι παντελος αδιαφοροι για τους συνανθρωπους γυρω τους και προς τα ιδια τα ζωα, γιατι αυτα δεν ειναι κουκλες, ζωντανα ειναι και αποκτουν ψυχολογικα (ειδικα αυτα τα μικρα σπαστικα). Τα προστιμα ειναι το λιγοτερο, ας αναλαβουν τις ευθυνες τους γιατι κανενας δεν ειναι υποχρεωομενος να χαλαει τον υπνο του κατι το ποιο ειναι βασικη ανθρωπινη αναγκη, ειδικα σε μια τοσο ψυχοπλακωμενη κοινωνια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα