apostol1s Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Εγω προσωπικα δεν ασχολουμαι καθολου μα καθολου με τη γειτονια. Ειτε γαβγιζει το σκυλι,ειτε ακουγεται μουσικη,ειτε κανει θορυβο το γκομενακι που εχω ξαπλωσει στο κρεββατι, δεν δινω καμια σημασια στους γειτονες. Αν ενοχλουνται ας κανουν οτι νομιζουν οτι ειναι καλυτερο γι αυτους.
Βασίλης_29 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν μπορεί να εξισωθεί ο σκύλος με το βρέφος σε καμιά περίπτωση. Πρώτον ο σκύλος αν φωνάζει έξω μπορεί να τον βάλει ο ιδιοκτήτης μέσα στο σπίτι του και αυτή είναι η μοναδική λύση μέχρι να αρχίσει η ενασχόληση και η εκπαίδευση του σκύλου. Το βρέφος ειδικά αν είναι νεογέννητο θα φωνάζει ανα τακτά χρονικά διαστήματα 2-3 ώρες κάθε βράδυ. Συνήθως για κάποιον λόγο φωνάζει (κατουρήθηκε επάνω του, αλλαγή πάνας κτλ), ο γονέας οφείλει να σηκωθεί και να κοιτάξει τι συμβαίνει στο βρέφος και φωνάζει, να το πάρει αγκαλιά να το κοιμήσει, κάτι άλλο δεν γίνεται. Όποιος δεν έχει κάνει παιδιά ή έστω δεν έχει δει τι γίνεται από κοντά με το μεγάλωμα ενός παιδιού σε στενά συγγενικά του πρόσωπα δεν μπορεί να καταλάβει. Φυσικά όπως λύσεις υπάρχουν για έναν σκύλο, λύσεις υπάρχουνε και για ένα βρέφος από κάποια χρονικό σημείο και μετά (οχι νεογέννητο), μπορεί να φωνάζει την ημέρα αλλά μπορείς το κάνεις να μην φωνάζει το βράδυ. Επειδή έχω τρια ξαδερφάκια και τα είδα πως μεγάλωσαν από βρέφη και τώρα ο μεγαλύτερος είναι 10 ετών, το μυστικό για να μην φωνάζει ένα βρέφος και γενικά παιδί μέχρι κάποια ηλικία, είναι να το κρατάς ξύπνιο τις ώρες της ημέρας ακόμα κι οταν αυτό πάει να το πάρει ο ύπνος, έτσι το βράδυ κοιμάται μια χαρά. Αυτό φυσικά δεν αναιρεί οτι φωνές και τσιρίγματα θα ακούγονται κάποιες φορές την ημέρα, ειδικά αν το παιδί δεν είναι μοναχοπαίδι αλλά έχει και αδερφό, όλα αυτά μέχρι να πάει το παιδί στον παιδικό σταθμό στο νηπιαγωγείο και να αποκτήσει σταθερές δραστηριότητες την ημέρα.
Eurwpoulo Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 To πιο χαζο που κανετε εδω μεσα ειναι οτι αναλυετε καποια πολυ συγκεκριμενα σκηνικα και τα αλλα ( που ειναι και η πλειοψηφια ) τα αφηνετε ετσι. Η πλειοψηφια των σκυλων που γαυγιζουν δεν ανηκουν σε ηλικιωμενους,αλλα σε νεοτερους ανθρωπους,που απεκτησαν σκυλο επειδη εγινε μοδα τα τελευταια χρονια και δεν εχουν ιδεα οτι οταν ανελαβαν το σκυλο ανελαβαν και καποιες ευθυνες απεναντι στον ιδιο το σκυλο και φυσικα απεναντι στους γειτονες,την κοινωνια δλδ. Αδιαφορουν επιδεικτικα για τη φασαρια,οτι ωρα και αν ειναι,ακομα και αν κανονικα θα επρεπε να ενοχλει και τους ιδιους. Αυτο ειδικα δεν ξερω πως καταφερνουν και το συνηθιζουν. Και ερχομαι κατευθειαν στο χειροτερο σεναριο,στο οποιο τους ριχνουν φολα στο σκυλο και μετα ψαχνουν δικια και δικαιωματα. Καλα τα δικαιωματα κυριοι,αλλα τις υποχρεωσεις σας τις γραφετε στα @@ σας.. Εγω προσωπικα δεν ασχολουμαι καθολου μα καθολου με τη γειτονια. Ειτε γαβγιζει το σκυλι,ειτε ακουγεται μουσικη,ειτε κανει θορυβο το γκομενακι που εχω ξαπλωσει στο κρεββατι, δεν δινω καμια σημασια στους γειτονες. Αν ενοχλουνται ας κανουν οτι νομιζουν οτι ειναι καλυτερο γι αυτους. Εχω καταληξει πλεον οτι ολα αυτα τα λες για να γ@μ@ς καθε συζητηση εδω μεσα,δε γινεται να εισαι τοσο στα @@ σου. 2
kalogeros Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Έχω μια θεωρία σχετικά με το τι παθαίνετε (κάποιοι) όταν κάνετε παιδιά, αλλά δεν θα την αναπτύξω εδώ. Σε κάποιο άλλο σχετικό topic ίσως! Φίλε μου, δεν έχει να κάνει με το ότι κάνουμε παιδιά. Με τον ίδιο τρόπο θα σε αντιμετώπιζα ακόμα και εάν προσπαθούσες να εξισώσεις τον θόρυβο που κάνει η κλανιά μου με την εξάτμιση του κάγκουρα
Eurwpoulo Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Φίλε μου, δεν έχει να κάνει με το ότι κάνουμε παιδιά. Με τον ίδιο τρόπο θα σε αντιμετώπιζα ακόμα και εάν προσπαθούσες να εξισώσεις τον θόρυβο που κάνει η κλανιά μου με την εξάτμιση του κάγκουρα Αμα κανει τοσο θορυβο η κλανια σου τοτε πρεπει να πας σε γιατρο φιλε. Επισης, πρεπει να λατρευεις το κομμα.. 1
kalogeros Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Εγω προσωπικα δεν ασχολουμαι καθολου μα καθολου με τη γειτονια. Ειτε γαβγιζει το σκυλι,ειτε ακουγεται μουσικη,ειτε κανει θορυβο το γκομενακι που εχω ξαπλωσει στο κρεββατι, δεν δινω καμια σημασια στους γειτονες. Αν ενοχλουνται ας κανουν οτι νομιζουν οτι ειναι καλυτερο γι αυτους. Όσοι δεν έχετε ακόμα καταλάβει για ποιον λόγο φτάσαμε εδώ που φτάσαμε ως χώρα και ως κοινονία, διαβάστε ξανά και ξανά αυτό το ποστ μέχρι να το εμπεδόσετε. Επίσης, μπορείτε να το εκτυπώσετε και να το δίνετε σε όποιον σας λέει ότι για τα χάλια μας φταίνε οι κακοί οι ξένοι. Ελπίζω αν κάποια στιγμή χρειαστείς τη βοήθεια της γειτονιάς, να σε γράψουν όλοι στα φρύδια τους, ακριβώς όπως τους γράφεις και εσύ. 4
Super Moderators billdanos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Φίλε μου, δεν έχει να κάνει με το ότι κάνουμε παιδιά. Με τον ίδιο τρόπο θα σε αντιμετώπιζα ακόμα και εάν προσπαθούσες να εξισώσεις τον θόρυβο που κάνει η κλανιά μου με την εξάτμιση του κάγκουρα Όχι όχι, εννοώ την επιλεκτική ευαισθησία στις ενοχλήσεις και πως ένας γονιός μπορεί εύκολα αν σπάσουν τα νεύρα του, να θεωρεί πως ένα παιδί θα σκούζει όποτε και όσο θέλει (αδιαφορώντας για τους γύρω του)... Είναι σαν να "παραδίνεσαι" μετά από την απελπισία, την καταπίεση και το άγχος που πιθανόν θα σε πιάσει μεγαλώνοντας ένα παιδί. Anyway. Συμφωνήσαμε τουλάχιστον στα της υπευθυνότητας. 1
papars Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Το να γαβγίσει ένα σκυλί μέσα στη νύχτα, μια φορά στο τόσο δεν με πειράζει. Με ενοχλεί βέβαια, αλλά η παροδικότητα και η τυχαία στιγμή δεν με κάνουν να θέλω να πατήσω κάτω τον ιδιοκτήτη. Εκεί που λέω ότι καλώς δεν έχουμε όπλα σαν τους Αμερικάνους, είναι όταν το σκυλί είναι αφημένο και ουρλιάζει ώρες ολόκληρες μέσα στη νύχτα (ή μέρα) γιατί κάτι το ενοχλεί και ο ιδιοκτήτης του το έχει παρατημένο ή δεν βγαίνει να δει τι συμβαίνει ή δεν του δίνει σημασία ή ή ... Να σας είχα εδώ, φιλόζωους και μη, όταν η "βλαμμένη" από πάνω έφευγε για δουλειά το πρωί και γύρναγε αργά το βράδυ και άφηνε το σκυλί μόνο στο σπίτι του με την μπαλκονόπορτα ανοιχτή. Όλη την ώρα γάβγιζε - φέραμε και την αστυνομία μερικές φορές και φέραμε και την ιδιοκτήτρια από την δουλειά της αφού της βάλαμε να ακούσει από την ανοιχτή ακρόαση το μούργο της. Μήνες κάναμε να γλιτώσουμε ... Και το ταλαίπωρο σήκωνε και το πόδι και κατούραγε κάτω από το μπαλκόνι, στα ρούχα που είχαν απλώσει οι απο κάτω ... Και αυτό είναι το δεύτερο πρόβλημα με τα ζώα (δίποδα και τετράποδα) η βρώμα. Βγάζει το σκύλο για την ανάγκη του στους κοινόχρηστους χώρους και δεν τα μαζεύει. Είναι δικαίωμά της, λέει ... Όσο για την προστασία από κλέφτες κλπ δύο περιστατικά έχω άμεση επαφή, στο ένα ρίξανε κάτι κάτω από την πόρτα και το σκυλί έπεσε για ύπνο, και στο άλλο άνοιξαν την πόρτα και επιτέθηκαν στο σκύλο με μία σανίδα που είχε επάνω καρφιά - το βρήκαν αιμόφυρτο αλλά ζωντανό μετά από μερικές ώρες και τώρα δεν θέλει να δει άνθρωπο ... 1
dimpa16 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Σκυλιά γατιά και άνθρωποι,έγιναν το ίδιο πράμα.Μάλιστα. Φυσικά,όσοι παραπονιούνται και απο τα βρέφη,έχουν το δίκιο τους μιας και αυτοί γεννήθηκαν μεγάλοι χωρίς να χρειαστεί να ενοχλήσουν τους γείτονες και όσοι γενήθηκαν βρέφη,δεν έβγαζαν κιχ... 3
phanispal Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν είπε αυτό ρε παίδες ο billdanos, μην τρελένεστε. Είπε ότι σαν ενόχληση και μόνο, δεν έχει διαφορά αν προέρχεται από μωρό, κομπρεσέρ ή σκύλο. Δεν το εξετάζει από τη σκοπιά του αν υπάρχει δικαιολογία ή όχι, απλά ότι είναι άλλη μία πηγή (ενοχλητικού) θορύβου. Ναι, οι κολικοί είναι κάτι φυσικό, και ναι, δε μπορείς να πεις σε ένα βρέφος να κάνει ησυχία. Αυτά τα δύο όμως δε μειώνουν τα dB του κλάματος. Τόσο δύσκολο να το αντιληφθείτε πια; Τόσο; 3
Super Moderators billdanos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Σκυλιά γατιά και άνθρωποι,έγιναν το ίδιο πράμα.Μάλιστα. Φυσικά,όσοι παραπονιούνται και απο τα βρέφη,έχουν το δίκιο τους μιας και αυτοί γεννήθηκαν μεγάλοι χωρίς να χρειαστεί να ενοχλήσουν τους γείτονες και όσοι γενήθηκαν βρέφη,δεν έβγαζαν κιχ... Αυτό που μπορώ να σου πω με βεβαιότητα είναι πως σαν παιδάκι δεν έβγαζα ακαταλαβίστικες κραυγές παίζοντας με τα αλλά παιδάκια ούτε και γκανιαζα στο σκούξιμο όταν δεν μου έκαναν τα χατήρια. Κατά τα αλλά με κάλυψε ο από πάνω. 1
dfokas21 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Μακαρι ολοι οι θορυβοι να ηταν σαν τα ουρλιαχτα των πιτσιρικιων που παιζουν , σαν να ηταν η τελευταια τους μερα , στις παραλιες ή απο σκυλια που κανουν σαν τρελλα μολις δουν θαλασσα .
sphinxgr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Έχω μια θεωρία σχετικά με το τι παθαίνετε (κάποιοι) όταν κάνετε παιδιά, αλλά δεν θα την αναπτύξω εδώ. Σε κάποιο άλλο σχετικό topic ίσως! Καλές οι θεωρίες, αλλά έχουν σημαντικότερη υπόσταση όταν είναι βιωματικές 5
Super Moderators billdanos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Καλές οι θεωρίες, αλλά έχουν σημαντικότερη υπόσταση όταν είναι βιωματικές Ναι, είναι πολύ χειρότερες από τις θεωρητικές!
Eurwpoulo Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2017 Αυτό που μπορώ να σου πω με βεβαιότητα είναι πως σαν παιδάκι δεν έβγαζα ακαταλαβίστικες κραυγές παίζοντας με τα αλλά παιδάκια ούτε και γκανιαζα στο σκούξιμο όταν δεν μου έκαναν τα χατήρια. Κατά τα αλλά με κάλυψε ο από πάνω. Εχεις αποδειξεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα