Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως υπάρχουν τα ακόλουθα πρόστιμα και μάλλον μπορούν να του βεβαιωθούν αρκετά:

Απουσία εν ισχύει αντιλυσσικού εμβολιασμοί και μη τοποθέτησης της μεταλλικής κονκάρδας ή παράλειψη καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου 100 ευρώ.

Παράλειψη προσκόμισης στον οικείο δήμο του αντιγράφου πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης 300 ευρώ.

Μη κατοχή ενημερωμένου και θεωρημένου βιβλιαρίου υγείας ή διαβατηρίου 300 ευρώ.

Παράλειψη τήρησης κανόνων για τον ασφαλή περίπατο του σκύλου ή παράλειψη λήψης μέτρων πρόληψης της εξόδου του σκύλου 300 ευρώ.

Εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου ύστερα από τροχαίο ατύχημα 300 ευρώ.

Παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας του ζώου συντροφιάς ή της εξέτασης από κτηνίατρο 500 ευρώ.

Παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας, υγειονομικών και αστυνομικών διατάξεων και διατήρηση περισσοτέρων από δύο ζώων συντροφιάς σε διαμέρισμα όπου ο κανονισμός απαγορεύει τη διατήρηση ζώων συντροφιάς 500 ευρώ.

Πώληση ζώου συντροφιάς με ηλικία μικρότερη των οκτώ εβδομάδων και πώληση σκύλων και γάτων σε υπαίθριους χώρους 1.000 ευρώ ανά ζώο.

Εκτροφή έστω και ενός θηλυκού σκύλου αναπαραγωγής χωρίς άδεια εκτροφής 1.000 ευρώ ανά ζώο.

Εκτροφή και αναπαραγωγή ακρωτηριασμένων ζώων μετά την οριζόμενη λήξη της μεταβατικής πενταετούς περιόδου 1.000 ευρώ ανά ζώο.

Εισαγωγή και εμπορία ακρωτηριασμένων σκύλων 1.000 ευρώ ανά ζώο.

Ανυπαρξία ειδικών κλουβιών σε επιβατικά πλοία για την μεταφορά μεγάλων ζώων 5.000 ευρώ.

Χρησιμοποίηση ζώου σε υπαίθρια δημόσια έκθεση με οικονομικό όφελος 5.000 ευρώ για κάθε χρησιμοποιούμενο ζώο.

Εκτροφή και εκπαίδευση ζώου για μονομαχία 10.000 ευρώ ανά ζώο.

Διατήρηση ζώου σε τσίρκο ή θίασο που χρησιμοποιείται με οποιονδήποτε τρόπο ή σκοπό στο πρόγραμμά του ή πραγματοποιεί παράσταση 20.000 ευρώ για κάθε ζώο που διατηρείται.

Κακοποίηση, βασανισμός, κακή ή βάναυση μεταχείριση ζώου, καθώς και εμπορία ή διακίνηση μέσω διαδικτύου 30.000 ευρώ για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό.

• Απαντ. 180
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πρεπει ολοι να καταλαβουν οτι η πλειοψηφία των κατοχων σκυλιων ειναι φιλοζωοι που ταιζουν,ποτιζουν,πηγαινουν βολτα και στον γιατρο τα σκυλια τους.Υπαρχουν και ανθρωποι που τους φταινε τα παντα.Εχω καταληξει στο οτι ο ανθρωπινος θορυβος ειναι πιο ενοχλητικος απο το γαβγισμα των σκυλιων.

Δημοσ.

Πρεπει ολοι να καταλαβουν οτι η πλειοψηφία των κατοχων σκυλιων ειναι φιλοζωοι που ταιζουν,ποτιζουν,πηγαινουν βολτα και στον γιατρο τα σκυλια τους.Υπαρχουν και ανθρωποι που τους φταινε τα παντα.Εχω καταληξει στο οτι ο ανθρωπινος θορυβος ειναι πιο ενοχλητικος απο το γαβγισμα των σκυλιων.

Τα μηχανήματα που έχουμε όλοι πάντα θα τα πάμε στον τεχνικό για λάδωμα και service, αλλιώς δεν θα μπορούν να βγάζουν θόρυβο και να λειτουργούν; Έχω διαπιστώσει οτι η ανθρώπινη ομιλία είναι πιο ενοχλητική από τον θόρυβο που κάνει το καλοσυντηρημένο και λαδωμένο κομπρεσέρ μου πάνω από το διαμέρισμά σου, την επόμενη που θα μου χτυπήσεις το κουδούνι στις τρεις το βράδυ για παράπονα να μην μιλήσεις καθόλου, να κουνάς μόνο τα χέρια σου όπως κάνουν για να συνεννοηθούν οι κωφάλαλοι, η ανθρώπινη ομιλία δεν αντέχετε, μόνο χτυπήματα με σφυριά και πτώσεις μπάζων την ώρα που κοιμάσε αντέχονται.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν είναι στάνταρ αυτό τις περισσότερες φορές τα παίρνουν τα σκυλιά για προστασία.

Δημοσ.

αρκετοι νομιζουν οτι το γαβγισμα του σκυλου ειναι κατι περιεργο η οτι ειναι κακοποιηση. ως φιλοζωος και κατοχος σκυλου ειναι λογικο το σκυλι να γαβγιζει μερα η νυχτα.τωρα εαν καποιος ενοχλειται αυτο ειναι αλλο θεμα.

Λυπαμαι το σκυλακι σου,αληθεια.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι οτι τα σκυλιά που γαβγίζουν πολύ είναι σε αραιοκατοικημένες ημιαστικές περιοχές χωρίς πολλούς γείτονες γύρω, οι ιδιοκτήτες τα αμολάνε στην αυλή πιθανώς απο φόβο.

Δημοσ.

Λοιπόν δεν ξέρω σε τι σκυλιά και σε τι συνθήκες έχει μάθει ο καθένας αλλά τα σκυλιά γαβγίζουν συνεχώς τουλάχιστον στα χωριά κα όχι δεν τα έχουμε δεμένα αλλά λυτά μέσα στα οικόπεδα για λόγους ασφαλείας. Πρώτον γαβγίζουν άλλους σκύλους που περνούν ξένους ανθρώπους που προσεγγίζουν την περιοχή τους πρόβατα που περνούν έξω από το οικόπεδο πουλια,κοτες,τρακτερ,αυτοκινητα,και οτι άλλο μπορει,να φανταστεί κανείς Σαφως και στην ύπαιθρο υπάρχουν περισσότερα ερεθίσματα για να γαβγίζει ένα σκυλί αλλά αυτή ειναι και η φύση του ρε παιδιά τι να λέμε τωρα.Α επίσης δεν δουλεύετε μονο εσείς που ζείτε στις πόλεις και σας ενοχλεί ένα σκυλί που γαβγίζει, δουλεύουμε και εμείς που είμαστε απο χωριά και πολλές φορές ακούμε χορωδία γαβγισματων από πληθώρα σκυλων πριν πάμε για ύπνο. Απλά συνηθίσαμε και δεν μας ενοχλεί πια.

Δημοσ.

Update.

Το υγειονομικό δεν έχει δικαιοδοσία μου είπε. Πήγα αυτοπροσώπως κιόλας επίτηδες γιατί από το τηλέφωνο λέω θα μου πουν δικαιολογία και θα το κλείσουν. Αποτέλεσμα και πάλι τίποτα. Ξαναπήγα στην αστυνομία , μου είπαν έλα αύριο το πρωί θα είναι πιο "εξειδικευμένοι" εδώ, να το καταγγείλεις σε αυτούς.

Όλα λειτουργούν όμορφα!

• Like 4
Δημοσ.

Λοιπόν δεν ξέρω σε τι σκυλιά και σε τι συνθήκες έχει μάθει ο καθένας αλλά τα σκυλιά γαβγίζουν συνεχώς τουλάχιστον στα χωριά κα όχι δεν τα έχουμε δεμένα αλλά λυτά μέσα στα οικόπεδα για λόγους ασφαλείας. Πρώτον γαβγίζουν άλλους σκύλους που περνούν ξένους ανθρώπους που προσεγγίζουν την περιοχή τους πρόβατα που περνούν έξω από το οικόπεδο πουλια,κοτες,τρακτερ,αυτοκινητα,και οτι άλλο μπορει,να φανταστεί κανείς Σαφως και στην ύπαιθρο υπάρχουν περισσότερα ερεθίσματα για να γαβγίζει ένα σκυλί αλλά αυτή ειναι και η φύση του ρε παιδιά τι να λέμε τωρα.Α επίσης δεν δουλεύετε μονο εσείς που ζείτε στις πόλεις και σας ενοχλεί ένα σκυλί που γαβγίζει, δουλεύουμε και εμείς που είμαστε απο χωριά και πολλές φορές ακούμε χορωδία γαβγισματων από πληθώρα σκυλων πριν πάμε για ύπνο. Απλά συνηθίσαμε και δεν μας ενοχλεί πια.

Αρα φταιμε εμεις που μας ξυπνανε τα γαυγισματα,αυτο μας λες?

Ευχαριστουμε για την εξηγηση btw.

• Like 3
Δημοσ.

Όχι απλά λέω οτι είναι παραλογισμός να λέμε ότι ένας σκύλος θα σταματήσει να γαβγίζει γιατί ενοχλειται ο καθένας Θα πρέπει να μάθουμε όλοι να ειμαστε πιο ανεκτικοί και ειδικά με πράγματα που δεν είναι στον έλεγχο μας.Και εξηγούμαι. Όταν μετακόμισα Λαρισα λόγο δουλειάς έμενα στο κέντρο σαφώς πολυ περισσότερος θόρυβος απο διαφόρους τύπους που θεωρούσαν φυσιολογικό να μαρσάρουν στις 3 το πρωί Μπορούσα να κάνω κάτι για αυτο;Οχι εκτος και αν έκανα τον sniper από το μπαλκόνι του τρίτου οροφου. Απλά συνήθισα και αυτόν τον θόρυβο και μετά απο λίγο δεν με ενοχλούσε. Εδώ άλλοι συνήθισαν να ζουν διπλα σε αεροδρόμια που κατασκευάστηκαν διπλα η κοντά στα σπιτια τους. Ας ειμαστε όλοι περισσότερο ανεκτικοί και οχι τόσο μη μου απτου

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Όχι απλά λέω οτι είναι παραλογισμός να λέμε ότι ένας σκύλος θα σταματήσει να γαβγίζει γιατί ενοχλειται ο καθένας Θα πρέπει να μάθουμε όλοι να ειμαστε πιο ανεκτικοί και ειδικά με πράγματα που δεν είναι στον έλεγχο μας.Και εξηγούμαι. Όταν μετακόμισα Λαρισα λόγο δουλειάς έμενα στο κέντρο σαφώς πολυ περισσότερος θόρυβος απο διαφόρους τύπους που θεωρούσαν φυσιολογικό να μαρσάρουν στις 3 το πρωί Μπορούσα να κάνω κάτι για αυτο;Οχι εκτος και αν έκανα τον sniper από το μπαλκόνι του τρίτου οροφου. Απλά συνήθισα και αυτόν τον θόρυβο και μετά απο λίγο δεν με ενοχλούσε. Εδώ άλλοι συνήθισαν να ζουν διπλα σε αεροδρόμια που κατασκευάστηκαν διπλα η κοντά στα σπιτια τους. Ας ειμαστε όλοι περισσότερο ανεκτικοί και οχι τόσο μη μου απτου

Αν αρχίσω να πηδαω τη γυναίκα να υποθέσω μετά από 2 3 φορές θα συνηθίσεις ε;

• Like 4
Δημοσ.

Με την ίδια λογική είναι παραλογισμός να λέμε ότι ένα ηχοσύστημα θα σταματήσει να παίζει μουσική γιατί ενοχλείται ο καθένας. Ή τα μαστόρια θα σταματήσουν την ανακαίνιση στις 11 το βράδυ, ενώ μπορούν να το πάνε σερί και να τελειώσουν νωρίτερα, γιατί ενοχλήθηκε ο deltagama. Στα παπάρια μας και ο deltagama και όλοι, εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά και γρήγορα. Ας δείξει ανοχή ο deltagama.

Φίλε μου, δεν πάει έτσι. Το σκυλί φυσικά και θα γαβγίσει, αλλά είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη να βεβαιωθεί ότι το γάβγισμα του σκύλου του δεν εννοχλεί τους υπόλοιπους και ειδικά στις ώρες κοινής ησυχίας. Γι' αυτό λέγονται "κοινής ησυχίας". Γιατί πρέπει να κάνουν ησυχία ΟΛΟΙ. Διαφορετικά θα λέγονταν "ώρες κοινής ησυχία εκτός των σκύλων που γαβγίζουν, των πρόβατων που βελάζουν και τις γειτόνισσας που βογκάει γιατί κάνει σεξ".

Αν δεν μπορείς να κάνεις τον σκύλο σου να βγάζει το σκασμό στις ώρες κοινής ησυχίας, πάρ' τον μέσα στο σπίτι σου. Όχι ότι θα σταματήσει σίγουρα, αλλά σίγουρα δεν θα ακούγεται τόσο. Βέβαια, θα μου πεις ότι αυτό δεν γίνεται, γιατί εσύ πήρες το σκύλο για να σου φυλάει την αυλή από εισβολείς. Ε, τότε εκπαίδευσέ τον για να γαβγίζει ΜΟΝΟ σε περίπτωση εισβολής. Και οι γείτονες θα ησυχάσουν και εσύ θα ξέρεις ότι όταν γαβγίσει ο σκύλος θα είναι γιατί κάποιος μπήκε στην περιουσία σου και όχι γιατί πέρασε από έξω η σκυλίτσα του γείτονα που σέρνει. Win-win, που λένε και στο χωριό μου.

Τώρα, αν δεν είσαι διατεθιμένος να κάνεις κάτι από όλα αυτά και νομίζεις ότι θα πρέπει να δείξω κατανόηση και ανοχή, πολύ ευχαρίστως, αλλά θα πρέπει να δείξεις και εσύ κατανόηση και ανοχή στις χριστοπαναγίες και τα καντήλια που θα σου ρίχνω κάθε φορά που το σκυλί σου θα γαβγίζει.

• Like 3
Δημοσ.

Ολοι ενοχλουνται απο το γαβγισμα μεσα απο τα φορουμ.Απο κοντα ειναι διαφορετικα.Επειδη εχω σκυλια,οποιος με βλεπει στη γειτονια οχι μονο παραπονα δεν κανει αλλα αλλαζει και δρομο.

• Sad 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...