Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις γύρισα από διακοπές και ενώ γενικώς έπαιρνα από παντού αποδείξεις, ένα περιστατικό με εξόργισε. Η μοναδική καντίνα στην παραλία Πρέβελη εκτός του οτι χρέωνε αναψυκτικά νερά και φαγητά σε εξωφρενικές τιμές, δεν έκοψε ούτε μια απόδειξη. Όποιος έχει πάει σε αυτή την παραλία καταλαβαίνει πως μετά από 20 λετπά κατάβαση στο βουνό όλος ο κόσμος πήγαινε και τα ακουμπούσε σε αυτόν τον απατεώνα. Ο τύπος είχε στήσει το τσαντίρι του εκεί και  χρέωνε 3 ευρώ ένα αναψυκτικό και 7 ευρώ ένα σιχαμένο καλαμάκι με πατάτες από προχθές. Όταν ήρθε η σειρά μου και συνεννοηθήκαμε με το ζόρι μιας και μιλούσε σπαστά ελληνικά, πλήρωσα και πήγε να με ξεπετάξει για να πάει στον επόμενο. Τότε ζήτησα απόδειξη με αγριοκοίταξε και πήγε κάπου μέσα να την φέρει (δεν είχε καν μπροστά του ταμειακή). Η συντριπτική πλειοψηφία όμως ήταν αλλοδαποί τουρίστες οι οποίοι εβλαβικά υπακούσαν σε ότι μπούρδα τους πει ο καθένας και λογικά η δικιά μου ήταν η μόνη απόδειξη που κόπηκε εκείνη τη μέρα. Επειδή κανείς εφοριακός δεν πρόκειται να κατέβει εκεί κάτω για να τον ελέγξει που μπορώ να υποβάλω τα σέβη μου; Πολύ χρήσιμη θα ήταν μια ηλεκτρονική υπηρεσία για τέτοιου είδους καταγγελίες μπας και το νιώσουν κάτι τέτοιοι ξύπνιοι.Υπάρχει;

• Like 2
Δημοσ.

Ενα τηλεφωνακι με καταγγελια επωνυμη στο ΣΔΟΕ και ολα θα παρουν τον δρομο τους.

Και εμενα ενα ταβερνακι κ ενα μπιτσομπαρο εκανε τα ιδια στην αιγινα κ επραξα τ αναλογα ;)

Πρεπει καποτε ν βαλουν μυαλο.

• Like 2
Δημοσ.

Μπα μην κάνεις καταγγελία. Μετά θα ακούσουμε στα κανάλια για καντινέρη που κυνηγούσε τους εφοριακούς με μπαζούκας.

Πλάκα κάνω.

Φυσικά και να το καταγγείλεις.

Δημοσ.

Δε γνωριζω για τη συγκεκριμενη περιπτωση,αλλα υπαρχουν επαγγελματιες που μπορει λογω φορτου εργασιας να ξεχασουν μια αποδειξη,μπορει ο υπαλληλος να μην εχει χτυπησει κτλ. Συνηθως εκτεταμενη φοροδιαφυγη γινεται σε μεγαλες εταιριες και οχι σε μικρες επιχειρησεις,οπως ο μπακαλης στην γειτονια οπου παλευει για να επιβιωσει και να μεγαλωσει τα παιδια του.Σε καθε περιπτωση κανεις δεν επιδοκιμαζει και δεν επικροτει την φοροδιαφυγη.

• Like 1
Δημοσ.

Σε πολλα μαγαζια επιχειρησεις κλπ πλεον σου λενε πληρωμη με καρτα 100ε, πληρωμη με μετρητα χωρις αποδειξη 75ε 

Τι θα προτιμησει ο κοσμος που πειναει ?

Η μονη λυση ειναι η πληρης καταργηση του χρηματος 

0 φοροδιφυγη

0 λαδωματα 

0 μαυρο χρημα

0 ληστειες

0 ναρκωτικα ...............

Αλλα ποιον συμφερει να γινει αυτο 

Δημοσ.

Ακόμη και αν καταργηθεί το χρήμα:

Yπάρχουν και οι κυβερνοεπιθέσεις-ληστείες.

Οι έμποροι ναρκωτικών ήδη συναλλάσονται με bitcoins. Το ίδιο μπορούν και οι φακελάκηδες.

Το μέτρο με τις κάρτες δεν έπιασε τελικά. 

Εγώ από τον Ιούλιο έχω πιάσει το όριο που θέλω βάσει εισοδήματος και πλέον δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να πληρώνω με κάρτα.

Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής γίνεται μόνο με μείωση φορολογίας, εντατικούς ελέγχους τόσο με ψηφιακά όσο και με φυσικά μέσα.

Δημοσ.

Το μέτρο με τις κάρτες δεν έπιασε τελικά. 

Εγώ από τον Ιούλιο έχω πιάσει το όριο που θέλω βάσει εισοδήματος και πλέον δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να πληρώνω με κάρτα.

Σημερα ειχες αυτο το οριο, του χρονου ομως θα εχεις το ιδιο ή ηταν αυτη η φακα με το τυρακι για να μην υπαρχουν πολλες αντιδρασεις..

Δημοσ.

Τι τυρια και φακες δεν υπαρχουν αυτα , με το ετσι θελω μπηκανε συναιτεροι στις επιχειρησεις μας με ποσοστο 80 % επι των κερδων μας με αμεσους η εμεσους φορους και το καταπληκτικο ειναι οτι εχουν πεισει τους περισοτερους οτι ειμαστε και κλεφτες 

Δεν θα επεκταθω παραπανω γιατι σεβομαι τον χωρο 

• Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...