Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν η θεία μου λέει να βάλει τέτοιους λέβητες

http://www.metergon.gr/

Εγώ too good to be true τους βλέπω (καίνε τα πάντα απο ξύλα μέχρι καλαμπόκια κτλ τους ανάβεις μια φορά 2,3 μέρες και μεγάλες αποδόσεις σε τόσο μικρή συσκευασία... )

Αλλά είμαι άσχετος με την αγορά των συστημάτων θέρμανσης ειδικά αν καίνε ξύλο κτλ...

Τι λέτε; θα κάνει δουλειά; ζητάει ~3000 για να περάσει τέτοιον λέβητα (δεν ξέρω αν θα είναι μόνο ένας ή 2 πάντως για θέρμανση σπίτι 140 -180 τετραγωνικών το πολύ)

Υπάρχουν ανταγωνιστικότεροι; ή πιο φερέγγυοι; γενικά πείτε μου την γνώμη σας ή την πρόταση σας. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Άγνωστο και μάλλον νέο προϊόν.

Από τη στιγμή όμως που καίει ξύλα είναι σαν τους άλλους που κυκλοφορούν και είπαμε ότι αυτοί συμφαίρουν

μόνο αν έχεις δικά σου ξύλα και μιλάμε για 10άδες τόννους και όχι 500 και 1000 κιλά που παίρνουμε για το τζάκι.

Αν δεν έχεις και χρειάζεται να αγοράσεις καλίτερα σε κλασικά καύσιμα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Δημοσ.

η τιμη ειναι νορμαλ.η ρεκλαμα ομως δεν τα λεει ολα ή μαλλον κατι κρυβει.τροφοδοσια καθε 24ωρες δεν παιζει,αν θα καις ξυλο,και θες να ζεσταθεις.γραφει οτι καιει και βρεγμενα.ολοι οι λεβητες τα καινε.τι αποδοση εχουν μετα,δεν μας λενε.τι μανικι ειναι για να βγει η πισσα δεν μας λενε......

• Like 1
Δημοσ.

Το τι δουλεια θα κανει και αν αξιζει τα χρηματα που ζηταει θα το μαθεις μονο αν τον δοκιμασεις.Υπαρχει το energ.gr,εκει μεσα τα παιδια ασχολουνται αρκετα με το συγκεκριμενο θεμα.Απο την αλλη εγω περυσι εβαλα ξυλολεβητα και απο το '12 καιω τζακι.Εχω 5 χρονια να δωσω χρηματα για θερμανση(μιας και κοβω μονος μου τα ξυλα) αλλα πες οτι εκαιγα 2000€ το χρονο πετρελαιο(σπιτι 130 τμ),μεχρι τωρα θα ειχα καψει ενα 10αρικο.Αμα βαλεις χοντρικα ενα 2χιλιαρο το τζακι και αλλο ενα ο ξυλολεβητας,παμε στα 4.Αμα βαλεις κανενα χιλιαρικο ακομα για αγορες αλυσοπριονα,φθορες στο αγροτικο(λαστιχα,αμορτισερ κτλ),παμε στα 5000€.Δηλαδη εγω γλιτωσα 1000€ το χρονο για να ασχολουμαι 5 μηνες το χειμωνα με σταχτες-καρβουνες κτλ και αλλους 2-3 μηνες το καλοκαιρι να βαραω χαμαλικα για να κοψω-κουβαλησω-τεμαχισω-αποθηκευσω 10-12 τοννους ξυλα.

Τι πιστευεις,αξιζε?Εγω λεω ουτε για πλακα.Απλα τα εδινα λιγα λιγα και δεν φαινονταν.Εγω ειμαι της αποψης οτι θερμανση με ξυλο δεν αξιζει,αν ειναι να αγορασει η θεια σου τα ξυλα,καλυτερα να βαλει πετρελαιο ή να κοιταξει καποια αλλη μορφη θερμανσης οπως υγραεριο.Αυτα τα "τον αναβεις μια φορα και ζεσταινει 2-3 μερες,αυτοκαθαριζομενος,τον γεμιζεις μια φορα το πρωι και καιει μεχρι το αλλο πρωι,φοβερη αποδοση με πολυ λιγα ξυλα κτλ,τα ακουω βερεσε.Το ξυλο σε θελει εκει,τερμα.Καλα εκει που λεει οτι καιει ολα τα ξυλα ανεξαρτητα του ποσο βρεγμενα ειναι,μαλλον δεν ξερεις τι θα πει πισσα,καλα ειναι να μην μαθεις.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Τι λέτε; θα κάνει δουλειά; ζητάει ~3000 για να περάσει τέτοιον λέβητα (δεν ξέρω αν θα είναι μόνο ένας ή 2 πάντως για θέρμανση σπίτι 140 -180 τετραγωνικών το πολύ)

Είναι μεγάλος, 80KW για 140-180τμ είναι super ΠΑΣΟΚ λέβητας...

Εδώ για 200τμ έχουμε 20KW λέβητα πετρελαίου. Βέβαια άμεση σύγκριση δεν γίνεται επειδή παίζουν τεράστιο ρόλο οι απώλειες, αλλά και πάλι 80KW είναι overkill...

• Like 2
Δημοσ.

Αν δεν υπάρχει φυσικό αέριο στην περιοχή σου πετρέλαιο να έχεις το κεφαλάκι σου ήσυχο.

Το άλλο θέλει δάσος δικό σου να κόβεις ξύλα, δυνατά μπράτσα για κουβάλημα, αυτοκίνητο καλό για φόρτωμα,

δύο τουλάχιστον βενζινοπρίονα με τις λάμες και τις αλυσίδες τους και τέλος μεγάλη αποθήκη να φυλάς τα ξύλα

να είναι στεγνά.

Μόνο έτσι συμφαίρει.Αν πας σε αγορά έτοιμων ξύλων με τη σαβούρα που πουλάνε πολλές φορές, κλάφτα 

Χαράλαμπε που λένε.

Όσο για την τιμή ένας μεγάλος ξυλολέβητας εκεί πουλιέται.Από 2 μέχρι 3 χιλιάδες ευρώ

Δημοσ.

Για την θεία μου είναι έχει ήδη πετρέλαιο αλλά λέει πληρώνει πολλά λεφτά (βόρεια Ελλάδα σε βουνό) ξύλα έχει σε αποθήκη και νομίζω επειδή είναι σε βουνό δικαιούται με ενα μικρό πάγιο και τις φέρνουν ξύλα.. (λεπτομέρειες δεν ξέρω για το πως παίζει αυτό το πρόγραμμα) κάναμε και ένα αμπέλι σε ένα χωράφι με 3 μεγάλες καρυδιές πήρε και απο εκει ξύλα και γενικά θα συμπληρώνει αγοράζοντας.

Το θέμα είναι αν υπάρχει κατα την γνώμη σας καλύτερη λύση αν ξέρετε τον λέβητα αυτόν κτλ γιατι δεν ξέρω καν πως να το ψάξω το θέμα  απλά εμένα μου φαίνονται πολλά 3000 ευρώ εγκατάσταση (σωλήνες καλοριφέρ κτλ υπάρχουν ήδη απο τον λέβητα πετρελαίου) και λέω μην την είδανε γυναίκα και θέλουν να την πιάσουν κότσο με την πατέντα αυτή μπορεί απο την άλλη να ειναι 100% κομπλέ και να συμφέρει απλά είμαι εντελώς άσχετος στο θέμα αυτό και δεν μπορώ να βγάλω άκρη :P

Αυτό για την πίσσα με ανησύχησε λίγο θα ρωτήσω την θεία μου αν ξέρει και διατίθεται να κάνει τέτοιες δουλειές.

Είναι μεγάλος, 80KW για 140-180τμ είναι super ΠΑΣΟΚ λέβητας...

Εδώ για 200τμ έχουμε 20KW λέβητα πετρελαίου. Βέβαια άμεση σύγκριση δεν γίνεται επειδή παίζουν τεράστιο ρόλο οι απώλειες, αλλά και πάλι 80KW είναι overkill...

είναι μεγάλο σε όγκο το σπίτι όμως γιατι είναι σαν διώροφο σε ύψος έχει και ένα ημιδάπεδο με μπάνιο και 2 κρεβατοκάμαρες για τους επισκέπτες (που ζήτημα αν χρησιμοποιήθηκαν πάνω απο 10 φορές τα τελευτά 10 χρόνια :P )

Αλλά για να λες 20KW πετρέλαιο 200τμ σπίτι και 3πλάσιες απώλειες να έχει και εμένα κομπλέ μου φαίνεται.. τώρα μένει να βρώ τρόπο να δώ αν είναι τόσα τα kw που λέει ή αν ειναι παραμύθια...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.Τέτοιου είδους "κυλινδρικό" δέν έχω δεί σε όσους γνωστούς έχουν αλλάξει τρόπο θέρμανσης.

Προσωπικά έχω ξυλολέβητα  εδώ και 3 χρόνια και ζεσταινω 180 τ.μ.

Για τήν ισχύ του λέβητα εμπιστεύσου 1 μηχανολόγο αναλόγως τις ανάγκες της οικίας.

Συνήθως οι τιμές κυμαίνονται >1500ευρώ+ εγκατάσταση.

Πάντως έχει φασαρία το ξύλο , καθάρισμα, αποθήκευση, και να φροντίζεις νωρίς την αγορά για να μήν έχουν υγρασία.Συνήθως γέμισαμ με ξύλα θα θές ανα 3 ώρες.

Συμβουλέψου και το φόρουμ (energ.gr) , και δές και το κατάστημα του Σαμαρά στήν Αθήνα με είδη θέρμανσης.;έχουν αγοράσει 2 γείτονες)

Δές και τη λύση για αγορά σόμπας -> συνδεδεμένη με το κεντρικό σύστημα.

Τα υλικά εγκατάστασης ( ξυλολέβητα) κυμαίνονται περίπου 500-600 ευρώ

Έχω σάν της φωτογραφίας δίχως το εξοπλισμο για βιομαζα:

post-313857-0-67950400-1504665912_thumb.jpg

Επεξ/σία από meletis_m
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...