Βασίλης_29 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Ακόμα υπάρχουν φροντιστήρια αγγλικών ; Ναι. Και μάλιστα σε μια διαφήμιση φροντηστηρίου που παίζουν εδώ τελευταία, λένε "πτυχίο χωρίς αγγλικά δεν γίνεται, αφήστε τους καθηγητές με τα ιδιαίτερα και ελάτε σε εμάς". Τόσο στόκοι είναι με αυτές τις παπάτζες που λένε να πούμε για να μαζέψουνε πελατεία.
NikosPJPH Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 ε ναι πρέπει να συντηρήσουμε τα κοινωνικά κόμπλεξ των γονιών μας. Δλδ τι θα πάθει αν το δώσει σαν φοιτητής δεν θα χει χρόνο??? Χώρια οτι σαν πιο ώριμο άτομο μαθαίνεις την γλώσσα καλύτερα κ με περισσότερο ενδιαφέρον. και εγώ διαφωνώ να πιέζουμε τα παιδιά μας να πάρουν c2 από το γυμνάσιο. 1
margaritagr Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Εγώ λέω να το δώσεις τωρα που μπορείς και τα έχεις φρέσκα. Πολλοί λένε θα το δώσω φοιτητής και μόλις αρχίζουν οι ποταρες και οι έξοδοι , τους φαίνεται βουνό μετά να κάνουν και αγγλικά. Άσε τις τεμπελιες και προχώρα
AristidisZ Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Εγώ λέω οχι. Δεν επαρκούν τα αγγλικά που ασχολείσαι στο διαδίκτυο και τον υπολογιστή για να είσαι σε θέση να δώσεις και να πάρεις αυτό το πιστοποιητικό. Αυτά τα αγγλικά χρησιμεύουν για να κρατήσεις το επίπεδο μέχρι Β2 και να μην πέσεις και κάτω από αυτό, από C1 - C2 όσο περνάει ο καιρός από τότε που πήρες το τελευταίο πιστοποιητικό τόσο χάνεις σε ετοιμότητα για να δώσεις και σε γνώσεις. Νομίζω ανέφερα πριν ότι στη δουλειά μιλάω & γράφω μόνο αγγλικά... To resume ήταν ότι αφενός όσο κι αν φαίνεται περίεργο σε κάποιους, ναι οι σπουδές κάθε είδους βοηθάνε in the end of the day Το να φτάνεις σε πολύ υψηλό επίπεδο επί παραδείγματι στα μαθηματικά δε σημαίνει προφανώς ότι θα κληθείς στη δουλειά σου να λύσεις διαφορικές εξισώσεις Όμως μπορείς π.χ. να υπολογίσεις έναν τύπο για την ανάμιξη δύο υγρών διαφορετικής συγκέντρωσης, κάτι που μπορεί να σου παρουσιαστεί σε επίπεδο εργασίας Ομοίως και τα αγγλικά, αλλιώς θα πας να γράψεις για τη δουλειά αν έχεις εκπαιδευτεί να γράφεις σε επίπεδο CPE, αλλιώς σε επίπεδο PALSO Εγώ λέω να το δώσεις τωρα που μπορείς και τα έχεις φρέσκα. Πολλοί λένε θα το δώσω φοιτητής και μόλις αρχίζουν οι ποταρες και οι έξοδοι , τους φαίνεται βουνό μετά να κάνουν και αγγλικά. Άσε τις τεμπελιες και προχώρα My pov...
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Νομίζω ανέφερα πριν ότι στη δουλειά μιλάω & γράφω μόνο αγγλικά... To resume ήταν ότι αφενός όσο κι αν φαίνεται περίεργο σε κάποιους, ναι οι σπουδές κάθε είδους βοηθάνε in the end of the day Έτσι και το αγγλικό του CPE level. Το καθημερινό της δουλειάς. Εκείνο που τον άνθρωπο τον κάνει μάστορα της ξένης γλώσσας και τον απαλλάζει από την προετοιμασία. Που θα πάει την επόμενη κιόλας μέρα και θα περάσει τις εξετάσεις του proficiency. Χωρίς διάβασμα, χωρίς προετοιμασία ... :lol: At the end of the day ήταν, είναι και θα είναι ο ιδιωματισμός (idiom). Διαφέρει σε νόημα από τον in the end (σκέτο) και διδάσκεται πριν το lower. Αλλά δεν θα κουράσω άλλο με τέτοιες μικροδιαφορές, prepositions, λέξεις με απίστευτη ομοιότητα που τις διαχωρίζει σε νόημα μια κλωστή. Τέτοια έχει να κεράσει το proficiency για να χορτάσει ήττα και ο κάθε πικραμένος, ημι-ατάλαντος, ματαιόδοξος που θα υποβιβάσει όλα τα προηγούμενα επίπεδα και θα στοχεύσει στο μέγιστο υπαρκτό ώστε στο τέλος να μάθει αυτά που διδάσκουν .....όλα τα προηγούμενα επίπεδα Γελάω τόσο πολύ με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα που πραγματικά δεν έχει νόημα να ασχολούμαι. Μόνο μια τελευταία ερώτηση πριν κλείσω. Γιατί όσοι πιέζουν τα παιδιά να πάνε ασυζητητί για C2 (και όχι για B2 άριστα ή C1 μέτρια, αφού είναι αποδεδειγμένα επαρκή για ένα μεγάλο φάσμα περιστάσεων) είναι συνήθως άτομα που.... (να το πω κομψά) κάνουν σημαντικά λάθη; Τύφλα να έχουν δηλαδή οι 22ριδες που χτυπάνε 750ρια και 800ρια στο GMAT Κατά τη γνώμη μου, το κουράζετε (και το βιάζετε) μερικοί. Αν το παιδί πήρε το lower με μετριοχάλια βαθμό, τότε ας πάει για C1 για να βελτιωθεί. Το proficiency είναι μόνο για να καμαρώνουν οι γιαγιάδες (και να τα οικονομάει ο συγγενής εκπαιδευτικός). Παραείναι προχωρημένο το επίπεδο και έχει έννοιες (concepts) που αφομοιώνονται καλύτερα τους 20+ ηλικιακά, παρά στους 15ριδες. Ήθελα να βάλω και εικόνα, τρομάρα μου, από το reading part του CPE sample paper για να δείξω πόσο εξειδικευμένα (και περιττά) είναι ώρες ώρες. Αλλά δεν θα σας κάνω την χάρη να ασχοληθώ παραπάνω. Όποιος ενδιαφέρεται να δει τι εστί βερίκοκο, ας πάει εδώ να το κατεβάσει. Γύρω στα 130-140MB είναι
margaritagr Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν έχει νόημα να σχολιάσεις και γράφεις σεντόνι, σωστά.
*nenya* Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 TS, προτιμας να ακολουθησεις το τι θα σου πει καποιος αγνωστος σε ενα forum ή αυτο που θελουν οι γονεις σου ή αυτο που θα σου πουν οι καθηγητες σου ή αυτο που θες εσυ ο ιδιος; Κανενας απο μας εδω δεν γνωριζει ακριβως ουτε τις αναγκες σου ουτε ποσο γουσταρεις τα αγγλικα ουτε τι ειδους learner εισαι κλπ. Οποτε σκεψου μερικα πραγματακια καλυτερα πριν αποφασίσεις βιαστικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα