Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, VaggD είπε

Συγνώμη αν σας μπέρδεψα.

Ο πρώτος μεσίτης που μου το έδειξε και ενώ είχαμε κανονίσει ραντεβού με τον μηχανικό με ενημέρωσε ότι το σπίτι το πούλησε μόνος του ο ιδιοκτήτης, κάτι που μου φάνηκε περίεργο οπότε και πήρα τηλ σε άλλο μεσιτικό για το ίδιο ακίνητο.  Μου είπαν ότι είναι διαθέσιμο και ότι μπορούμε να κλείσουμε ραντεβού για να το δω.  Δεν ξέρω τι να κάνω. 

Φίλε σου απάντησα ήδη... αν υπογράψεις και σε δεύτερο μεσίτη και τελικά αγοράσεις το σπίτι, τότε θα χρωστάς στον πρώτο. Το τι σου είπε είναι αδιάφορο, Verba volant, scripta manent.

Πάντως το πιο πιθανό είναι όντως να έχει πουληθεί το σπίτι, και απλά να μην έχει ενημερωθεί για αυτό ο άλλος μεσίτης, είναι κάτι που συμβαίνει πάρα πολύ συχνά.

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, Joshua21 said:

Φίλε σου απάντησα ήδη... αν υπογράψεις και σε δεύτερο μεσίτη και τελικά αγοράσεις το σπίτι, τότε θα χρωστάς στον πρώτο. Το τι σου είπε είναι αδιάφορο, Verba volant, scripta manent.

Πάντως το πιο πιθανό είναι όντως να έχει πουληθεί το σπίτι, και απλά να μην έχει ενημερωθεί για αυτό ο άλλος μεσίτης, είναι κάτι που συμβαίνει πάρα πολύ συχνά.

Σε ευχαριστώ για την βοήθεια!

Αυτό το κατάλαβα. Το πρόβλημα παραμένει τι κέρδος θα έχει ο δεύτερος μεσίτης να μου το δείξει αν δεν πληρωθεί? 

Είναι σίγουρα διαθέσιμο γιατί πήρε τηλ τον ιδιοκτήτη και κανονίσαμε για την ερχόμενη Δευτέρα. 

Επεξ/σία από VaggD
Δημοσ.
Μόλις τώρα, VaggD είπε

Αυτό το κατάλαβα. Το πρόβλημα παραμένει τι κέρδος θα έχει ο δεύτερος μεσίτης να μου το δείξει αν δεν πληρωθεί? 

Είναι σίγουρα διαθέσιμο γιατί πήρε τηλ τον ιδιοκτήτη και κανονίσαμε για την ερχόμενη Δευτέρα. 

Αυτό μόνο ο ίδιος μπορεί να στο απαντήσει.

Δημοσ.
1 hour ago, duende said:

μπορει και να το ειπε και ο ιδιοκτητης στον πρωτο μεσιτη για να τον ξεφορτωθει για τον χ,ψ λογο

Το διατύπωσα και εγώ αυτό λίγο πιο πάνω, είναι το βασικό πρόβλημα.

Αν παω με τον δεύτερο μεσίτη αναγκαστικά θα το μάθει και ο πρώτος, και αυτός με την σειρά του θα έρθει σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, VaggD είπε

Συγνώμη αν σας μπέρδεψα.

Ο πρώτος μεσίτης που μου το έδειξε και ενώ είχαμε κανονίσει ραντεβού με τον μηχανικό με ενημέρωσε ότι το σπίτι το πούλησε μόνος του ο ιδιοκτήτης, κάτι που μου φάνηκε περίεργο οπότε και πήρα τηλ σε άλλο μεσιτικό για το ίδιο ακίνητο.  Μου είπαν ότι είναι διαθέσιμο και ότι μπορούμε να κλείσουμε ραντεβού για να το δω.  Δεν ξέρω τι να κάνω. 

Επεξ/σία από bill999r
Δημοσ.
2 ώρες πριν, VaggD είπε

Το διατύπωσα και εγώ αυτό λίγο πιο πάνω, είναι το βασικό πρόβλημα.

Αν παω με τον δεύτερο μεσίτη αναγκαστικά θα το μάθει και ο πρώτος, και αυτός με την σειρά του θα έρθει σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη.. 

Πήγαινε στον δεύτερο μεσίτη και πες του τι σου είπε ο πρώτος 

Ασε αυτόν να βγάλει το φίδι από την τρύπα 

Δημοσ.

Ερώτηση εγκυκλοπαιδική...

Οταν ιδιοκτήτης απευθύνεται σε μεσίτη, υπογράφει κάποια σύμβαση, που προφανως κατοχυρώνει το μεσίτη για τη μεσιτεία του, σωστά;

Αυτό το συμφωνητικό, εχει καποια διάρκεια; ανανεώνεται εσαεί;

ΑΝ ο ιδιοκτητης το πουλήσει μόνος του, οφείλει να πληρώσει καποιο penalty στο μεσιτη;

Δημοσ.
2 hours ago, AristidisZ said:

Λογικά αυτό θα κάνω το θέμα είναι ότι θα πρέπει να εξασφαλίσω ότι ο δεύτερος θα ενημερώσει τον πρώτο και ότι θα πληρώσω μόνο μια φορά. Ευχαριστώ για την βοήθεια. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, kanesaxo είπε

Οταν ιδιοκτήτης απευθύνεται σε μεσίτη, υπογράφει κάποια σύμβαση, που προφανως κατοχυρώνει το μεσίτη για τη μεσιτεία του, σωστά;

ΑΝ ο ιδιοκτητης το πουλήσει μόνος του, οφείλει να πληρώσει καποιο penalty στο μεσιτη;

Ένα ακίνητο που πουλήσαμε το είχαμε δωσει μπορει και σε 15 μεσίτες, αυτοι μας το ζητουσαν βασικα. Με κανεναν δεν υπογράψαμε τίποτα. Ακόμα και όταν ενας απο όλους βρήκε αγοραστή, πάλι δεν μας ζητησε να υπογραψουμε κατι. Εννοείται βεβαια οτι είχαμε συμφωνησει την αμοιβη που πληρώθηκε απο την αρχη. 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, kanesaxo είπε

Σωστά, η εντολή ανάθεσης.

Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, ισχύει ότι ακριβώς προβλέπει το συμφωνητικό.

ΕΑΝ ο ιδιοκτητης το πουλήσει μόνος του, οφείλει να πληρώσει καποιο penalty στο μεσιτη;

Μόνο στην περίπτωση που η ανάθεση είναι αποκλειστική.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Μόνο στην περίπτωση που η ανάθεση είναι αποκλειστική.

Στην αποκλειστική ανάθεση δεν έχει δικαίωμα ο ιδιοκτήτης να το δώσει μόνος του ;

Ενδιαφέρον, είχα την αίσθηση ότι η αποκλειστική αφορούσε απλά σε ανάθεση σε ένα γραφείο !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Ο δευτερος μπορει να πει οτι παπατζα θελει για να προχωρησει το deal και μετα να βρεθει μπλεγμενος ο φιλος εδω. Πρεπει ο ιδιος να ψαξει τι συμβαινει πολυ προσεκτικα, αν οντως θελει να προχωρησει με την αγορα.

3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Στην αποκλειστική ανάθεση δεν έχει δικαίωμα ο ιδιοκτήτης να το δώσει μόνος του ;

Ενδιαφέρον, είχα την αίσθηση ότι η αποκλειστική αφορούσε απλά σε ανάθεση σε ένα γραφείο !

Οχι. Αποκλειστικη σημαινει οτι η πραξη θα εκτελεστει απο το συγκεκριμενο μεσιτη, κανεναν αλλον (ουτε τον ιδιοκτητη).

Επεξ/σία από BackFromHell

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...