Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Έχω να παίξω μπάλα εδώ και 5 χρόνια περίπου. Μέχρι τότε πηγαίναμε τακτικά σε 5χ5.

Πρόσφατα μου πρότειναν κάτι συνάδελφοι να κατέβουμε σε πρωτάθλημα 6χ6 και δέχτηκα.

Παίξαμε ένα φιλικό(με ζέσταμα πριν το ματς) και απ τα πρώτα λεπτά κουράστηκα πολύ γρήγορα, δεν είχα ανάσες πονούσαν πόδια κλπ. Πραγματικά ένιωσα πως μου λείπει φυσική κατάσταση.

Είμαι 32, 70kg 1.75 ύψος και δεν καπνίζω.

Λεφτά για γυμναστήριο δεν παίζουν.

Υπάρχει ένα δασάκι πολύ κοντά στο σπίτι μου που θα μπορούσα να πηγαίνω να τρέχω.

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα φυσικής κατάστασης να ακολουθήσω;Φαντάζομαι κάτι ολοκληρωμένο όχι απλά πήγαινε τρέξε όσο αντέχεις!

Έχω έναν μήνα μπροστά μου μέχρι να ξεκινήσουμε.

Δημοσ.

Καλημέρα.

Έχω να παίξω μπάλα εδώ και 5 χρόνια περίπου. Μέχρι τότε πηγαίναμε τακτικά σε 5χ5.

Πρόσφατα μου πρότειναν κάτι συνάδελφοι να κατέβουμε σε πρωτάθλημα 6χ6 και δέχτηκα.

Παίξαμε ένα φιλικό(με ζέσταμα πριν το ματς) και απ τα πρώτα λεπτά κουράστηκα πολύ γρήγορα, δεν είχα ανάσες πονούσαν πόδια κλπ. Πραγματικά ένιωσα πως μου λείπει φυσική κατάσταση.

Είμαι 32, 70kg 1.75 ύψος και δεν καπνίζω.

Λεφτά για γυμναστήριο δεν παίζουν.

Υπάρχει ένα δασάκι πολύ κοντά στο σπίτι μου που θα μπορούσα να πηγαίνω να τρέχω.

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα φυσικής κατάστασης να ακολουθήσω;Φαντάζομαι κάτι ολοκληρωμένο όχι απλά πήγαινε τρέξε όσο αντέχεις!

Έχω έναν μήνα μπροστά μου μέχρι να ξεκινήσουμε.

Χωρίς να είμαι ειδικός θα σου έλεγα πριν κάνεις οτιδήποτε να πας σε καρδιολόγο πρώτα.

Δημοσ.

Ότι εκεί μπορεί να οφείλεται η κούραση η για προληπτικούς λόγους;

Είχα κάνει πρόσφατα εξετάσεις και ήταν καθαρές.

Δημοσ.

Ότι εκεί μπορεί να οφείλεται η κούραση η για προληπτικούς λόγους;

Είχα κάνει πρόσφατα εξετάσεις και ήταν καθαρές.

Εννοώ να είσαι σίγουρος ότι δεν είναι από εκεί... Κάνε τεστ κοπώσεως.

Δημοσ.

Δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς δεν ασκούμαστε και σαπιογερνάμε.

Το ελάχιστο των ελαχίστων που μπορείς να κάνεις και είναι ασφαλές και δεν υπάρχει δικαολογία, είναι να περπατάς. Μισή ώρα καθημερινά.

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς δεν ασκούμαστε και σαπιογερνάμε.

Το ελάχιστο των ελαχίστων που μπορείς να κάνεις και είναι ασφαλές και δεν υπάρχει δικαολογία, είναι να περπατάς. Μισή ώρα καθημερινά.

Ποσο δίκαιο έχεις φίλε...

Οκ thanks θα κάνω πριν ξεκινήσω.

Μετά τις εξετάσεις όμως, ένα πρόγραμμα φυσικής κατάστασης;; :)

Το πρόγραμμα θα στο πούνε οι νεαροί του insomnia.gr.. Εγώ μεγάλος για τέτοια :).

Έχει εδώ μέσα πολύ γυμνασμένα παιδιά και γνώστες επί του θέματος.

Δημοσ.

Μετά τις εξετάσεις όμως, ένα πρόγραμμα φυσικής κατάστασης;; :)

Άμα έχεις Android κινητό κατέβασε αυτή την εφαρμογή. Σου λέει ακριβώς τι να κάνεις. Ξεκινάς πολύ χαλαρά τις πρώτες μέρες και κάνεις περισσότερο περπάτημα απο ότι τρέξιμο, αλλά μετά ανεβαίνει. Σε ένα μήνα θα είσαι σε πολύ κατάσταση. Σκέψου ότι το πρόγραμμα σε κάνει να τρέχεις 5 χλμ συνεχόμενα σχετικά εύκολα σε δύο μήνες.

Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις μόνο 3 φορές την εβδομάδα, γιατί σαν αρχάριος μπορεί να πάθεις γερή ζημιά στα γόνατα άμα αρχίσεις να τρέχεις κάθε μέρα. Θέλουν χρόνο να συνηθίσουν οι αρθρώσεις στη καταπόνηση απο το τρέξιμο.

• Like 2
Δημοσ.

Άμα έχεις Android κινητό κατέβασε αυτή την εφαρμογή. Σου λέει ακριβώς τι να κάνεις. Ξεκινάς πολύ χαλαρά τις πρώτες μέρες και κάνεις περισσότερο περπάτημα απο ότι τρέξιμο, αλλά μετά ανεβαίνει. Σε ένα μήνα θα είσαι σε πολύ κατάσταση. Σκέψου ότι το πρόγραμμα σε κάνει να τρέχεις 5 χλμ συνεχόμενα σχετικά εύκολα σε δύο μήνες.

Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις μόνο 3 φορές την εβδομάδα, γιατί σαν αρχάριος μπορεί να πάθεις γερή ζημιά στα γόνατα άμα αρχίσεις να τρέχεις κάθε μέρα. Θέλουν χρόνο να συνηθίσουν οι αρθρώσεις στη καταπόνηση απο το τρέξιμο.

Γειά χαρά και πάλι. Επειδή ο πρώτος μήνας μου φαίνεται πολύ αρχικό στάδιο,να φανταστείς για να παω απ το μετρό στη δουλειά και πίσω κάνω κάνα μισάωρο περπάτημα. Δεν πειράζει να ξεκινήσω από την 3-4 βδομάδα πχ ε;
Δημοσ.

Γειά χαρά και πάλι. Επειδή ο πρώτος μήνας μου φαίνεται πολύ αρχικό στάδιο,να φανταστείς για να παω απ το μετρό στη δουλειά και πίσω κάνω κάνα μισάωρο περπάτημα. Δεν πειράζει να ξεκινήσω από την 3-4 βδομάδα πχ ε;

Οχι, όπως είπα είναι σημαντικό ξεκινήσεις απο την αρχή για να συνηθίσουν οι αρθρώσεις σου στο τρέξιμο. Άλλο περπάτημα άλλο τρέξιμο. Δεν έχουν την ίδια καταπόνηση στις αρθρώσεις. Η πιο safe επιλογή είναι αυτή. Με 3 φορές την εβδομάδα και χαλαρή εισαγωγή διασφαλίζεις ότι δεν θα πάθεις κάποιο τραυματισμό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...