Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω να πάω να αγοράσω βιβλίο, από τότε που υπήρχε ο Παπασωτηρίου στη Στουρνάρα κ ο Ελευθερουδάκης στη Πανεπιστημίου, έκτοτε δεν γνωρίζω τι υπάρχει -εάν υπάρχει- από μεγάλο βιβλιοπωλείο στην Αθήνα που να μπορεί κανείς να πάει κ να χαζέψει τίτλους instore. Πού μπορώ να πάω κυρίως για βιβλία software;

Δημοσ.

Και βέβαια πριν πας "αδειάζεις" το μυαλό σου από τις εικόνες του παρελθόντος, κυρίως ως προς το πλήθος της βιβλιογραφίας που θα δεις, γιατί θα στεναχωρηθείς.

Μπορεί κάποιος νέος σε ηλικία ή νεοεισερχόμενος στο χώρο του βιβλίου ακόμα να εντυπωσάζεται από πχ τον Ιανό αλλά για κάποιον παλαιότερο όλα αυτά είναι "περασμένα μεγαλεία και............".

Η κρίση από τη μία και η τεχνολογία από την άλλη έχουν βγάλει στην απ' έξω το βιβλίο αφού έτσι κι αλλιώς στην Ελλάδα δεν ήμασταν και ιδιαίτερα διαβαστεροί (με εξαίρεση κάποιους που διάβαζαν/διαβάζουν για....10 :-) )

• Like 3
Δημοσ.

Και βέβαια πριν πας "αδειάζεις" το μυαλό σου από τις εικόνες του παρελθόντος, κυρίως ως προς το πλήθος της βιβλιογραφίας που θα δεις, γιατί θα στεναχωρηθείς.

Μπορεί κάποιος νέος σε ηλικία ή νεοεισερχόμενος στο χώρο του βιβλίου ακόμα να εντυπωσάζεται από πχ τον Ιανό αλλά για κάποιον παλαιότερο όλα αυτά είναι "περασμένα μεγαλεία και............".

Η κρίση από τη μία και η τεχνολογία από την άλλη έχουν βγάλει στην απ' έξω το βιβλίο αφού έτσι κι αλλιώς στην Ελλάδα δεν ήμασταν και ιδιαίτερα διαβαστεροί (με εξαίρεση κάποιους που διάβαζαν/διαβάζουν για....10 :-) )

εγω που είμαι νέος στο βιβλίο (21) πως εντυπωσιαζομαι στον Ιανό? επειδή έχει πολλούς τίτλους? δεν νομίζω...και συγγνωμη για το σπαμ
Δημοσ.

εγω που είμαι νέος στο βιβλίο (21) πως εντυπωσιαζομαι στον Ιανό? επειδή έχει πολλούς τίτλους? δεν νομίζω...και συγγνωμη για το σπαμ

Απλά το είπα με το σκεπτικό ότι πλέον ο Ιανός είναι ένα από τα λίγα μεγάλα βιβλιοπωλεία (ίσως το μόνο) και έχει μία σχετικά επαρκή κάλυψη θεμάτων.

Ίσως κάποιος που δεν έχει γνωρίσει κάτι παραπάνω, τουλάχιστον στην Ελλάδα, να ικανοποιηθεί από τα προσφερόμενα.

Κάποιος άλλος όμως μεγαλύτερος (και το "μεγαλύτερος" δεν το λέω σαν κάτι καλύτερο απλά σαν κάτι που του έδωσε τη δυνατότητα να ζήσει πχ την Αθήνα σε άλλες εποχές) ίσως δεν θα του αρκεί αφού θα έχει ζήσει την Σόλωνος και την Ιπποκράτους γεμάτες βιβλιοπωλεία, την "Εστία" στα καλά της, τη "Φωλιά του Βιβλίου" και τον "Παντελίδη" (ουχί τον αοιδό) και τον "Ελευθερουδάκη" πριν αρχίσει τις μετακομίσεις πέρα-δώθε

• Like 2
Δημοσ.

Πολιτεία και δεν ξερω τι λεει το Bookplus που ανοιξε προσφατα στην πανεπιστημείου αλλά φαινεται αρκετά εντυπωσιακό.  

Δημοσ.

Η "Πολιτεία", αν και πολύ καλό βιβλιοπωλείο, δε νομίζω να εξυπηρετήσει τον ts αφού ψάχνεται κυρίως για βιβλιογραφία software

• Like 1
Δημοσ.

Ίσως να εξυπηρετούσαν καλύτερα τα μικρομάγαζα με μεταχειρισμένα γύρω από το πολυτεχνείο,έχω δει ότι έχουν βιβλιογραφία για software. Είναι λίγο hit and miss για το τι θα βρεις βέβαια..

Δημοσ.

Εκείνα τα χρόνια, τα φοιτητικά, περνοδιάβαινα από τον Παπασωτηρίου και ώρες καθόμουνα και μελετούσα τα διάφορα σχετικά βιβλία όρθιος ή καμιά φορά κ στο σκαλοπατάκι που είχε το διαφορετικό επίπεδο του πάνω ορόφου. Στον Ελευθερουδάκη στη Πανεπιστημίου πσσσσσσ Ο χαμός σε κάθε όροφο. Tέτοιες στιγμές περιμένω να βρω κ τώρα ρε γαμώτο αλλά μου φαίνεται μάταιο. Ναι μπορεί να ψάχνω για softwar-ικό τίτλο αλλά με ενοχλεί που δεν υπάρχει η ποικιλία κι ας μη με ενδιαφέρει για αγορά και μόνο εάν υπήρχαν εκεί οι διάφοροι τίτλοι είναι σκέτη μυσταγωγία το πέρασμα από ένα βιβλιοπωλείο... πάνε αυτά μου φαίνεται... ή όχι;

Δημοσ.

Εκείνα τα χρόνια, τα φοιτητικά, περνοδιάβαινα από τον Παπασωτηρίου και ώρες καθόμουνα και μελετούσα τα διάφορα σχετικά βιβλία όρθιος ή καμιά φορά κ στο σκαλοπατάκι που είχε το διαφορετικό επίπεδο του πάνω ορόφου. Στον Ελευθερουδάκη στη Πανεπιστημίου πσσσσσσ Ο χαμός σε κάθε όροφο. Tέτοιες στιγμές περιμένω να βρω κ τώρα ρε γαμώτο αλλά μου φαίνεται μάταιο. Ναι μπορεί να ψάχνω για softwar-ικό τίτλο αλλά με ενοχλεί που δεν υπάρχει η ποικιλία κι ας μη με ενδιαφέρει για αγορά και μόνο εάν υπήρχαν εκεί οι διάφοροι τίτλοι είναι σκέτη μυσταγωγία το πέρασμα από ένα βιβλιοπωλείο... πάνε αυτά μου φαίνεται... ή όχι;

Το ίδιο έκανα και εγώ 'τις καλές εποχές' στον Ελευθερουδάκη. Την είχα καταβρει με το λογοτεχνικό τμήμα του, είχα βρει άπειρα βιβλία sci-fi και horror. Πλέον δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Αθήνα. Ίσως το public στο Σύνταγμα ή σε αυτό του mall (στο λογοτεχνικό τμήμα).

• Like 1
Δημοσ.

Το ίδιο έκανα και εγώ 'τις καλές εποχές' στον Ελευθερουδάκη. Την είχα καταβρει με το λογοτεχνικό τμήμα του, είχα βρει άπειρα βιβλία sci-fi και horror. Πλέον δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Αθήνα. Ίσως το public στο Σύνταγμα ή σε αυτό του mall (στο λογοτεχνικό τμήμα).

Μια απο τα ιδια φίλε, σε νιώθω απόλυτα

Πλέον για να νιώσεις αυτην την ανατριχίλα με Ελευθερουδάκη, πρέπει να ακούσεις δεληβορια

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...