opcorsa Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Καλημερα. Εχει καποιος κανει διαδικασιες ωστε να πληρωθει απο τον ΟΑΕΔ για σπουδαστικη αδεια ανευ αποδοχων που θα του δωσει ο εργοδοτης του? Ξερει καποιος πληροφοριες, αν ειναι ευκολο κλπ και αν αξιζει τον κοπο? Το site του ΟΑΕΔ τα λεει λιγακι συγκεχυμενα.. Δουλευω σε μια εταιρεια και απο φετος ειμαι και σε ενα μεταπτυχιακο 2ετους διαρκειας, απλα δεν εχω καποιο γνωστο που να το εχει κανει οποτε ειπα να ρωτησω. Θενκς
idomeneas7 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Με κάθε επιφύλαξη γιατί έχω μια δεκαετία να το κάνω, είναι εύκολη διαδικασία και σε πληρώνουν στον λογιαριασμό σου σύντομα. Εγώ είχα πάρει εικονική άδεια και απλά δεν μου κόλλησε τα ένσημα οπότε πήρα και τα μεροκάματα. Θυμάμαι το ποσό που δίνουν είναι μικρό, ίσως το κατώτατο του ανειδίκευτου (?) 1
opcorsa Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Με κάθε επιφύλαξη γιατί έχω μια δεκαετία να το κάνω, είναι εύκολη διαδικασία και σε πληρώνουν στον λογιαριασμό σου σύντομα. Εγώ είχα πάρει εικονική άδεια και απλά δεν μου κόλλησε τα ένσημα οπότε πήρα και τα μεροκάματα. Θυμάμαι το ποσό που δίνουν είναι μικρό, ίσως το κατώτατο του ανειδίκευτου (?) ναι, το κατωτατο του ανειδικευτου ειναι, απλα αποτι καταλαβα, πρεπει να παρω βεβαιωση του εργοδοτη οτι απο τοτε μεχρι τοτε εχω αδεια ανευ αποδοχων, και βεβαιωση απο το πανεπιστημιο οτι εδωσα, και βεβαιωση απο το ικα οτι δεν εχω ενσημα αυτες τις μερες(αρα καθυστερει αρκετα να κανω τα χαρτια γιατι πρεπει να περιμενω 3 μηνες να εμφανιστουν τα ενσημα στο συστημα του ικα?).. επισης λεει οτι για μεταπτυχιακους ειναι 10 μερες τον χρονο, εστω οτι περνω 10 μερες που θελω αλλα δινω μονο 2 μερες απο τις 10 που καθομαι και διαβαζω για εξετασεις, θα πληρωθω 2 ή 10 μερες?
idomeneas7 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Για προπτυχιακούς ήταν η μέρα που δίνεις και μια πριν, δεν ξέρω αν έχει ανάλογο περιορισμό σε σένα πέρα από τις 10 μέρες. Εννοείται αν δεν δώσεις δεν θα έχεις βεβαίωση οπότε σιγά μη σε πληρώσουν. Οι βεβαιώσεις είναι πανεύκολες και γρήγορες να τις πάρεις, για τα ένσημα δεν θυμάμαι ότι ζήταγαν χαρτί αλλά και πάλι δεν θα περιμένεις τρίμηνο. Τόσο κάνει να φανεί σε σένα, το ικα τα βλέπει πιό γρήγορα (πχ εμένα του Μαϊου εμφανίστηκαν τώρα στο ika.gr αλλά το ίδιο το ικα τα έβλεπε μήνες πριν που είχα πάει να πάρω μια βεβαίωση. Ισως να δέχονται και χαρτί από το λογιστήριο από την καταβολή των ενσήμων (υποθέτω, δεν ξέρω). 1
opcorsa Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2017 Για προπτυχιακούς ήταν η μέρα που δίνεις και μια πριν, δεν ξέρω αν έχει ανάλογο περιορισμό σε σένα πέρα από τις 10 μέρες. Εννοείται αν δεν δώσεις δεν θα έχεις βεβαίωση οπότε σιγά μη σε πληρώσουν. Οι βεβαιώσεις είναι πανεύκολες και γρήγορες να τις πάρεις, για τα ένσημα δεν θυμάμαι ότι ζήταγαν χαρτί αλλά και πάλι δεν θα περιμένεις τρίμηνο. Τόσο κάνει να φανεί σε σένα, το ικα τα βλέπει πιό γρήγορα (πχ εμένα του Μαϊου εμφανίστηκαν τώρα στο ika.gr αλλά το ίδιο το ικα τα έβλεπε μήνες πριν που είχα πάει να πάρω μια βεβαίωση. Ισως να δέχονται και χαρτί από το λογιστήριο από την καταβολή των ενσήμων (υποθέτω, δεν ξέρω). ωραια, οταν θα φτασει η ωρα θα πραξω τα δεοντα... κριμα να τους τα "χαρισω" ,τοσες εισφορες δινω.. αν ξερει καποιος αν πληρωνουν μονο την μερα των εξετασεων ή το συνολο της σπουδαστικης αδειας θα ηθελα να μαθουμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα