Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, έχω μια γενική ερώτηση.

Είμαι φοιτητής και στο τμήμα μου, για να κάνω τα χαρτιά για την δωρεάν σίτιση η οδηγία λέει ότι αν είσαι κάτω των 25 πρέπει να υποβάλεις πέρα από το ατομικό σου εκκαθαριστικό και το οικογενειακό. Εγώ πέρα από το γεγονός ότι παρουσιάζω δικά μου εισοδήματα και κάνω δικιά μου φορολογική δήλωση, δεν είμαι ούτε προστατευόμενο μέλος στην φορολογική δήλωση της οικογένειας μου. 

Οπότε δεν μου φαίνεται και πολύ λογικό, αφού την ίδια στιγμή στην αίτηση για το στεγαστικό επίδομα καταθέτω μόνο το δικό μου καθαριστικό διότι υπάρχει διάκριση ανάμεσα στα άτομα κάτω των 25 που είναι προστατευόμενα μέλη στο οικογενειακό εκκαθαριστικό και σε αυτά που δεν είναι 

Κάτι που πιστεύω είναι και το πλέον λογικό, μιας και είμαι μη προστατευόμενο μέλος οπότε είμαι και εντελώς ανεξάρτητος οικονομικά από την οικογένεια μου. 

Εσάς ποια είναι η άποψή σας ;

Επεξ/σία από toketog
Δημοσ.

Οταν εισαι προστατευομενο μελος σαν οικογενειακο εισοδημα λογιζεται του πατερα σου της μανας σου το δικο σου και το εισόδημα που εχουν τα αλλα αδερφια σου εφοσον ειναι προστατευόμενα μελη.Οταν βγεις απο προστατευόμενο μελος οικογενειακο σου εισοδημα θεωρειται το δικο σου της γυναικας σου και με την σειρα οπως πανω των παιδιων σου εφοσον ειναι προστατευομενα.Οποτε και βέβαια μονο το δικο σου θα καταθέσεις.Πολλες φορες οι υπαλληλοι των εκάστοτε γραμματειων των σχολων "κολλανε" με μια λέξη των οδηγιων που εχουν και δεν σου κανουν την δουλειά.

• Like 2
Δημοσ.

8891661025310.jpg?buildNumber=53acda9370?

χαχα μου ξέφυγε στο auto correct

το θέμα είναι μπορώ να υπερασπιστώ κάπως τον εαυτό μου; Γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μου πούνε αυτό λέει η οδηγία. Είσαι κάτω των 25 άρα πρέπει να μας φέρεις και το οικογενειακό. Τότε τι κάνω;

Δημοσ.

Τους λες ότι η οικογένειά σου αποτελείται αποκλειστικά από εσένα αφού δεν είσαι προστατευόμενο μέλος (δηλ. δεν ανήκεις φορολογικά σε άλλη οικογένεια).

Δημοσ.

Χρησιμοποείς καθόλου σαν στέγη το σπίτι των γονιών σου;;;;

Από την άλλη ο πατέρας σου στη δική του δήλωση ή  η μητέρα σου μήπως σε περνάνε σαν μέλος της οικογένειας

και φοιτητή για να έχουν ελαφρύνσεις στη δική τους δήλωση;;;;

Όλα έχουν συνάρτηση.

Αν ο πατέρας σου σε έχει αφαιρέσει παντελώς από τη δική του δήλωση,δεν χρησιμοποιείς ποτέ το σπίτι των γονιών

σου αλλά έχεις στέγη δική σου ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη τότε νομίζω ότι πρέπει να δεχτούν το αίτημά σου όπως τους

το καταθέτεις και από εκεί και πέρα θα κρίνουν αν δικαιούσαι ή όχι δωρεάν σίτιση.

Δημοσ.

στο πιστοποιητικο οικογενειακης καταστασης θα βγεις απο την οικογενεια σου οταν παντρευτεις η κανεις παιδια.Βλεπω πολλα οικογενειακης καθημερινα και υπαρχουν ανθρωποι 50-60 χρονων που δεν εχουν οικογενεια και φαινοντε στο πιστοποιητικο μαζι με τους γονεις τους.

• Like 1
Δημοσ.

Χρησιμοποείς καθόλου σαν στέγη το σπίτι των γονιών σου;;;;

Από την άλλη ο πατέρας σου στη δική του δήλωση ή  η μητέρα σου μήπως σε περνάνε σαν μέλος της οικογένειας

και φοιτητή για να έχουν ελαφρύνσεις στη δική τους δήλωση;;;;

Όλα έχουν συνάρτηση.

Αν ο πατέρας σου σε έχει αφαιρέσει παντελώς από τη δική του δήλωση,δεν χρησιμοποιείς ποτέ το σπίτι των γονιών

σου αλλά έχεις στέγη δική σου ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη τότε νομίζω ότι πρέπει να δεχτούν το αίτημά σου όπως τους

το καταθέτεις και από εκεί και πέρα θα κρίνουν αν δικαιούσαι ή όχι δωρεάν σίτιση.

Φορολογικά είμαι εντελώς ανεξάρτητος από την οικογένεια μου. Δεν φαίνομαι κάπου σαν μέλος. Στην πόλη που σπουδάζω νοικιάζω σπίτι στο όνομα μου, και όλοι οι λογαριασμοί είναι στο δικό μου όνομα. 

Το σπίτι των γονιών μου το χρησιμοποιώ όταν γυρνάω στις διακοπές, αλλά δεν νομίζω να έχει κάποια σχέση αυτό μιας και είναι το πατρικό μου. Δεν νομίζω να σου απαγορεύει κανείς να μένεις στο πατρικό σου αν είσαι φορολογικά ανεξάρτητος από την οικογένεια σου.

Δημοσ.

Το δικο σου εκκαθαριστικο θα χρησιμοποιησεις οπως εκανες και με το επιδομα,και οπως εκανα και εγω με το επιδομα.Το πολυ πολυ να σου ζητησουν το ε1 των γονιων για να φανει απο την δηλωση τους οτι εσυ δεν εισαι μεσα στα προστατευομενα μελη τους,μιας και δεν φαινεται πουθενα στο δικο σου ε1.Επαληθευεται μονο ηλεκτρονικα αυτο,οποτε αν μπλεκει η γραμματεια σου και το ταξις στις αιτησεις ουτε αυτο θα χρειαστει.

Δημοσ.

Με πήραν τηλέφωνο από την διοίκηση του Πανεπιστημίου και μου ζήτησαν να τους δώσω και το εκκαθαριστικό των γωνιών μου γιατί πάει αθροιστικά λέει. Τους λέω ότι είμαι μη προστατευόμενο μέλος, άρα γιατί να πάει αθροιστικά; Μου λένε να τους δώσω το δικό μου Ε1, το Ε1 των γωνιών μου και το εκκαθαριστικό τους και θα το δούνε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...