Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πω ρε πουστη μου, τι θελαμε και μιλησαμε ρε Ντινο οτι δεν γουσταρουμε τα γλυκητατα παιδικα ουρλιαχτα under circumstances; Το μισο ινσομνια θα πεσει εδω μεσα να μας φαει χαχαχαχαχ! Μπορω να πω οτι σιγα σιγα διασκεδαζω με ορισμενα posts XD

• Like 1
  • Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

σιγά ρε μάγκες που χρειάζονται τα μόμολα συναυλία φιλαρμονικής ... έλεος :-D  :-D , κάντε υπομονή να μεγαλώσουν λίγο και να καταλαβαίνουν (γιατι ναι δεν καταλαβαίνουν κ είναι λογικό να κάνουν βαβούρα)  , ή κάντε τα λιγότερο attention whores κόβοντας τους παροχές για την άσχημη συμπεριφορά τους . 
Δε θα πάθουν τίποτα χωρίς φιλαρμονική και θέατρο μέχρι τα 12 ξέρω γω , έχετε και pc και τηλεορασάρες 40"  να τους βάλετε να παρακολουθήσουν χωρίς να ενοχλούν τον κόσμο. 
Άλλο να το πας σε παράσταση του Σεφερλή που παίζει γέλιο κ βαβούρα κ ειναι normal κ άλλο σε χώρους κ εκδηλώσεις που επιβάλλεται να υπάρχει ησυχία, οφείλεις να ακολουθείς τους κανονισμούς , το οτι είσαι γονιός δεν σε απαλλάσσει απο αυτούς

• Like 2
Δημοσ.

Στον πυργο του Αιφελ, για οσους δεν εχουν παει, ειναι σαν ενα τερατιο ασανσερ, με στενους σχετικα διαδρομους ανα οροφο. Γινοταν ενας μεγαλος χαμος με ουρα και χαμο κατω απο τον ηλιο και μια εξυπνη μπροστα μου εσερνε 2 παιδια μεσα στο καροτσι. Μετα βιας καταφερε και το εβαλε μεσα.

Δημοσ.

Στον πυργο του Αιφελ, για οσους δεν εχουν παει, ειναι σαν ενα τερατιο ασανσερ, με στενους σχετικα διαδρομους ανα οροφο. Γινοταν ενας μεγαλος χαμος με ουρα και χαμο κατω απο τον ηλιο και μια εξυπνη μπροστα μου εσερνε 2 παιδια μεσα στο καροτσι. Μετα βιας καταφερε και το εβαλε μεσα.

εσυ τι θα εκανες για πες ;

σιγά ρε μάγκες που χρειάζονται τα μόμολα συναυλία φιλαρμονικής ... έλεος :-D  :-D , κάντε υπομονή να μεγαλώσουν λίγο και να καταλαβαίνουν (γιατι ναι δεν καταλαβαίνουν κ είναι λογικό να κάνουν βαβούρα)  , ή κάντε τα λιγότερο attention whores κόβοντας τους παροχές για την άσχημη συμπεριφορά τους . 

Δε θα πάθουν τίποτα χωρίς φιλαρμονική και θέατρο μέχρι τα 12 ξέρω γω , έχετε και pc και τηλεορασάρες 40"  να τους βάλετε να παρακολουθήσουν χωρίς να ενοχλούν τον κόσμο. 

Άλλο να το πας σε παράσταση του Σεφερλή που παίζει γέλιο κ βαβούρα κ ειναι normal κ άλλο σε χώρους κ εκδηλώσεις που επιβάλλεται να υπάρχει ησυχία, οφείλεις να ακολουθείς τους κανονισμούς , το οτι είσαι γονιός δεν σε απαλλάσσει απο αυτούς

γιατι να κατσουν σε τηλεοραση ; Εμας μας πηγαιναν παντου την δεκαετια του 80.

Δημοσ.

ωραιο θεμα,αρχιζει με το οτι καποιους τους ενοχλουν τα παιδια οταν ακουνε βιολια,μετα ψαχνετε να βρειτε ποιος φταιει που τα παιδια κανουν  φασαρια,μιλατε για κανονες κ τιμωριες ωστε να μεγαλωσουν κ να σας μοιασουν κ τελειωνετε με το αν θυμαστε το γιατρο που σας ξεγεννησε

Καλά εσύ το τερμάτισες το θέμα ...

Το παιδί παραμένει παιδί και δεν πρέπει να γίνεται στρατιωτάκι

ΑΛΛΑ

Με το να του δείξεις κάποια "βασικά πράγματα" με σωστό τρόπο, δεν θα του κάνουν κακό.

Το θέμα είναι ότι τα παιδιά σε μικρή ηλικία "αντιγράφουν" αυτά που βλέπουν απο τους γονείς τους.

Αν λοιπόν ο γονέας δεν δίνει σημασία και σωστές βάσεις στο παιδί του και αντιθέτως βρίζει, τσακώνεται και χειροδικεί μέσα στο σπίτι, είναι φυσικό επόμενο το παιδί να λαμβάνει όλα αυτά τα αρνητικά πράγματα και να τα αναπαράγει και εκτός σπιτιού.

Μια βόλτα απο κάποιο νηπιαγωγείο μπορεί να σου δώσει μια τέτοια γεύση.

• Like 1
Δημοσ.

Φιλε vairass διαβαζω τα ποστ σου και θα ηθελα να σου πω το εξης.
Κατανοω οτι δε μπορεις να αφηνεις τα παιδια σπιτι για να βγαινεις για διασκεδαση,οπως και κατανοω το οτι δεν ειναι ευκολο να τα κανεις καλα οταν κανουν σαν ινδιανοι.Δεν εχω παιδια ( απο οσο ξερω δλδ ) και βλεπω απο το παιδι ενος φιλου ποσο δυσκολη δουλεια ειναι.
Αλλα σε ρωταω,γιατι να ειναι δικο μου προβλημα το δικο σου παιδι?

Το προηγουμενο σουκου ειχα παει ενα διημερο Γυθειο να ξεφυγω λιγο.

Στην παραλια,και ενω ειχε 20 ομπρελες μπροστα,ηταν 6 παιδακια που για καποιο λογο διαλεξαν τη δικη μου ομπρελα ( και οχι τη δικη τους ) που ηταν η τελευταια ακρη ακρη,για να κατσουν μπροστα και να ουρλιαζουν ολα μαζι οταν εσκαγε πανω τους το κυμα.

Γιατι να χαλασει εμενα το μπανιο μου επειδη εσυ δε μπορεις να κανεις καλα τα παιδια σου?

• Like 5
Δημοσ.

Το σωστό -και επίκαιρο- ερώτημα προς τους γονείς είναι: έχετε κάνει αίτημα απαλλαγής από θρησκευτικά και αν ναι, αντιμετωπίσατε κάποιο πρόβλημα από το σχολείο;

• Like 2
Δημοσ.

Φιλε vairass διαβαζω τα ποστ σου και θα ηθελα να σου πω το εξης.

Κατανοω οτι δε μπορεις να αφηνεις τα παιδια σπιτι για να βγαινεις για διασκεδαση,οπως και κατανοω το οτι δεν ειναι ευκολο να τα κανεις καλα οταν κανουν σαν ινδιανοι.Δεν εχω παιδια ( απο οσο ξερω δλδ ) και βλεπω απο το παιδι ενος φιλου ποσο δυσκολη δουλεια ειναι.

Το προηγουμενο σουκου ειχα παει ενα διημερο Γυθειο να ξεφυγω λιγο.

Στην παραλια,και ενω ειχε 20 ομπρελες μπροστα,ηταν 6 παιδακια που για καποιο λογο διαλεξαν τη δικη μου ομπρελα ( και οχι τη δικη τους ) που ηταν η τελευταια ακρη ακρη,για να κατσουν μπροστα και να ουρλιαζουν ολα μαζι οταν εσκαγε πανω τους το κυμα.

Γιατι να χαλασει εμενα το μπανιο μου επειδη εσυ δε μπορεις να κανεις καλα τα παιδια σου?

Σωστο εχεις δικαιο αλλα προσεξε, ειναι παιδια, δηλαδη εσυ μου λες οτι ησουν στρατιωτακι μικρος και δεν εκανες χαζα ;

Δεν σκεφτονται οπως εμεις , οπως και οι γυναικες δεν σκεφτονται οπως οι αντρες..

Διαφορετικη αποψη για τα παντα εχουν τι να κανουμε ; Ναι ουρλιαζουν αλλα την στιγμη που το κανουν αν νευριασεις τελειωσε...τα εχασες επι τοπου, τεσπα ειναι δυσκολα και εχετε δικαιο ολοι εννοειται.

και κατι τελευταιο....Η εικονα που παρουσιασες πιο πανω με τα παιδια να χαιρονται για το κυμα ειναι οτι καλυτερο ....σκεψου μονο πως χαιρονται -καμια σχεση με εμας !

• Like 3
Δημοσ.

Το 80 όμως έχει περάσει και η Αθήνα είναι κάθε άλλο παρά φιλική προς ένα παιδί. Παλιά δεν ήθελα ούτε να βλέπω πιτσιρίκι. Μετά το πρώτο του φίλου που ανέφερα πιο πίσω, άλλαξα γνώμη. Καθένας τα μεγαλώνει όπως θέλει.

Όμως όπως εγώ έμαθα να ακούω καλή μουσική από τα 15 και μετά και όχι τη μουσική που ακούγαμε με τους δικούς μου, έτσι και ένα παιδί, δεν θα ακούει όταν μεγαλώσει ότι άκουγαν οι γονείς του(όχι απαραίτητα). Το να σέρνει ο κάθε γονιός το παιδί του σε καλά events αλλά όχι για παιδιά, είναι τόσο ανούσιο όσο το να κάτσω να παίξω εγώ με τον Action Man στα 20 μου.

Επίσης θα προτιμούσα να δω τον πύργο του Άιφελ στα 12+ παρά στα 5-6. Ναι θα θυμάμαι ότι πήγα, αλλά δεν συγκρίνεται το feeling του να ξέρεις τι βλέπεις. Στα 6 μπορεί να φοβηθείς τόσο και να κλαις επειδή είναι ψηλά.

• Like 1
Δημοσ.

Το 80 όμως έχει περάσει και η Αθήνα είναι κάθε άλλο παρά φιλική προς ένα παιδί. Παλιά δεν ήθελα ούτε να βλέπω πιτσιρίκι. Μετά το πρώτο του φίλου που ανέφερα πιο πίσω, άλλαξα γνώμη. Καθένας τα μεγαλώνει όπως θέλει.

Όμως όπως εγώ έμαθα να ακούω καλή μουσική από τα 15 και μετά και όχι τη μουσική που ακούγαμε με τους δικούς μου, έτσι και ένα παιδί, δεν θα ακούει όταν μεγαλώσει ότι άκουγαν οι γονείς του(όχι απαραίτητα). Το να σέρνει ο κάθε γονιός το παιδί του σε καλά events αλλά όχι για παιδιά, είναι τόσο ανούσιο όσο το να κάτσω να παίξω εγώ με τον Action Man στα 20 μου.

Επίσης θα προτιμούσα να δω τον πύργο του Άιφελ στα 12+ παρά στα 5-6. Ναι θα θυμάμαι ότι πήγα, αλλά δεν συγκρίνεται το feeling του να ξέρεις τι βλέπεις. Στα 6 μπορεί να φοβηθείς τόσο και να κλαις επειδή είναι ψηλά.

εγω παντως θυμαμαι στα 5 που πηγα και ειδα θεατρο Βουτσα με Μουστακα και ειμαι απο τους λιγους νομιζω για δεκαετια 80.

Επισης ειχα δει με την μανα  μου Γαρδελη στο θεατρο ( δεν θυμαμαι καν παρασταση ) στα 20 του περιπου.

Εχω παει σε αρκετα θεατρα κ εχω δει πολλους παλιους,γιατι δηλαδη να το εχανα ;

Εννοειται οτι θα ηταν καλυτερα στα 12+ αλλα καποια πραγματα τα θυμασαι δεν ξεχνιουνται.

Ας πουμε τον σεισμο του  1978 που ημουν 3-4 θυμαμαι την γιαγια μου να με ξυπναει και να τρεχουμε ολοι σαν τρελοι. Μην νομιζεις μερικα ατομα θυμουνται αρκετα πραγματα απο πολυ μικρα.

Δημοσ.

εγω παντως θυμαμαι στα 5 που πηγα και ειδα θεατρο Βουτσα με Μουστακα και ειμαι απο τους λιγους νομιζω για δεκαετια 80.

Επισης ειχα δει με την μανα μου Γαρδελη στο θεατρο ( δεν θυμαμαι καν παρασταση ) στα 20 του περιπου.

Εχω παει σε αρκετα θεατρα κ εχω δει πολλους παλιους,γιατι δηλαδη να το εχανα ;

Και εγώ στα 9 Ψάλτη. It depends. Αυτό που βλέπω είναι ότι, ήρεμοι και υπομονετικοί γονείς => νορμάλ παιδί. Αν εσύ κάτσεις και εξηγήσεις στο παιδί σου ότι δεν είναι σωστό να φωνάζει όταν είναι μεσημέρι, μια, δυο, τρεις, θα σταματήσει. Μια φίλη μου πήγαινε με τη μαμά της στο Jumbo μικρή για να παίξουν με τα εκθεσιακά παιχνίδια και με συμφωνία ότι μόνο θα δουν. Αυτό εμένα μου κάνει επιτυχία από την πλευρά της μαμάς, γιατί όντως έτσι γινόταν.

Αντίστοιχα, αν το μάθεις να φέρεται ναι μεν σαν παιδί, αλλά όχι σαν σίφουνας, όταν είστε θέατρο, θα το κάνει επειδή σε εμπιστεύεται που είσαι ο μπαμπάς του και σε έχει σαν πρότυπο.

• Like 2
Δημοσ.

Και εγώ στα 9 Ψάλτη. It depends. Αυτό που βλέπω είναι ότι, ήρεμοι και υπομονετικοί γονείς => νορμάλ παιδί. Αν εσύ κάτσεις και εξηγήσεις στο παιδί σου ότι δεν είναι σωστό να φωνάζει όταν είναι μεσημέρι, μια, δυο, τρεις, θα σταματήσει. Μια φίλη μου πήγαινε με τη μαμά της στο Jumbo μικρή για να παίξουν με τα εκθεσιακά παιχνίδια και με συμφωνία ότι μόνο θα δουν. Αυτό εμένα μου κάνει επιτυχία από την πλευρά της μαμάς, γιατί όντως έτσι γινόταν.

καθε παιδι εχει το κουμπι του , θελει ψαξιμο και ολα καλα!

Για θεατρο πλεον τα παιδακια δυσκολα να κατσουν ηρεμα γιατι εμεις το 1980 παιζαμε απο το πρωι εως το βραδυ εξω , αυτα παιζουν 1-2 ωρες και μετα βαριουνται σπιτι οποτε μολις βγουν αρχιζουν τις @@ριες και λογικο το βρισκω. Φαντασου εσενα να δουλευεις 15 ωρες και μετα να σε κλεινουν σπιτι συνεχεια...

μολις βγεις θα τ κανεις ολα πουΤ@ν@ .

• Like 1
Δημοσ.

+1000

QFE

Πολλοι ομως δεν θελουν να παρουν την ευθυνη και προτιμουν την ευκολια της ατακας 'παιδι ειναι, ετσι κανουν τα παιδια' ή 'κι εσυ ετσι εκανες οταν ησουν παιδι'.

Δημοσ.

κ εμένα το 90

με τη διαφορά πως εμάς δεν μας είχαν σκατομάθει , δεν μας έκαναν όλα τα χατίρια και αν κάναμε μαλακία εκτός σπιτιού μπορεί να χάναμε το special φαγητό της εβδομάδας , το special γλυκό που τρώγαμε μια στο τόσο κ όχι καθε μέρα,  το "μεγάλο δώρο" που περιμέναμε μέχρι τα Χριστούγεννα κτλ 

Σήμερα τα πιτσιρίκια ειναι τόσο κακομαθημένα που τα θεωρούν όλα δεδομένα και γιαυτό συμπεριφέρονται έτσι. 

Άσε που οι περισσότεροι γονείς δεν ασχολούνται πραγματικά με τα παιδιά τους , τους πετάνε μια κονσόλα και κανα tablet να τα ξεφορτωθούν κ τις υπόλοιπες ώρες παρκάρισμα στα μπαρμπάδια. Γνωρίζω τέτοιες περιπτώσεις κ έχουν τις χειρότερες συμπεριφορές , προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή κάθε στιγμή αλλα οι γονείς τους πέρα βρέχει 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...