Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πιστεύετε ότι έχει τύχη ένα έθνος όπου δεν μπορούν από 2 και πάνω να συνεννοηθούν για μια κοινή πορεία;

Το λέω αυτό με την ευκαιρία της συμπλήρωσης του thread με αύξοντα νούμερο 54675354 όπου δηλώνεται ότι ο ένας Έλληνας έχει πρόβλημα με τον άλλο.

• Like 7
  • Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Γιατί πρέπει να είναι υποχρεωμένος ένας διαχειριστής να δεχτεί ηλεκτρονική πληρωμή κοινοχρήστων; Που το λέει αυτό;

• Like 1
Δημοσ.

Όλοι ντομάτα λέμε ρε μπζηλέ :(

ναι καλά είναι μια ομάδα νεόφερτων προφορών που θέλει να λέμε τις λέξεις που χρησιμοποιούσαν και οι παππούδες μας ακριβώς όπως είναι οι αγγλικές (εκει πάει και το πιστόλι εκ του pistol) την ντομάτα ας πούμε την θέλουν τομάτα εκ του tomato .... https://www.google.gr/search?client=ubuntu&channel=fs&q=%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B1&ie=utf-8&oe=utf-8&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=YXLBWeqJMqOt8we5wbvIBA

και στα κανάλια βλέπω το λένε πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια δεκαετίες πριν πάντως και στα κανάλια και στον δρόμο αλλιώς θυμάμαι τις λέγαμε αυτές τις λέξεις.

αλλά ξεφεύγουμε

Από πότε βγάζοντας χρήματα από το ΑΤΜ πληρώνεις προμήθεια?

Απο πάντα βασικά κάποιες τράπεζες απλά την αναλαμβάνουν και δεν σε χρεώνουν εγώ είμαι freelancer και βολεύει να έχω λογαριασμό στο εξωτερικό όπου αν τραβήξω χρήματα με ΑΤΜ χρεώνομαι περίπου 10 ευρώ.

Γιατί πρέπει να είναι υποχρεωμένος ένας διαχειριστής να δεχτεί ηλεκτρονική πληρωμή κοινοχρήστων; Που το λέει αυτό;

Γιατι τον πληρώνω να κανει αυτή την "δουλειά" και γιατί ειναι υποχρεωμένος να δέχεται νόμιμο χρήμα.

Σκέφτηκες ότι ο διαχειριστής που απλά κάνει τον μεσάζοντα, αν έχει δοσοληψίες μέσο τραπεζικού λογαριασμού, στον δικό του λογαριασμό, ίσως κληθεί να λογοδοτήσει για διακίνηση μαύρου χρήματος και άντε να αποδείξει ότι απλά ήταν διαχειριστής?

έξοδα διαχείρισης πολυκατοικίας δεν ειναι διακίνηση μαύρου χρήματος αν έχει τα παραστατικά τότε είναι κομπλέ.. επίσης τα 45 ευρώ μισθό ξέρει να τα τσιμπάει...

Αλλά για πολλοστή φορά έστω σε αυτό έχω άδικο. επειδή έχω σε αυτό άδικο ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΕΥΔΑΠ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΙΚΤΥΟ;;;

Δημοσ.

Για μένα κακώς δημιουργεί τέτοιο θέμα ο διαχειριστής, αντι να κοιτάξουμε να πάμε μπροστά σαν χώρα χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες κοιτάμε να δημιουργούμε προσκόμματα. Τα περι προβλημάτων με εφορία και να κληθεί να αποδείξει οτι είναι διαχειριστής είναι αστεία, θα τον καλέσουν στην ΔΟΥ θα αναφέρει οτι είναι διαχειριστής, θα δώσει και ένα χαρτί της απόφασης υπογεγραμμένο μετά την ΓΣ και τελειώνει το θέμα.

Λογικά ο διαχειριστής είτε είναι ηλικιωμένος και δεν σκαμπάζει από τέτοια είτε η εταιρεία κοινοχρήστων ζητάει να παραλάβει τα χρήματα μετρητά από τον διαχειριστή και δεν δέχεται ηλεκτρονικά, αυτό έχει ως αποτέλεσμα μάλλον οτι θα πρέπει να τρέχει ο διαχειριστής στην τράπεζα να κάνει ανάληψη τα χρήματα που του πλήρωσε ο ts ηλεκτρονικά για να τα πάρει να τα μαζέψει μαζί με τον υπόλοιπων ενοίκων και να τα πληρώσει στην εταιρεία.

Οποιαδήποτε άλλη περίπτωση είναι απλά παράλογη.

Δημοσ.

Λοιπόν έχω ένα θέμα με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας μου... εγώ θέλω να του δίνω τα λεφτά ηλεκτρονικά μέσω τραπέζης αυτός θέλει μετρητά...

Τέσπα με τα πολλά του κάνω "αντίσταση" και μπιστολιάζω τα κοινόχρηστα μέχρι να δεχτεί να τα παίρνει ηλεκτρονικά.

Αυτός τώρα κάνει την άλλη τρολλιά...

μου κλείνει τον κεντρικό διακόπτη νερού (εντωμεταξύ και το νερό στα κοινόχρηστα είναι και το ποσό για το νερό διψήφιο νούμερο)

τον ανοίγω εγώ... μετά απο λίγο τον κλείνει αυτός!!!!

Άσχετα με το αν έχω δίκαιο ή άδικο με το μπιστόλιασμα

Μπορεί αυτός με το έτσι θέλω να μου κλείνει τον διακόπτη του νερού;;;;;;

Ας διεκδικήσει τα μπιστολιάσματα με έννομο τρόπο με κάποιο εξώδικο κτλ αν θέλει (ή ας συμφωνήσει να τα παίρνει ηλεκτρονικά και όχι μετρητά)

Επειδή δηλαδή τον μπιστόλιασα δεν σημαίνει ότι μπορεί να παρει τον νόμο στα χέρια του! ούτε αστυνομία είναι ούτε ΕΥΔΑΠ !

Αν είναι δηλαδή να με απειλήσει και με όπλο επειδή χρωστάω κοινόχρηστα και όλα καλά και ωραία!!

Πραγματικά είναι ενοχλητικό αυτό που κάνει πέρα ότι με φέρνει σε απίστευτη κατάσταση υπάρχει και η φθορά.. τις προάλλες έκαιγε ο θερμοσίφωνας χωρίς νερό ας πούμε και κάθε φορά κλείσε άνοιξε τον διακόπτη μαζεύουν αέρα οι σωληνώσεις και κάνουν διάφορους ήχους... αν γίνει καμιά ζημιά αυτός δεν θα φταίει που αυτοδικεί;;;

Παρακαλώ παραπέμπεστε με σε νόμους και κανονισμούς που θα με βοηθήσουν να του γράψω ένα εξώδικο καθώς και τα είδη των μηνύσεων που μπορεί να του κάνω (ψυχική οδύνη διατάραξη οικογενειακής τάξης κτλ)

Υπόψιν ο διαχειριστής δεν είναι και ο ενοικιαστής μου δηλαδή ούτε το σημείο απο τον διακόπτη μέχρι το διαμέρισμα μου είναι στην δικαιοδοσία του! (γιατι το σημείο απο τον διακόπτη και πριν είναι της ΕΥΔΑΠ απόσο ξέρω)

Ευχαριστώ.

Δεν γινεται εσυ να παιρνεις το νομο στα χερια σου με το ετσι θελω για ψυλλου πηδημα και παραλληλα να απαιτεις απο τον διαχειριστη να ακολουθει τη νομιμη οδο για οτι προβλημα εχει μαζι σου.

Μονος σου εκανες ροντεο την ολη φαση, δεξου τις συνεπειες τωρα. Πολυ περισσοτερο, οταν σε πληρωνουν με το ιδιο νομισμα... Θα πρεπει να μαθεις να αναλαμβανεις τις ευθυνες των πραξεων σου λοιπον.

ΥΓ. Δε συμφωνω με τις μεθοδους του διαχειριστη, πολυ περισσοτερο ομως δε συμφωνω με κανεναν που με την παραμικρη ευκαιρια πιστολιαζει κοσμακη και ταυτοχρονα απαιτει να του φερονται με το σεις και με το σας. Ελληναριό με τα ολα του η ολη φαση.

• Like 2
Δημοσ.

Για μένα έχεις εσυ άδικο.

Όπως είπαν και οι άλλοι αν μπλέξει με καμιά εφορία για τις μεταφορές στον λογαριασμό του; Αλλά εσένα δεν σε νοιάζει, άσε τον να τα βγάλει πέρα μόνος του αν του τύχει κάτι τέτοιο, να προσπαθεί να αποδείξει οτι δεν είναι ελέφαντας, εσύ μόνο να γλυτώσεις κάνα μονόλεπτο απο το ATM.

Δημοσ.

Γιατι δεν πας στην αστυνομια?

Ρητορικη μαλλον ερωτηση καθως θα το εχεις ηδη απορριψει και φανταζει υπερβολικο, αλλα βεβαια ολη η κατασταση οπως την περιγραφεις φαινεται υπερβολικη.

Υποθετω παντως η αστυνομια θα μπορουσε να τον αναγκασει να δεχτει την ηλεκτρονικη πληρωμη και να τον τρομαξει για το θεμα με το γενικο ωστε να μην το ξανακανει.

Αυτο με το ΑΤΜ παντως δεν ισχυει για προμηθεια. Οποτε παλι ασχετα με δικαιο και αδικο, πραγματικα εσυ γιατι τραβας τετοιο ζορι?

Αν ειναι θεμα αρχης και δεν θες να το βαλεις κατω, τι να πω, δεν το καταδικαζω τοσο αλλα πρεπει να εισαι ετοιμος να δεχτεις και τις συνεπειες που οπως βλεπεις δεν ειναι και ασημαντες.

Τελος, ενας λογος να μην θελει ηλεκτρονικη πληρωμη η γενικως καταθεση στην τραπεζα ειναι αμα εχει πολλα χρεη και η τραπεζα παρακολουθει το λογαριασμο του και τον εχει κλειδωσει. Ισως δηλαδη να μην μπορει να τραβηξει τιποτα απο κει

• Like 1
Δημοσ.

Εσύ να γλιτώσεις το 10 λεπτό στο ΑΤΜ και άσε τον διαχωριστή να χάνει τον χρόνο του.

Για έμενα ζήτησε να αναλάβεις την διαχείριση εσύ και τότε να σε δούμε πόσα απίδια παίρνει ο σάκος… Άσε που θα έχεις όφελος 45 ολόκληρα ευρώ για να χάνεις τον χρόνο σου στο ΑΤΜ!

Δημοσ.

Δεν γινεται εσυ να παιρνεις το νομο στα χερια σου με το ετσι θελω για ψυλλου πηδημα και παραλληλα να απαιτεις απο τον διαχειριστη να ακολουθει τη νομιμη οδο για οτι προβλημα εχει μαζι σου.

Εγώ πιστεύω ότι γίνεται... και είναι υποχρεωμένος.

Πχ αν σε βρίσω και μου σπάσεις τα μούτρα μια χαρά σε μηνύω και με πληρώνεις χρυσό μετά.

Άσχετα αν παρανόμησα και εγώ εσύ είσαι υποχρεωμένος να μην παραβείς τον νόμο και αν θέλεις να μου κάνεις μήνυση για εξύβριση..

για να μην πάω στο άλλο άκρο που ληστής μήνυσε τους ανθρώπους που λήστεψε και δικαιώθηκε. http://www.protothema.gr/greece/article/573723/pateras-kai-gios-esteilan-ton-klefti-sto-nosokomeio/

τέσπα εγώ δεν βάζω τον εαυτό μου στην ίδια κατηγορία με τα αποπάνω παραδείγματα απλά τα αναφέρω γιατι ειδικά αν ισχύουν αυτά τότε σίγουρα ισχύει και στην περίπτωση μου.

Δημοσ.

Γ

Αυτο με το ΑΤΜ παντως δεν ισχυει για προμηθεια. Οποτε παλι ασχετα με δικαιο και αδικο, πραγματικα εσυ γιατι τραβας τετοιο ζορι?

Αν ειναι θεμα αρχης και δεν θες να το βαλεις κατω, τι να πω, δεν το καταδικαζω τοσο αλλα πρεπει να εισαι ετοιμος να δεχτεις και τις συνεπειες που οπως βλεπεις δεν ειναι και ασημαντες.

Για μένα ισχύει ρε παιδιά λέτε να μην ξέρω τι έχω και πως λειτουργώ η τράπεζα μου είναι η santander και με χρεώνει με κάθε ανάληψη απο ATM δωρεάν είναι οι αγορές μέσω κάρτας.

ειστε και οι 2 για πολλες, μα πολλες φαπες...

φιλικα

opcorsa

Αυτός πιστεύω είναι για περισσότερες :P

• Like 1
Δημοσ.

Απο την στιγμη που η μισθοδοσία ειναι πλεων μεσω τράπεζας ΥΠΩΧΡΕΩΤΙΚΑ και οι αναλήψεις εχουν ακομα οριο ειναι προφανες οτι οι πάντες ειναι υποχρεωμενοι να δεχονται ηλεκτρονικές πληρωμες.Επι του θέματος βεβαιως δεν μπορει ο TS να κανει καταθεση απο τραπεζα του εξωτερικου.Ας βαλει καποια λεφτα σε ενα ελληνικο λογαριασμο και απο εκει να τούς πληρωνει ολους.Εκει δεν υπαρχει  κανενα προβλημα με την εφορια....παρα μονο για εκείνον

Δημοσ.

Πως να δεχτεί ηλεκτρονική πληρωμή; δεν είναι νοίκιο. ο λογαριασμός είναι στο ονομά του. Πρέπει να είναι επαγγελματίας διαχειριστής με ΑΦΜ για να έχει τετοιο τραπεζικο λογαριασμό.

• Like 1
Δημοσ.

Αποψη μου ειναι οτι αρχικα εισαι λαθος εσυ. Για κατι τοσο ασημαντο δημιουργεις θεμα. Και ισως υπαρχει θεμα με τους λογαριασμους σε τετοιες περιπτωσεις και θα εχει τρεχαματα ο διαχειριστης...

Αλλα και η μαγκια του διαχειριστη να σου κλεινει το ρολοι κακως γινεται και σιγουρα δεν δικαιουται να το κανει...

Πηγαινε ρωτα ΕΥΔΑΠ μηπως σου πουν τι παιζει... Απο εκει και περα δικηγορος και κλανει μεντες ο τυπος... Υπαρχει και ενα site diaxeiristis.com. Παιξτο διαχειριστης και ψαρεψε...

Πολυ βαβουρα για το τιποτα βεβαια...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...