defacer Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν γινεται εσυ να παιρνεις το νομο στα χερια σου με το ετσι θελω για ψυλλου πηδημα και παραλληλα να απαιτεις απο τον διαχειριστη να ακολουθει τη νομιμη οδο για οτι προβλημα εχει μαζι σου. Αυτό. Εγώ πιστεύω ότι γίνεται... και είναι υποχρεωμένος. Πχ αν σε βρίσω και μου σπάσεις τα μούτρα μια χαρά σε μηνύω και με πληρώνεις χρυσό μετά. Άσχετα αν παρανόμησα και εγώ εσύ είσαι υποχρεωμένος να μην παραβείς τον νόμο και αν θέλεις να μου κάνεις μήνυση για εξύβριση.. Δε φαίνεται να έχεις καταλάβει. Και στο παράδειγμα που έφερες, μπορεί να τον μηνύσεις αλλά τα μούτρα θα είναι ακόμα σπασμένα. Αυτό ακριβώς σου συμβαίνει και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, απλά με λιγότερα αίματα. Αν κάποιον τον βρίσεις ή τον σπρώξεις τότε ναι, υπάρχουν πιθανότητες να μη το συνεχίσει. Αλλά αν πας και τον αρχίσεις στις κλωτσιές τότε μάλλον θα τις φας και συ, άσχετα αν αυτό είναι τεχνικά παράνομο ή όχι. Και το μπιστόλιασμα που τόσο σου αρέσει δεν ήταν απλό σπρώξιμο. Έχει τεράστια σημασία το ότι όντως έχεις άδικο στη συμπεριφορά που μπορείς να περιμένεις από τον άλλο. Μεγαλύτερη από το τι είναι (εδώ) νόμιμο ή πρέπον ή οτιδήποτε που μπορεί ο άλλος να ασπάζεται κανονικά στη ζωή του. Για μένα, σε καθαρά πρακτικό επίπεδο, έχεις πάρει τελείως λάθος κατεύθυνση για την επίλυση του προβλήματος που ο ίδιος δημιούργησες.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Από περιέργεια ξέρεις τράπεζα που ανοίγει λογαριασμό χωρίς ΑΦΜ για τέτοια θέματα? Στην επόμενη συνέλευση κάνεις θέμα για τον διαχειριστή που δεν εμφανίζει πουθενά τις δαπάνες και ζητάς να πάει η διαχείριση σε εταιρία και λογικά εκεί θα πληρώνεις με e-banking. Για το νερό κανε μήνυση κατά άγνωστων και ενημέρωσε τον διαχειριστή ή ακόμα καλύτερα αν σου πει το οκ ο δικηγόρος σου να την αναρτήσεις στην πολυκατοικία για να την δούνε όλοι. Δηλαδή θες να κάτσω να γράψω όλα τα βήματα, εκ του μηδενός, για ο πως μπορεί να ανοιχτεί λογαριασμός; ΑΦΜ μπορείς να βγάλεις, αλλά κανείς δεν τηρεί, στις πολυκατοικίες, το εκάστοτε καταστατικό.
Manjaro Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Το σπίτι σου παίρνει νερό από την κοινόχρηστη παροχή; Δεν ξέρω τυπικά πως είναι πάντως ένα είναι το ρολόι και βάση καταστατικού πληρώνουμε το νερό δια το πόσα άτομα ζούν σε κάθε διαμέρισμα.. (άλλη ιστορία και αυτή τεσπα) σαν φυσική σύνδεση πάντως όπως την είδα κάθε διαμέρισμα έχει το δικό του διακοπτάκι (βάνα) και αυτός κλείνει το δικό μου! Επίσης δεν είναι απαραίτητο να ανοίξει λογαριασμό διαχείρισης (αν και θα ήταν το ιδανικό ) εγώ σαν ένοικος μπορώ να δηλώσω τις δαπάνες των κοινοχρήστων στην εφορία με βεβαίωση του διαχειριστή (ότι τις πλήρωσα) Το ίδιο κάνει και αυτός για τον εαυτό του, επίσης μπορεί με βεβαίωση πως πληρώθηκε και δαπάνη για εμένα απο τα χρήματα που δέχθηκε που σαν αποστολέα θα έχει το ονοματεπώνυμο μου το έμβασμα και ως δικαιολογία κοινόχρηστα τέλος το ποσό θα είναι ακριβώς όσο και τα κοινόχρηστα σίγουρα δεν θα έχει θέμα με την εφορία... κακώς βέβαια το σχολιάζω γιατι πάλι εκει θα αναλύσουμε την υπόθεση.. ενω εμένα με καίει να μάθω πχ αν παραβαίνει κανονισμό της ΕΥΔΑΠ/ΔΗΜΟΥ κλείνοντας τον διακόπτη και διάφορες παρόμοιες νομικές λεπτομέρειες.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δηλαδή θες να κάτσω να γράψω όλα τα βήματα, εκ του μηδενός, για ο πως μπορεί να ανοιχτεί λογαριασμός; ΑΦΜ μπορείς να βγάλεις, αλλά κανείς δεν τηρεί, στις πολυκατοικίες, το εκάστοτε καταστατικό. Εμείς στην Εθνική και στην Άλφα που ρωτήσαμε πάντως δεν μπορούσες. Πες μου άπλα την τράπεζα και ένα λινκ αν υπαρχει δεν είναι ανάγκη να τα εξηγήσεις εσύ θα πάω στην τράπεζα να ρωτήσω.
bilya Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν ξέρω τυπικά πως είναι πάντως ένα είναι το ρολόι και βάση καταστατικού πληρώνουμε το νερό δια το πόσα άτομα ζούν σε κάθε διαμέρισμα.. (άλλη ιστορία και αυτή τεσπα) σαν φυσική σύνδεση πάντως όπως την είδα κάθε διαμέρισμα έχει το δικό του διακοπτάκι (βάνα) και αυτός κλείνει το δικό μου! αυτο που γράφεις ειναι τέρμα παράνομο. 1
andreapaog328 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 πήγαινε εσύ και κλείσε το νερό και όλων των άλλων. εκει να δείς γέλιο.
DrNick Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν ξέρω τυπικά πως είναι πάντως ένα είναι το ρολόι και βάση καταστατικού πληρώνουμε το νερό δια το πόσα άτομα ζούν σε κάθε διαμέρισμα.. (άλλη ιστορία και αυτή τεσπα) σαν φυσική σύνδεση πάντως όπως την είδα κάθε διαμέρισμα έχει το δικό του διακοπτάκι (βάνα) και αυτός κλείνει το δικό μου! Τότε όσο και να ψάξουμε, δύσκολα θα βρούμε κάτι να τον ταρακουνήσει. Δε λέω ότι δε θα βρεις στο δίκιο σου, αλλά ακόμα και στο δικαστήριο θα δυσκολευτείς να εξηγήσεις όλα αυτά...
Manjaro Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Τότε όσο και να ψάξουμε, δύσκολα θα βρούμε κάτι να τον ταρακουνήσει. Δε λέω ότι δε θα βρεις στο δίκιο σου, αλλά ακόμα και στο δικαστήριο θα δυσκολευτείς να εξηγήσεις όλα αυτά... είναι ντιπ τερλέγκας το άτομο και είμαι σίγουρος πως πιστεύει ότι μπορεί να κάνει ότι κάνει. Εγώ απλά θέλω να του γράψω μια προειδοποίηση χωρίς μπαρούφες (δηλαδή να λέει το τι κάνει λάθος με τρόπο που να στέκει με τον νόμο και τους λόγους των μηνύσεων που στέκει να του κάνω) μπας και καταλάβει ότι παρανομεί και σταματήσει το αστείο. Πχ σίγουρα μπορώ να τον μηνύσω για διατάραξη οικογενειακής τάξης (το οικιακής ειρήνης είναι το ίδιο πράγμα; ) για ψυχική οδύνη μπορώ; για φθορά ξένης ιδιοκτησίας μπορώ; (γιατι πχ μαζεύουν αέρα οι σωληνώσεις και κάνουν συσπάσεις/θορύβους ή όπως είπα είχα το θερμοσίφωνο αναμμένο ενώ δεν είχε νερό μιας και δεν είχα καταλάβει εξ αρχής ότι έκλεισε τον διακόπτη κτλ) τι άλλα μπορώ; Εκεί θέλω βοήθεια.. Αν πιάσει η δεν πιάσει η προειδοποίηση μου ειναι άλλη κουβέντα εγώ ελπίζω να πιάσει και θα ήθελα να προσπαθήσω να κάνω πρώτα αυτό το βήμα.
krami Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Για μένα ισχύει ρε παιδιά λέτε να μην ξέρω τι έχω και πως λειτουργώ η τράπεζα μου είναι η santander και με χρεώνει με κάθε ανάληψη απο ATM δωρεάν είναι οι αγορές μέσω κάρτας. Το έμβασμα που χρεώνομαι ειναι μικρότερο απο την χρέωση του ATM κατα πολύ μάλιστα. Ξεκίνα να ενημερώνεσαι από αλλού ή έστω μην το παίζεις παντογνώστης κανένας δεν είναι. Τέλος είναι και άλλοι λόγοι στην μέση που δεν θέλω να αναλύσω. Μια χαρά ειναι υποχρεωμένος να δεχθεί τα χρήματα μου και ας μην είναι cash φτάνει να είναι σε ευρώ και όχι άλλο νόμισμα. ακομα παλευεις να πλρωσεις λογαριασμους με καρτες απο τραπεζες εξωτερικου ? μα κανεις να μην δεχεται καρτες απο ευρωπαϊκους τραπεζικους κολοσσους http://www.insomnia.gr/topic/360431-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%AE-%CE%B4%CE%B5%CE%B7-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89-internet/page-5?hl=%20freelancer
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 είναι ντιπ τερλέγκας το άτομο και είμαι σίγουρος πως πιστεύει ότι μπορεί να κάνει ότι κάνει. Εγώ απλά θέλω να του γράψω μια προειδοποίηση χωρίς μπαρούφες (δηλαδή να λέει το τι κάνει λάθος με τρόπο που να στέκει με τον νόμο και τους λόγους των μηνύσεων που στέκει να του κάνω) μπας και καταλάβει ότι παρανομεί και σταματήσει το αστείο. Πχ σίγουρα μπορώ να τον μηνύσω για διατάραξη οικογενειακής τάξης (το οικιακής ειρήνης είναι το ίδιο πράγμα; ) για ψυχική οδύνη μπορώ; για φθορά ξένης ιδιοκτησίας μπορώ; (γιατι πχ μαζεύουν αέρα οι σωληνώσεις και κάνουν συσπάσεις/θορύβους ή όπως είπα είχα το θερμοσίφωνο αναμμένο ενώ δεν είχε νερό μιας και δεν είχα καταλάβει εξ αρχής ότι έκλεισε τον διακόπτη κτλ) τι άλλα μπορώ; Εκεί θέλω βοήθεια.. Αν πιάσει η δεν πιάσει η προειδοποίηση μου ειναι άλλη κουβέντα εγώ ελπίζω να πιάσει και θα ήθελα να προσπαθήσω να κάνω πρώτα αυτό το βήμα. Τον δικηγόρο πώς θα τον πληρώσεις; Με e-banking? καύλες που χει ο κόσμος......
Manjaro Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Τον δικηγόρο πώς θα τον πληρώσεις; Με e-banking? καύλες που χει ο κόσμος...... ε γιαυτό θέλω να το αποφύγω ρε ψηλέ... μασημένα τα θες όλα; (με έμβασμα θα τον πλήρωνα βασικά που το πρόβλημα; ) αλλά είναι κάτι που θέλω να το αποφύγω. Αν ήταν σήμερα κιόλας θα του έκανα μήνυση !
kage Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Για την έκδοση του ΑΦΜ πολυκατοικιας χρειάζεται: Αντίγραφο της σύστασης οριζοντίου ιδιοκτησίας της πολυκατοικίας, φωτοτυπία των πρακτικών της Γενικής συνέλευσης που ορίζεται ο Διαχειριστής, φωτοτυπία της ταυτότητας του διαχειριστή, συμπλήρωση των εντύπων της εφορίας Μ3 και Μ7, υποβολή των παραπάνω στην αρμόδια Δου της πολυκατοικίας. Βγαζετε αφμ και μετα ανοιγετε και λογαριασμο να κανετε και καταθεσεις.. 99.9% προφανως ειναι λαθος να τα βαζει σε λογαριασμο δικο του...πετυχα λινκ που ελεγαν μεχρι το 2005 ολες οι πολ.κιες να εχουν αφμ
rofl Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 O διαχειριστης δεν ειναι κοινωνικος λειτουργος. ιδιοκτητης οπως ολοι οι αλλοι ειναι, που ειτε χωνεται αναγκαστικα, ειτε κανει εξυπηρετηση. δεν βλεπω τον λογο γιατι να δεχτει να χωθει με ενα τροπο πληρωμης που δεν τον εξυπηρετει, και να μην "χωθει" ο OP. για τα λοιπα καραγκιοζιλικια που συνεβησαν, αχολιαστα.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2017 Εφόσον δεν είστε σε κάποια εταιρία κοινοχρήστων ο διαχειριστής δεν έχει καμία υποχρέωση να δέχεται λεφτά σε προσωπικό του λογαριασμό, όπως αναφέρθηκε παραπάνω αν χρωστάει σε εφορίες κτλ μόλις μπούνε σε λογαριασμό μπορεί να τα δεσμεύουν Αν μπορείς να αποδείξεις ότι το κάνει ο διαχειριστής τότε κάνεις μυνηση, αλλιώς μόνο μυνηση κατά αγνώστου που απλά δεν θα βγάλεις άκρη Εμένα στην υπόθεση εσύ μου φαίνεσαι ο περίεργος και όχι ο διαχειριστής 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις