Ntinaras Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Πολλοί το λένε, σχεδόν όλοι! Εντάξει υπερβολή το σχεδόν όλοι, αλλά το κάνουν αρκετοί. Το εχεις δει σε καποιο σουβλατζιδικο, καφετερια πχ?
HALF EVIL Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Zio όταν λέω αδικαιολόγητα εννοώ ότι σου λένε πως ,ευχαριστούμε , χαρήκαμε για την συνεργασία, δεν σας χρειαζόμαστε άλλο. Ή το πιο έμμεσο να σου πουν ότι έχουμε ανάγκη για προσωπικό στους Μολάους Λακωνίας. Αν σας αρέσει έχει καλώς, αλλιώς περάστε από το ταμείο. 1
zio10 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Το εχεις δει σε καποιο σουβλατζιδικο, καφετερια πχ? Όχι, γι'αυτό το διόρθωσα μετά. Σε άλλα μαγαζιά - υπηρεσίες γίνεται συνήθως. Zio όταν λέω αδικαιολόγητα εννοώ ότι σου λένε πως ,ευχαριστούμε , χαρήκαμε για την συνεργασία, δεν σας χρειαζόμαστε άλλο. Ή το πιο έμμεσο να σου πουν ότι έχουμε ανάγκη για προσωπικό στους Μολάους Λακωνίας. Αν σας αρέσει έχει καλώς, αλλιώς περάστε από το ταμείο. Το πρώτο να σου την αλήθεια δεν το έχω ακούσει. Το δεύτερο πάλι μόνο μέσα στην ίδια πόλη. Αλλά μπορεί να συμβαίνει δεν το ξέρω.
HALF EVIL Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Όχι, γι'αυτό το διόρθωσα μετά. Σε άλλα μαγαζιά - υπηρεσίες γίνεται συνήθως. Το πρώτο να σου την αλήθεια δεν το έχω ακούσει. Το δεύτερο πάλι μόνο μέσα στην ίδια πόλη. Αλλά μπορεί να συμβαίνει δεν το ξέρω. Στην Alpha bank σε γνωστό μου του είπαν ότι μετατίθεσαι από Αθήνα, Καλαμάτα. Αν θες οκ , αν όχι δεν σε χρειαζόμαστε άλλο. 1
Joshua21 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Zio όταν λέω αδικαιολόγητα εννοώ ότι σου λένε πως ,ευχαριστούμε , χαρήκαμε για την συνεργασία, δεν σας χρειαζόμαστε άλλο. Ή το πιο έμμεσο να σου πουν ότι έχουμε ανάγκη για προσωπικό στους Μολάους Λακωνίας. Αν σας αρέσει έχει καλώς, αλλιώς περάστε από το ταμείο. Και εδώ ταιριάζει γάντι το "Αν δεν τους αρέσει, ας ψάξουν κάτι καλύτερο. Τα χωράφια χέρια θέλουν" που έγραψες πριν.
HALF EVIL Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Φυσικά σύντροφε, σε καπιταλισμό ζούμε. Απλώς το πιθανότερο ο υπάλληλος να μην έχει άλλη επιλογή.
kage Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Και στο φινάλε αγαπητέ ας ξεφύγει η Ελλάδα από την νοοτροπία του μικρομαγαζάτορα . Δεν μας λειπουν τετοιες επιχειρήσεις, ούτε προσφέρουν και τίποτε στην ανάπτυξη μιας χώρας. Αλλού είδους επενδύσεις και καινοτόμα σχέδια λείπουν. Ανοίξανε τις προηγούμενες δεκαετίες χιλιάδες τεμπελχανάδες μαγαζάκια για να είναι αφεντικά, δεν πληρώσανε ποτέ φόρο στη ζωή τους (δείτε τα στατιστικα στοιχεια πόσα εισοδήματα δήλωναν επαγγελματίες, γιατροί, έμποροι και πόσα μισθωτοί και συνταξιούχοι δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, οι τελευταίοι δε και με την καθημερινή αγωνία αν την επόμενη θα έχουν δουλειά και σε τι συνθήκες θα εργάζονται) και τώρα κλαίγονται για την προμήθεια του Pos που στο τέλος τέλος, λόγω του ανταγωνισμού , σε σπάνιες περιπτώσεις είναι πάνω από 1%. Αν δεν τους αρέσει, ας τα κλείσουν τα μαγαζάκια τους και ας ψάξουν κάτι καλύτερο. Τα χωράφια χέρια θέλουν. Μην τα γραφετε αυτα ρε παιδια αν δεν ειστε σιγουροι...Οι μικρομεσαιοι ειναι οι περισσοτεροι και οι μονοι που φορολογουνται!!! Αν κλεισουν οι χιλιαδες θεσεις εργασιες δεν θα φερνουν λεφτα στον κουβα αλλα μονο εξοδα... Οπως και οι μειωσεις μισθων εφερε και απωλειες στο φορολογικο, ιατροφαρμακευτικο,συνταξιοδοτικο τομεα.. "Φπα υπαρχει και στα τιμολογια χονδρικης.δηλ.για ενα προιον το κρατος πληρωθηκε αναλογα την περιπτωση 2 φορες φπα.χονδρικης και λιανικης παρολ αυτα εν ολιγης αν καποιος βγαλει 100χιλ η φορολογια του θα ειναι 30χιλ.ε(τα πρωτα 50χιλ με 26% και τα υπολοιπα με 33%) +10% αν αυτα που μεινουν μεταφερθουν σε ιδιοκτητες.(και μετα ατομικη φορολογια κλιμακωτα αναλογα εισοδημα του).μετα φορο αλληλεγγυης 9% και τελος επιτηδευματιας... αρα σχεδον τα μισα+ καθαρα κερδη τα ειπρατει το κρατος(pimp) -περα απο το φπα - εν καιρω κρισης αποφασισαν να κανουν αυξηση(οε,εε,επε,ελευθερων επαγγελματιων) φορολογιας 80% απο το 2012... Ταυτοχρονα οι διεθνεις εταιρειες που χουν θυγατρικες με διαφορους τροπους πληρωνουν αν θελησουν κοντα στο 0% Στην αγγλια με νεα εταιρεια(νομιζω εως 10χρονων) μεχρι 60χιλ λιρες εχει tax free Ας αφησουμε την πλακα οτι φταιει το φπα για την σημερινη καταντια.Πεταξαν διαφημισεις πριν κανα χρονο με τις αποδειξεις και τσιμπησαν τα προβατα και αλληλοθαβονται... ποιος θα βγαλει εσοδα ενω χρωστανε 380χιλ αφμ στον οαεε+350χιλ αφμ στο ικα+50χιλ τμεδε κτλ.Προσθεσε οτι ~500χιλ. σπιτια+μαγαζια δεν εχουν καν ρευμα.Φανταστειτε ποσοι χρωστανε περα απο ασφαλιστικες εισφορες και στην εφορια!!!Οποτε οσο δεν κινειτε χρημα μεταξυ μας τοσο πιο βαθια σκαβουν τον λακο... Τελος αν υπαρχει εστω και ενας να μου δωσει τις αντιστοιχες φοροαπαλαγες των διεθνη μαγαζιων+θυγατρικων τους ανοιγω μαγαζι αυριο με μισθους 1000ε στον καθενα
HALF EVIL Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2017 Μην τα γραφετε αυτα ρε παιδια αν δεν ειστε σιγουροι... Οι μικρομεσαιοι ειναι οι περισσοτεροι και οι μονοι που φορολογουνται!!! Αν κλεισουν οι χιλιαδες θεσεις εργασιες δεν θα φερνουν λεφτα στον κουβα αλλα μονο εξοδα... Οπως και οι μειωσεις μισθων εφερε και απωλειες στο φορολογικο, ιατροφαρμακευτικο,συνταξιοδοτικο τομεα.. "Φπα υπαρχει και στα τιμολογια χονδρικης.δηλ.για ενα προιον το κρατος πληρωθηκε αναλογα την περιπτωση 2 φορες φπα.χονδρικης και λιανικης παρολ αυτα εν ολιγης αν καποιος βγαλει 100χιλ η φορολογια του θα ειναι 30χιλ.ε(τα πρωτα 50χιλ με 26% και τα υπολοιπα με 33%) +10% αν αυτα που μεινουν μεταφερθουν σε ιδιοκτητες.(και μετα ατομικη φορολογια κλιμακωτα αναλογα εισοδημα του).μετα φορο αλληλεγγυης 9% και τελος επιτηδευματιας... αρα σχεδον τα μισα+ καθαρα κερδη τα ειπρατει το κρατος(pimp) -περα απο το φπα - εν καιρω κρισης αποφασισαν να κανουν αυξηση(οε,εε,επε,ελευθερων επαγγελματιων) φορολογιας 80% απο το 2012... Ταυτοχρονα οι διεθνεις εταιρειες που χουν θυγατρικες με διαφορους τροπους πληρωνουν αν θελησουν κοντα στο 0% Στην αγγλια με νεα εταιρεια(νομιζω εως 10χρονων) μεχρι 60χιλ λιρες εχει tax free Ας αφησουμε την πλακα οτι φταιει το φπα για την σημερινη καταντια.Πεταξαν διαφημισεις πριν κανα χρονο με τις αποδειξεις και τσιμπησαν τα προβατα και αλληλοθαβονται... ποιος θα βγαλει εσοδα ενω χρωστανε 380χιλ αφμ στον οαεε+350χιλ αφμ στο ικα+50χιλ τμεδε κτλ.Προσθεσε οτι ~500χιλ. σπιτια+μαγαζια δεν εχουν καν ρευμα.Φανταστειτε ποσοι χρωστανε περα απο ασφαλιστικες εισφορες και στην εφορια!!!Οποτε οσο δεν κινειτε χρημα μεταξυ μας τοσο πιο βαθια σκαβουν τον λακο... Τελος αν υπαρχει εστω και ενας να μου δωσει τις αντιστοιχες φοροαπαλαγες των διεθνη μαγαζιων+θυγατρικων τους ανοιγω μαγαζι αυριο με μισθους 1000ε στον καθενα Οι μικρομεσαίοι είναι οι περισσότεροι και οι μόνοι που φορολογούνται!!! Εντάξει εδώ το λήγω . Απλώς θα σου πω ότι οι παλιές αμαρτίες όλων μας τώρα πληρώνονται και ο σώζων εαυτόν σωθήτω,
Lanike71 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Έτσι είναι παίδες. Όσο "φασιστικό" φαίνεται το σύστημα των τραπεζών τώρα που χρεώνει τα μαλλιά της,εκμεταλλευόμενη το μονοπώλιο, άλλο τόσο "αναρχικό" ήταν το σύστημα της φοροδιαφυγής από την άλλη πλευρά. Πάντως, στο συνεργείο που πάω για service κλπ, μου είπαν έμμεσα ότι οι τιμές αυτές θα ισχύουν για μετρητά μόνο. Για κάρτα, άλλες τιμές.
greed Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Έτσι είναι παίδες. Όσο "φασιστικό" φαίνεται το σύστημα των τραπεζών τώρα που χρεώνει τα μαλλιά της,εκμεταλλευόμενη το μονοπώλιο, άλλο τόσο "αναρχικό" ήταν το σύστημα της φοροδιαφυγής από την άλλη πλευρά. Πάντως, στο συνεργείο που πάω για service κλπ, μου είπαν έμμεσα ότι οι τιμές αυτές θα ισχύουν για μετρητά μόνο. Για κάρτα, άλλες τιμές. Δεν μπορεις να εχεις 2 τιμες βαση νομου. Η τιμη ειναι μια και αυτη εμπεριεχει ΠΑΝΤΑ και το φπα. Γιατι το εχω δει σε κατι καλα μαστορια..
Joshua21 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Έτσι είναι παίδες. Όσο "φασιστικό" φαίνεται το σύστημα των τραπεζών τώρα που χρεώνει τα μαλλιά της,εκμεταλλευόμενη το μονοπώλιο, άλλο τόσο "αναρχικό" ήταν το σύστημα της φοροδιαφυγής από την άλλη πλευρά. Πάντως, στο συνεργείο που πάω για service κλπ, μου είπαν έμμεσα ότι οι τιμές αυτές θα ισχύουν για μετρητά μόνο. Για κάρτα, άλλες τιμές. Μου φαίνεται πως μπερδεύτηκες λίγο... Δεν φαίνεται απλώς αλλά είναι "φασιστικό" το να σε υποχρεώνουν να δέχεσαι πληρωμές με κάρτα. Επίσης το σύστημα της φοροδιαφυγής δεν ήταν απλώς"αναρχικό", συνεχίζει να είναι, εκτός αν νομίζεις ότι με αυτό το μέτρο έχει εξαλειφθεί η φοροδιαφυγή... Και τέλος πρέπει να χαρακτηρίσεις και τη φορολογία η οποία έχει γίνει(δεν ήταν) εξοντωτική, αυτό φταίει που αυξάνεται η φοροδιαφυγή/φοροαποφυγή. Αλήθεια, εσύ τι θα κάνεις στο συνεργείο από δω και πέρα? Θα συνεχίσεις να πληρώνεις με μετρητά το Χ ποσό(δλδ τις τιμές που πλήρωνες μέχρι τώρα), ή θα πληρώνεις με κάρτα το σαφώς μεγαλύτερο Ψ ποσό(τις "άλλες τιμές")? Δεν μπορεις να εχεις 2 τιμες βαση νομου. Η τιμη ειναι μια και αυτη εμπεριεχει ΠΑΝΤΑ και το φπα. Γιατι το εχω δει σε κατι καλα μαστορια.. Σου διαφεύγει μια μικρή λεπτομέρεια... τα συνεργεία ούτε έχουν τιμοκατάλογο ούτε είναι υποχρεωμένα να έχουν.
Lanike71 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Μου φαίνεται πως μπερδεύτηκες λίγο... Δεν φαίνεται απλώς αλλά είναι "φασιστικό" το να σε υποχρεώνουν να δέχεσαι πληρωμές με κάρτα. Επίσης το σύστημα της φοροδιαφυγής δεν ήταν απλώς"αναρχικό", συνεχίζει να είναι, εκτός αν νομίζεις ότι με αυτό το μέτρο έχει εξαλειφθεί η φοροδιαφυγή... Και τέλος πρέπει να χαρακτηρίσεις και τη φορολογία η οποία έχει γίνει(δεν ήταν) εξοντωτική, αυτό φταίει που αυξάνεται η φοροδιαφυγή/φοροαποφυγή. Αλήθεια, εσύ τι θα κάνεις στο συνεργείο από δω και πέρα? Θα συνεχίσεις να πληρώνεις με μετρητά το Χ ποσό(δλδ τις τιμές που πλήρωνες μέχρι τώρα), ή θα πληρώνεις με κάρτα το σαφώς μεγαλύτερο Ψ ποσό(τις "άλλες τιμές")? Για το 1 που λες, δε διαφωνώ. Η φοροδιαφυγή απλά μειώθηκε, δεν εξαλείφθηκε. Το φασιστικό που τονίζω, δεν είναι που επέβαλλαν τα POS. Είναι που ενώ ήξεραν ότι θα γίνει τρελλή χρήση POS, λόγω capital controls, επέβαλλαν το τεράστιο, κατ' εμέ, ποσοστό χρέωσης στις συναλλαγές. Σκέψου ότι υπάρχουν καταστήματα, τροφίμων πχ, που δουλεύουν ακόμα και με 10-15% κέρδος σε κάποια είδη. Εντάξει, ευκαιρία βρήκαν οι τραπεζίτες, την άρπαξαν από τα μαλλιά. Για το 2, δεν ξέρω. Μάλλον θα πάω αλλού. Το ίδιο φασιστικό είναι να ζητά κάποιος με το ζόρι μετρητά.
greed Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Σου διαφεύγει μια μικρή λεπτομέρεια... τα συνεργεία ούτε έχουν τιμοκατάλογο ούτε είναι υποχρεωμένα να έχουν. Oταν τους λες τι να σου φτιάξουν ρωτάς τιμή. Αυτά τους δίνεις αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και εχει γίνει σωστά. Δεν μπορεί μετά να σου ζητήσει άλλα στο ταμείο και ΑΝ το κάνει του δίνεις οσα σου είχε πεί στην αρχή και φεύγεις μόνο αφού σου κόψει απόδειξη. Και εννοείτε δεν ξανα πατάς. Αν μπορεί αυτός ο μάστορας να κάνει μπινιά σε κράτος & πελάτη πως μπορείς να τον εμπιστευτείς για να σου φτιάξει το αμάξι ή τη μηχανή; Θα σου βάλει το φθηνότερο και σίγουρα αν του το πας για γενικό θα κάνει τα μισά... μη πω αγιασμό και έτοιμο.
Joshua21 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2017 Για το 1 που λες, δε διαφωνώ. Η φοροδιαφυγή απλά μειώθηκε, δεν εξαλείφθηκε. Το φασιστικό που τονίζω, δεν είναι που επέβαλλαν τα POS. Είναι που ενώ ήξεραν ότι θα γίνει τρελλή χρήση POS, λόγω capital controls, επέβαλλαν το τεράστιο, κατ' εμέ, ποσοστό χρέωσης στις συναλλαγές. Σκέψου ότι υπάρχουν καταστήματα, τροφίμων πχ, που δουλεύουν ακόμα και με 10-15% κέρδος σε κάποια είδη. Εντάξει, ευκαιρία βρήκαν οι τραπεζίτες, την άρπαξαν από τα μαλλιά. Εγώ πάλι πολύ αμφιβάλλω πως η υποχρέωση τοποθέτησης POS μείωσε τη φοροδιαφυγή, έχουμε τίποτα επίσημα στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό σου? Όσο για το "φασιστικό" οι τράπεζες δεν επέβαλλαν τίποτα, τα τεράστια ποσοστά χρέωσης υπήρχαν ήδη, τα οποία μειώνονται συνεχώς όσο αυξάνονται οι πληρωμές με κάρτες. Το κράτος ήταν αυτό που επέβαλλε την υποχρέωση αποδοχής της κάρτας ως μέσο πληρωμής, όχι οι τράπεζες. Για το 2, δεν ξέρω. Μάλλον θα πάω αλλού. Το ίδιο φασιστικό είναι να ζητά κάποιος με το ζόρι μετρητά. Κάτσε, άλλο μου ζητάει με το ζόρι μετρητά, και άλλο μου κάνει έκπτωση αν πληρώσω με μετρητά. Επίσης νομίζεις πως αν πας αλλού θα σου πουν κάτι διαφορετικό? Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ποτέ κανένας πελάτης δεν ζήτησε απόδειξη από το συνεργείο για να μην πληρώσει το ΦΠΑ που του αναλογούσε, κάτι που σαφώς συνέφερε και το συνεργείο γιατί χωρίς απόδειξη δεν θα το φορολογούσαν. Εκτός βέβαια αν το συνεργείο είναι κάποια εταιρεία που τα κόβει όλα(αυτές φοροδιαφεύγουν με άλλους τρόπους), μόνο έτσι δεν θα σου πουν άλλη τιμή για μετρητά. Oταν τους λες τι να σου φτιάξουν ρωτάς τιμή. Αυτά τους δίνεις αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και εχει γίνει σωστά. Δεν μπορεί μετά να σου ζητήσει άλλα στο ταμείο και ΑΝ το κάνει του δίνεις οσα σου είχε πεί στην αρχή και φεύγεις μόνο αφού σου κόψει απόδειξη. Και εννοείτε δεν ξανα πατάς. Αν μπορεί αυτός ο μάστορας να κάνει μπινιά σε κράτος & πελάτη πως μπορείς να τον εμπιστευτείς για να σου φτιάξει το αμάξι ή τη μηχανή; Θα σου βάλει το φθηνότερο και σίγουρα αν του το πας για γενικό θα κάνει τα μισά... μη πω αγιασμό και έτοιμο. Ωραία λοιπόν, ρωτάς τιμή, και σου λέει θέλω 100 χωρίς απόδειξη/κάρτα ή 130 ή 150 ή όσο με απόδειξη/κάρτα, τουλάχιστον αυτό έγινε στην περίπτωση του Lanike όπως έγραψε παραπάνω. Θα του πεις φτιάχτο, και όταν έρθει η ώρα να πληρώσεις θα του πεις πάρε 100 με κάρτα και φέρε και την απόδειξη? Ε το πιο πιθανό είναι να φύγεις με τα πόδια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα