Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξερει κανεις να μου πει τι χρειάζεται να κάνω για να πουλήσω κάποια χειροποίητα εργαλεια και διαφορα "εργα τεχνης" να το πω που φτιαχνω με τον θείο μου ?

την ιστοσελίδα την φτιάχνω μόνος μου οκ (εχω φτιαξει καμποσες αλλες) 

για να μην είμαι παράνομος ομως ως προς εφορια κτλ τι χρειαζεται να κανω?

θελω να δω δλδ αν αξιζει να μπω στη διαδικασια να το φτιαξω εστω για καποιο μικρο χαρτζιλικι δλδ οχι τιποτα τρελό..

(παραδειγμα στη φωτο μαχαιρακια μπρελοκ)  

post-112135-0-05253000-1505944779_thumb.jpg

Δημοσ.

Ίσως είναι καλύτερα να μπεις σε κάποια πλατφόρμα (ebay, etsy κλπ) και να κάνεις καμιά σελίδα στο fb. Το λέω γιατί αν φτιάξεις απλά ένα site και πουλάς θα είναι πολύ δύσκολο να σε βρει κάποιος, ειδικά για τέτοια προϊόντα.

Δημοσ.

Το εμπόριο όπως και να το ασκεις η διαδικασία παραμείνη ίδια

Έναρξη επιχείρισης, φπα, εφκα κλπ ρωτά λογιστή, αν και νομιζω ειναι πλεον γνωστά σε ολους

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης δες μήπως μπορείς να τα δίνεις σε κάποιο κατάστημα στην περιοχή σου ή αλλού και να τα πουλάει αυτός.

Και αν πεσει σε κανεναν ελεγχο ο καταστηματαρχης πως θα δικαιολογησει την παρουσια του προιοντος στο μαγαζι ? θα πρεπει να εχει τιμολογιο αγορας . 

Δημοσ.

αν ειναι ασφαλισμενος αυτος που τα φτιαχνει ως προστατευομενο μελος, πρεπει παλι να πληρωνει τεβε? μιλαμε να φτιαχνει ψιλοκοσμηματακια που το πολυ να αφηνουν κανα-2 χιλιαρικα το χρονο

γενικα, υπαρχει καποιο φορολογικο πλαισιο για αυτους που θελουν περιστασιακα να βγαλουν καποιο εξτραδακι απο τετοιες μικρο-ασχολιες? γιατι αν ειναι να βγαζει 2 χιλιαρικα το χρονο και να πληρωνει τα διπλα σε εισφορες και προκαταβολες φορου, ποιο το νοημα

Δημοσ.

γιατι αν ειναι να βγαζει 2 χιλιαρικα το χρονο και να πληρωνει τα διπλα σε εισφορες και προκαταβολες φορου, ποιο το νοημα

Αυτό το νόημα προσπαθούν εδώ και καποια χρόνια να καταλάβουν και οι έμποροι

• Like 4
Δημοσ.

Το etsy το ακουσα κ απο αλλου οποτε ισως τ ψαξω για εκει παραπανω.. ρωτησα εναν φιλο απο τραπεζα και μου ειπε αν θελω ν ειμαι ενταξει οντως θελει εναρξη κτλ κτλ.. τωρα αν υπαρχει παραθυρακι δν ξερω..

Δημοσ.

Και αν πεσει σε κανεναν ελεγχο ο καταστηματαρχης πως θα δικαιολογησει την παρουσια του προιοντος στο μαγαζι ? θα πρεπει να εχει τιμολογιο αγορας . 

Αν δεν κάνω λάθος μπορεί να κοπεί τιμολόγιο αγοράς από ιδιώτη όπως και σίγουρα θα μπορεί κάπως να τα δικαιολογήσει ως χειροποίητα (ότι τα φτιάχνει ο καταστηματάρχης μόνος του δηλαδή).

Δημοσ.

Το etsy το ακουσα κ απο αλλου οποτε ισως τ ψαξω για εκει παραπανω.. ρωτησα εναν φιλο απο τραπεζα και μου ειπε αν θελω ν ειμαι ενταξει οντως θελει εναρξη κτλ κτλ.. τωρα αν υπαρχει παραθυρακι δν ξερω..

Οι υποχρεώσεις κάθε ηλεκτρονικού καταστήματος είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές του φυσικού.

Αν υπάρχει φυσικό κατάστημα, τότε το ηλεκτρονικό λογίζεται ως "δευτερεύουσα/συμπληρωματική" παρουσία και δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω.

Για την ίδρυση όμως αποκλειστικά ηλεκτρονικού καταστήματος η φορολογική/ασφαλιστική εμπλοκή είναι μονόδρομος, αν κάποιος θέλει να είναι σύννομος.

Θα μπορούσε κάποιος να "στήσει" το ηλεκτρονικό κατάστημα ως Εταιρεία του Εξωτερικού, με υποχρεωτικά αλλοδαπό domain & hosting, λογαριασμούς Τραπέζης εκτός κ.λ.π., όμως η εκτίμηση ετήσιου τζίρου δεν βοηθά ιδιαίτερα και αυτή τη κατεύθυνση.

ΠΜ for more .................

Δημοσ.

Μη μπλέκεσαι χωρίς λόγο. Ξεκίνα το σιγά σιγά, δες το πως θα περπατήσει. Αν φτάσεις σε σημείο να έχεις τόσα έσοδα που να αξίζει τον κόπο, θα βρεις και τον τρόπο να είσαι και "τυπικός" με την εφορία.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...