arsenal Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα παιδιά, ζω σε μια άκρως τουριστική περιοχή με αποτέλεσμα το airbnb να βασιλεύει. Από το σπίτι που ζούμε τώρα μας είπαν να αποχωρήσουμε οσο πιο σύντομα γίνεται διότι θέλει να κατέβει και να μείνει με την κοπέλα του ο γιος του ιδιοκτήτη. Τι προβλέπεται τώρα από εδω και πέρα, οκ εγω θα ψάχνω αλλα αν δεν βρίσκω? Καλύπτομαι κάπως με κάποιο τρόπο για καποιο διάστημα
pontez2 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Οχι Καλή μετακόμιση! Τουλάχιστον έδινες το ενοικιο μέσω τραπεζικου λογαριασμου ή στο χέρι? 6
keravnos21 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Οχι Σ ωραιος ξεκινα το μαζεμα τωρα και την επομενη φορα να προσεχεις 5
sphinxgr Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Χωρίς συμβόλαιο έχεις φύγει προχθές! Αν είχες, θα ίσχυαν τα ακόλουθα: Μπορεί ο ιδιοκτήτης να απαιτήσει από τον ενοικιαστή να αποχωρήσει πριν από τη λήξη του μισθωτηρίου συμβολαίου; Με βάση τη νομοθεσία το min διάστημα ενοικίασης ακινήτου είναι η 3ετία ακόμα και αν το μισθωτήριο αναφέρει μικρότερη διάρκεια από αυτή των 3 ετών. Εάν όμως συντρέχει σοβαρός λόγος όπως είναι η μη καταβολή του ενοικίου ή η αλλαγή χρήσης του χώρου ίσως να υπάρξει πιθανότητα αποχώρησης του ενοικιαστή. Ακόμη και εάν ο ιδιοκτήτης θέλει να χρησιμοποιήσει το χώρο για ιδιοκατοίκηση, η υφιστάμενη νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή και προβλέπει ότι τέτοια απαίτηση μπορεί να προβάλει μόνο εάν δεν υπάρχει άλλο ακίνητο στην ιδιοκτησία του. Και σε αυτή την περίπτωση όμως δίνει ένα ποσό στον ενοικιαστή ως αποζημίωση ενώ εάν ζητήσει το ακίνητο για ιδιοκατοίκηση και στο τέλος δεν το χρησιμοποιήσει έτσι, μπορεί να πληρώσει επιπλέον αποζημίωση. 3
duende Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Χωρίς συμβόλαιο έχεις φύγει προχθές! Αν είχες, θα ίσχυαν τα ακόλουθα: Μπορεί ο ιδιοκτήτης να απαιτήσει από τον ενοικιαστή να αποχωρήσει πριν από τη λήξη του μισθωτηρίου συμβολαίου; Με βάση τη νομοθεσία το min διάστημα ενοικίασης ακινήτου είναι η 3ετία ακόμα και αν το μισθωτήριο αναφέρει μικρότερη διάρκεια από αυτή των 3 ετών. Εάν όμως συντρέχει σοβαρός λόγος όπως είναι η μη καταβολή του ενοικίου ή η αλλαγή χρήσης του χώρου ίσως να υπάρξει πιθανότητα αποχώρησης του ενοικιαστή. Ακόμη και εάν ο ιδιοκτήτης θέλει να χρησιμοποιήσει το χώρο για ιδιοκατοίκηση, η υφιστάμενη νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή και προβλέπει ότι τέτοια απαίτηση μπορεί να προβάλει μόνο εάν δεν υπάρχει άλλο ακίνητο στην ιδιοκτησία του. Και σε αυτή την περίπτωση όμως δίνει ένα ποσό στον ενοικιαστή ως αποζημίωση ενώ εάν ζητήσει το ακίνητο για ιδιοκατοίκηση και στο τέλος δεν το χρησιμοποιήσει έτσι, μπορεί να πληρώσει επιπλέον αποζημίωση. αυτο ισχυει αν εχει γινει δηλωση της μισθωσης στο taxis μονο, η απαιτειται και χειρογραφο? ξερει κανεις?
paylidis Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 με δεδομένο οτι τα τελευταια 3-4 χρόνια ειναι ηλεκτρονικό, τοτε ναι θέλει ηλεκτρονικό καθως το αλλο δε θεωρείται εγκυρο. (και να θεωρούνταν θα ειχε παρελθει η τριετια) 1
pontez2 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Κι εγω μια άσχετη ερωτηηση. Πολύ προσφατα, ένα ζευγάρι μεταναστων ζήτησαν να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα απο έναν γνωστο. Του είπαν χωρις συμβόλαιο διότι δεν ειχαν ΑΦΜ κτλ. Αυτος (κακός) δέχτηκε. Του έδωσαν το πρωτο ενοικιο (ένα πολυ μικρό ποσό, κάπου στα 80 ευρω για 2άρι, διοτι πηγε να κάνει και τον καλό) και ειναι τωρα μέσα 6 μηνες με απληρωτο ρευμα, νερό. Ο τυπάς εφόσον δεν έφευγαν, ζήτησε απ τη ΔΕΗ να τους κόψει το ρευμα. Τωρα έχουν προβλημα με οργανωσεις υπερ των μεταναστων που του λένε οτι θα φάει μυνήσεις και τέτοια. Που μπορεις να μπλέξεις αμα πας να κάνεις το καλό όμως ε?? (δε ξέρω νομικά τι ισχύει σε τέτοια περίπτωση. Αν ηταν Ελληνες χωρις συμβολαιο ξέρω οτι απλά καλεις αστυνομια)
Pokemon640 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Κι εγω μια άσχετη ερωτηηση. Πολύ προσφατα, ένα ζευγάρι μεταναστων ζήτησαν να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα απο έναν γνωστο. Του είπαν χωρις συμβόλαιο διότι δεν ειχαν ΑΦΜ κτλ. Αυτος (κακός) δέχτηκε. Του έδωσαν το πρωτο ενοικιο (ένα πολυ μικρό ποσό, κάπου στα 80 ευρω για 2άρι, διοτι πηγε να κάνει και τον καλό) και ειναι τωρα μέσα 6 μηνες με απληρωτο ρευμα, νερό. Ο τυπάς εφόσον δεν έφευγαν, ζήτησε απ τη ΔΕΗ να τους κόψει το ρευμα. Τωρα έχουν προβλημα με οργανωσεις υπερ των μεταναστων που του λένε οτι θα φάει μυνήσεις και τέτοια. Που μπορεις να μπλέξεις αμα πας να κάνεις το καλό όμως ε?? (δε ξέρω νομικά τι ισχύει σε τέτοια περίπτωση. Αν ηταν Ελληνες χωρις συμβολαιο ξέρω οτι απλά καλεις αστυνομια) Τους κάνει έξωση, 400Ευρώ έχει, και φεύγουν από χθες.
keravnos21 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Τους κάνει έξωση, 400Ευρώ έχει, και φεύγουν από χθες. Αν θελει να το τραβηξει ακομα περισσοτερο καλει την αστυνομια και λεει οτι μπηκαν στο σπιτι με το ετσι θελω κλπ, τροποι υπαρχουν και απο την στιγμη που απο οτι γραφει τουλαχιστον του φερθηκαν και σκαρτα ας το τραβηξει. 3
29gk Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 ΔΕΗ και τηλεφωνο που πολυ κακως τα εχει στο ονομα του, δεν θεωρουνται ουσιωδη και μπορουν ανετα να κοπουν. Αυτο που δεν μπορει να κοψει ειναι μονον το νερο καθως συντρεχουν λογοι υγειονομικης ασφαλειας οπως και γενκοτερα ασφαλειας. Απο την αλλη, απο την στιγμη που δεν εχει συμβολαιο, εστω με την αναγραφη 1€ ως ενοικιο, δεν μπορει να προχωρησει στις στανταρ διαδικασιες ( αποδοση μισθιου, εξωση κτλ ) και θα εχει μπροστα του σοβαρα δικαστικα εξοδα. Θα χρειαστει οπωσδηποτε δικηγορο δηλαδη, να τεκμηριωσει καταληψη ή κατι παρομοιο και πιαστο αυγο και κουρεφτο. Ειτε λοιπον βρισκει εναν τροπο και τους βγαζει ολους εξω και αλλαζει κλειδαριες ( παρανομο, ατυπο και κινηση μεγαλου ρισκου ωστε να μην τον παρει κανενας ειδηση ) ειτε ας παει αμεσα σε δικηγορο κι ας ανοιξει το πορτοφολι του. Και ολα αυτα εχοντας και τον κινδυνο καταστροφων στο ακινητο εως και καποιας πυρκαιας σε αυτο. Οπου μαντεψε και ποιος θα ειναι υπευθυνος ως προς την Πυροσβεστικη και γενικοτερα.
duende Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Κι εγω μια άσχετη ερωτηηση. Πολύ προσφατα, ένα ζευγάρι μεταναστων ζήτησαν να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα απο έναν γνωστο. Του είπαν χωρις συμβόλαιο διότι δεν ειχαν ΑΦΜ κτλ. Αυτος (κακός) δέχτηκε. Του έδωσαν το πρωτο ενοικιο (ένα πολυ μικρό ποσό, κάπου στα 80 ευρω για 2άρι, διοτι πηγε να κάνει και τον καλό) και ειναι τωρα μέσα 6 μηνες με απληρωτο ρευμα, νερό. Ο τυπάς εφόσον δεν έφευγαν, ζήτησε απ τη ΔΕΗ να τους κόψει το ρευμα. Τωρα έχουν προβλημα με οργανωσεις υπερ των μεταναστων που του λένε οτι θα φάει μυνήσεις και τέτοια. Που μπορεις να μπλέξεις αμα πας να κάνεις το καλό όμως ε?? (δε ξέρω νομικά τι ισχύει σε τέτοια περίπτωση. Αν ηταν Ελληνες χωρις συμβολαιο ξέρω οτι απλά καλεις αστυνομια) καλα, και αυτος γυρευοντας πηγαινε? "σκοτωσε" το δυαρι σε σε ανθρωπους χωρις αφμ, μεταναστες (με ενα στρατο "αλληλεγγυων" απο πισω)? τωρα υποθετω, μονο με αστυνομια, για καταληψη χωρου κλπ. αλλα πρεπει οπωσδηποτε να παει σε δικηγορο πριν τον φανε οι ΜΚΟ. εμπλεξε και θα μπει μεσα χοντρα για 80 ευρω
defacer Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Κι εγω μια άσχετη ερωτηηση. Πολύ προσφατα, ένα ζευγάρι μεταναστων ζήτησαν να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα απο έναν γνωστο. Του είπαν χωρις συμβόλαιο διότι δεν ειχαν ΑΦΜ κτλ. Αυτος (κακός) δέχτηκε. Του έδωσαν το πρωτο ενοικιο (ένα πολυ μικρό ποσό, κάπου στα 80 ευρω για 2άρι, διοτι πηγε να κάνει και τον καλό) και ειναι τωρα μέσα 6 μηνες με απληρωτο ρευμα, νερό. Ο τυπάς εφόσον δεν έφευγαν, ζήτησε απ τη ΔΕΗ να τους κόψει το ρευμα. Τωρα έχουν προβλημα με οργανωσεις υπερ των μεταναστων που του λένε οτι θα φάει μυνήσεις και τέτοια. Που μπορεις να μπλέξεις αμα πας να κάνεις το καλό όμως ε?? (δε ξέρω νομικά τι ισχύει σε τέτοια περίπτωση. Αν ηταν Ελληνες χωρις συμβολαιο ξέρω οτι απλά καλεις αστυνομια) Σόρι λίγο αλλά έχω μερικές (άσχετες) απορίες. 1. Για την ψυχή της μάνας του το έκανε, ή τους λυπήθηκε; Γενικά όταν κάποιος κάνει κάτι το οποίο είναι ταυτόχρονα α) παράνομο και β) κερδοφόρο, δεν είναι η πρώτη μου σκέψη ότι πήγε να κάνει "το καλό". 2. Στους αλλοδαπούς χωρίς συμβόλαιο γιατί δεν καλείς αστυνομία όπως και στους Έλληνες; Θα έρθουν και θα σου πουν δεν ασχολούμαστε λόγω εθνικότητας; 4
29gk Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν εχει καμια απολυτως σχεση η ταυτοτητα αυτου που ειναι μεσα. Η αστυνομια λοιπον απλα δεν ειναι option καθως χρειαζεται νομιμη εντολη για να μπει σε μια οικια. Εαν δεν την εχει απλα δεν περνα ουτε το κατωφλι. Ακομα και εσυ να εισαι ο ιδοκτητης θα πρεπει να πιστοποιησεις την ταυτοτητα σου, το δικαιωμα σου και να λαβεις εντολη απο - υποθετω δεν ειμαι νομικος- απο τον εισαγγελεα ο οποιος και θα διαταζει την αστυνομια στο να παρεμβει. Απο εκει και περα, να το επαναλαβω. Απο την στιγμη που δεν υπαρχει συμβολαιο, ενα οποιοδηποτε συμβολαιο εστω και με 1€, υπευθυνος οπως και υπολογος αστικα και ποινικα για το εν λογω οικημα ειναι ο ιδιοκτητης. Σε μια ζημια, ειτε επειδη ειναι βρωμιαρηδες και τους την επεσε το υγιειονομικο, ειτε επειδη πηρε φωτια το ψυγειο και κληθηκε η πυροσβεστικη, ειτε επειδη στηθηκε γιαφκα της 17Ν και μπουκαρε η αντιτρομοκρατικη, απο την αναποδη ας πουμε θα βρεθει ο ιδιοκτητης ο οποιος και τοτε θα πρεπει να αποδειξει τα δυσκολα. Σε δικηγορο λοιπον. εφοσον ηδη σημειωθηκε το πρωτο παρατραγουδο και αμεσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα