Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, εχω εγκαταστησει το δωματιο εργασιας μου στη σοφιτα του σπιτιου μου, αλλα η ηχομονωση ειναι απαισια δυστηχως. Το πατωμα ειναι ξυλινο κ καθως περπατας ακουγεται 'ντουκ ντουκ' αλλα και οι ηχοι απο το κατω δωματιο του αδερφου μου παιρνανε αβερτα, αλλα και οι δικοι μου σε αυτον.

Επισης υπαρχει ενα μερος που ειναι γυψοσανιδα διπλη χωρις μονωση αναμεσα.

Αυτο που σκεφτομαι ειναι το εξης:

Μπορω να βαλω καποιο ηχομονωτικο υλικο ΠΑΝΩ στο πατωμα και πανω στη γυψοσανιδα στο εσωτερικο του δωματιο μου? Το να ψυλωσω τη γυψοσανιδα για να μπει αναμεσα η μονωση  το βρισκω λιγο δυσκολο καθως υπαρχει ρευμα αναμεσα στο οποιο εξεχει η λαμπα φωτος. Το να ψυλωσω το ξυλινο πατωμα επισης δυσκολο.

Γινεται να γινει η δουλεια η δυσκολα? Μην μου προτεινετε αυγοθηκες κ χαλια, ψαχνω σωστα ηχομωνοτικα υλικα τα οποια μπορεις να κολλησεις/τοποθετησεις ΠΑΝΩ στο πατωμα η στη γυψοσανιδα.

Σας ευχαριστω.

Δημοσ.

Καλησπερα, εχω εγκαταστησει το δωματιο εργασιας μου στη σοφιτα του σπιτιου μου, αλλα η ηχομονωση ειναι απαισια δυστηχως. Το πατωμα ειναι ξυλινο κ καθως περπατας ακουγεται 'ντουκ ντουκ' αλλα και οι ηχοι απο το κατω δωματιο του αδερφου μου παιρνανε αβερτα, αλλα και οι δικοι μου σε αυτον.

Επισης υπαρχει ενα μερος που ειναι γυψοσανιδα διπλη χωρις μονωση αναμεσα.

Αυτο που σκεφτομαι ειναι το εξης:

Μπορω να βαλω καποιο ηχομονωτικο υλικο ΠΑΝΩ στο πατωμα και πανω στη γυψοσανιδα στο εσωτερικο του δωματιο μου? Το να ψυλωσω τη γυψοσανιδα για να μπει αναμεσα η μονωση  το βρισκω λιγο δυσκολο καθως υπαρχει ρευμα αναμεσα στο οποιο εξεχει η λαμπα φωτος. Το να ψυλωσω το ξυλινο πατωμα επισης δυσκολο.

Γινεται να γινει η δουλεια η δυσκολα? Μην μου προτεινετε αυγοθηκες κ χαλια, ψαχνω σωστα ηχομωνοτικα υλικα τα οποια μπορεις να κολλησεις/τοποθετησεις ΠΑΝΩ στο πατωμα η στη γυψοσανιδα.

Σας ευχαριστω.

Από την στιγμή που δεν θέλεις απλές λύσεις, τότε πας σε πολιτικό μηχανικό που να εξειδικεύεται σε ηχομονώσεις και ζητάς μια μελέτη και επαγγελματικές  λύσεις…

Και πίστεψε με υπάρχουν πολλές…

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα σου, οτι και να βάλεις στο πάτωμα ή στην γυψοσανιδα δεν θα εχεις κανένα αποτέλεσμα, ειναι λάθος κατασκευασμένο

Δημοσ.

Από την στιγμή που δεν θέλεις απλές λύσεις, τότε πας σε πολιτικό μηχανικό που να εξειδικεύεται σε ηχομονώσεις και ζητάς μια μελέτη και επαγγελματικές  λύσεις…

Και πίστεψε με υπάρχουν πολλές…

Δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα σου, οτι και να βάλεις στο πάτωμα ή στην γυψοσανιδα δεν θα εχεις κανένα αποτέλεσμα, ειναι λάθος κατασκευασμένο

Άντε βγάλε άκρη τώρα! :D

• Like 4
Δημοσ.

για να μην ακουει ο απο κατω τα βηματα σου βαλε μια μοκετα να περπατας πανω σ' αυτην. και καποιου ειδους μονωση να ειχες βαλει αναμεσα στα σανιδια τα ¨βηματα¨σου παλι θα τα ακουγε ο απο κατω.

τωρα για σενα που εισαι στην σοφιτα πες του αδερφου σου να μην κουβαλαει στο σπιτι γκομενες με περγιεργες ¨κραυγες¨  :P ή ανοιξε μια τρυπα στα σανιδια...........

Δημοσ.

Άντε βγάλε άκρη τώρα! :D

Μια χαρα τα λενε και οι δυο.

Αν δεν σπάσεις αυγα, ομελετα δεν κάνεις, οποτε κάτι μαγικό να κόψει τον ήχο δεν υπάρχει. Απο την άλλη υπάρχουν λύσεις αλλά εχουν κόστος και κόπο. 

Ημουν έτοιμος να γραψω για παχύ χαλί ή μοκέτα αλλά αν ο ts δε θέλει χαλιά ή μοκέτες, ουτε να αλλάξει ξύλο (ή να βάλει μπετο) τοτε η μονη λύση ειναι να αγοράσει ακουστικά ή ωτοασπίδες. Ομοίως και ο αδερφός του

• Like 1
Δημοσ.

Στον τοίχο αυγοθήκες.

Στο πάτωμα δυστυχώς δε γίνεται σπάνε τα αυγά. :-D

Μία  λύση αλλά κοστοβόρα. Μονωτικό υλικό μάλλον down και από πάνω πάτωμα laminate. B)

Δημοσ.

Αυτα μπαινουν σαν υποστρωμα.Προφανως δεν θελεις να κανεις αυτο.Ρωτα καποιον επαγγελματια αν μπορεις να βαλεις καποιο   σκληρο υλικο πανω απο το πατωμα και πανω απο αυτο κανα χαλι.Προφανως θα πρεπει να ειναι οικολογικο (να μην αναπνεις διαφορα) , να αντεχει φωτια, υγρασια , μηκυτες.Ενα καρο υλικα υπαρχουν.

Ημιμετρο βεβαια αλλα ισως υπαρξει φθηνη βελτιωση του προβληματος.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οικονομική λύση είναι η μοκέτα
Υπάρχουν επαγγελματικές μοκέτες με 6,49 Ευρώ / τμ
Για 32 τμ χώρο μου βγήκε περίπου 316 Ευρώ (με τοποθέτηση).
Όταν μιλάμε για μοκέτα, εννοείται ότι θα είναι τοίχο σε τοίχο, να καλύπτει όλη την επιφάνεια.
Εξαρτάται και το γούστο σου στις μοκέτες, γιατί υπάρχουν και μοκέτες των 100Ευρώ/τμ ! Δεν θα κερδίσεις κάτι στο θέμα μόνωσης με μόνη εξαίρεση αν έχει μεγαλύτερο πάχος.

Μια λίγο καλύτερη λύση είναι να ξηλώσεις το δάπεδο και να κάνεις μερικές τροποποιήσεις. Εφόσον είσαι με παρκέ. Κάνεις το εξής:
αφαιρείς το παλιό παρκέ με προσοχή.
αφαιρείς τα παλιά δοκάρια σου με προσοχή.
αντικαθιστάς τις απαράδεκτες ξύλινες βάσεις που είχε το δοκάρι παρκέ, με εξειδικευμένα αντικραδασμικά
http://www.monosis-avramidis.gr/el/view/eshop-antikradasmika
Το αγαπημένο μου είναι το Vibro EP, αντέχει τα πάντα. Θα σου βγει ακριβά αλλά αξίζει.
Και το VIBRO FS είναι εξίσου αποδοτικό καθώς απορροφάει τον κραδασμό του δοκαριού.
παράδειγμα τοποθέτησης (εικόνα κάτω δεξιά) ορυκτοβάμβακας (οκ παλεύεται και αυτό), δοκάρι και VibroFs :
http://www.monosis-avramidis.gr/el/view/eshop-vibro-fs
τοποθετείς τα δοκάρια που χρησιμοποιούσες, με τα αντικραδασμικά τους που σου πρότεινα.
προσθέτεις πετροβάμβακες στα "κενά" που υπάρχουν μεταξύ των δοκαριών (15, 30, 60cm ανάλογα)
Ο πετροβάμβακας δεν θα σου κοστίσει πολύ, είναι φτηνό υλικό και είναι στάνταρ για μόνωση σε ήχο/θερμότητα/κρύο. Υπολόγισε πόσο πάχος είναι το "κενό" μεταξύ μπετού και παρκέ όταν αρχίζεις να ξηλώνεις το παρκέ. Για να υπολογίσεις πόσο πάχος πετροβάμβακα θα βάλεις.
τοποθετείς το παλιό σου παρκέ η αγοράζεις καινούριο. Ανάλογα με το γούστο σου. Οι τιμές σε καινούρια παρκέ πάνε από 25Ευρώ με 40 Ευρώ για κάθε Τμ. Υπολόγισε τοποθέτηση και προεργασία.
Hot tip : για να σου κρατήσει το παρκέ, βάλε διάφανη ρητίνη δαπέδου ώστε να είσαι άνετος και να αντέχει για χρόνια το setup σου χωρίς φθορές. Η ρητίνη δεν παθαίνει τίποτα όσες φορές και να το κοπανάς η να ρίχνεις καθαριστικά, με μόνη εξαίρεση εξειδικευμένα οξύ/διαλύτες που δεν υπάρχουν στο εμπόριο.

Άμα κάνεις όλα όσα είπα, και δάπεδο και μοκέτα. Τότε δεν θα σε νοιάζει τίποτα από θόρυβο, θα κάνεις πραγματικά ότι θες !
Good luck :D

Επεξ/σία από Pokemon640

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...