Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο τίτλος είναι λάθος.

Αν θες να δουλέψεις δεν μπορεί να σε εμποδίσει κανένας. Παραιτησου και δούλεψε όσο θες.

Αυτό για την περίπτωση που θα δουλέψεις περισσότερο για τις επιπλέον απολαβές.

Αν θες να δουλέψεις για λόγους δημιουργηκοτητας, δούλεψε παραπάνω στο δημόσιο, δεν θα σου πει κανείς τίποτα.

Δημοσ.

Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, έτσι ξεκίνησαν, μετά παίρνουν το κολαι και γίνονται αυτοί που γνωρίζουμε σήμερα.

• Like 1
Δημοσ.

ts, η σύμβασή σου είναι δημοσίου δικαίου ή είσαι σε κάποια υπηρεσία του δημοσίου μέσω κάποιας κοινωφελής επιχείρισης? ο μισθός μονίμου υπαλλήλου με σύμβαση δημοσίου  απ ότι ξέρω είναι τελείως διαφορετικός απο αυτόν που αναφέρεις. 

Δημοσ.

ts, η σύμβασή σου είναι δημοσίου δικαίου ή είσαι σε κάποια υπηρεσία του δημοσίου μέσω κάποιας κοινωφελής επιχείρισης? ο μισθός μονίμου υπαλλήλου με σύμβαση δημοσίου  απ ότι ξέρω είναι τελείως διαφορετικός απο αυτόν που αναφέρεις. 

ειναι ΔΕ, αν ειναι και ανυπαντρος καπου εκει ειναι ο μισθος (παντρεμένος ΔΕ με 2 παιδια μετα βιας φτανει τα 680)....

Δημοσ.

ειναι ΔΕ, αν ειναι και ανυπαντρος καπου εκει ειναι ο μισθος (παντρεμένος ΔΕ με 2 παιδια μετα βιας φτανει τα 680)....

δλδ τα 858 είναι μεικτά? και απ ότι θυμάμαι δεν έχει δώρα Χριστουγέννων κ Πάσχα, σωστά?   

Δημοσ.

δλδ τα 858 είναι μεικτά? και απ ότι θυμάμαι δεν έχει δώρα Χριστουγέννων κ Πάσχα, σωστά?   

πολυ σωστα... εμενα τα μεικτα μου ειναι ~1600...

και ναι 12 μισθοι, οχι 14 οπως στον ιδιωτικο τομεα... Γενικα, νεος και  ΔΕ, στο δημόσιο χασούρα ειναι... Ακριβως τα ιδια με τον ελαχιστο μισθό στον ιδιωτικό τομέα παιρνεις...

Δημοσ.

και ναι 12 μισθοι, οχι 14 οπως στον ιδιωτικο τομεα... Γενικα, νεος και  ΔΕ, στο δημόσιο χασούρα ειναι... Ακριβως τα ιδια με τον ελαχιστο μισθό στον ιδιωτικό τομέα παιρνεις...

12 μισθούς και ξεφτίλα  μάλιστα... εγώ  πριν κανα 2 χρόνια σε ορισμένου χρόνου θυμόμουν  700+ και σε μια συζήτηση που είχα με εναν συμβασιούχο απο αυτούς που τους ανανεώνουν συνέχεια κάτι μου πέταξε για 600 ευρω, αλλά δεν έδωσα βάση.

Δημοσ.

Αν είναι χασούρα τότε γιατί σκοτώνονται να μπουν στο δημόσιο? Η μονιμότητα αξίζει πολύ.

Επιπλέον δεν καταλαβαίνω γιατί απ την στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα κάποιος νέος παίρνει τον ελάχιστο μισθό,

θα πρέπει το κράτος να είναι διαφορετικού τύπου εργοδότης και να δίνει μεγαλύτερο ελάχιστο μισθό.

Ξεχωρίζει έτσι τους πολίτες τους σε 2 κατηγορίες. Επιπλέον στον ιδιωτικό τομέα η συνθήκες εργασίας είναι πολύ σκληρότερες.

Αυτό που λείπει απ τον δημόσιο τομέα είναι ζήλος και ενδιαφέρον των εργαζομενων.

Πήγα προχθές να δώσω αίμα σε ένα νοσοκομείο και το δωμάτιο ήταν ημικατεστραμένο και το πρώτο που σκέφτηκα ήταν πως ανέχονταν οι δημόσιοι υπάλληλοι να περνάνε 8 ώρες απ την ζωή τους εκεί μέσα. Εγώ θα καθόμουν και θα το έβαφα μόνος μου.

Αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τίποτα πέρα απ το πότε θα περάσουν οι 8 ώρες για να φύγουν τρέχοντας.

Και για επανέλθω και λίγο ontopic,

φίλος μου είχε πει πως το paypal του ζήτησε ΑΦΜ πέραν από ένα όριο εσόδων.

Δεν ξέρω αν ισχύει όντως αλλά μπορεί να το ψάξει το ts.

• Like 1
Δημοσ.

Προφανως και θα πρεπει να υπαρχει ισότητα μεταξώ ιδιωτικού και δημοσίου, ειμαι και εγω καθετος σε αυτό, αλλα η "ελληνική επιχειρηματικότητα" βρισκει και κάνει τις ανάλογες προσαρμογές......

Η μονιμότητα ειναι σχετική, με την όλη κατάσταση...αλλα ναι μετράει...!

Για εμενα οπως ίσως ήδη ειπα, εαν δε του αρέσει και εβγαζε περισσότερα εξω ας φυγει... Όλες οι άλλες λύσεις ειναι risky, καποια στιγμή μπορει να ειναι ο Ts σε μια επιτροπη (εστω και παραλαβης γραφικής υλης) και να πρέπει να κάνει ποθεν εσχες οπου θα του ψάξουν τα παντα....και μπλέκει για πλάκα!

Δημοσ.

Κάνε αυτό που πιστεύεις εσυ. Μην ακούς τι λέει ο ένας και τι λέει ο άλλος. Αν γουστάρεις να προγραμματίζεις κάν'το. Δουλειές, μαζεύεις εμπειρία, φτιάχνεις ένα καλό πορτοφόλιο και μετά άμα λαχει φεύγεις εξωτερικό. Η τύχη γουστάρει τους τολμηρούς.

• Like 1
Δημοσ.

Κουβεντες τύπου "παραίτησης" δυστυχώς δεν παίζουν καθώς λόγω ηλικίας και οικογένειας...αν και είχα πολύ δυνατή πρόταση απο εξωτερικό και έχω κάνει κάποιες επαφές.....φυσικά θα λέτε "τι μας τσαμπουνάς τότε βρε μάστορα" ....απλώς σας λέω ότι ήταν τέτοιες οι συγκυρίες που στην τρέχουσα χρονική στιγμή δεν μου άφηναν επιλογές......απλώς κάνω αν είναι δυνατόν μια προσπάθεια για κάτι καλύτερο....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...