Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους..

Λοιπόν έχω 1 θέμα και δεν ξέρω απο που να το πιάσω...

Πολύ πρόσφατα διορίστηκα στο δημόσιο ...(κάπου εδώ φαντάζομαι ότι θα αρχίσουν οι αποδοκιμασίες...αλλά υπόψιν μισθός ΔΥ ΔΕ <600€) ..με 1 αρχαία προκήρυξη την οποία σχεδόν παντελώς είχα ξεχάσει....και μπήκα και με βάση την άμετρη σοφία του Δημοσίου σε μία εντελώς άσχετη θέση...καμμία σχέση με την προκήρυξη-περιγραφή της θέσης καθώς "υπάρχουν άλλες ανάγκες".

Το θέμα είναι ότι σχεδόν ακριβώς προτού έρθει η ειδοποίηση για το Δημόσιο είχα αρχίσει να ασχολούμαι με το freelancing καθώς είμαι προγραμματιστής και "κάθισαν" κανα 2 δουλίτσες του 50αρικου στα γνωστά site με freelancing -->πληρωμή PayPal....φυσικά με το που ήρθε η ειδοποίηση τα έκοψα όλα και περίμενα να δω το πως και το τι....αλλά δεν βλέπω φως στον ορίζοντα....ειδικά τα πρώτα 2 χρόνια στο Δημόσιο είσαι το τίποτα του τίποτα ...οπότε για λύσεις υπηρεσιακές ...απλώς θέλουμε 2+ χρόνια και αν....και να μην  ξεχάσουμε ότι κανονικά θέλει έναρξη εργασίας, ΕΦΚΑ και πάει λέγοντας...

Το θέμα είναι ότι εγώ έχω αρκετό χρόνο (μην μπερδεύεστε με το δημόσιο.....απλώς όταν γυρνάω στο σπίτι δεν έχω την εγνοια πως και τι πρέπει να κάνω για να δουλέψει αύριο το εργαστάσιο στην τρίχα ---servers,code optimization...κτλ...απλώς μετά το 8ωρο της δουλειάς δεν υπάρχει 2η σκέψη) ...και είναι κρίμα να μην μπορώ να συμπληρώσω το πενιχρό εισόδημα μου με την ενασχόληση που μου αρέσει και μπορώ να κάνω....

Οπότε απόψεις και γνώμεις για το αν μπορώ να κάνω τίποτα ....ή απλώς να τα παρατήσω όλα....λόγω έλλειψης δυνατότητας για οποιαδήποτε εξωσχολικής δραστηρίοτητας....κατά τα άλλα περιμένουμε την ανάπτυξη τρομάρα μας....

• Like 1
Δημοσ.

Απ' την στιγμή που γνωρίζεις οτι σαν μόνιμος δημόσιος υπάλληλος δεν μπορείς να έχεις εισοδήματα από άλλη δουλειά, δεν έχει κανένα νόημα αυτό που γράφεις ούτε να σου δώσουμε λύση ή να συζητήσουμε κάτι. Παρατάς όλα τα υπόλοιπα και ασχολείσαι με τον διορισμό σου, αλλιώς υπάρχει και η λύση της παραίτησης.

Το οτι και άλλοι ΔΥ έχουν αδήλωτα εισοδήματα και δουλειές παρανόμως είναι γνωστό. Μέχρι φυσικά να εντοπιστούν από κανέναν τυχαίο έλεγχο της εφορίας και των οικονομικών υπηρεσιών ή ακόμα κι αν πέσει καρφωτή και μετά να πληρώνουν πρόστιμα ή να έχουν θέματα με την υπηρεσία τους.

• Like 1
Δημοσ.

Αναλόγως πάντως με το που είσαι διορισμένος

Ξέρω προσωπικά περιπτώσεις ανθρώπων που είναι σε ΝΠΔΔ που έχουν και βιβλία ελεύθερου επαγγελματία

Τώρα αν συμφέρει αυτό, άλλου παπά ευαγγέλιο...

Δημοσ.

Έχω ακούσει ότι οι Δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να δουλέψουν και σε άλλες δουλειές, αλλά υπο προϋποθέσεις. Δεν ξέρω όμως συγκεκριμένα ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις, νομίζω πρέπει να πάρεις άδεια από την υπηρεσία στην οποία δουλεύεις και αν στην δώσουν μετά να κάνεις ότι είναι να κάνεις.

Δημοσ.

Όχι οι μόνιμοι υπάλληλοι. Εξαρτάται λοιπόν από το καθεστώς εργασίας σου αν μπορείς να δουλέψεις εκτός το απόγευμα είτε με μπλοκάκι είτε με ένσημα.

Δημοσ.

Αυτά βλέπω και προβληματίζομαι ...μια περίπτωση εδώ μια περίπτωση εκεί....σε μια υπηρεσία εγκρίθηκε αυτό..σε μια άλλη αυτό...όλα αυτα φυσικά μετα την 2ετία που είμαι στην κατηγορία "σκουπιδιού".

Δημοσ.

@green gordon. Είναι δόκιμος, οπότε στη διετία έρχεται η αξιολόγηση η οποία ποτέ δεν είναι αρνητική για να απολυθεί, καθώς δεν έχω ακούσει προσωπικά τέτοια περίπτωση. Απλά σαν νέο ίσως τον τρέξουν. @grmthinking Για δεύτερη απασχόληση μπορείς να πάρεις άδεια (για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και δουλειά) από την υπηρεσία σου. Αν σου δώσουν το ΟΚ (που συνήθως το δίνουν) μπορείς να δουλέψεις παράλληλα με την υπηρεσία σου αρκεί να μη βγάζεις πάνω από τα διπλά (συνταγματικός περιορισμός). Αποφάσεις υπάρχουν και στο διαδίκτυο. Φυσικά μπορείς να πάρεις άνευ αποδοχών για μέχρι και 5 χρόνια, οπότε η θέση σου σε περιμένει και έχεις κάνει τη δοκιμή σου.

Δημοσ.

Έχω ακούσει ότι οι Δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να δουλέψουν και σε άλλες δουλειές, αλλά υπο προϋποθέσεις. Δεν ξέρω όμως συγκεκριμένα ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις, νομίζω πρέπει να πάρεις άδεια από την υπηρεσία στην οποία δουλεύεις και αν στην δώσουν μετά να κάνεις ότι είναι να κάνεις.

Ναι, μπορείς αν λάβεις άδεια από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας σου. Άδεια που φυσικά δεν θα δωθεί γιατί μετά θα υπάρχουν και ένα σωρό άλλοι που θα απαιτήσουν άδεια και θα πούνε στον προίστάμενο αφού δώσατε άδεια σε εκείνον τότε πρέπει να πάρουμε και εμείς.

Δημοσ.

Γιατί αν συνεχίσει να κάνει την δουλειά του μέσω paypal τι μπορούν να του κάνουν; Τιποτα! Ακόμη και στο εξωτερικό, πόσο μάλλον στην Ελλάδα. Χρόνια έχω εισοδήματα με τον τροπο και τη δουλειά που κάνει και δεν έχει χρειαστεί να δηλώσω κατι με την παράλληλη εργασία μου. Απλά το κόλπο είναι να μην κάνεις cashout από το Paypal balance σε λογαριασμό τράπεζας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...