Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γάτα ότι χειρότερο... Τεμπελες και δεν κάνουν μπάνιο

Ενώ ο σκύλος κάθε πρωί κάνει μπάνιο, ξυρίζεται και πλένει δόντια πριν έρθει για χαρές/παιχνίδια.

• Like 16
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αυτά τα μαθαίνουν πριν, όχι κατόπιν εορτής!

Παρολαυτα θα μαι ευγενική :P

1. Απομακρύνεις επικίνδυνα αντικείμενα. Υπομονή. Όταν μασουλάει κατι αλλο της δίνεις το κόκκαλο της και της λες μπράβο

2. Δε γελάτε , δε λέτε συνέχεια μη μη μη. Ενα δυνατό και κοφτό μη ή όχι, και απομακρύνεστε

3. Ξηράς τροφή για κουτάβια μεσαίου -μεγάλου μεγέθους , 3 φορές τη μερα, οσο λεει με βάση τα κιλά της. Η οσο πει ο κτηνίατρος.

4. Υπομονή.

5. Κυρίως τα κάνουν μετά τον ύπνο, μετά το φαΐ ή το παιχνίδι. Όταν τη βλέπεις να γυρνάει γύρω γύρω και να μυρίζει τη βάζεις στην πάνα. Το θεμα ειναι αν τη προλάβεις να τα κάνει εκει ώστε να αρχίζετε τα μπράβο και τις επιβραβεύσεις

6. Όχι

7. Ναι

Thanx, αρκετά ενδιαφέροντα τα όσα λες!

Αυτό το μη μη μη που λες στο 2 έχει τύχει να το παρατηρήσω σαν αντίδραση ανθρώπου. Τώρα έμαθα ότι είναι λάθος. Επίσης και όταν παίζουν μετά το δάγκωμα αμέσως μαζί της θέλοντας να της δείξουν ότι είναι καλοί, και αυτό λάθος δεν είναι ?

Κουκλαρα!!!!!!

Thanx! :D

γιατι ρωτατε τα παντα! σαυτο το σαητ? και γιατι ποτε! ειδικους?? 

ενας κτηνιατρος θα σε καθοδηγησει πιο σωστα. 

Δε ξέρω αν το παρατήρησες άλλα έγραψα ότι τη πήραμε αργά τη Παρασκευή που τα κτηνιατρία είναι κλειστά, και το μήνυμα εδώ το έφτιαξα τη Κυριακή που επίσης είναι κλειστά. Άυριο θα πάμε.

3. φαγητο . την εκαστες..... σε πιο μικροσωμο μπασταρδακι θυμαμαι τουλαχιστον μια βαρβατη κατσαρολα
βραστο ζυμαρικο ΠΛΑΣ αρκετα αλλα ! και κροκετες μεσ'τη μερα ! τα σκυλια ειναι βουλιμικα !! (απτην εμπειρια μου)

Κατσαρόλα ζυμαρικά ?

Δε θα τυφλωθεί απ το ζάχαρο ?

4. εφοσο ειναι για εντος σπιτιου να δεις τα εμβολια !! και σορυ ειναι απαραδεκτο! να'χετε σκυλια (ποσο μαλλο

μεγαλοσωμα) σε διαμερισμα ! δεινοπαθουν !! βλεπω εναν φουκαρα που γαβγιζει απτον 4ο μερα-νυχτα και τον

πανε ενα 5λεπτο βολτα την ημερα, ΚΑΙ ΑΝ !! :mad: το βλεπεις οτι λυσσα! και δε χορταινει! (μα πως θα μπορουσε,

τοσα κιλα ζωο?? ακινητο ουσιαστικα.....)

Δηλαδή ανθρώποι που ζουν σε διαμερίσματα δε κάνει να έχουν σκύλους ?

Φυσικά και θα τη βγάζουμε αφού μπορεί πλέον να βγει έξω.

να βρεις ναχεις τηλεφωνα φιλοζωικης/καποιο σωματιο/κτηνιατρου.

Υπάρχει κτηνιατρό στη γειτονιά μου, το οποίο θα επισκεφθώ σύντομα.

(αν τελικα δε προχωρησει το σχεδιο, μη το παρατησεις πουθενα καταμεσης !! πηγαινε δωστο καπου !!)

Δε χρειαζόταν να το πεις αυτό. Αν ήμουν απ αυτούς που παρατάν τα σκυλιά στο δρόμο δε θα έμπαινα καν στο κόπο να ποστάρω για να ζητήσω πληροφορίες, θα έκανα του κεφαλιού μου.

Το χαριζεις και παιρνεις γατα. Problem solved!

Μου αρέσουν και εμένα οι γάτες, αλλά αυτό είναι αδύνατον.

Δεν είμαι μόνος σπίτι, και έχουν ενθουσιαστεί όλοι τόσο πολύ που είναι αδύνατον να το δίναμε.

Μάχη έγινε για να καταλήξουμε στο όνομά του, και έφτιαξα ένα προγραμματάκι που του έβαλα όλα τα ονόματα που μας άρεσαν για να διαλέξει ένα τυχαία.

Δημοσ.

Γάτα ότι χειρότερο... Τεμπελες και δεν κάνουν μπάνιο

Τις γάτες δεν θα τις ξαναβρίσεις...

άλλες χρησιμοποιούν κανονικά την τουαλέτα και τραβάν και καζανάκι αμαλάχει

και άλλες ''χρησιμοποιούν'' μέχρι και κωλόχαρτο! :P

d015.gif

• Like 3
Δημοσ.
3. φαγητο . την εκαστες..... σε πιο μικροσωμο μπασταρδακι θυμαμαι τουλαχιστον μια βαρβατη κατσαρολα
βραστο ζυμαρικο ΠΛΑΣ αρκετα αλλα ! και κροκετες μεσ'τη μερα ! τα σκυλια ειναι βουλιμικα !! (απτην εμπειρια μου)

Κατσαρόλα ζυμαρικά ?

Δε θα τυφλωθεί απ το ζάχαρο ?

Μονο ρυζακι αν θες αλλα οχι παρα πολυ...οταν πηρα τον δικο μου πριν χρονια κ ο κτηνιατρος ειπε δωστου φαι οσο θελει αφου πειναει τωρα που ειναι  μικρο την πατησαμε ασχημα.Και ειχε θεματα με το στομαχακι του μετα...Σκεψου ετρωγε 3 φορες την μερα ρυζι καμια 100αρια γραμμαρια και βαλε συν κροκετες αλλα μιλαμε για jack russel των 2 κιλων οταν ηταν 2-3 μηνων...Γενικα δινεις οτι λεει η τροφη που θα επιλεξεις και θα ταιριαζει στο σκυλακι  συν τα μεζεδακια του αλλα οχι πολλα εμεις του δινουμε 3-4 μεσα στην μερα τον ξεκινησαμε σαν επιβραβευση οταν ξεκινησε να τα κανει εξω και  μετα στην εκπαιδευση!

Για το οτι μασαει τα παντα εμενα δεν ειχε τετοια θεματα μονο γυρω στον 3ο μηνα και για κανα μηνα-διμηνο που εβγαζε δοντακια και μασαγε το ποδι της καρεκλας που ηταν σκληρο (οχι δεν επεσε κανεις απο καμια καρεκλα ευτυχως :P).

Για το οτι σας δαγκωνει προσεξε το λιγο,αν το συνεχισει ισως θελει λιγο αγριαδα και τιμωρια  αν δεν ακουσει στο Μη η στο οχι αναλογως τι διαλεξετε να λετε(γενικα φροντιστε να χρησιμοποιειται οσοι ειστε στο σπιτι ιδιες λεξουλες,μικρες και κοφτες για να καταλαβαινει το ζωντανο τι του γινεται και μην μπερδευεται)

• Like 1
Δημοσ.

Είναι όμως πολύ προστατευτικά για την οικογένεια και ιδίως για τα μικρά παιδιά.

Επειδή δεν έχω χώρο στο σπίτι πάμε τακτικά να παίξει η εγγονούλα και ταίζουμε κάποια αδέσποτα στη Λούτσα

που μάλλον είναι ημίαιμα λαμπραντόρ..

0433.jpg

Σας πληροφορώ ότι αν τολμήσει να έρθει άλλος αν και αδέσποτα δεν τον αφήνουν να κατέβει από το αυτοκίνητο

ή να πλησιάσει αν δεν τα μαλώσουμε .

• Like 2
Δημοσ.

ολες αυτες τις αποριες επρεπε να τις εχεις λυσει ΠΡΙΝ αποφασισεις να παρεις το κακομοιρο το ζωντανο. η συνεχεια ειναι προβλεψιμη, δυστυχως.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Προχθές ήρθε στο σπίτι μας ένα κουταβάκι! :)

Ημίαιμο Labrador με κάτι άλλο.

Και τώρα ? Τι κάνουμε ? Είμαι άσχετος από κουταβάκια.

Υπάρχουν κάποια θέματα για τα οποία θα ήθελα να μάθω κάποια πράγματα...

1. Μασάει τα πάντα. Παρότι της πήραμε 2 παιχνίδια ειδικά για να μασά, τα παρατάει και τρελένεται να μασά παντόφλες και παπούτσια! Μασά οτιδήποτε. Σακούλα σκουπιδιών, τραπεζομάντηλα, ακόμα και το καλάθι της μάσαγε και έκοβε το ξύλο κομμάτια, και της το πήραμε για να μη καταπιεί το ξύλο και πάθει τίποτα. Τι μπορώ να κάνω για αυτό ?

2. Τι να κάνουμε όταν μας δαγκώνει ? Πως πρέπει να φερθούμε για να σταματήσει να δαγκώνει ανθρώπους?

3. Επειδή τρώει τα πάντα, και σχεδόν συνέχεια... Τι να της δίνουμε, κάθε πότε, και πόσο ? Να της δίνουμε μαγειρευτό φαί (πχ μακαρόνια) ή μόνο ξηρά τροφή για σκύλους ? Να έχουμε συνέχεια το μπολ γεμάτο με φαί ή να το γεμίζουμε συγκεκριμένες ώρες ? Μέχρι και χώμα την έπιασα να τρώει και τρόμαξα και έτρεξα για να το φτύσει.

4. Επειδή είναι μικρή ακόμα μας έχουν πει πως απαγορεύεται να βγει απ' το σπίτι, για να μη κολλήσει τίποτα. Αλλά απ' την άλλη έχει πολύ ενέργεια. Και μες το σπίτι δεν υπάρχει αρκετός χώρος. Τι να κάνουμε για αυτό ? Θέλω να αρχίσω να τη βγάζω βόλτα έξω αλλά δε μπορώ. Εν το μεταξύ δε ξέρει καν να ανεβαίνει και να κατεβαίνει τα σκαλιά ή να ακολουθάει.

5. Συμβουλές για το πως να τη μάθουμε να κάνει την ανάγκη της σε ένα σημείο ?

6. Το ότι θα είναι σε διαμέρισμα χωρίς κήπο ή μπαλκόνι θα είναι κακό για αυτή ?

7. Τις νύχτες έχει... αυπνίες και θέλει παιχνίδια, και την ημέρα κοιμάται. Θα είναι εύκολο να αλλάξει ωράρια και να συνηθίσει ?

1. Είναι επειδή βγάζει/αλλάζει τα δόντια. Θα σταματήσει με τον καιρό αλλά χρειάζεται προσοχή όπως λες για να μην μασήσει τίποτα κακό (μικρά αντικείμενα, καλώδια ρεύματος, τοξικές τροφές, κλπ).

2. Να κάνετε ένα "άου" όταν το κάνει και να τραβιέστε ή να απομακρύνεστε απο αυτό ώστε να καταλάβει πως δεν είναι ευχάριστο. Αν το κάνει πάνω στο παιχνίδι, το σταματάτε ακριβώς εκείνη τη στιγμή που θα το κάνει. Τα σκυλιά δεν θυμούνται αργότερα αν έχουν κάτι κακό, οπότε αν θέλετε να δείξετε πως έκανε κάτι κακό, πρέπει να αντιδράσετε ακριβώς τη στιγμή που θα το κάνει.

3. Όχι τροφή ο,τι να'ναι. Καλύτερα ξηρά τροφή ειδικά για κουτάβια που έχουν περισσότερες πρωτεϊνες κλπ ώστε να αναπτυχθεί σωστά το κουτάβι. Αυτή η περίοδος ανάπτυξης θα καθορίσει την υπόλοιπη ζωή του κουταβιού, τις αντοχές του, την υγεία του, κλπ. Όχι πολλά μαγειρευτά που τρώμε εμείς και όχι πολλά ζυμαρικά (ζυμαρικά, ψωμιά κλπ θα του δημιουργήσουν προβλήματα όρασης κλπ μεγαλώνοντας). Προφανώς θα "τσιμπάει" μεζεδάκια αλλά όχι να τρώει κανονικά από αυτά.

4-5. Μόλις θα κάνει τα πρώτα εμβόλια θα μπορεί να βγαίνει και έξω. Τώρα μπορεί να κολλήσει κάτι αν βγει και να έχετε διάφορα θέματα. Σιγά σιγά αν καταφέρετε να βγαίνετε βόλτα τουλάχιστον 2 φορές τη μέρα και σε σχετικά σταθερές ώρες, θα μάθει να κάνει και την ανάγκη του έξω και δεν θα λερώνει καθόλου μέσα στο σπίτι. Για την ώρα βάλτε εφημερίδες σε ένα σημείο του σπιτιού ή στο  μπαλκόνι ώστε να πάει να τα κάνει εκεί. Δεν θα το μάθει αμέσως αλλά μόλις το δείτε να ετοιμάζεται να τα κάνει (συνήθως λίγο πριν γυρίζει γύρω απο τον εαυτό του πριν πάρει την ...τελική θέση), θα τρέχετε και θα το βάζετε πάνω στις εφημερίδες. Μόλις τα κάνει θα μαζεύετε τις πάνω πάνω και θα αφήνετε 1-2 απο κάτω πριν βάλετε νέες ώστε να μυρίζει λίγο και να ξέρει το σημείο το κουτάβι. Όταν λερώνει εκτός στόχου, άμεσα καθάρισμα ώστε να μη μυρίσει εκείνο το σημείο και το συνδέσει με την τουαλέτα του (το topine  είναι πολύ καλό καθαριστικό/απολυμαντικό για πατώματα που δεν είναι τοξικό για τα κατοικίδια).

6. Όχι, αρκεί να αφιερώνετε χρόνο μαζί του, να πάτε συχνά βόλτες και να το παίρνετε μαζί σας όπου μπορείτε και επιτρέπεται. 

7. Τα κουτάβια κοιμούνται πολύ. Μεγαλώνοντας όμως θα ακολουθήσει τις περισσότερες συνήθειές σας. Αν φροντίζετε τη μέρα να ασχολείστε μαζί του, θα πέφτει ξερό το βράδυ... :)

Βασικοί κανόνες σχετικά με τις τροφές:

Όχι σοκολάτα, κρεμμύδια, σταφύλια, καφές, κουκούτσια φρούτων. Αυτά είναι τοξικά και ειδικά σε ένα κουτάβι μπορεί να είναι και μοιραία αν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες. Ειδικά τα σταφύλια λειτουργούν και αθροιστικά ως προς τη ζημιά που κάνουν (πχ αν τρώει 1-2 ρόγες κάθε μέρα, μετράνε όλες συνολικά στις ζημιές που προκαλούν σε εσωτερικά του όργανα). 

Μπορεί άνετα όμως να τσιμπάει διάφορα άλλα φρούτα και λαχανικά όπως μήλα, καρότα, κλπ. Υπάρχουν στο web  αναλυτικές λίστες με όσα είναι safe κλπ. Ένα ολόκληρο καθαρισμένο καρότο θα το κρατήσει απασχολημένο για αρκετή ώρα και θα καθαρίζει και τα δόντια του.

Επίσης δεν αλλάζουμε απότομα το είδος τροφής. Πχ αν τρώει ξηρά τροφή και απότομα του δώσετε κονσέρβα ή σπιτικό για 1-2 μέρες, θα έχει θέματα με το στομάχι του. Αν τύχει κάτι τέτοιο θα χρειαστείτε επίσκεψη στον κτηνίατρο για να σας δώσει συμβουλές ή και κάποια φάρμακα. Το ρύζι πάντως με λίγο βραστό κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια μέσα σε περιπτώσεις στομαχικών και πεπτικών προβλημάτων, κάνει καλό (για λίγες μέρες, όχι συνεχως). 

Επίσης η ένδειξη πως όλα πάνε καλά με τη διατροφή του είναι τα ...χοντρά του, που πρέπει να είναι σφιχτά και όταν τα μαζεύετε να μην αφήνουν ιδιαίτερα ίχνη κάτω. Τώρα που είναι κουτάβι όμως θα δείτε αρκετές ...διακυμάνσεις! 

:)

ολες αυτες τις αποριες επρεπε να τις εχεις λυσει ΠΡΙΝ αποφασισεις να παρεις το κακομοιρο το ζωντανο. η συνεχεια ειναι προβλεψιμη, δυστυχως.

Δεν υπάρχει τίποτα προβλέψιμο εκτός από την ανικανότητα και την αδιαφορία ενός ιδιοκτήτη. Στην προκειμένη περίπτωση δεν φαίνεται να έχουμε μια τέτοια περίπτωση μιας και ζητάει πληροφορίες σχετικά με το πως θα προσφέρει ο,τι καλύτερο μπορεί στο νέο μέλος της οικογένειας. Όλοι αγχωμένοι είναι στην αρχή. Όλα όσα προσφέρει ένας σκύλος μέσα σε μια οικογένεια είναι τόσο θετικά, που οι υπόλοιπες δυσκολίες αντιμετωπίζονται εύκολα και ανώδυνα. 

• Like 4
Δημοσ.

Δεν υπάρχει τίποτα προβλέψιμο εκτός από την ανικανότητα και την αδιαφορία ενός ιδιοκτήτη. Στην προκειμένη περίπτωση δεν φαίνεται να έχουμε μια τέτοια περίπτωση μιας και ζητάει πληροφορίες σχετικά με το πως θα προσφέρει ο,τι καλύτερο μπορεί στο νέο μέλος της οικογένειας. Όλοι αγχωμένοι είναι στην αρχή. Όλα όσα προσφέρει ένας σκύλος μέσα σε μια οικογένεια είναι τόσο θετικά, που οι υπόλοιπες δυσκολίες αντιμετωπίζονται εύκολα και ανώδυνα. 

μακαρι να βγω λαθος, αλλα αποριες οπως

"Και τώρα ? Τι κάνουμε ? Είμαι άσχετος από κουταβάκια"

"Το ότι θα είναι σε διαμέρισμα χωρίς κήπο ή μπαλκόνι θα είναι κακό για αυτή"

δηλωνουν επιπολαιοτητα και λογικη "ας παρουμε ενα ζωντανο και βλεπουμε μετα τι θα κανουμε".

και θα σου πω 2 προσφατα περιστατικα απο πρωτο χερι.

2 γειτονες στη πολυκατοικια αποκτησαν πριν ενα χρονο σκυλια. ο ενας γιατι κατεβαινε στο χωριο και ηθελε παρεα η γυναικα του οταν μενει μονη, ο αλλος, γιατι δε περασε πανελληνιες η κορη. χωρις να εχουν ιδεα απο σκυλια κανεις τους.

η πρωτη ασχοληθηκε λιγο στην αρχη, μετα δε τη παλευε αλλο οσο το σκυλι μεγαλωνε και δε μπορουσε να το κουμανταρει, το εβγαζε 5 λεπτα εξω τη μερα και μετα το κλειδωνε στο μπαλκονι οπου εκανε ανω κατο το κοσμο. μεχρι που το πηραν καποια στιγμη και το παρατησαν στο χωριο.

ο αλλος, αφου περασε της κορης η στενοχωρια και επισης δε μπορουσε να το κουμανταρει μετα απο ενα χρονο, το "εξαφανισε" και αυτος νυχτα.

εχει καταντησει αηδια πια

ts μη με παρεξηγεις, πιστευω πως εχεις τις καλυτερες προθεσεις, αλλα λιγη σκεψη πρωτα δε βλαπτει. ελπιζω να το αγαπησετε και να μπορεσετε να το κρατησετε

Δημοσ.

Τουλάχιστον η εμπειρία από τον δικό μου σκύλο ήταν πως το πρόβλημα με το μαγειρευτό φαγητό σε ένα κουτάβι δεν είναι τόσο διάρροιες/εμέτοι/κολίτιδες κλπ (μιλάμε πάντω για κατόπουλο βραστό και ρύζι πχ, .οχι τηγανιτές πατάτες και μουσακά) εφόσον δίνεται σε σωστή ποσότητα, αλλά το ότι μαθαίνει το "νόστιμο" φαγητό και μετά δεν τρώει τις κροκέτες του. Μου το έχει πει και κτηνίατρος αυτό και το βλέπω και με τα μάτια μου δυστυχώς. Οπότε καλύτερα μόνο super premium κροκέτα τώρα που είναι κουτάβι.

• Super Moderators
Δημοσ.

Προσωπικά "πίνω νερό" στο όνομα των τροφών Orijen (βγαίνουν για κουτάβια εως και για υπερήλικες σκύλους). Είναι απο τις πιο ακριβές μεν αλλά έχω δει με τα μάτια μου την τέλεια ανάπτυξη σε διαφορετικής ράτσας σκύλους κλπ. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η προτροπη ειναι να πας σε ειδικο, κτηνιατρο. η μικρη μου εμπειρια που κατεθεσα (και δε σκοπευω

να επαναλαβω γιατι ειχα δεθει με το ζωντανο και οταν εκατσε να ξεδεθω!, στραβωσα ασχημα) λεει

οτι ταϊζαμε μεγαλες ποσοτητες ρυζι ή καποιο ελαφρυ εν πασα ζυμαρικο και κροκετες. επαθε 

καρκινο ,εικαζεται απ'τις κροκετες (dεν ειχε τοτε πριμιουμ - που ο'η'α ολα ειναι gmo's..) τελευταια

ακουγα για μοδα, με ωμο κρεας ! που θεωρω αδιανοητο για ζωντανο οργανισμο να φαει αφοβα!

κατι ωμο! λογω μικροβιων κλπ. 

δεν κατηγορησα κανεναν οτι παραταει - αλλα προφανως ολα τα παρατημενα, τα πηγαιναν για να 

τα κρατησουν για αρχη και μετα καπου στραβωσε....... 

ναι εσεις τα μαθενετε να κανουν τις αναγκες τους εξω ! και ολοι οι υπολοιποι εμεις ! πρεπει μεσα στα

σλαλομ απο μηχανες και παρκαρισμενα να προσεχουμε μη πατησουμε και κανα ενθυμιο! του ζωντανου σας......

Μαθετε να μαζευετε τις ακαθαρσιες τους ! οφειλετε ! περαν του νομου.. 

και ναι δε συμφωνω ουτε στο οτι πρεπει καποιο ζωντανο να κανει παρεα σε μας τους πιθηκισους ! δεν οφειλει ! 

ουτε γουσταρει ! και σιγουρα τα μεγεθη δεν ειναι για διαμερισμα. εγω με το πιο μικροσωμο (απο λαμπρα) και 

κηπο, ετρωγε κατι σπιντες που πλαναρε το ζωντανο στις στροφες !!!!! μπασταρδοποϊντερακι θηλυκια.

τεσπα. δε συζηταω αλλο. δε τσακωνομαι με κανενα. κατεθεσα μια αποψη. απλα παραβλεψτε. B)

εδιτ.: απλη αναφορα. να τι κανουν τα "υβρίδια λύκου" που'χετε κατασκευασει, φυσιολογικα!, υπο τις παρουσες χωροχρονο-κλιματολογικες συνθηκαι. https://www.theguardian.com/uk-news/2017/sep/25/british-woman-mauled-death-wild-dogs-greece-named  (δειχνει μπλεγμενο. απλη αναφορα. στην κρητη εγινε παρομοιο προσφατα πχ.)

2. καμια σχεση με "κοινωνικο δαρβινισμο" !! και δε μπορει ο καθεις να σχολιαζει/ασχολειται!/αφιερωνει χρονο με 

καθε π@π@ρ α που στη ματαιοδοξια του βγανει μια "καινουργια" λεξη ~! (sic)

Επεξ/σία από trantor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...