paralex25 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 γεια σε όλους, για την ολοκλήρωση της πτυχιακής μου πρέπει να συμπληρωθεί ένας μεγάλος αριθμός ερωτηματολογιων και γι' αυτό ζητάω την βοήθεια σας. 3 λεπτά θα χρειαστείτε μόνο αλλά πρέπει να είστε συνδεμενοι στο google account. σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScLplNGm-VexsnEUFLM27duj9rb_VO27_gDgtMd7bfsYmtaZA/viewform
tsioulak Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Το συμπληρωσα, 2 παρατηρησεις μονο: 1) το ζητημα με τα πνευματικα δικαιωματα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ κουβεντα και ετσι οπως εχεις διατυπωσει την ερωτηση δεν μπορει καποιος να βγαλει συμπερασμα τι ακριβως εννοεις. 2) Στο εισοδημα βαλε και ανεργος, τοσοι ημαστε στην Ελλαδα.
isay Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2017 Επισης να προσθέσω οτι τα ερωτηματολόγια πρέπει να ειναι ανώνυμα τελείως και χωρίς περιορισμους που θα δυσχεράνουν τον ερωτώμενο. Το να ειμαι συνδεμένος με το gmail account, πρώτον με βάζει σε κόπο να κάνω login και δευτερον (και κυριότερο) δεν είμαι σιγουρος για την ανυνυμία των απαντήσεων μου, αρα είτε δε θα συμπληρώσω τη φορμα ή θα συμπληρώσω "ωραιοποιημένα στοιχεία". Είναι σαν να πας να ψηφίσεις και να σου λεει, γράψε το ονομα σου στο ψηφοδέλτιο, αλλά δε θα το διαβάσουμε (ή θα μπορεί να το διαβάσει μονο ο δικηγόρος της ευφορευτικής επιτροπής)
paralex25 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Επισης να προσθέσω οτι τα ερωτηματολόγια πρέπει να ειναι ανώνυμα τελείως και χωρίς περιορισμους που θα δυσχεράνουν τον ερωτώμενο. Το να ειμαι συνδεμένος με το gmail account, πρώτον με βάζει σε κόπο να κάνω login και δευτερον (και κυριότερο) δεν είμαι σιγουρος για την ανυνυμία των απαντήσεων μου, αρα είτε δε θα συμπληρώσω τη φορμα ή θα συμπληρώσω "ωραιοποιημένα στοιχεία". Είναι σαν να πας να ψηφίσεις και να σου λεει, γράψε το ονομα σου στο ψηφοδέλτιο, αλλά δε θα το διαβάσουμε (ή θα μπορεί να το διαβάσει μονο ο δικηγόρος της ευφορευτικής επιτροπής) ευχαριστώ για την παρατήρηση σου. δυστυχώς πρέπει να είσαι συνδεδεμένος στο google account γιατί αλλοιως μπορεί ένα άτομο μόνο να συμπληρώσει 100 ερωτηματολογια. Εγώ δεν ξέρω πάντως από ποιους μου ήρθαν οι απαντήσεις άρα δεν μπορώ να βγάλω και συμπεράσματα.
isay Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Στα ερωτηματολόγια στατιστικών (για έρευνα πάντα), χρειάζεσαι δυο πραγματα. Πρώτον μεγάλο αριθμό απο συμμετέχοντες και δευτερον οσο πιο αληθινές απαντήσεις γίνεται. Στο πρώτο, αν εχεις μεγαλο αριθμό συμμετεχόντων, ευκολα αποσβενονται τυχόν πολλαπλά ερωτηματολόγια απο το ίδιο άτομο και επισης μεγάλη διασπορά οποτε τα δεδομένα ειναι πιο καθαρά για πραγματικά αποτελέσματα. Αν π.χ. ρωτήσεις "τι ομάδα ειστε" και έχεις 10000 συμμετοχές, ακομα και αν 5 ηλίθιοι απαντησουν απο 10 φορές οτι ειναι βαζελοι/γαυροι/κλπ εισαι εντός στατιστικου σφάλματος. Επισης με μεγάλο νουμερο εχεις μεγαλη διασπορα, οποτε δεν θα ειναι απαντησεις μόνο απο πειραια/Φιλαδέλφεια/κλπ. Με δυο λογια πρεπει να διευκολύνεις οσο περισσότερο γινεται την πρόσβαση ΣΥΝ να ειναι 'ευπεπτο" και σαφες το ερωτηματολογιο. Το δευτερο ειναι η ανωνυμία ωστε τα αποτελέσματα να ειναι πραγματικά και οχι ωραιοποιημένα. Παραδειγμα αν θες να ρωτήσεις σε ενα χωριό ποσοι ειναι άθεοι/χριστιανοι/μουσουλμάνοι πρεπει να ειναι παντελώς ανώνυμο χωρίς ψήγμα υπονοιας οτι μπορεί κάποιος να χαρακτηριστεί. Εσύ τώρα, άθελα σου, κάνεις κακό και στις δυο περιπτώσεις. Πρώτον "αναγκαζεις" τον άλλο να εχει λογαριασμό και να κάνει login (του βάζεις εμποδια) και δευτερον ακομα κι αν εσύ δεν βλέπεις τα logins των συμμετεχοντων, οι ίδιοι ίσως ωραιοποιήσουν τα πραγματα γιατί κάποιος (ακομα κι αν ειναι η google) τους καταγράφει. Εντάξει το google δίνει μια έτοιμη και ευκολα διαχειρισιμη πλατφόρμα αλλά αν την κοιτάξεις στα σημεία, μπορεί να βρεθείς με λάθος αποτελέσματα. Δεν ξέρω τι εργασία εχεις πίσω απο το ερωτηματολόγιο, αλλά για σοβαρή έρευνα πρεπει να ξέρεις τα παραπάνω και αν πέσεις και σε σοβαρό καθηγητή/πανεπιστήμιο θα σε βάλει να τα κάνεις απο την αρχή στην περιπτωση που ειναι κάτι βαρύ (π.χ. διπλωματική, διδακτορικό, κλπ). Αν ειναι ένα απλό essay ή εχεις πτυχιακή "να τελειωνουμε να παρουμε πτυχίο" σιγά μην ασχοληθεί ο καθηγητής/πανεπιστημιο.
bill2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2017 Ωράιο το ερωτηματολόγιο Αλλά να βάλεις και το άνεργος/φοιτητης-σπουδαστής υπάρχουν τόσα άτομα Επίσης και στο πεδίο γιατί χρησομοιείται το διαδίκτυο πρόστεσε και για εργασία
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα