Προς το περιεχόμενο

DIY Cold Brew Coffee

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω εδω και καιρο να βρω τροπο ευκολο να φτιαξω μονος μου τετοιο καφε. Ηπια χθες στην Αθηνα κια εφαγα φλασια και ειπα να ρωτησω και εδω. Συγκεκριμενα σε αυτο το βιντεο χρησιμοποιει ενα μεγαλο φιλτρο για τον αλεσμενο καφε, που δε μπορω να βρω πουθενα σε Ελληνικα μαγαζια. Ξερει κανεις που μπορω το βρω, η καποιο ευκολοτερο δοκιμασνεο τροπο για αυτη τη δοκιμασια

https://www.youtube.com/watch?v=XQIXCgdDoAM

Συγκεκριμενα αυτο ψαχνω

https://www.amazon.com/dp/B00KLT6X9W/?tag=iwala-20

Ουτε καν ομως

https://www.google.gr/search?q=%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B1+%CF%86%CE%B9%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85+%CE%BA%CE%B1%CF%86%CE%B5&client=firefox-b&dcr=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi-1a_RrcXWAhXGVhoKHbmHBWAQ_AUICigB&biw=1920&bih=1067#imgrc=8H6aNhmYmcbrFM:

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το επαναφερω .
Παραγγειλα/παρελαβα αυτο : Silver Cold Brew Coffee Filter Mesh Maker with Sealing Ring Reusable Coffee Filter 
Θα παρω και ενα βαζο 1000ml
Επισης παραγγειλα και ενα τετοιο : Water Bottles 900ML Cold Brew Iced Coffee Maker  και το περιμενω .

Οποια οδηγια / συμβουλη ειναι χρησιμη ! ! ! !

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βολτα σημερα απο την οδο Αθηνάς 39 & Καλαμίδα 2 και αγορα βαζου 1000ml ( μαζι ειχα και το φιλτρο να δω εαν χωραει κλπ ) στο μαγαζι  Ακτυπη-Κρασσα .
Επειτα απο τον Κ.Γιωργο Κερκέζο    στην Αριστοτελους για αγορα espresso φρεσκοκαβουρδισμενου και κοψιμο για γαλλικη πρεσα .

Ειμαι ετοιμος αλλα το εγχειρημα απο δευτερα γιατι το Σ/Κ θα απουσιαζω .

qph49Ks.jpg

Επεξ/σία από villasg
  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
9 ώρες πριν, zio10 είπε

Το δοκίμασες τελικά;

Οχι ακομα ειναι ετοιμο στο ψυγειο αλλα τρεχω , λογικα αυριο ή το Σαββατο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, ge-lyk είπε

....καφέ φίλτρου δε θα έπρεπε να πάρεις? 

οχι απο οτι διαβασα γινεται και με εσπρεσο θελει κομμενο για γαλλικη πρεσα , με το γαλικο τον ονομαζουν iced coffee

Anyway δενε με ενθουσιασε , ειναι υδαρές και αραιο δεν εχει δυνατο σωμα  ( 1/6 εκανα την αναλογια ) , αλλα βρηκα αλλη χρηση ! ! ! το εκανα παγακια για ενυσχιση του fredo μου ! ! !  ( ιδια ποικιλια καφε )

Θα κανω και με φιλτρου να δω διαφορες

Επεξ/σία από villasg
  • Like 1
Δημοσ.

...εμένα ο "φίλτρου" μου άρεσε πολύ. Μάλιστα, είναι ο μοναδικός καφές που μπορώ να πιω κρύο. Βάζω, βέβαια, καλής ποιότητας καφέ και σε αναλογία 300gr/1200ml. Και όταν τον σερβίρω, μόνο πάγο 

Δημοσ.

εγώ έναν μου είπια έξω μου φάνηκες φοβερός, σουπερ αρρωματικος και δροσερός

σε σχέση πάντα με αυτα τα φτύματα φρεντο-φραπεεσπρεσο που σερβιρουν εκει έξω.

Δημοσ.

Για Cord brew αξίζει να δοκιμάσετε specialty coffees. Μην πάρετε καφέ στην τύχη. Θα βγει μάπα 100%.

Αν πάτε σε κάποιο καλό μαγαζί (taf, redd κλπ) θα σας προτείνουν και ποικιλίες να φτιάξετε μπόμπες (π.χ. μπορείτε να δοκιμάσετε Hariti Ethiopia ή  Granitos de Ortiz Κλπ)

Το μόνο που πρέπει να βρεις  (αν σου αρέσει αυτό το είδος καφέ) είναι πόσες ώρες και τι κόψιμο είναι το βέλτιστο για εσένα αλλά είναι σχετικά εύκολο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...