Προς το περιεχόμενο

DIY Cold Brew Coffee


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

...εννοείται. Μια φορά δοκίμασα με του σούπερ μάρκετ καφέ, για να δω τη διαφορά, και τον πέταξα. Βέβαια, εάν είσαι κοντά σε κάποιο από αυτά τα μαγαζιά, μάλλον σε συμφέρει να το αγοράσειs έτοιμο από αυτουs. Εμένα, με 30-40 ευρώ το κιλό που κάνει ο καφεs, μια η άλλη μου βγαίνει 

Επεξ/σία από ge-lyk
Δημοσ.
1 ώρα πριν, new_guy είπε

Παιδιά που μπορώ να δοκιμάσω τέτοιο καφέ έτοιμο στην Αθήνα; Έχω μείνει λίγο πίσω απ ότι φαίνεται :D

Tailor Made Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, Μοναστηράκι
Underdog Ηρακλειδών 8, Θησείο
Warehouse Μαυρομιχάλη & Βαλτετσίου 21, Eξάρχεια
coffeeisland σε πολλα μερη
Γρηγορης επισης σε πολλλα μερη

Δημοσ.
8 ώρες πριν, new_guy είπε

Παιδιά που μπορώ να δοκιμάσω τέτοιο καφέ έτοιμο στην Αθήνα; Έχω μείνει λίγο πίσω απ ότι φαίνεται :D

Σε αυτά που έγραψε ο villasg εγώ θα πρόσθετα οπωσδήποτε redd και taf, που ανάφερα και πριν. Θα τα βρεις εύκολα στο google. Το taf έχει άπειρες ποικιλίες να δοκιμάσει κανείς για cold brew.

Γενικά ο καφές, πόσο μάλλον ο cold brew, εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό από την ποικιλία, είναι σαν να πίνεις άλλο ρόφημα. Οπότε το κάθε μαγαζί χρησιμοποιεί διαφορετική.

Αν όντως θες να πάρεις μία ιδέα  μπορείς να πας σε 2-3 τέτοια μαγαζιά και να δοκιμάσεις διαφορετικές γεύσεις (μπορείς π.χ. να ρωτήσεις το barista ποια προτείνει ειδικά για cold brew). Ειδικά αν σε ενδιαφέρει να φτιάξεις αργότερα στο σπίτι πρέπει να δοκιμάσεις από διαφορετικές χώρες. Μπορείς έτσι να αποκτήσεις έναν προσανατολισμό σε τι σου αρέσει περίπου. Μετά χτίζεις από εκεί.

 

 

 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GothicCrusader είπε

Σε αυτά που έγραψε ο villasg εγώ θα πρόσθετα οπωσδήποτε redd και taf, που ανάφερα και πριν. Θα τα βρεις εύκολα στο google. Το taf έχει άπειρες ποικιλίες να δοκιμάσει κανείς για cold brew.

Γενικά ο καφές, πόσο μάλλον ο cold brew, εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό από την ποικιλία, είναι σαν να πίνεις άλλο ρόφημα. Οπότε το κάθε μαγαζί χρησιμοποιεί διαφορετική.

Αν όντως θες να πάρεις μία ιδέα  μπορείς να πας σε 2-3 τέτοια μαγαζιά και να δοκιμάσεις διαφορετικές γεύσεις (μπορείς π.χ. να ρωτήσεις το barista ποια προτείνει ειδικά για cold brew). Ειδικά αν σε ενδιαφέρει να φτιάξεις αργότερα στο σπίτι πρέπει να δοκιμάσεις από διαφορετικές χώρες. Μπορείς έτσι να αποκτήσεις έναν προσανατολισμό σε τι σου αρέσει περίπου. Μετά χτίζεις από εκεί.

...και να προσθέσω ότι του "Γρηγόρη" καλύτερα να το αποφύγει. Χρησιμοποιεί άλλο τρόπο παρασκευηs και η γεύση του δεν έχει σχέση 

Δημοσ.

Εδώ μπορείτε να δείτε και μία περιγραφή της γεύσης ανά χώρα.

Αιθιοπία, Κόστα ρίκα και Κολομβία είναι καλές επιλογές για αρχή.

2 λεπτά πριν, ge-lyk είπε

...και να προσθέσω ότι του "Γρηγόρη" καλύτερα να το αποφύγει. Χρησιμοποιεί άλλο τρόπο παρασκευηs και η γεύση του δεν έχει σχέση 

Βασικά, διάβασες το μυαλό μου. Έλεγα να το γράψω και πιο πριν αλλά είπα να γράψω μόνο προσθετικά.

Και coffee island στη γειτονιά μου σίγουρα ΔΕΝ αξίζει για cold brew (είναι ζήτημα αν αξίζει γενικότερα), αλλά δεν ξέρω, μπορεί σε άλλες γειτονιές γνα αξίζει

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ge-lyk είπε

...και να προσθέσω ότι του "Γρηγόρη" καλύτερα να το αποφύγει. Χρησιμοποιεί άλλο τρόπο παρασκευηs και η γεύση του δεν έχει σχέση 

Συμφωνώ απόλυτα, του Γρηγορη που ειχα δοκιμασει ηταν νεροπλυμα.

  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Jorvik είπε

εχει κανεις αποψη απο το συγκεκριμενο; ASOBU Cold Brew Brewing Coffee Machine

Χμ, εγώ δεν το έχω χρησιμοποιήσει, 

Μεταλλικό φίλτρο έχει (το οποίο το θεωρώ πάρα πολύ καλό) αλλά ο τρόπος που είναι κατασκευασμένο στη μέση δεν μπορώ να πω ότι μου φαίνεται κάτι θετικό.

Ένας προβληματισμός που θα είχα, όπως το βλέπω, είναι ο μηχανισμός που έχει για να το αποθηκεύεις που δεν ξέρω κατά πόσο είναι τελικά πρακτικός (για εμένα δεν θα ήταν)

Εγώ ας πούμε χρησιμοποιώ το κλασικό hario mizudashi 1000ml. Είναι εξαιρετικά απλό (ένα μπουκάλι είναι...) Φτιάχνω τον καφέ και θεωρητικά θα μπορούσε να τον αφήσω μέσα.

Στην πράξη όμως τελικά δεν κάνω αυτό. Φτιάχνω με το hario τον καφέ. Όταν είναι έτοιμος τον μεταφέρω σε άλλο γυάλινο μπουκάλι και καθαρίζω καλά το hario. Το άλλο μπουκάλι το έχω για κατανάλωση. Όταν δω ότι τελειώνει ξαναχρησιμοποιώ το hario για να φτιάξω το επόμενο και το βάζω στο επόμενο μπουκάλι κοκ. Δεν χρησιμοποιώ το Hario για αποθήκευση δηλαδή. Έτσι όσο έχω αποθηκευσμένες τις τελευταίες 2 δόσεις στο ένα μπουκάλι φτιάχνω την επόμενη ποσότητα στο άλλο και όταν αλλάζω γεύσεις νομίζω τελικά ότι έχω καλύτερο αποτέλεσμα.

Έτσι θα έκανα και στο ASOBU, δεν θα το χρησιμοποιούσα για αποθήκευση. Πιστεύω ότι για αποθήκευση είναι πολύ πιο απλό να πάρεις 2-3 δοχεία ανάλογα με τη χρήση που κάνεις (π.χ. γυάλινο αν το θες μόνο για το σπίτι, μεταλλικό αν το θες για έξω κλπ).

 

 

 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/8/2018 στις 11:43 ΠΜ, new_guy είπε

Παιδιά που μπορώ να δοκιμάσω τέτοιο καφέ έτοιμο στην Αθήνα; Έχω μείνει λίγο πίσω απ ότι φαίνεται :D

Ο γρηγορης εχει τετοιο 1.80 το ποτηρι / 2.90 το μπουκαλι 2 δοσεων. Σου γραφει ημνια αποσταξης ωστε να ξερεις ποσο να το κρατησες στο ψυγειο. Παντως αντεχει πολλες μερες. Ακυρο τωρα ειδα οτι τον κραξατε τον γρηγορη κατι θα ξερετε εσεις...

Επεξ/σία από ELTASSOS
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Jorvik είπε

GΟΤΗΙC ευχαριστω για την απαντηση σου. Μονο για παρασκευη καφε το θελω.

No problem. Μια χαρά.

Αν δεν σε ενδιαφέρει η αποθήκευση καθόλου, νομίζω καλύτερα είναι να πάρεις κάτι που να είναι "μονοκόμματο" και όσο πιο απλό γίνεται (να μην σπάει σε κομμάτια, να μην έχει κουμπιά, να μην έχει  λάστιχα κλπ) και να χωράει 1 λίτρο νερό. Είδα πρόχειρα ότι το συγκεκριμένο Asobu παίρνει 3 cups (λογικά χοντρικά 3/4 του λίτρου) οπότε αν ισχύει αυτό τότε είναι άλλο ένα μειονέκτημα. Όσο πιο απλό είναι τόσο πιο γρήγορα και εύκολα καθαρίζεται και τόσο πιο πολύ θα σου κρατήσει (μπορεί και για πάντα).

Κάτι άλλο που σκεφτόμουν είναι ότι αν είναι η πρώτη φορά που αγοράζεις κάτι τέτοιο και δεν σκοπεύεις να αγοράσεις κάτι άλλο αργότερα, τότε ίσως αξίζει να λάβεις υπόψη σου και ότι μερικές φορές αυτοί οι μηχανισμοί/coffee makers δεν είναι καλοί αν θες να μπορείς να φτιάχνεις συμπυκνωμένο καφέ. Αν θες να φτιάξεις συμπυκνωμένο τότε πρέπει να βάλεις πολύ παραπάνω ποσότητα καφέ που μερικές φορές δεν χωράει στο διχτάκι οπότε σε περιορίζει. Όμως, ο συμπυκνωμένος είναι καλύτερος αν σου αρέσει να βάζεις άπειρα παγάκια. Οπότε τότε καλύτερα να πας κατευθείαν σε κάτι σαν π.χ. το toddy. Απλά το toddy είναι λίγο πιο μπελαλίδικο αλλά βάζεις όσο καφέ θες και φτιάχνεις και καφεμπόμπες αν σου έρθει.

 

  • Like 1
Δημοσ.

πραγματικα το ειχα δει πριν μερικα χρονια στο αμβουργο αυτον τον καφε και τοτε θα εβαζα στοιχιμα πως ο Ελληνας ποτε δεν θα επινε αυτο το νερομπλουμ. Επεσα εξω τελικα 😁

  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

έβαλα καλής ποιότητας καφέ  γαλλικό είχα μόνο και θα τον  στραγγίξω αύριο  για δοκιμή (370-20 νερό καφές ) 1 λεπτό υπόθεση .Μακάρη  να σωθούμε  άμα είναι τόσο γρήγορο το όλο θέμα ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...