marsele Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Κουτι: Aerocool QS-240 28,50 € Cosmodata.gr Τροφοδοτικό: Seasonic M12II-520 Bronze EVO EDITION 65,23 € QUICKSHOP Μητρική Κάρτα: Asrock AB350M Pro4 76,53 € QUICKSHOP Επεξεργαστής: AMD Ryzen 5 1600 With Wraith Spire Cooling 172,26 € e-god.gr Μνήμη RAM: ADATA XPG Z1 8 GB DDR4 2800 MHz CL17 Memory Modules - Red 67,34 € AMAZON UK Σκληρός Δίσκος 1 (HDD): Western Digital Caviar Blue 500gb Sata 0,00 € Σκληρός Δίσκος 2 (SSD): SSD PATRIOT PBU240GS25SSDR BURST 240GB 2.5'' SATA 3 56,40 € e-shop.gr Οθόνη: LG 23MP68VQ-P 23 LED FULL HD BLACK 134,90 € e-shop.gr Κάρτα Γραφικών : Palit PCI-E GTX1050TI StormX 4 GB 128-Bit D/3DP/HDMI Graphics Card - Grey 120,47 € AMAZON UK Case Fans: Coolermaster Silencio FP 120 PWM x 1 11,90 € Cosmodata.gr ΣΥΝΟΛΟ: 733,53 € Μόλις ολοκλήρωσα την αγορά όλων των απαραίτητων κομματιών για το νέο build. Δεν έχω προλάβει ακόμα να το "στήσω", θα επανέλθω με απορίες όταν ξεκινήσω την συναρμολόγηση. Θα ήθελα μόνο μία πρόταση για ένα σετ ασύρματου πληκτρολογίου και ποντικιου για απλή χρήση για να ξεκινήσω (περίπου στα 30€). 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Δημοσ. 3 Απριλίου 2018 Μεγειές σου. Αυτό είναι καλό απλά το ποντίκι είναι σχετικά μικρό. https://www.skroutz.gr/s/3211382/Logitech-Wireless-Combo-MK270.html
marsele Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Ευχαριστώ για την πρόταση! Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι όσον αφορά την σύνδεση των ανεμιστήρων κουτιού. Το κουτί έρχεται με έναν προεγκατεστημένο ανεμιστήρα στο πίσω μέρος κι έχω αγοράσει έναν PWM 12άρι για μπροστά και μάλλον θα πάρω κι ακόμα έναν PWM. Θα χρειαστώ κάποιο ειδικό ανταπτοράκι για να τους συνδέσω πάνω στην μητρική ώστε να ελέγχονται οι στροφές αυτόματα;;
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Οχι. Από το bios θα ορίσεις τη λειτουργία είτε κανονική είτε αθόρυβη και πάει λέγοντας.
marsele Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Δηλαδή δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο https://www.eworld.com.gr/products/details/13045 ;;; Εάν έχω για παράδειγμα 5 ανεμιστήρες στο σύνολο και οι 3 από αυτούς είναι PWM δεν θα το χρειαστώ το splitter;;
marsele Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2018 Ρωτάω απλά γιατί σκέφτομαι μελλοντικά να πάρω ένα ανεμιστηράκι επιπλέον για μπροστά.Προς το παρόν θα βάλω για αρχή μόνο ένα.(και το ένα πίσω που έχει προεγκατεστημένο). Προτείνεις για καλύτερο airflow 2 ανεμιστηράκια μπροστά κι 1 πίσω;;;
marsele Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Καλησπέρα, σήμερα τα κατάφερα και ολοκλήρωσα το build του θέματος κι έχω κάποιες απορίες - διευκρινίσεις. Κατ'αρχην θα ήθελα να ρωτήσω πριν κάνω εγκατάσταση των windows 10 είναι προτιμότερο να κανω update στο bios της μητρικής μιας και είναι αγορασμενη εδω κ κανενα τρίμηνο;;; Η μητρική που έχω ειναι η asrock ab350m pro 4 και η έκδοση του bios είναι η 3.00 . Επίσης καθώς άνοιξα το pc για να δω λιγάκι τις επιλογές απο το uefi του bios παρατήρησα στο hw monitor ότι η θερμοκρασία του cpu (ryzen 5 1600) είναι από 40 με 45 σε idle.Ειναι καλή η θερμοκρασία ή τσιμπημένη;; Χρειάζεται να κάνω κάποιες άλλες ρυθμίσεις έτσι ώστε για παράδειγμα να αυξησω την συχνότητα των μνημών Ram;;; Τα ανεμιστηρακια που εχω εγκαταστησει ειναι ένα στο μπροστινό μέρος του κουτιού (coolermaster silencio pwm 120) και το πίσω έχω αφήσει αυτό που είχε το κουτί. Χρειαζεται να εγκαταστησω καποιο εξτρα ανεμιστηρακι για καλυτερο airflow;; Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!!!
marsele Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 11 hours ago, marsele said: Καλησπέρα, σήμερα τα κατάφερα και ολοκλήρωσα το build του θέματος κι έχω κάποιες απορίες - διευκρινίσεις. Κατ'αρχην θα ήθελα να ρωτήσω πριν κάνω εγκατάσταση των windows 10 είναι προτιμότερο να κανω update στο bios της μητρικής μιας και είναι αγορασμενη εδω κ κανενα τρίμηνο;;; Η μητρική που έχω ειναι η asrock ab350m pro 4 και η έκδοση του bios είναι η 3.00 . Επίσης καθώς άνοιξα το pc για να δω λιγάκι τις επιλογές απο το uefi του bios παρατήρησα στο hw monitor ότι η θερμοκρασία του cpu (ryzen 5 1600) είναι από 40 με 45 σε idle.Ειναι καλή η θερμοκρασία ή τσιμπημένη;; Χρειάζεται να κάνω κάποιες άλλες ρυθμίσεις έτσι ώστε για παράδειγμα να αυξησω την συχνότητα των μνημών Ram;;; Τα ανεμιστηρακια που εχω εγκαταστησει ειναι ένα στο μπροστινό μέρος του κουτιού (coolermaster silencio pwm 120) και το πίσω έχω αφήσει αυτό που είχε το κουτί. Χρειαζεται να εγκαταστησω καποιο εξτρα ανεμιστηρακι για καλυτερο airflow;; Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!!! ??????
tanasen01 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Μην αλλάξεις bios, εκτός και αν έχεις στην πορεία θέματα. Εγκατέστησε το CPUID HWMONITOR και τρέξε το. Εκεί θα δεις όλες τις θερμοκρασίες σου. Παράλληλα τρέξε και ένα cinebench R15 για να δεις πώς πάνε οι θερμοκρασίες σε 100% load. Για τη ram μπορείς είτε να επιλέξεις κάποιο XMP profile μέχρι 2933ΜΗz, υπάρχει επιλογή στο bios, είτε manual όπου μπορείς να ρυθμίσεις την ταχύτητα που θες (2666MHz ή 2933MHz με cas latency 16) και αν δεν είναι σταθερό το σύστημα, να δώσεις λίγο dram voltage στα 1,25v-1,30v. Yπάρχει και οδηγός στο ut, τσέκαρέ το. 2
nikolas.stamb Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 3 ώρες πριν, marsele είπε ?????? Στο bios και εμένα είναι περίπου +10 βαθμούς οι θερμοκρασίες του επεξεργαστή. Σε aida και hwinfo είναι -10 απότι λέει το Bios. Απότι ξέρω έχει να κάνει με το ποιό sensor διαβάζει η μητρική, και στην ουσία οι σωστές θερμοκρασίες είναι αυτές που βλέπεις στις τελευταίες εκδόσεις των software (aida πχ). Οπότε μην ανησυχείς για αυτό. Όσον αφορά το update του Bios, και εγώ το 3.00 (ή 3.30, δεν είμαι στο πσ τώρα να σου πω σίγουρα), πάντως δεν το έκανα update μετά από αυτό, γιατί όλα τρέχουν σωστά, η ραμ με xmp στα 2933 κλπ. Καμια φορά, όταν όλα σου λειτουργούν σωστά στο Bios, ίσως είναι καλύτερα να μην το κάνεις update. Τώρα, αν θέλεις να κάνεις overclock, και να τα φέρεις όλα στα όρια, καλά είναι να βάλεις το τελευταίο bios. Όσο για τη ραμ, διάλεξε xmp profile, ώστε να πάει στην μέγιστη συχνότητα της. Κάνε κανένα τεστ να δεις αν είναι οκ και είσαι έτοιμος. Αν θες να την πας όμως, σε ακόμα πιο ψηλές συχνότητες και σφηχτά timings, ρώτα τα παιδία στο thread που κάνουν overcklocking τους ryzen. Ίδια μητρική και επεξεργαστή έχουμε, οπότε αν θέλεις τη γνώμη μου για κάτι, ρώτα με. Το έχω στημένο από Γενάρη, και όλα λειτουργούν σταθερά και σωστα. Δεν έχω κάνει overclock πάντως το cpu. 2
marsele Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 καλησπέρα, παραθέτω 2 screenshots από cpu id hwmonitor για να μου πείτε απόψεις σχετικά με θερμοκρασίες και υπόλοιπα στοιχεία του hardware.
marsele Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Έχω την asrock ab350m pro4 motherboard και χθες έκανα εγκατάσταση τα windows 10. Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι όταν σύνδεσα στην αρχή καλώδιο ethernet στην θύρα της μητρικής δεν μπορούσα να συνδεθώ στο Internet. Κατέβασα τους τελευταίους drivers από το site της asrock, τους έκανα εγκατάσταση και μόνο τότε κατάφερα να συνδεθώ. Το ερώτημα μου είναι το εξής: Στο κουτί της μητρικής υπάρχει ένα cd, θα πρέπει να το κάνω εγκατάσταση για να λειτουργήσει σωστά η μητρική και όλα τα χαρακτηριστικά της;;;; Δεν το έκανα εγκατάσταση θεωρώντας ότι θα περιέχει πολλά περιττά προγράμματα που φορτώνουν το Pc.
marsele Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 καλησπέρα έχω το εξής πρόβλημα: ο δεύτερος σκληρός δίσκος ενώ εμφανίζεται στην διαχείριση εργασιών, δεν μου τον εμφανίζει στο my computer για να τον χρησιμοποιήσω. Τι μπορεί να συμβαίνει:::
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα