Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενοικιαζω ενα δυαρι και επειδη θελει ο ενοικιαστης να κανει κοινωνικο τιμολογιο πρεπει να παει στο ονομα του το ρευμα(εχουμε παλαιο συμβολαιο μεσω εφοριας το οποιο δεν ανανεωσαμε ποτε - 15 χρονια - αλλα το δηλωνουμε και οι δυο στην εφορια).

Μου ειπε η λογιστρια οτι πρεπει να κανουμε ηλεκτρονικα νεο συμβολαιο για να βγει αποδεικτικο(για χρηση στην ΔΕΗ)και νομιζω οτι και εκει θα ζητησουν χαρτι ηλεκτρολογου(αυτο σε ποιον χρεωνεται.λογικα σε εμενα).

Ξερει καποιος σιγουρα?Εχω διαβασει για παραταση συμβολαιου δεν χρειαζεται ενεργειακο πιστοποιητικο.

Ευχαριστω για την οποια βοηθεια.

Δημοσ.

Εχω διαβασει για παραταση συμβολαιου δεν χρειαζεται ενεργειακο πιστοποιητικο.

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Για να γίνει αλλαγή ονόματος χρειάζεται οπωσδήποτε ενεργειακό πιστοποιητικό σε ισχύ.

https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/allagi-onomatos-sto-logariasmo-upografi-sumvolaiou/fusiko-proswpoidiwtis31143

Και φυσικά επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη.

Δημοσ.

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Για να γίνει αλλαγή ονόματος χρειάζεται οπωσδήποτε ενεργειακό πιστοποιητικό σε ισχύ.

https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/allagi-onomatos-sto-logariasmo-upografi-sumvolaiou/fusiko-proswpoidiwtis31143

Και φυσικά επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη.

Συγγνωμη δεν διαβασα πουθενα για ενεργειακο πιστοποιητικο απλα γραφει για πιστοποιητικο ηλεκτρολογου.(αυτο ξερω οτι δεν το γλιτωνω το θεμα ειναι το ενεργειακο πιστοποιητικο που ειναι και πιο ακριβο.).

Δημοσ.

Sorry, έγραψα ενεργειακό πιστοποιητικό και εννοούσα πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου.

Για ανανέωση μίσθωσης όντως δεν χρειάζεται ενεργειακό πιστοποιητικό, μόνο που δεν μπορείς να κάνεις ανανέωση όταν η μίσθωση έχει ήδη λήξει. Εκτός και αν κάνεις εκπρόθεσμη ανανέωση, η οποία έχει 100€ πρόστιμο.

Δημοσ.

Ενοικιαζω ενα δυαρι και επειδη θελει ο ενοικιαστης να κανει κοινωνικο τιμολογιο πρεπει να παει στο ονομα του το ρευμα(εχουμε παλαιο συμβολαιο μεσω εφοριας το οποιο δεν ανανεωσαμε ποτε - 15 χρονια - αλλα το δηλωνουμε και οι δυο στην εφορια).

Μου ειπε η λογιστρια οτι πρεπει να κανουμε ηλεκτρονικα νεο συμβολαιο για να βγει αποδεικτικο(για χρηση στην ΔΕΗ)και νομιζω οτι και εκει θα ζητησουν χαρτι ηλεκτρολογου(αυτο σε ποιον χρεωνεται.λογικα σε εμενα).

Ξερει καποιος σιγουρα?Εχω διαβασει για παραταση συμβολαιου δεν χρειαζεται ενεργειακο πιστοποιητικο.

Ευχαριστω για την οποια βοηθεια.

πριν 2 μήνες έκανα σε σπίτι που νοικιάζω στη Καλλιθέα 60τμ πλήρωσα λίγο κάτω από 50 ευρώ. Στο λέω για να ξέρεις περίπου που είναι οι τιμές
Δημοσ.

Sorry, έγραψα ενεργειακό πιστοποιητικό και εννοούσα πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου.

Για ανανέωση μίσθωσης όντως δεν χρειάζεται ενεργειακό πιστοποιητικό, μόνο που δεν μπορείς να κάνεις ανανέωση όταν η μίσθωση έχει ήδη λήξει. Εκτός και αν κάνεις εκπρόθεσμη ανανέωση, η οποία έχει 100€ πρόστιμο.

Το οτι μενει μεσα 15 χρονια δηλωμενα στην εφορια δεν ειναι σιωπηρη παραταση οποτε η ανανεωση δεν θα ειναι με τον ιδιο ενοικιαστη?

πριν 2 μήνες έκανα σε σπίτι που νοικιάζω στη Καλλιθέα 60τμ πλήρωσα λίγο κάτω από 50 ευρώ. Στο λέω για να ξέρεις περίπου που είναι οι τιμές

Ενεργειακο πιστοποιητικο η πιστοποιητικο ηλεκτρολογου?(Το δευτερο εκει ειναι περιπου το ενεργειακο ειναι ακριβο και ζητανε και ενα σωρο χαρτια).

Δημοσ.

Το οτι μενει μεσα 15 χρονια δηλωμενα στην εφορια δεν ειναι σιωπηρη παραταση

Δεν μπορώ να καταλάβω αν το παραπάνω είναι δήλωση η ερώτηση, πάντως εφόσον έχουν περάσει 15 χρόνια από τη λήξη του μισθωτηρίου είναι σιωπηρή αναμίσθωση.

οποτε η ανανεωση δεν θα ειναι με τον ιδιο ενοικιαστη?

Πάλι δεν καταλαβαίνω ούτε τι ακριβώς ρωτάς, ούτε τι σχέση έχει αυτό με το θέμα μας.

Με τροποποίηση μπορείς να αλλάξεις μόνο 2 πράγματα, τη διάρκεια της μίσθωσης και το ύψος του ενοικίου, όχι τον ενοικιαστή.

Δημοσ.

Το οτι μενει μεσα 15 χρονια δηλωμενα στην εφορια δεν ειναι σιωπηρη παραταση οποτε η ανανεωση δεν θα ειναι με τον ιδιο ενοικιαστη?

Ενεργειακο πιστοποιητικο η πιστοποιητικο ηλεκτρολογου?(Το δευτερο εκει ειναι περιπου το ενεργειακο ειναι ακριβο και ζητανε και ενα σωρο χαρτια).

Ενεργειακό πιστοποιητικό. Λίγα χαρτιά μου ζήτησαν. Έχει να κάνει με ποτέ ειναι η άδεια οικοδομής
Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω αν το παραπάνω είναι δήλωση η ερώτηση, πάντως εφόσον έχουν περάσει 15 χρόνια από τη λήξη του μισθωτηρίου είναι σιωπηρή αναμίσθωση.

Πάλι δεν καταλαβαίνω ούτε τι ακριβώς ρωτάς, ούτε τι σχέση έχει αυτό με το θέμα μας.

Με τροποποίηση μπορείς να αλλάξεις μόνο 2 πράγματα, τη διάρκεια της μίσθωσης και το ύψος του ενοικίου, όχι τον ενοικιαστή.

Προσπαθω να γλιτωσω το ενεργειακο πιστοποιητικο και πανω σε αυτο σου απαντω μηπως θεωρειται ανανεωση με τον ιδιο ενοικιαστη και το γλιτωσω.

Ενεργειακό πιστοποιητικό. Λίγα χαρτιά μου ζήτησαν. Έχει να κάνει με ποτέ ειναι η άδεια οικοδομής

Μπορεις να μου στειλεις σε μηνυμα το τηλεφωνο του ελεγκτη?Σε ευχαριστω!

Δημοσ.

'Η με το πόσο σοβαρός ήταν ο Ενεργειακός Επιθεωρητής... :)

• Like 1
Δημοσ.

To ενεργειακό πιστοποιητικό έχει πολύ δουλειά , αρκετοί βάζουν έτοιμες τιμές  και τα χρεώνουν 30-50 ευρώ ξεφτιλίκια...
Το τεχνικό επιμελητήριο έχει ορίσει τιμές απο 120+ ανάλογα και με τα Τ.Μ

Το πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου ή Υ.Δ.Ε ( Υπευθυνη δήλωση ηλεκτρολόγου) χρεώνεται απο 100+ γιατι θέλει πολλές μετρήσεις κανονικά με μηχάνημα και και.. απλα εδω ειμαστε μπανανία... 100+ ΦΠΑ ελάχιστο κόστος , εκτός αν βρείς @@ που στο δίνει έτσι.. και ξεφτιλίζεται.. αλλα κυρίως... ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ..

Αυτα

• Like 1
Δημοσ.

στα πιστοποιητικά ισχύει το ίδιο με άλλα αγαθά, τα μαϊμού είναι φθηνότερα. Αν δεν σε ενοχλεί τα αγοράζεις και αναλαμβάνεις τις ευθύνες της αγοράς

• Like 1
Δημοσ.

Προσπαθω να γλιτωσω το ενεργειακο πιστοποιητικο και πανω σε αυτο σου απαντω μηπως θεωρειται ανανεωση με τον ιδιο ενοικιαστη και το γλιτωσω.

Μα σου απάντησα ήδη, μπορείς να κάνεις ανανέωση με τον ίδιο ενοικιαστή, μόνο που επειδή έχει λήξει η παλιά μίσθωση η ανανέωση θα είναι εκπρόθεσμη άρα θα πληρώσεις 100€ πρόστιμο.

• Like 1
Δημοσ.

To ενεργειακό πιστοποιητικό έχει πολύ δουλειά , αρκετοί βάζουν έτοιμες τιμές  και τα χρεώνουν 30-50 ευρώ ξεφτιλίκια...

Το τεχνικό επιμελητήριο έχει ορίσει τιμές απο 120+ ανάλογα και με τα Τ.Μ

Όταν λες 'έχει πολύ δουλειά';

Γιατί πέρυσι που ήρθε η μηχανικός στο σπίτι που μένω, κράτησε μαξ 20 λεπτά η όλη διαδικασία ελέγχου/καταγραφής. Και η ιδιοκτήτρια πλήρωσε ή 40 ή 50 ευρώ [για σπίτι 50τμ].

Δημοσ.

'Η με το πόσο σοβαρός ήταν ο Ενεργειακός Επιθεωρητής... :)

Όταν λες 'έχει πολύ δουλειά';

Γιατί πέρυσι που ήρθε η μηχανικός στο σπίτι που μένω, κράτησε μαξ 20 λεπτά η όλη διαδικασία ελέγχου/καταγραφής. Και η ιδιοκτήτρια πλήρωσε ή 40 ή 50 ευρώ [για σπίτι 50τμ].

Απλά δεν έκανε έλεγχο / καταγραφή...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...