Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 παντώς εδώ θα είστε και θα το δείτε ο ενφια κάποια στιγμή θα βγει αντισυνταγματικός mark my words
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Το αστείο ξέρετε ποιο είναι στην όλη υπόθεση, ότι είχα ένα γνωστό που νοίκιαζε σπίτι και ο ενοικιαστής παρακαλώ του πρότεινε να μην τα δηλώνει στην εφορία, φυσικά ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αρνήθηκε Πάντως αυτό που έχω προσέξει είναι ότι γενικά στην αγορά πέφτει πολλή κλέψιμο απο την εφορία δηλ. εμείς που είμαστε νομοταγείς και κόβουμε αποδήξεις, τι είμαστε μακάκες; Που είναι το κράτος να επιβραβεύσει τους νομοταγείς οεο; Τελικά πιστεύω πως τους αξίζουν οι σημερινοί πολιτικοί τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους Τουλάχιστον σε ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας, γιατί υπάρχει και η μειοψηφία που πάει με το σταυρό στο χέρι και είναι οι μ@λ@κες της υπόθεσης Μηπως δηλωνε εισδημα τοσα λιγα που ουτε ενα ενοικιο δεν μπορουσε να καλυψει ???
apostol1s Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 παντώς εδώ θα είστε και θα το δείτε ο ενφια κάποια στιγμή θα βγει αντισυνταγματικός mark my words ο ενφια ειναι ο πιο δικαιος φορος,εαν εξαιρεθει η πρωτη κατοικια.Ενα σπιτι πρεπει να εχουν ολοι,αλλα να πληρωνεις βαρυ φορο εαν εχεις 2-3 σπιτια
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Το συμφωνητικό/μισθωτηριο φυσικά και έχει νομική ισχύ αν συνταχθεί και καλό είναι να υπάρχει όπως και να'χει το ηλεκτρονικό γίνεται μόνο για φορολογικούς λόγους. Από κει και πέρα επειδή ο ιδιοκτήτης είναι αυτός που πληρώνει το φόρο αυτός είναι και ο υπεύθυνος να ανεβάσει το μισθωτηριο και αυτός έχει το βασικό πρόβλημα Ο ενοικιαστής μπορούμε να πούμε ότι φοροδιαφευγει εφόσον δεν δηλώσει την οικία ως κύρια ώστε να υπολογιστεί το σχετικό τεκμήριο που πρέπει να πάρει επάνω του (και σε ενδεχόμενη περίπτωση που δεν το καλύπτει να πληρώσει φόρο) Ακόμα και στην περίπτωση που δεν ανέβει μισθωτηριο ο ενοικιαστής φυσικά και μπορεί στη δήλωση του να δηλώσει κανονικά το σπίτι και το αφμ του ιδιοκτήτη μαζί με τα λεφτά που δίνει. Αν δεν κάνει αυτά προφανώς και είναι υπεύθυνος για το δικό του κομμάτι αλλά και επειδή καλύπτει τον άλλον Αλλά δεν μπορεί να είναι υπεύθυνος επειδή ο ιδιοκτήτης δεν ανέβασε μισθωτηριο για να το αποδεχθεί , αυτό είναι παράλογο (θα μπορούσε βέβαια να τον καταγγείλει στην εφορία..) Δηλαδή η ts θα μπορούσε να καλύψει τον κώλο της κάνοντας το συμφωνητικό και του χρόνου στη δήλωση δηλώνοντας τα πάντα κανονικά και για το ηλεκτρονικό μισθωτηριο θα μπορουσε να τα ρίξει στον άλλον.. Επίσης ο άλλος δεν μπορεί να δηλώσει ως κενό ένα σπίτι που έχει κατανάλωση, αν ελεγχθεί θα του ζητηθεί το σχετικό δικαιολογητικό από τη ΔΕΗ, είναι από παντού εκτεθειμένος και αν υπάρχει και το συμφωνητικό είναι ακόμα πιο εκτεθειμένος. Θα έπρεπε έστω και για το ελάχιστο επιτρεπόμενο πόσο να δηλώσει το εισόδημα αυτό στην εφορία Απολυτως σωστα !!!! ο ενφια ειναι ο πιο δικαιος φορος,εαν εξαιρεθει η πρωτη κατοικια.Ενα σπιτι πρεπει να εχουν ολοι,αλλα να πληρωνεις βαρυ φορο ενα εχεις 2-3 σπιτια Μα για το εισοδημα απο τα ενοικια πληρωνεις ηδη φορο ...Ειναι φορος στον φορο ο ΕΝΦΙΑ ...Ειναι δικαιο αυτο ? 1
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Μηπως δηλωνε εισδημα τοσα λιγα που ουτε ενα ενοικιο δεν μπορουσε να καλυψει ??? δεν ξέρω λεπτομέρειες πάντως είναι για γέλια και για κλάματα. 1
kage Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 ολοι εχουν δικαιωμα να γραφουν παμπλικ οσο και να ψηφιζουν ..για αλλους ειναι προβλημα για αλλους η λυση http://s.nbst.gr/files/1/2015/07/xort3-656x410.jpg
29gk Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Μα για το εισοδημα απο τα ενοικια πληρωνεις ηδη φορο ...Ειναι φορος στον φορο ο ΕΝΦΙΑ ...Ειναι δικαιο αυτο ? Ο ΕΝΦΙΑ δεν ειναι φορος εισοδηματος ή κερδους, αλλα φορος κατοχης. Στην ουσια δηλαδη φορολογειται καποιος επειδη ακριβως εχει στην ιδιοκτησια του ενα ακινητο ακομα κι αν για να το αποκτησει εχει πληρωσει ξανα και ξανα ολες τις φορολογικες του υποχρεωσεις, ολους τους φορους δημιουργιας αλλα και το χρημα που χρειαστηκε να ξοδεψει ηταν καθαρο και φορολογημενο. Για αυτο και ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα αδικου φορου. 2
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Καποια δανεια σε ειδικες κοινωνικες ομαδες εχουν ρητρα οτι απαγορευονται να μισθωθουν... Ο αλλος μπορει πριν 10 χρονια να βγαζε αλλα ποσα και να λεγε σε 15 χρονια θα μαι οκ...αλλα τελικα ειτε συνταξη ειτε μισθος μειωθηκε 40% και δεν μπορει να ξεχρεωσει.. Οποτε γυρνανε σε κανα πατρικο ή ερειπιο και ελπιζουν να ξεχρεωσουν με το ενοικιο και με μεγαλυτερες στερησεις... Θες να μας πεις με ποιον τροπο εισαι στην αγορα ? Ιδ.υπαλληλος?τραπεζικος? είμαι πωλητής αυτοαπασχολούμενος door to door σκατο δουλειά τη μισώ Πάντως για τα λεφτά που είπα έχω πληροφορίες εκ των έσω απο τραπεζικό υπάλληλο ότι υπάρχει αρκετό απόθεμα στις τράπεζες για αυτό βαράνε αλύπητα οι κυβερνόντες γιατί υπάρχει ακόμα απόθεμα
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Ο ΕΝΦΙΑ δεν ειναι φορος εισοδηματος ή κερδους, αλλα φορος κατοχης. Στην ουσια δηλαδη φορολογειται καποιος επειδη ακριβως εχει στην ιδιοκτησια του ενα ακινητο ακομα κι αν για να το αποκτησει εχει πληρωσει ξανα και ξανα ολες τις φορολογικες του υποχρεωσεις, ολους τους φορους δημιουργιας αλλα και το χρημα που χρειαστηκε να ξοδεψει ηταν καθαρο και φορολογημενο. Για αυτο και ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα αδικου φορου. Συμφωνω απολυτως....Φορο για το εισοδημα που τα εφταξες , φορο για τα ενοικια και να και ο ΕΝΦΙΑ ....Καπου ειχα διαβασει οτι ...καταργηθηκε αλλα δεν...
kage Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι αλλα και παλιοτερα υπηρχαν τα χαρατσια επι οθωμανων γιατι οχι και τωρα ? 1
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι αλλα και παλιοτερα υπηρχαν τα χαρατσια επι οθωμανων γιατι οχι και τωρα ? Όλα στη ζωή έχουν μια ημερομηνία λήξης, εγώ αυτό ξέρω
apostol1s Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Υπαρχει και το λεγομενο ικανοποιηση του κοινου περι δικαιου αισθημα.Δηλαδη καποιος που εχει και σπιτι στο χωριο,εξοχικο και αλλο ενα σπιτι στο αλλο χωριο πρεπει να μαθει να πληρωνει βαρυτατο φορο γιατι δεν χρειαζονται τοσα πολλα σπιτια και γιατι υπαρχει κοσμος που μενει στο ενοικιο.Το ιδιο πρεπει να ισχυει με τα εισοδηματα,με τα αυτοκινητα και γενικοτερα παντου
web_assasin Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Συγνώμη για την απάντηση, αλλά το να επικαλείσαι ένα γνωστό σου λαμόγιο, δε με αφορά. Επίσης, δε γνωρίζεις αν έχω κάποια κατοικία στο όνομα μου, πληρώνω κανονικά φόρους και ΕΝΦΙΑ και να δηλώνω εκεί και για τους χ, ψ λόγους να έχω βρεί ένα καλύτερο σπίτι για να μείνω. Οπότε καλό θα ήταν να μην κάνουμε διαπιστώσεις με ελλειπή στοιχεία. Το τι κάνει το λαμόγιο ο γνωστός σου, δεν είναι κάτι που απασχολεί εμένα. Επίσης, θα σου ήταν εύκολο να μου προσδιορίσεις τί στραβή θα μπορούσε να γίνει; Νομίζω μου λύσατε αρκετές απορίες που είχα, το τί κάνω με τη φορολογική μου δήλωση, δεν είναι κάτι που απασχολεί το συγκεκριμένο topic! Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, ενέχει όντως αρκετούς κινδύνους η περίπτωση για να εμπλακώ απορω για ποιο λογο συνεχισατε να της απαντατε μετα απο τετοιες απαντησεις.
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Υπαρχει και το λεγομενο ικανοποιηση του κοινου περι δικαιου αισθημα.Δηλαδη καποιος που εχει και σπιτι στο χωριο,εξοχικο και αλλο ενα σπιτι στο αλλο χωριο πρεπει να μαθει να πληρωνει βαρυτατο φορο γιατι δεν χρειαζονται τοσα πολλα σπιτια και γιατι υπαρχει κοσμος που μενει στο ενοικιο.Το ιδιο πρεπει να ισχυει με τα εισοδηματα,με τα αυτοκινητα και γενικοτερα παντου Ναι οκ συμφωνώ αλλά να ισχύει για όλους και όχι μόνο για τους πολίτες ή όλοι ή κανένας.
logistoulis Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Υπαρχει και το λεγομενο ικανοποιηση του κοινου περι δικαιου αισθημα.Δηλαδη καποιος που εχει και σπιτι στο χωριο,εξοχικο και αλλο ενα σπιτι στο αλλο χωριο πρεπει να μαθει να πληρωνει βαρυτατο φορο γιατι δεν χρειαζονται τοσα πολλα σπιτια και γιατι υπαρχει κοσμος που μενει στο ενοικιο.Το ιδιο πρεπει να ισχυει με τα εισοδηματα,με τα αυτοκινητα και γενικοτερα παντου Με συγχωρείς αλλά η λογική σου δεν έχει λογική, τι πάει να πει "πρέπει να μάθει ο,τι.." Δεν είναι άλλωστε και αυτο το σκεπτικό πίσω από τους φόρους (αν υποθέσουμε ότι υπάρχει σκεπτικό και ότι δεν βάζουν απλά χέρι εκεί που μπορούν πιο εύκολα..) στην τελική το να χαλάει κάποιος που έχει λεφτά είναι καλύτερο για τους υπόλοιπους από το να βάζεις απλά υπερβολικούς φόρους. αυτός που έχει 2ο και 3ο αμάξι θα ταίσει και βενζινάδες και συνεργεία κτλ.. αν τον πηδήξεις στο φόρο θα παραδώσει πινακίδες, θα το πουλήσει και οι υπόλοιποι θα βαράνε μύγες ή στη καλύτερη θα το βάλει στην offshore εταιρεία του με ξένες πινακίδες ή νομίζεις ότι αν τα λεφτά περνάνε από το κράτος (για να δωθούν σε κολλητούς ή στους εξώ) χωρίς να περνάνε πρώτα από τους υπόλοιπους θα μας σώσει επειδή μοιράζουν κεα κοινωνικά τιμολόγια και δωρεάν λεωφορεία; αυτά είναι βλακείες και δεν αποδίδουν, το μόνο που αποδίδει είναι να μπορεί ο κόσμος να εργαστεί με αξιοπρέπεια σωστό είναι να γίνεται αναδιανομή πλούτου όπως γίνεται σε όλα τα ευνομούμενα κράτη αλλά σωστό δεν είναι αυτό που γίνεται τώρα στην ελλάδα που σίγουρα δεν πρόκειται για αναδιανομή ούτε κατά φαντασία
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα