Προς το περιεχόμενο

Απάτη μέσω facebook με ψεύτικο eshop

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια φίλη παρήγγειλε από ένα facebook page, 3 ζευγάρια παππούτσια. Στο facebook page δεν ανέφερε ούτε διεύθυνση καταστήματος, ούτε δέχονταν πληρωμή με πιστωτική κάρτα, μόνο αντικαταβολή. Το μόνο στοιχείο επιπλέον πέρα από το facebook page, είναι ένα κινητό. Εκείνη δεν τα πρόσεξε αυτά, επικοινώνησε με το facebook page και ζήτησε να της τα αποστείλουν στη διεύθυνση της.

Έγινε η αποστολή, έφτασαν τα παππούτσια, πλήρωσε με αντικαταβολή και μόλις τα άνοιξε δεν ήταν αυτό που είχε παραγγείλει (τελείως άλλο σχέδιο, άλλο νούμερο και το προϊόν φαίνεται χρησιμοποιημένο). Έπειτα η facebook page μπλόκαρε τη φίλη μου και φυσικά ούτε λόγος για επιστροφή / αλλαγή. Επικοινώνησα με τη σελίδα και συνεχίζει να κάνει αποστολές καθώς επίσης έχει πολλά αρνητικά reviews. Αναρωτιόμουν αν είναι από κάποια άλλη χώρα, αλλά απαντάνε κανονικά στα ελληνικά, χωρίς ορθογραφικά και συντακτικά λάθη. 

Επίσης ανέφεραν ότι γίνονται οι αποστολές μέσω ACS, αν και από την περιγραφή αυτού που τα πήγε στη φίλη μου, δεν πρέπει να ήταν υπάλληλος της ACS (και φυσικά δεν της έδωσε απόδειξη ούτε και υπέγραψε κάτι).

Απ'ότι ρώτησα, χρειάζεται να γίνει μήνυση και γενικά συνήθως δε βγάζεις άκρη. Μου κάνει εντύπωση ότι μπορεί να γίνεται κάτι τόσο παράνομο και να μην μπορείς να το κυνηγήσεις άμεσα.  

Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση ότι μπορεί να γίνεται κάτι τόσο παράνομο και να μην μπορείς να το κυνηγήσεις άμεσα.  

Το να παίζεις τον παπά είναι εξίσου παράνομο και γίνεται μέρα μεσημέρι από σημείο στη μέση του δρόμου και σε παραξενεύει το τα μαιμου eshop στο facebook ?

• Like 2
Δημοσ.

γενικως εχουν ξεφυτρωσει αρκετες μαιμουδες αυτου του τυπου, ωστοσο φανταζομαι οτι και η τιμη θα εκανε κρα οτι ηταν μαιμουδα ;)

Δημοσ.

Η φτηνια τρωει τον παρα...

;)

Αυτα τα προιοντα ειναι σε στυλ μουφα ρολογια ρολεξ η μουφοπαπουτσια nike κτλπ

Μακρια παιδια απο απομιμησεις.αν δεν εχουμε τα €€€ παιρνουμε κατι αλλο. Μην βοηθατε με τα χρηματα σας εστω και αυτα τ λιγα π δωσατε τ λαμογια.

• Like 5
Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση ότι μπορεί να γίνεται κάτι τόσο παράνομο και να μην μπορείς να το κυνηγήσεις άμεσα.  

Εμένα πάλι μου κάνει εντύπωση πως έτσι άνετα παραγγέλνει κάποιος απο ενα facebook page (το αντίστοιχο σε φυσικό κατάστημα με το να αγοράσεις κάτι απο τσαντίρι )  που ούτε δουλειά του facebook είναι να έχει σελίδες καταστημάτων (άλλο PROFILE καταστημάτων για PR και άλλο σελίδα δοσοληψιών κτλ) ούτε ελέγχεται κανένας ούτε τίποτα..

Αγορά με πιστωτική μέσω paypal απο κάποιο e-shop είναι 10000000000000000000000000000000000000000% πιο ασφαλές.

Πάλι καλά να λέει που της στείλανε παπούτσια τουλάχιστον και όχι κουτιά με τούβλα μέσα..

Δημοσ.

Πως λεγεται η σελίδα γιατί κάτι αντίστοιχο έπαθε και δίκη μου φίλη!

μου φαίνεται θα ανοίξω και εγώ μια μιας και αποτι βλέπω ειναι αρκετά θύματα εκει έξω :P

• Like 2
Δημοσ.

Τα ίδια με την κυπριακή σελίδα too glam to give a damn. 32 ευρω για αυτο το αισχος που δεν εχει καμια σχεση με την φωτογραφια.

0χαχ0αχ0α0χα0χ0αχ0α0χα0χα0χ τι είναι αυτά ρε; 0χαχ0α0χα ράψανε σε ενα πανί μια κουνουπιέρα και την στείλανε χα0χ0αχ0α0χα0α

Αλλά να λέμε και την αλήθεια άτομο που μπαίνει σε facebook σελίδα και νομίζει ότι ψωνίζει σε ηλεκτρονικό κατάστημα legit θα είναι 50-50 αν πάρει χαμπάρι την διαφορά. :P

Δημοσ.

Τα ίδια με την κυπριακή σελίδα too glam to give a damn. 32 ευρω για αυτο το αισχος που δεν εχει καμια σχεση με την φωτογραφια.

Τραγικό..

Δημοσ.

Απο σελιδα του facebook? Δηλαδη δεν υπαρχει καν ιστοσελιδα καταστηματος..? ...που να αναγραφει στοιχεια οπως διευθυνση,και κυριως σταθερο τηλεφωνο..?

Για καποιο λογο λειτουργουν ετσι αυτα τα "μαγαζια". δεν ηξερα οτι οντως πουλανε εστω και 10 προιοντα την εβδομαδα,εκπλησσομαι

Δωστε και κανενα ονομα/λινκ να γελασω με τα reviews χεχε

Δημοσ.

Δεν ξέρω κατά πόσο επιτρέπεται αλλά γράφω εδώ τη σελίδα https://www.facebook.com/brandsstoreGR/ . Η αλήθεια είναι ότι δεν φαίνεται τόσο κραυγαλέα απάτη με βάση την τιμή (120 ευρώ για δύο ζευγάρια nike μου ακούγεται legit ... ή δεν ξέρω πολλά από παππούτσια).

Ok με τον παππά έχεις ένα point (αν και έχω ακούσει περιπτώσεις / φήμες που τους έχουνε πιάσει). Η αλήθεια είναι ότι ξαφνιάστηκα όταν μου το ανέφερε γιατί αυτοί έχουνε σταθερό "μαγαζί" απάτης όπου μπορείς ανά πάσα στιγμή να το διαπιστώσεις κάνοντας μια παραγγελία και να δεις την παρανομία. Βέβαια αναρωτιέμαι αν πράγματι θα μπορούσες να τους πιάσεις και να τους εντοπίσεις αν τα στέλνανε με ACS ή αν υπάρχει τρόπος να το κρύβουν. Ή αν καλύπτονται κάπως νομικά γιατί στέλνουν πράγματι παππούτσια αντί για "τούβλα" ή οτιδήποτε άλλο.

Ένας τρόπος για να "εκδικηθείς" είναι να κάνεις πολλές παραγγελίες μιας και έχουνε δωρεάν μεταφορικά :) αλλά δεν ξέρω τι νόημα έχει.

Δημοσ.

Δεν ξέρω κατά πόσο επιτρέπεται αλλά γράφω εδώ τη σελίδα https://www.facebook.com/brandsstoreGR/ . Η αλήθεια είναι ότι δεν φαίνεται τόσο κραυγαλέα απάτη με βάση την τιμή (120 ευρώ για δύο ζευγάρια nike μου ακούγεται legit ... ή δεν ξέρω πολλά από παππούτσια).

Ok με τον παππά έχεις ένα point (αν και έχω ακούσει περιπτώσεις / φήμες που τους έχουνε πιάσει). Η αλήθεια είναι ότι ξαφνιάστηκα όταν μου το ανέφερε γιατί αυτοί έχουνε σταθερό "μαγαζί" απάτης όπου μπορείς ανά πάσα στιγμή να το διαπιστώσεις κάνοντας μια παραγγελία και να δεις την παρανομία. Βέβαια αναρωτιέμαι αν πράγματι θα μπορούσες να τους πιάσεις και να τους εντοπίσεις αν τα στέλνανε με ACS ή αν υπάρχει τρόπος να το κρύβουν. Ή αν καλύπτονται κάπως νομικά γιατί στέλνουν πράγματι παππούτσια αντί για "τούβλα" ή οτιδήποτε άλλο.

Ένας τρόπος για να "εκδικηθείς" είναι να κάνεις πολλές παραγγελίες μιας και έχουνε δωρεάν μεταφορικά :) αλλά δεν ξέρω τι νόημα έχει.

1) Η αντικαταβολη μπαινει σε λογαριασμο τραπεζης,αλλα δεν ξερω αν θα μπορεσει καποιος να κανει κατι με αυτο μονο.

2)Μια χαρα νοημα εχει.Μια παραγγελια καθε πεντε μερες σε αλλη διευθυνση,αλλο ονομα και τηλεφωνο οτι να'ναι και μετα αρνηση παραλαβης ή αδυναμια παραδοσης απο την κουριερ,να τα βαλει στον π@το του ο απατεωνας.

Το δεμα θα κανει 10 μερες περιπου μεχρι να το βαλει η κουριερ σε αυτα που πρεπει να επιστραφουν,θελει και 2-3 μερες πηγαινε ελα,μια χαρα θα του ερθει να μην εχει ουτε το προιον για 2 βδομαδες στα χερια του,να τσιμπησει και μεταφορικα στην υγεια μας.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...