zevage Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Ερχεται ο χειμωνας.... τελος τα κλιματιστικα (για ψυξη)... Ξερει κανεις αν και ποσο καταναλωνει ενα κλιματιστικο σε αναμονη? Τα δικα μας ειναι συνδεμενα με παροχες κατ' ευθειαν απο τα κουτια διακλαδωσης.
Ntinaras Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 αστεια θα ειναι σε φαση κατω απο 5w Πιστευω
isay Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Εξαρτάται απο το κλιματιστικό και την ηλικία του. Αν ειναι πολύ συγχρονο μπορει να ειναι αστεία, αλλά συνήθως ειναι η εξαίρεση. Σχετικές συζητήσεις http://forums.whirlpool.net.au/archive/1615103 http://forums.whirlpool.net.au/archive/1511035 Γνωστός μου ειχε ξεχωριστή ασφάλεια στον πίνακα και το εκλεινε οταν δεν το χρειαζονταν για καιρό. Εναλλακτικά μπορεί να μπει ενας ΚΑΛΟΣ (απο άποψη watts) διακόπτης πριν την τροφοδοσία του. Το δικό μου δεν εχω αξιωθεί να το μετρήσω ακομα γιατι πρεπει να χαλάσω καλωδιωσεις και δεν θελω στην παρουσα φάση. Edit : Ο διακόπτης μπορει να βοηθήσει και στην προστασία του, οταν δε χρησιμοποιείται καιρό και το ρεύμα κάνει αυξομειώσεις. Αλλαγη πλακετας ac κοστίζει πολλά.
phanispal Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Έχω δώσει το μετρητή μου σε ένα φίλο και προχθές μου είπε ότι σε κατάσταση αναμονής ο μετρητής έδειχνε 7W σε ένα 9άρι Fujitsu 5-7ετίας. Σίγουρα, μαζί με όλες τις συσκευές που έχουμε στα σπίτια (τηλεοράσεις, υπολογιστές, φούρνοι μικροκυμάτων, βραστήρες, φορτιστές, routers, ασύρματα τηλέφωνα, πλυντήρια, πορτατίφ) η κατανάλωση δεν είναι αμελητέα, μάλιστα μπορεί να είναι και μισό kW/μέρα, δηλαδή 60kW/τετράμηνο και παραπάνω. Το κλιματιστικό αν χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον το καλοκαίρι, «μπορεί» να βγει απ' την πρίζα. Διαφορετικά δεν έχει νόημα κατά τη γνώμη μου να είναι όλη την ώρα κάποιος βάλε-βγάλε τις τροφοδοσίες.
poulinos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Ερχεται ο χειμωνας.... τελος τα κλιματιστικα (για ψυξη)... Ξερει κανεις αν και ποσο καταναλωνει ενα κλιματιστικο σε αναμονη? Τα δικα μας ειναι συνδεμενα με παροχες κατ' ευθειαν απο τα κουτια διακλαδωσης. με ξεπερνανε αυτες οι πατεντες.ουτε καν με εξωτερικη πριζα αλλα ας κοψουμε το καλωδιο να το βαλουμε απευθειας στο κουτι.
nvel Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 η σύνδεση σταθερών ηλεκτρικών συσκευών με γραμμή απευθείας σε πίνακα δεν είναι πατέντα αλλά κοινοτοπία στις ΕΗΕ, το να βάζεις ρευματολήπτες σε σταθερές συσκευές είναι πατέντα 3
zevage Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Έχω δώσει το μετρητή μου σε ένα φίλο και προχθές μου είπε ότι σε κατάσταση αναμονής ο μετρητής έδειχνε 7W σε ένα 9άρι Fujitsu 5-7ετίας. Σίγουρα, μαζί με όλες τις συσκευές που έχουμε στα σπίτια (τηλεοράσεις, υπολογιστές, φούρνοι μικροκυμάτων, βραστήρες, φορτιστές, routers, ασύρματα τηλέφωνα, πλυντήρια, πορτατίφ) η κατανάλωση δεν είναι αμελητέα, μάλιστα μπορεί να είναι και μισό kW/μέρα, δηλαδή 60kW/τετράμηνο και παραπάνω. Το κλιματιστικό αν χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον το καλοκαίρι, «μπορεί» να βγει απ' την πρίζα. Διαφορετικά δεν έχει νόημα κατά τη γνώμη μου να είναι όλη την ώρα κάποιος βάλε-βγάλε τις τροφοδοσίες. Εμεις εχουμε επτα (7) κλιματιστικα, εκ των οποίων τα τρια 12αρια. Αρα min 35W την ωρα, 840W τη μερα, 25KW το μηνα, 100KW το 4μηνο. Λιγα για εμας που καταναλώνουμε 2200KW (ημερησιο+νυχτερινο) και 800KW (ημερησιο+νυχτερινο), εχουμε δύο ρολογια, αλλά οχι ασήμαντα αν σκεφτεί κανείς οτι καταναλώνονται χωρις χρήση. Αν προσθεσουμε και κατι στερεοφωνικά, UPS, DVD, τροφοδοτικα laptops (τρια τουλάχιστο) τοτε ειναι θεμα.
phanispal Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Ναι, αλλά το «χωρίς χρήση» που λες, προϋποθέτει ότι δεν μπαίνεις στη διαδικασία να είσαι όλη την ώρα με καλώδια στο χέρι β(γ)άζοντάς τα από/στις πρίζες. Ναι μεν εσύ θα γλίτωνες ~10€/τετράμηνο, αλλά δεν ξέρω πόσο νόημα θα είχε αν είναι να γίνεις ψυχαναγκαστικός με αυτό το πράγμα. Δηλαδή δεν τα θεωρώ πολλά τα 5-10€/τετράμηνο, απ' τη στιγμή που μου προσφέρουν την «ησυχία» μου.
Dare-Devil Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Ερχεται ο χειμωνας.... τελος τα κλιματιστικα (για ψυξη)... Ξερει κανεις αν και ποσο καταναλωνει ενα κλιματιστικο σε αναμονη? Τα δικα μας ειναι συνδεμενα με παροχες κατ' ευθειαν απο τα κουτια διακλαδωσης. Πες μου τα μοντέλα να σου πω τις καταναλώσεις τους σε αναμονή . Εξαρτάται το μοντέλο .
Βασίλης_29 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 αστεια θα ειναι σε φαση κατω απο 5w Πιστευω Το δικό μου πρέπει να είναι 2-3. Πάντως δεν την θεωρώ καθόλου αστεία, αν μαζέψουμε όλες τις καταναλώσεις από stand by δεν βγαίνει και λίγο, υποτίθεται μάλιστα οτι είναι ενέργεια που καταλανώνεται 24/24 όσο η συσκευή είναι στην πρίζα εκτός των ωρών λειτουργίας.
teddy71 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Στις οδηγιες στο κλιματιστικο μου (ινβεντορ) γραφει οτι οταν η συσκευη δεν θα χρησιμοποιηθει για αρκετο διαστημα να αποσυνδεεται απο την πριζα. Οποτε βαση των εγχειριδιων χρησεως προτεινεται η συνδεση μεσω πριζας και οχι απευθειας στο δικτυο. Αν χρησιμοποιεις το κλιματιστικο μονο για ψυξη δηλαδη μονο για 2-3 μηνες το χρονο δεν το βρισκω καθολου ψυναναγκαστικο να βαλεις μια φορα την πριζα πχ τον Ιουνιο και να την βγαλεις μετα τον Σεπτεμβριο. Ψυχαναγκαστικο θα ηταν αμα εκανες αυτη την δουλεια καθε ημερα.Κατα την αποψη μου αν δεν χρησιμοποιεις την συσκευη δεν ειναι και το τοσο κακο να την αφαιρεις απο το ρευμα , ειδικα οταν το διαστημα ειναι μεγαλο και για ασφαλεια της συσκευης και σε περιπτωσεις οπου εχουμε συχνες διακοπες, μεταβολες στην ταση του ρευματος, κεραυνους κ.α. την προστατευεις ή καλυτερα μειωνεις τις πιθανοτητες απο να το παθει καποια βλαβη και ακριβη μαλιστα. Δεν διαβαζουμε δε και σπανια για "καψιμο" ηλεκτρονικων συσκευων λογω των παραπανω αιτιων. Αλλα και οσο να καιει ακομη και 1 watt για ποιο λογω να το πληρωσεις αφου δεν το χρησιμοποιεις?? 1 watt πχ ειναι ετησιως 1*24*365=8,8 kw σε αξια δηλαδη οσο ενας καφε στο ορθιο, ΟΚ μικρη η αξια.
phanispal Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Ακριβώς αυτό έγραψα πιο πάνω, ότι αν είναι να το κάνεις σε καθημερινή βάση δεν αξίζει για να γλιτώσεις 5-10€/τετράμηνο. Αν πρόκειται να μη χρησιμοποιήσεις μια συσκευή για σεβαστό χρονικό διάστημα, προφανώς και είναι καλύτερο να την αποσυνδέσεις εντελώς. Αλλά κάθε μέρα βάλε-βγάλε δεν παλεύεται. Εδώ η τοστιέρα μου και θα προτιμούσα να έχει κουμπί απ' το να είμαι κάθε μέρα βάλε-βγάλε. Άσε που κάπως έτσι ξεχαρβαλώνονται οι πρίζες πριν την ώρα τους.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 η σύνδεση σταθερών ηλεκτρικών συσκευών με γραμμή απευθείας σε πίνακα δεν είναι πατέντα αλλά κοινοτοπία στις ΕΗΕ, το να βάζεις ρευματολήπτες σε σταθερές συσκευές είναι πατέντα Αν δεν ειναι όμως γραμμή με δική της ασφάλεια, πως το "βγάζεις από την πρίζα"?
zevage Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Αν δεν ειναι όμως γραμμή με δική της ασφάλεια, πως το "βγάζεις από την πρίζα"? Ελα ντε!!!
nvel Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2017 γράφω πως είναι οι σωστές εγκαταστάσεις, αν οι εγκατάσταση είναι πατέντα όλα-σε-ένα κάνεις και άλλες πατέντες για να την λειτουργίσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα